|
|
|
|
Sziasztok!
MPLAB IDE v8.76 verziót használok a Watch ablakba nem tudok szimbólumokat adni, csak SFR regisztereket. Beállítási probléma lehet?
Köszönöm. |
|
|
Hello!
Ha nem jelennek meg a programban használt egyéni szimbólumaid, akkor legalább egyszer le kell fordítani (Build) a programodat ahhoz, hogy ezeket észrevegye az MPLAB és hogy kiválaszthatóak legyenek abból a lenyíló listából. |
|
|
| Lefordítottam, de így sem működik! |
|
|
Tudja valaki hogy a lenti sorral mit lehet kezdeni?
CORE-E0002: Stack under flow error occurred from instruction at 0x000863 |
|
|
Mikor írja ezt ki, Buildolásnál? Képet kérhetünk róla?
Esetleg a program forráskódját? |
|
|
Szimulációkor.
Buildkor ad egy csomó warningot azzal nem foglalkoztam, eddig... |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
Ez aztán a forráskód! Mármint terjedelmileg... Elég sok az üzenet, bár elvileg lefordul, de hogy ha van baj, akkor hol.. azt passzolom. |
|
|
| Alulcsordul a hardver stack, valahol eggyel több return utasítás van, mint kellene. Legalábbis én erre gondolnék első körben. |
|
|
Sziasztok!
Van egy HEX file, amit ICD3-al kéne beégetni 16F628-ba.
Viszont a csatolt filén látható üzenetet dobja ki.
"Config Field : CP"
Ez azt akarná jelenteni, hogy csak a CodeProtect beállítás nem lesz jó?
Vagyis a "Nem" gombra kattintással még jó lehet a beégetett program? |
|
|
|
Programozáskor pedig ezt írja ki:
Idézet: „MPLAB ICD3 does not support programming this device if both the internal oscillator and internal MCLR are selected. You may continue programming, but you are encouraged to cancel, reconfigure your device and try again. Select OK to continue programming or CANCEL to avoid programming.”
Ami gondolom azt jelenti, hogy nem tudja az ICD3 programozni úgy a PIC-et, hogy belső oszci legyen + MCLR ki legyen kapcsolva.
Viszont felprogramozza így a PIC-et. |
|
|
|
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem. Meg lehet-e oldani, hogy mikor felírom a programot a PIC-be előtte ne törölje az EEPRom tartalmát.
Nem igen használtam/-ok projektet.
Simán beolvasom az ASM kódot amit a szerkesztő programom készít. A Quickbuild parancsal a menüből átfordíttatom hexbe. Azt pedig csak beégetem.
PicKit2 klónnal. |
|
|
Sziasztok!
Vettem egy PicKit2-t és nem igazán tudom használni a programot, angolul meg nem tudok. Le tudná nekem valaki írni röviden, hogy hogyan írjam rá a hex fájlt a PIC-em re? beállítottam hogy pickit2, meg is találja olvasáskor ki írja, hogy:
Reading Target
PIC16F628A found (Rev 0x8)
Reading Program Memory
Reading EEPROM Memory
Reading User ID Memory
Reading Configuration Memory
PICkit 2 Ready
Na most eddig oké, de hol tudom meg nézni, hogy mi van rajta? nem jeleníti meg sehol, írást úgy próbáltam, hogy csak simán betöltöttem a HEX fájlt és rányomtam a kis IC felé mutató nyílra.
Remélem érthető volt, hogy mit akarok. Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv!
mhatalyak |
|
|