Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Robogó fojtás
 
Témaindító: Istike88, idő: Aug 6, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) szabi96 hozzászólása Júl 21, 2011 /
 
De akkor az enyémben lehet e folyto ha igy megy ?
(#) suszitibi válasza szabi96 hozzászólására (») Júl 21, 2011 /
 
A gyári kipufogó is fojt rajta valamelyest, viszont így szélesebb tartományban, kedvezőbb hatásfokkal üzemel. Ki lehet cserélni, gyorsabb lesz, de akkor hozzá kell hangolni a variátort. Ettől gyorsabbra már nem érdemes felhúzni, mert úgy fog pörögni, hogy szétesik. A végáttétel cseréjével lehet még gyorsítani, de azt inkább nagyobb hengernél érdemes.
(#) szabi96 hozzászólása Júl 21, 2011 /
 
okés akkor hát hagyom most nem szeretnék rá költeni mig meg nem találom hogy miért nem megy a kanyarjelzö van valakiek valami müszaki rajza rolla ?
(#) SmokeyJohnny hozzászólása Júl 27, 2011 /
 
Sziasztok!

gondolkozom, hogy megvegyem-e a következő motort:
http://imageshack.us/photo/my-images/580/robiuj.jpg/

a tulaj szerint sokat állt és gyengült (gondolom csak beállt a blokk mint katiba a gyerek, de azt megoldom), viszont azt is mondta hogy van még benne fojtás, de nem tudja hol.

tudja esetleg valaki?

köszi

robiuj.jpg
    
(#) szabi96 válasza SmokeyJohnny hozzászólására (») Júl 28, 2011 /
 
Helo

Hát attolfüg mennyi s ha rááldozol egy kicsit mint én megfuratod kicserélteted ami nem jo benne pöpecül fog menni mint az enyém
Szerintem egy 10-15,000 Ft böl rendbetudod rakatni simánbeleértve (Megfuratni,Dugatyú,gyürű,Fötengely ha lötyög, hajtokart és a fötengelyt tarto csapágyat is érdemes megnézni na meg a szimeringet is )
Szerintem ha elviszed vlkihez aki ért hozzá és szétszedetetd hogy megnézze mi a gond belül akkor ö megmondja mit kell kicserélni de ha vlmi picit is lötyög megéri inkább most kicseréltetni ha van rá keret mint mész valahová és egyszer nem gyul hidd el jártam igy nagyon szar érzés 4 orán keresztül toltam hazafelé mert nem akart gyulni
mondom ha nem drága s meglehet csinálni olcson vedd meg
(#) Bolaca válasza suszitibi hozzászólására (») Aug 3, 2011 /
 
Hello

Nincs kedved megosztani ezt a kapcsolási rajzot? Esetleg néhány dolgot a beépítésről, tapasztalatokról. Az "ezresből megvan" különösen csábítóan hangzik, tekintve a motoros boltokban árultak árát.
Ha má' itt a hobbielektronikán motorozunk.
(#) david0509 hozzászólása Aug 25, 2011 /
 
Sziasztok!

Nemrégiben vettem egy Honda Mex motor San Marino-t. 2 személyes és elég nagy testű motor, de csak 50ccm-s, és mit kell hogy mondjak elég lomha. Mit tudnék vele csinálni, hogy erősebb legyen a motor?
Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) fezsoo hozzászólása Aug 26, 2011 /
 
sziasztok. Nekem egy Sukida Top 1 em van !
Nem tudom találkozott e már valaki ilyennel. Szintén fojtás ügyben lennék kíváncsi praktikákra. Egyet vettek ki 300Km-nél a karburátorból! A tűszelepet szabályozta. Most 3500km van benne. Jelenleg 50-55 km/h megy. Van e lehetőség arra hogy jobban is menjen? Az esetleges lehetőségeket ha képekkel is tudnátok illusztrálni, az nagyon jó lenne. Köszönöm.
(#) kristof60 hozzászólása Aug 27, 2011 /
 
Hello.Nekem olyan problémám van hogy apám elzárta a motorom kulcsát , hogy miért nem lényeg.Csináltattam hozzá még régebben egy kulcsot dugiban.Csak az a baj hogy riasztó van benne és tiltja a gyujtást ! Kérdésem kilehet iktatni a riasztót annélkül hogy észre venné?Át kénne járni a másik faluba a barátnőmhöz.Életem mulik rajta.Ja moci Motowell yamaha kid 2006
(#) fezsoo válasza fezsoo hozzászólására (») Szept 14, 2011 /
 
Úgy látom ide nem ír senki.
(#) szabi96 hozzászólása Szept 14, 2011 /
 
nincs kérdés
(#) k64lajos válasza suszitibi hozzászólására (») Szept 25, 2011 /
 
Üdv.Nekem van egy Motowell Magnet sport 2009-s évjáratú robogóm,a gyújtáselektronikája le van fojtva,meg tudnád-e oldani saját készítésű elektronikával a folytás kiiktatását?
(#) Gaga05 hozzászólása Szept 26, 2011 /
 
Üdv mindenkinek
Fraciaorszagban lakok, és vettem a feleségemnek egy ZNEN 50 Q tipusú kínai gyártmányú robogot! Remelem valaki ismeri ezt a gyártmányt
Én elég rég óta motorozok, az első robogom egy Suzuki AN 400 as volt...... Ahoz képest ez egy vicccccc
A következő a kérdésem: merre találok benne folytast, jelen pillanatban max 50 km/h, azt mondtak a szervizben, hogy tud menni max 80 át, de akkor lőttek a garinak!
Mármost azt nem szeretnem, mert a második nap mar meghalt az index relé!
Így házilag megpróbálnak"meggyógyítani" és talán a gari is megmarad!
Előre köszönöm a segítséget üdv
(#) fezsoo válasza szabi96 hozzászólására (») Okt 1, 2011 /
 
De volt kérdés, csak nem figyeltétek!
(#1052378)
(#) k64lajos hozzászólása Okt 4, 2011 /
 
Üdv.Nekem van egy Motowell Magnet sport 2009-s évjáratú robogóm,a gyújtáselektronikája le van fojtva,tudna valaki ezügyben segíteni?
(#) daniel96 hozzászólása Márc 24, 2012 /
 
Sziasztok!
Egy Generic Xor 50-es robogóm megvan már 1 éve. 1800 km felé jár, 0 km-eresen lett véve. Az lenne a kérdésem hogy hol található meg benne a folytás... A "féregnyulvány" ellett távolítva a kipufogóról, de mihelyst eléri a 60 kmph-t /nagyon gyorsan/ mintha valami meggátolná a további fordulatszámot és minden mást. egyszerűen felpörög és úgy marad 60-nál. A motorról teszek fel egy képet, egy sportkipufogó van rajta, én szerintem a variátornál lesz benne valami. Apa ért autóhoz, motorhoz is , úgyhogy a csere és a hozzápiszkálás sem nagy dolog lenne. Bementem az aprillia szervizbe nemrég, és 13 e Ft-ért vették volna ki, mert valamilyen alkatrészt kellett volna hozzá rendelni, és állítani a karbi-t. Szerintetek mit kellene tennem hogy jobban menjen??? Érezni hogy nem csak ennyit bír. Remélem kapok gyorsan választ!!!
Üdv : Dani
(#) dieselbooster1 hozzászólása Júl 3, 2012 /
 
hello nekem van 1 yamaha neo's-om jo állapotban van de annyi a baj vele hogy 45km/h órával bir menni...a görgőkkell babráltak csak kicsit kisebbeket tettem bele így msot már 50km/h a vége de ez még mindig nagyon kevés....most láttam hogy írtátok ,,szerintem nincs kivéve a fojtás és ez lehet a baj..valaki leírná nekem hogy holvan ez a fojtás és hogy lehet kiütni belőle.

láttam hogy arrol is szo volt h a gyujtás elektronikát kell kicserélni és attol jó lesz ha igyvan akkor jelezzétek már
(#) kiscsicsa1 hozzászólása Dec 28, 2012 /
 
sziasztok,segitség kellene,van egy keeway focusom ,s nemtudom belöle kiszedni az elektronikus fojtás,tudna e valaki segiteni?
(#) miskum hozzászólása Júl 23, 2013 /
 
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki egy Titro(Kínai)50cc 4t robogó variátor szerelésben?
(#) elGringo hozzászólása Jún 17, 2015 /
 
Motowell Crogen Sport 50 folytás egy Cpi beiktatásával, a gyári cpi dugaszok kihúzásával történik.Ülés dobot kicsavarod,kiemeled, majd jobb oldalt lévő Cpi-ről húzd le a pattentos csatlakozókat. Találsz mellette 3 gazdátlan csatlakozót odakészítve, arra kell rákötnöd a A3202 CPI -t. Kábel kötegelővel rögzísd az új Cpi-t. Régit nem kell kiszerelni. Kb 6000 forintból megvan az egész.
(#) noob hozzászólása Nov 8, 2015 /
 
Sziasztok.
Van egy Aprilia Generic XOR 50-es gépezetem..annyi lenne a gond vele,hogy 60km/h-nál többet nem megy,de lehet érezni,hogy nem ez lenne a plafon..A fojtást megnéztük a kipufogóban de tiszta volt.A variátorszíjnál volt egy kis "alátét" amit kikaptunk,de a szíj csutka gázon nem ment fel jobban mint eddig,tehát maradt a 60..Nem szeretnék üveghangon tépni hazafele az iskolából az utolsó méterig,de jó lenne egyszer-kétszer kipróbálni mit tud ha valaki tudna mondani rá valamit megköszönném.
(#) pucuka válasza noob hozzászólására (») Nov 9, 2015 /
 
Idézet:
„de lehet érezni,hogy nem ez lenne a plafon”

Persze, mert a max fordulaton is van még nyomaték tartaléka.
Idézet:
„Nem szeretnék üveghangon tépni hazafele az iskolából”

Az üveghang a magas fordulatszámtól van. Ha ezt még megemeled, még "üvegebb" hangja lesz. Ha azt akarod, hogy nagyobb végsebesség legyen, az áttételt kéne módosítani. Gondolom ez nem kivitelezhető. (ha megteszed, akkor már más kategóriába tartozik, más kategóriájú jogosítvány, más forgalmi tartozik hozzá.
Egyébként gondolom a gépezetednek 50 km/h a megengedett legnagyobb sebessége, gyárilag is erre készült, és ezt is már túllépted.
(#) angollora hozzászólása Máj 24, 2016 /
 
Sziasztok!
Piaggio si /sárga svájci postás/ motorban hol lehet a fojtás?Csak 25-tel megy,nem pörög fel,pedig még van fél gáz.Erős variátoros model.
(#) dB_Thunder válasza angollora hozzászólására (») Máj 25, 2016 /
 
A kipuból rendesen pöfögve jön a füst, vagy csak finoman lehel?
2T szereti teli rakni a kiput olajsárral, ilyenkor jöhet a kiégetés!
(#) angollora válasza dB_Thunder hozzászólására (») Máj 28, 2016 /
 
Nem a kipufogó van eltömődve,ez a Svájcba exportált tipus gyárilag fojtott.Kérdésem az, tudja e valaki, milyen átalakítás kell a fojtások megszüntetésére.
(#) dB_Thunder válasza angollora hozzászólására (») Máj 28, 2016 /
 
Nem hiszem hogy gyárilag van 25re fojtva!! Gyári állapotában minimum 40et mennie kell. De a leghitványabb széthajtott, karbantartás sosem látott szutyok is elküzdi magát minimum 30ig!
3 helyen lehet fojtani:
-szívó oldalon: karbi környékén valami szűkítő, vagy maga a karbi a szűk
-gyújtással: beállítás, tiltás nélküli CDI-re cserélés
-kipufogónál : Rögtön az elején szűkítő, vaknyúlvánnyal, ez utóbbi nem annyira hatásos. Rezóknál lehet a végénél is fojtás.
(#) angollora hozzászólása Máj 30, 2016 /
 
Köszönöm Thunder!

Nem tudom hol lehet a fojtás,kb. negyed gázzal megy,majd ha gázt adok csak t.t.t. és nem pörög fel.Tehát nagyobb fordulatra nem lehet felpörgetni.Ha emelkedőre megyek,akkor szépen visz fel,nem kell magasabb fordulat.Esetleg ötlet?
(#) balint730 hozzászólása Aug 22, 2016 /
 
Sziasztok.
Derbi predator LC O2 es robogoba merre talalom a folytasokat?
(#) papa70 hozzászólása Szept 5, 2016 /
 
Nagypapa vagyok, az unokámnak szánt, már nem fiatal robogóba szeretnék életet lehelni.
Valaha motoroztam, de azok még nem voltak ilyen bonyolultak, mint ez a Generic Tracker 05, talán jól írtam.
Gombnyomásra elindul ahogy elő van írva 25-30km-ig felgyorsul és 100-150 méterenként lelassul, dadog. Mi lehet a hiba. Úgy tünik benzin adagolása jó.
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2016
(#) Roy3 válasza suszitibi hozzászólására (») Nov 11, 2018 /
 
Üdv! Van egy Honda dio af62 4T robogóm. Úgy tudom cdi folytott. Kapott "sport" variot, de semmi sem változott. Lehet ehhez készíteni saját cdi-t? Így néz ki a sajátja bár ez utángyártott de szintén fojtott. Köszönöm a segítséget.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem