|
|
|
|
Hello!
Hülyeség végigrajzolni mégegyszer csak azért hogy a hosszabb útvonalon köthesd be!
Az én megoldásom az, hogy a kívánt útvonal egy részét(kivéve a két végpontot) WIRE eszközzel rajzlom meg, majd jobbegér-->Name; és itt beállítom azt a vezetéknevet amelyiken az összekötést akarom végrehajtani. Eredmény: a szabad kézzel rajzolt vezeték két végpontján megjelenik az Unrouted húzóvonal, amit azonnal be is köthetsz mindkét végén. |
|
|
| Úgy van, de IMi linkje a probléma felvetésre mutatott, egyel alatta a van a megoldás, hogy nyomd a CTRL gombot és úgy kattints az egér bal gombjával a neked jó pontra. |
|
|
Hát még van mit tanulnom, ez nekem is hasznos volt...  |
|
|
köszönöm segítő hozzászólásodat....
közben rájöttem, hogy van ez az import-bmp.ulp lehetőség, és ha a BMP felbontását úgy állítod be, hogy 1 pixel 1mic-nek feleljen meg a rajzon, akkor szép lesz a grafika, pixelesedés nélkül :p |
|
|
Egyébként ha BMP-ból kell importálni akkor tudtommal nem pixelek hanem csíkok keletkeznek. Jól tuom?
És egy kis apróság. Ha már az új változat XML-t használ aminek kódját - szerintem - nem nehéz megérteni, akkor lehet hogy a képeket egy külső program is előállíthatja. Neadjisten írni is lehetne ilyet. |
|
|
| Csíkokká alakítja, de úgy kell beállítani a felbontást, ahogy leírtam. Így a csíkszélesség a beállított érték lesz. Tehát, ha mm-es értéket állítasz be, akkor mm-es lépcsők lesznek a grafikán, tehát pixelesnek látod... |
|
|
Senki nem tud segíteni az alps rotary encoder gombjának bekötésében? 
Az EC12E-nek nem tudok vezetékeket húzni a gombjára sehogysem. |
|
|
| A lib szerkesztesevel lehetne segiteni rajta, mert valoszinu nincs raszteren a bekotesi pont. Esetleg vedd kisebbre a rasztermeretet, es talan sikerul. |
|
|
| Próbáltam kisebbre venni, de nem sikerült úgy sem. A lib-en elvileg ott vannak a pontok a lábak végén, de mégsem sikerül. |
|
|
Szia!
Nem tudom erre gondolsz-e? ALPS
Ha igen, akkor nincs ezzel semmi baj, csak az, hogy valami dilettáns kolléga alkatrésze ellenőrzés nélkül került a programba. Az ALPS katalógusában, ezen a néven, én egy öt lábú eszközt találtam, amiből három A, B, C, az elektromos csatlakozása, kettő pedig a kapcsoló házából kialakított mechanikus rögzítőfül, aminek semmilyen elektromos szerepe nincs. Tehát az alkatrész szimbólumán nem is kellene szerepelnie, pláne nem nyomógomb kivezetéseiként !!! Viszont legalább lehagyta a kivezetések (A,B,C) jelölését, ami tényleg fontos lett volna...
Egyszerűen, hagyd figyelmen kívül !
u.i. azért a NYÁK tervezésekor ellenőrizd, hogy melyik láb, melyik kivezetés, mert ezek után ugye....  |
|
|
Szeretnék kapcsolási rajzot és nyáktervet egyszerre másolni a "duplicate" nevezetű ulp, scr és társai segítségével (Bővebben: Link).
De már hónapok óta nem használtam ezt a módszert és azóta átváltottam az 5-ös Eagle-re. Le akartam hát tölteni ismét a Cadsoft oldaláról a szükséges fájlokat (duplicate.scr, markers.scr, duplicate_schematic.ulp, duplicate_board.ulp), de már nincsenek fent a neten! Megvan valakinek? Nem értem miért. Sok munkaidőt spórolnék vele... |
|
|
| Ott van az, vagyis egy újabb. A fájlnévben a 44 helyett a 45-öt keresd. |
|
|
Igen, erre gondolok. De ez a poti, nyomógombos lenne és nekem fontos lenne a nyomógomb bekötése is. 
De így sajnos nem tudom bekötni...
Szerk.: Most esik le, hogy nem is jó helyre akartam a gombot kötni. 
Köszi az infót.  |
|
|
| Megvan, köszi! "duplicate"-re kerestem ez meg "duplicating", ezért nem találtam. |
|
|
Szia!
Működik, csak egy kicsit bénán. A tekerőgomb kapcsoló symbol-ja a kapcs. rajzon nem a rasteren fekszik, hanem félúton. Tehát, ha szeretnél kapcsolódni, az Alt gomb egyidejű lenyomásával megteheted. Kipróbáltam működik. Kapcsold be a GRID-t és azonnal látod Te is. Az lbr-ben kéne javítani. Úgy hogy vilmosd fórumtársunk kitűnően ráérzett, mert valóban nem fekszik raszteren a bekötési pont. A GRID alapbeállításaival próbáltam -> méret = 0.1, finom = 0.01 inch. Ugyebár az Alt gomb egyidejű lenyomásával a finomnál beállított érték szerint lehet lépkedni. |
|
|
Kedves speeedfire!
Az általad korábban kérdezett ALPS EC12E nevű poti, nem poti !!!
Nincs neki nyomógombja, tehát nincs mit bekötni rajta. |
|
|
| Akkor nem is így kellene bekötni? |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
| Na most kicsit megszeppentem. Eddig úgy tudtam, hogy az ec12e nyomógombos rotary encoder. |
|
|
De igen. Csak ha a kapcsolót is szeretnéd használni, akkor be kell kötni a kapcsolót is. (azért ezzel nem mondtam nagy újdonságot ). Egyébként az lbr.t megnéztem, halálpontosan le van írva, hogy ez egy encoder + NYOMÓGOMB. Egyébként meg mérd ki a nyomógombos részt és megnyugszol. Mellékelem Neked a kép kivágást, itt először a kapcsoló szimbólumát tettem rasterre, mivel azután már normál módon kezelhető. A PIN - layert csak infó miatt kapcsoltam be. Ha megnézed az lbr-t, akkor látod, hogy melyik PAD milyen név alatt fut. (A,B,C - D és E a kapcsoló lábai) |
|
|
|
| Bocsi, eddig csak az AC12E típuscsaládot néztem, amely alapjában nem kapcsolós. Nem vettem figyelembe, hogy te ezen a néven egy linket küldesz, amin konkrét típus van... Én voltam a figyelmetlen. Sorry. |
|
|
Nekem még mindig nem akar a nyomógombhoz tapadni. 
Hiába veszem kisebbre a rácsot, akkor sem jó. Nyákterven már nem is jó, nem mutatja a vezetéket.  |
|
|
Semmi, előfordul az ilyen.  |
|
|
| Ne a rácsot vedd kisebbre! Szerintem tedd alapra. Vagyis inch-ben 0.1 és 0.01, vagy mil-ben 100 és 10. De ott van az "Alapértelmezett" gomb is. Ezek után az Alt gomb egyidejű lenyomásával told át a következő raszter pontra. Rács persze bekapcsolva, hogy láss is valamit. Működnie KELL. Nálam működik !!! Lásd az előző hozzászólásom kép mellékletét. |
|
|
| Azért egyben igazad van. Jelesül, hogy nem teljesen egyértelmű az lbr-ben a jelölés. Ott ugyanis az áll EC12E_SW. Az SW ugyebár az utalás arra, hogy kapcsolóval ellátott encoder, azonkívűl egyértelműen oda is van írva. Csak hogy a kapcsolós sorozat az az EC12D. A Rajz viszont így egyértelműen a D sorozatra utal, annak ellenére, hogy E sorozat van megadva. |
|
|
Sziasztok!
Az alább látható kondenzátort hogy/milyen néven találom meg az eagle-ben? Bővebben: Link |
|
|
Szia!
Megpróbálom egy kicsit könnyebbé tenni az életed. Változtattam az lbr-n. A GND pinek sem voltak egyébként a raszterpontokon. Itt a változtatások:
1, kapcsoló symbol raszterpontra tolva.
2, GND symbol raszterpontra tolva.(mind a kettő)
2, Pad név kiírva, hogy lásd mit hová kell kötni.
Melléklet: 1. hogy néz most ki, 2. az lbr.
Ha bemásolod a lbr könyvtárba, utána biztos ami biztos vedd használatba. Könyvtár menüpont -> Használatba vétel ... |
|
|
|
| Parancsolj: könyvtár rcl -> CPOL_EU -> CPOL_EUUD_6,3X7,7 |
|
|
|
Örök hála. 
Így már tökéletes lett. ) |
|
|
| Az orrom előtt volt... Köszönöm. |
|
|
Sziasztok
Sehol se találok grace hidat.
Hol találom? vagy nincs is a programba?
Ha nincs akkor hogy tudok alkatrészt létrehozni? Olvastam már valahol csak már nem emlékszek rá. |
|
|