|
|
|
|
Üdv mindenkinek
Gondoltam csinálok egy ilyen topicot mert ilyen még nem volt, vagy nemláttam.
A lényeg az hogy akinek van bármilyen építési projektje ami nem jött össze, vagy úgyérzi hogy hagyja a francba az egészet az ide leírhatja. Kieresztheti a gőzt .
Én pl: már a kapcsitápommal sz**ok kb fél éve. Nem tudom mikor lesz már használható. Lehet a végén hagyom a francba |
|
|
Hú, én már vagy fél éve nem nyúltam pákához...(kevés az idő) A legutóbbi projektem (A-osztályú erősítő is befuccsolt... )...de már fejbe győzködöm magam, hogy újból nekilássak.....KITARTÁS!!!!! |
|
|
| PIC-es hangerőszabályzó. Előerősítővel, kijelzővel, Működött nagyon királyul próbapanelon, csináltam neki nyákot, beültettem meg minden, de sose kapcoltam be. Ráuntam, meg nem volt pénzem akkor venni hozzá véglegesnek LCD kijelzőt.. |
|
|
Az én sztorim ugyan nem egy projekt volt de megmutatja hogy a tapasztalat jó iskola csak drága a tandíj!
Szal én egyszer egy nagy teljesítményű trafó két szekunderét nem jól kötöttem sorba és füst meg csatt lett a vége azóta se nyúltam ahoz a trafóhoz |
|
|
Trafót én is küldtem már melegebb éghajlatra ja meg egy elpuhant IC ( TDA7294) eddig a számlám . |
|
|
"tapasztalat jó iskola csak drága a tandíj!"
Ez teccik
Kb énis igy vagyok a kapcsitáppal. Belement már pár rugó. |
|
|
A tapasztalat egyenessen arányos a tönkretett alkatrészekkel. |
|
|
Ezzel nem értek egyet... Pl. ha van egy áramkorlátos labortápod máris tizedére esett vissza a halott alkatrészeid száma...
Én elég ritkán gyilkolok meg alkatrészeket, pedig 10-20 ezer forintos IC-kkel és modulokkal is dolgozom.
Kb 2 éve nem nyírtam ki ha jól emléxem semmit, pedig láthatjátok, hogy azért nem "hétvégenkénti forrasztgató vagyok" |
|
|
Jó dolog egy jó táp, való igaz, hogy sok kártól megóv.
Viszont próbáld meg egy üzemelő TV javításakor. Elég egy megcscsuszott mérőtüske és egy 12e Ft-os vezérproci megköszöni a közreműködést. És ez bármelyikünkel megeshet, tapasztalattól függetlenül. |
|
|
Én magamat nyírom ki lassan. Kicsit feledékeny vagyok. Van már pár dolog ami nem túl kellemes. Hálózati áramtól pofon, nagyfesz rúgás, töltve maradt kondik, no és a páka. Most Pl.: elfelejtettem kihúzni, s így maradt befogatva. Én pedíglen reátámaszkodtam. Ez egy átlós mélyedést helyezett el az alkaromon.
Mindenki vállalja a következményeket nemde? |
|
|
Gyűjtöm a szakkifejezéseket.
Ha lennél szíves idézni-ha lehet szószerint- ,mit is modtál ekkor? |
|
|
Első bukott projektem: 555ös led villogtató.
"Bíztató"  |
|
|
Én tápegységet akartam csinálni, teljesen classic arányos üzemű, mindeféle korláttal, ahogy kell, de nagyon elakadtam vele... Ahogy a témám is. Biztos az én hibám mind a 2... |
|
|
Bővebben: Link
Nekem ez lett az első igazi bukott projektem...
Mármint a chopperes része.
Valamiért leállt benne a multivibrátor, ezért telibe kapcsolt 36 Voltot egy 5 Voltos léptetőmotorra. A motor, a táp túlélte, a nyák a FET körül centis sugatú körben rommáégett.
Három napig szellőztettem a szobámban.
De azóta már tervezem az új vezérlőmet. |
|
|
| velem érdekes dolgok történnek:eddig két lézer "halt" meg (fénye kb mint egy gyertya fénye /1000).első ok,hogy meghal, 33mA-től.de a második??? ugyanannyit kapott,mint elemről (4.3v, 22mA) és ugyanaz... halott.... lehet,hogy azért,mert megbontom egy picit a házat,hogy hozzáférjek a belső érintkezőhöz???mondjatok lécci egy olyan helyet,ami közel van szegedhez,és lehet venni lézert olcsón,sima pirosat (100-1000ft),vagy rendelni picipénzért! köszönöm! |
|
|
| Mostanába valahogy sikerül nekem ugy összerakni a dolgokat, hogy füstmentesen müxik pl.: 4 db VF3 pöccintésre indult. |
|
|
Nekem meg attól forr fel az agyvizem, amikor egy olyan akar kioktatni embereket, aki ilyeneket és hasonlókat ír LUSTASÁGBÓL!
Idézet: „sikerül nekem ugy összerakni”
Mi az hogy ugy? Mit jelent? Eddig nem ismertem ilyen szót... ez valami ősrokonságtúl átvett szó? Tisztára úgy hangzik...
Idézet: „füstmentesen müxik”
Mi az a müxik? Ráadásul rövid ü-vel? És x-szel?
Szóval szerintem konkrétan TE, aki sohasem a helyesírásáról volt eddig se híres az oldalon, ne oktass ki senkit...most se, és a jövőben se, mert nagyon nem lesz jó vége!
Örömödre: prodzsekt |
|
|
Ez jó volt igazad van 100%-osan! |
|
|
A conradnál lehet rendelni lézer ledeket és lézerledmodulokat is. Persze az árfekvése nem épp a pici kategóriába tartozik! De érdemes körülnézni.... Lásd << ITT >> ! Persze nem ez az eggyetlen kereskedés ahol ilyen alkatrészeket be lehet szerezni... / Barátunk a GOOGLE! / |
|
|
Üdv Néktek! Az én első, máig is fájó művem egy erősítő volt TDA2020-szal. 1984 körül még csak a keleti MDA2020-at lehetett kapni az Ezermester boltban 220 Ft-ért. Ment pár napot, mire egy nagy sietségben összekevertem a tápfeszt a hangszóróval tán s kimúlt szegény De fájt... pedig a TBA810-esnek szerintem jobb hangja volt! |
|
|
Hello. Nekem egy jópár kompaktfénycső ballaszt tranzisztorja füstölt már el kezeim között. De miért? Ki tudja. Majd talán egyszer okosabb leszek  |
|
|
köszönöm szépen!conrad kicsit drága, de holnap megyek a helyi kínai piacra (cserkó ) és veszek 4db lézert a biztonság kedvéért sztem ezresnél nem lesz drágább egyébként google-n rengeteg helyen kerestem,de sehol sem találtam... Jó fórumozást |
|
|
Én vízbontással szívok, és még mindig nem sikerült megcsinálnom, hogy ne fogyjon el az anód (persze ha platinából lenne)
Pedig most grafitból van, de azt is szétszedi...
Eddig a legjobban alumínium anóddal ment, akkor egy 0,5l -es pepsis üvegen 14A-t vittem át (12V névlegesen). Kár h az anód ott is negyed órán belül elfogyott.
Most az grafit - alumínium párosításnál sikerült 4A-t átvinnem, de cellazárlatos lett hamar a leszakadó grafitportól. Ja és 3 secig világított róla egy 1,5V-os izzó (pedig cellazárlatos volt!) Már kezdem feladni, de végülis elemnek nem rossz! |
|
|
| Nekem nem nagyon van meghalt projektem, mert ha nagyon sokáig nem jövök rá a gondra akkor félre teszem és később mikor okosabb leszek vagy találkozok valakivel aki ért hozzá akkor újra előveszem. Nekem is sikerült már jópár dolgot tönkretennem például 2db ICL7107 (rosz helyen mértem vele), megszámlálhatatlan tranzisztor, de mostában nem száált el egy sem lehet fejlődtem tudásban is meg nagyon sokat segít az áramkorlátos táp. |
|
|
1996ban egy amolyan hifi-szerű, összetett rendszer építésébe kezdtem. (am-fm rádió+rds, soksávos kivezérlésjelző, végerősítő, vezérlőelektronika bemenetválasztóval, távirányítóval stb.)
2004re az erősítő félig-meddig elkészült,mert kellett máshoz is.a rádióhoz több évi fejlesztés és próbálgatás után összeválogattam a legmegfelelőbb egységeket: fm bementi fokozatot (la1186), kf erősítőt(la1260), szintézert(tsa5511), sztereo dekódert(la3370), rds demodulátort (tda7330b). utána elkészítettem 2 panelra. a vezérlő megalkotása is folyamatban volt (16f819).
azonban részint a szabadidőm drámai csökkenése, részint az érdeklődésem elvesztése - csakis a tárgy, semmiképpen az elektronika iránt - miatt a befektetett többszáz munkaóra eredményeképpen elkészült - és működőképes - panelek elöbb a fiók mélyére, majd sok más fölöttébb érdekes ám gyakorlatilag hasznavehetetlen dologgal együtt a "...mit is kezdjek vele..." feliratú doboz fenekére kerültek.
noha "hivatalosan" soha nem adtam fel a "projektet" - mégsem hiszem, hogy valaha az életben megvalósul a készülék úgy, ahogy 20 évesen megálmodtam... |
|
|
9-10 évesen felfedeztem, hogy a rádió-magnón potméterrel lehet a hangot hangosítani.
Gondoltam beszerzek egy nagyobb potit, és akkor még hangosabb lesz! Így is volt.
Próbáltam mindenképpen bekötni, de csak halkítani sikerült vele!
Ez volt életem első bukott erősítő projectje! |
|
|
sokadik sikertelen próbálkozás után a dcf77es vevő is megbukni látszik - részemről - lévén valószínű, hogy mifelénk az adó által sugárzott jel nem nagyon jut el.  |
|
|
Aranyos! Az ember 9-10 évesen hajlamos ilyeneket elképzelni a világ nagy dolgairól... |
|
|
En el akartam kesziteni egy 10w-os FM adot sztereodekoderrel !
en aki egy komplokaltabb nyakot nem keszitett
az FM ado magaba meg egy kicsit egyszeru de a sztereo dekoder...
en azt mindtam hogy hagyom az egeszet a f...ba!
ez az egyik legjobb otletem |
|
|
Hm..
Kellemetlen téma..., a régi sebek 
Soroljam?
TDA2030 IC nyekk
LM3915 2db nyekk
8 lábú műv erősítők...
Feszöltségszabályzó kapcsi /fűteni jó /...
egy forrasztópáka... /igaz gagyi volt/
Nem is a projektek, hanem az elcseszett alkatrészek bosszantóak..., amiket beleölsz nagy lelkesen egy egy munkádba :S Na meg a rengeteg idő... lelkesedét kicsit visszafojtja
És akkor még nem is beszélek arról, hogy a vasalásos technikával hány nyákot alakítottam üvegszálas lappá... |
|
|