Keresés: 
 Bejelentkezés
Nick:

Jelszó:

» Elfelejtettem a jelszavamat :'(
» Regisztráció
 Fórum témák
» Több téma
 Frissek
RSS hírforrások
  Hírek.rss
  Fórum.rss
  2012. Máj, 23. Sze
13:53:58
  Jelenleg 522 fő olvassa az oldalt
Fórum » Beszélgetős témák » Bukott projektek  »
Bukott projektek  
Témaindító: cimopata, idő: Jún 17, 2007
Lapozás Méret:     9 / 10     
(#1151741) compaqamplifier válasza pucuka hozzászólására (#1151727) Válasz • Jan 27, 2012
Ezt az egyet nem tudom hogy mennyi az annyi de ha képes rá akkor érdemes-e foglalkozni vele?

(#1151841) Frankye válasza compaqamplifier hozzászólására (#1151741) Válasz • Jan 28, 2012
Fogadd el, hogy házi körülmények között gazdaságosan nem megvalósítható.

(#1152403) pici válasza pucuka hozzászólására (#1151727) Válasz • Jan 28, 2012
A sebesség nem számít. Nem live adást kell felrögzíteni.
És ha pl wav-ban van a zene, akkor lehet bármilyen lassú a barázdaképzés.

Az átlátszó lemez poén lenne/lett volna anno. De ott a CD
Amúgy plexyből nem sokáig tartana. Azért van bakelitből, mert az bazi kemény és bírja a vékony tű karcolását.
Én inkább üvegből készíteném, poénosabb is

(#1152410) köbzoli válasza pici hozzászólására (#1152403) Válasz • Jan 28, 2012
Nem digitálisról beszéltünk, hanem analóg LP ről . És a gravírozás, meg a lemezvágás, az ég és föld, a kolléga gravírozóval szeretett volna .

(#1152863) pici válasza köbzoli hozzászólására (#1152410) Válasz • Jan 29, 2012
Zoli analóg LP lemezről beszélünk. De a lemezre a felvételt nem kötelező live modba erősítőröl azonnal felvenni, mint pl szalagra.
Hanem wav-ban meglévő bármilyen zenéről lehet LP master lemezt gyártani.
Ha micromilliméter pontos a gravírozó, akkor lehetséges egyből lemezt gyártani. És az lehet bármi kemény amit bír a gravír. A gyártás szűk keresztmetszete a gravír/CNC pontossága.
Méretre vág és mehet a lemezjátszóba.

(#1152901) Gafly válasza pici hozzászólására (#1152863) Válasz • Jan 29, 2012
Meg van ugyanez fordítva is. Egy izraeli gyerek írt (ha jól emlékszem szakdolgozatnak) programot ahol be kell szkennelni a bakelit lemezt és csinál belőle hang fájlt...

(#1152935) köbzoli válasza pici hozzászólására (#1152863) Válasz • Jan 29, 2012
Hogy milyen formátumú a hanganyag a vágás előtt ami a gépbe kerül, az ebből a szempontból teljesen mindegy .
Akkor nézzük, a gravírozó megy 3 irányba igaz, de a hangfrekit leköveti e, mondjuk 20 Hz és 18 Khz -en is ?
Nem beszélve arról, hogy ezt egyidőben kell tennie, mivel a komplett lemeztartalom, egyszerre kerül a lemezre, mivel a vágógép az egy " fordított mágneses lejátszó" ahol a tekercsbe vezetett hangfreki, kétirányba ( vagyis négy, ha sztereó ), rángatja a vágótűt, méghozzá majdnem lineárisan, az egész hangfrekis sávban .
Az a kis korrekció ami kell, az is azért van, hogy ne kelljen egy méteres tányér, a 40 Hz vágásához, egy hagyományos lemeztartalomra .
A gravírozó egy nagyon jó gép, de nem erre való, a vágógép tökéletes hanglemezt vág, de nem gravírozna, mondjuk nyáklemezt .

(#1153129) b-max válasza Gafly hozzászólására (#1152901) Válasz • Jan 29, 2012
Elvben lehetséges, de nem lesz sztereó, ahhoz a barázda mélységét is látni kellne, de sima scannerrel ez nem megoldható. Bár nagyon jó scanner kell már a mono-hoz is , hiszen nagyon kicsit a barázda amplitudója.

(#1153147) idlob válasza köbzoli hozzászólására (#1152935) Válasz • Jan 29, 2012
Persze, hogy leköveti akár a 100kHz-t is, hiszen nem valósidőben gravíroz.
Baj inkább, hogy aligha terem minden sarkon 25um pontossággal pozicionálható gravírozó.

(#1153178) compaqamplifier válasza pici hozzászólására (#1152863) Válasz • Jan 29, 2012
Jó igen csak hogy csinálok hangfájlból képet?

(#1153646) pici válasza köbzoli hozzászólására (#1152935) Válasz • Jan 29, 2012
"de a hangfrekit leköveti e, mondjuk 20 Hz és 18 Khz -en is"
Persze, szépen lassan óvatossan halad és gyártja a mélyedéseket. Nem kell 20Khz sebességgel "mélyednie".
pl egy kulcsot kb 0.5 mp alatt dugsz be a zárba és a fogas rendszer beáll és nyitsz. Kulcsmásoló meg ráér 5 percig is vacakolni a mélyedésekkel. Utánna meg megint lehet 0.5 mp alatt bedugni.
Szóval azt gondolom HiTech gravírozóval lehetne hanglemezt készíteni (a mesterlemez készítő is az, de az csak 2D! mert a lemezt forgatják alatta)
Persze ezek csak elméleti fejtegetések nem állnék neki.

(#1153651) pici válasza compaqamplifier hozzászólására (#1153178) Válasz • Jan 29, 2012
na ez nem egyszerű. Programozni kell. A wav file amlitudóit kell ráképezni egy csigavonalra.

És persze kisujjadba kell lennie a bakelit lemezek minden paraméterének.
Körsebesség, mélyedés/amplitudó, minimális/maximális mélyedési sebesség...

(#1153725) Inhouse válasza köbzoli hozzászólására (#1151719) Válasz • Jan 30, 2012
Hogyan vágtátok egyből (a #1151713 hozzászólásból), hogy hanglemezről van szó?

Üdv
Inhouse

(#1153731) köbzoli válasza Inhouse hozzászólására (#1153725) Válasz • Jan 30, 2012
Nagyon egyszerűen, a téma ahonnan átkerült ide, azt a címet viselte .

(#1153733) köbzoli Válasz • Jan 30, 2012
Szóval .. a mesterhanglemezt " reáltime " gyártja a vágógép, tehát egy 3 perces számot 3 percig .. a gravírozóval eljátszadozhatsz ezer percig is, akkor sem lesz olyan hang, amit a vágógép csinál .
Tuti 100, hogy nem tudja a komplex hangfrekit lekövetni, nekem ez a véleményem .

(#1153738) hammer14 Válasz • Jan 30, 2012
hmm bukott projectek leírom akkor már én is!

Oldalon találtam egy 3 utas 24db/okt os hangváltót ami jól jött volna. Először is életem első nyákját megcsináltam vasalásos technikával... Hát nagyon gáz let végén már volt rajta vagy 10-12 átkötés cinezés mindenfelé. Kontakt hibásan ugyan de legalább működött...
Ezek után láttam itt apróba,hogy készítenek profi nyákokat na mondom akkor megcsináltatom. Jó is lett új műv erősítők most már aljzatba raktam őket nagy nehezen életre kelt,de úgy hogy minden gerjedt mindennel. Eljutottam odáig,hogy már nem gerjed ugyan,szereztem bele egy kis 40w-os toroidot is bekapcsoláskor szól,de a hangjáról inkább nem nyilatkoznék. Egyszerűen nem tiszta különösebb zörej jellegzetes hang nincs benne csak annyi hogy zavarja a fülemet.

Ha valakinek erre van valami ötlete mit tudnék még vele kezdeni mit kéne rajta cserélnem akkor azt szívesen hallgatom. Műszerezettségem egy multiméter frekvencia méréssel és kapacitás méréssel rendelkezik. Már annyi időt és energiát bele öltem,előlapot is csináltam neki stb vmit kéne vele kezdenem.
műv erősítők tl074 és kisebb társai.

(#1154290) sean Válasz • Jan 30, 2012
Sziasztok!
Hát bukott projektekről van mit mesélnem... A legelső egy erősítő volt hangszínszabályzóval. Az erősítőt szépen sikerült összerakni, leesett az asztalról, az IC-nek 5 lába tört. Káromkodás, futás másik IC-ért. Szépen betettem fémdobozba, nem figyeltem eléggé és összezártam a bemenetet, amibe belehalt az erősítő. Újabb káromkodás. A rajza megvolt, hát megterveztem, forrasztani akartam és jött a pofon: nem tükröztem le. Nem tudtam másikat csinálni, ezért miután kikáromkodtam magam, minden fordítva ment bele, a panel mindkét felén vannak alkatrészek. Iszonyatosan ronda lett, de hát ez van. Végül ez működött, de csak azután hogy ismét IC-t cseréltem letörött a 2 szélső lába. Káromkodás, a többit én törtem le mérgemben. Ezután jött a hangszínszabályzó. Ez kb 2 napig működött aztán hangszínszabályzás helyett csak torzított és búgott. Minden alkatrész jó volt, nem találtam a hibát. Pár nap után felhúzott és két darabba törtem, miközben melegebb éghajlatra küldtem. Az erősítő a mai napig siratja.
Aztán még vannak apróságok. Pl. kíváncsi voltam mi lesz ha a számítógép tápegységet átállítom 115V-ra. Megtapasztaltam hogy szép nagyot durran, és az életét adó füst szép kecses mozdulatokkal szállt tova. Azóta is szétszedve hever a padláson. És még sorolhatnám. A hibáiból tanul az ember.

(#1175831) Tomi94 Válasz • Feb 26, 2012
Sziasztok!
Azt hiszem, most nekem is sikerült végleg elakadnom egy projektemmel... Fel akartam újítani egy Technics decket, aminek annyi volt a gondja, hogy nagyon tompán szólt. A fejjel nem volt semmi gond, így letöltöttem egy majdnem azonos (Dolby C nélküli) típus rajzát, és elkezdtem a korrekciókat végigkövetni. Először csak a bal csatornán kísérleteztem, hogy mindig tudjam a kettőt hasonlítani egymáshoz. A kapacitásszegény kondit meg is találtam, csak az volt a baj, hogy a végén már kikötött motorral és kijelzővel próbálkoztam, és észre se vettem, egyszer áram alatt maradt forrasztás közben. Nem füstölt el semmi, és mindkét oldali kondenzátor-csere után már tisztán is szólt, viszont a bal oldal véletlenszerűen recseg, pattog. Annyit tudok, hogy honnantól biztosan jó, viszont az előtt már kicseréltem a fél panelt kb. és még mindig nem jó. Szervizbe nem akarom vinni, mert 1.) észreveszik a házi javítást és visszaadják 2.) régebben vittem be oda is dolgokat, volt hogy 2 hónap volt az átfutási idejük... Nincs már több ötletem sajnos.

(#1175835) köbzoli válasza Tomi94 hozzászólására (#1175831) Válasz • Feb 26, 2012
A sok tortúra előtt .. lemágnesezted a kombináltfejet ?

(#1176073) b-max válasza Tomi94 hozzászólására (#1175831) Válasz • Feb 26, 2012
Valami földelési gond lehet, nem ?

(#1176365) Tomi94 válasza b-max hozzászólására (#1176073) Válasz • Feb 27, 2012
A fejet természetesen megtisztítottam, lemágneseztem, és maximumra állítottam, de még így is kevés volt a magas. Most, amíg nem kezd el recsegni, addig már tökéletesen szól, a kondik 18 helyett már csak 10 nF-osak voltak, így ezt már megoldottam. Én is valami földelési vagy kontakthibára gondolok, de sehol nem találom, a félvezetők meg gyakorlatilag kizárva, mert mindet cseréltem (15 Ft/db-os kapcsoló tranzisztorok, és egy IC használtból). A panel szerintem túlélte a forrasztgatást.

(#1176419) reloop válasza Tomi94 hozzászólására (#1175831) Válasz • Feb 27, 2012
Szia! Ilyenkor szoktam megtisztítani denszesszel, körömkefével a forrasztásokat.

(#1176434) Gafly válasza Tomi94 hozzászólására (#1176365) Válasz • Feb 27, 2012
Idézet:
„félvezetők meg gyakorlatilag kizárva, mert mindet cseréltem ”
Tényleg kicserélted az összes tranzisztort, hátha akkor nem fog "tompán" szólni a magnó?

(#1176520) Tomi94 válasza Gafly hozzászólására (#1176434) Válasz • Feb 27, 2012
Tisztítást még lehet megpróbálom valamikor... A tranzisztorokat meg NEM azért cseréltem, hanem már amikor pattogott, és ez egyébként is konkrétan 2 db-ot jelent

(#1176952) Venusfan Válasz • Feb 27, 2012
Hát akkor én is leírom nekem mi a bukott project.
Gyerekkoromban szerváltam két egyforma Videoton Cleopátra rádiós erölködőt 2*40 watt volt a teljesítménye, gondoltam ha a két jobb oldalt és a két bal oldalt összekötöm és úgy rá a hangfalakra akkor már 2*80Watt lesz a vége, ehelyett az erölködőknek lett vége elég hamar Sokáig nem élveztem a 2*80 Wattot
Azután tekertem magamnak hegesztő trafót, 1,5 ös réz mondhatni lapból , mert elég vastag volt, minden frankó, bedug, pálca be, kb 50-60 centire a testtől, középtájon elfröccsent a pálca, szomszéd jött hogy kiméri, 190 Amper volt a leadott teljesítmény (kicsit túltekertem) Kissebb bakik vannak de ezek a legjobbak!

(#1176954) pinyó39 válasza Venusfan hozzászólására (#1176952) Válasz • Feb 27, 2012
Bocs de a "190Amper" a mért áram.

(#1218116) bulldog89  Válasz • Ápr 27, 2012
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy át lehetne-e úgy alakítani egy mp4 lejátszót, hogy egy nagyobb lcd-ről működjön? Például egy hordozható dvd lejátszó lcd-je, vagy egy régebbi laptop lcd-je menne az mp4-ről. A válaszokat előre is köszi.

(#1218118) efraim válasza bulldog89 hozzászólására (#1218116 Válasz • Ápr 27, 2012
Nem egészen értem. Ha egy mp4 fájlt felteszel egy USB keyre és bedugod egy laptopba, akkor a teljes képernyőn fog menni. Nekem is minden filmem így van tárolva. És nem kell semmilyen átalakítás. Mi értelme van két rendszert párhuzamosan működtetni?

(#1218119) bulldog89 válasza efraim hozzászólására (#1218118 Válasz • Ápr 27, 2012
Nem rendszer párhuzamosítást szeretnék, hanem azt, hogy az mp4 kijelzőjét kicserélni egy nagyobbra.

(#1218140) köbzoli válasza bulldog89 hozzászólására (#1218119) Válasz • Ápr 27, 2012
Cseréld el egy laposra . Az Mp4 -t ekkora kijelzővel tervezték, épp ezért annyi az ára . A Trabantot sem lehet Mercivé alakítani .

Következő     9 / 10     
 HEStore.hu
 Hirdetés
TrainModules.hu