Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autóhifihez, nagy kapacitású kondenzátor
Lapozás: OK   7 / 11
(#) foldisandormark válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 14, 2011 /
 
Az erősítő bekapcsolása az tiszta sor, én arra gondoltam, hogy lényeg teljesítményt csak akkor ad le, mikor már jelet is kapr RCA-n keresztül, nem? legalábbis ez a lakásban még működöt a rendes hifin... ha lakatfogóval ránéztem, úgy, hogy nem ment a cd csak be volt kapcsolva, és felhangosítva, akkor gyakorlatilag idle-ben van, és pár vattot fogyasztott, de ha elindítom az eslő számot, mári felugrik 80W-ra, bár gondolom a lakatfogó nem a legpontosabb mérőeszköz, de csak van köze hozzá? A párhuzamosságot felfogtam, csak azért akadékoskodom, mivel mindenhol azt olvasom, a kondi "csak az erősítőtől max 30 cm-re működik jól" ebből következtettem, hogy az az erősítő fogja felvenni belőle a delejt, amelyik közelebb van... Tehát párhuzamos ide-vagy oda a másk erősítőt a konditól kb 5 méter kábel egy akksi és másik 3 méter kábel választja el. Persze ettől még hülye vagyok, mert hát ki sem tudom magam fejezni :-S
(#) foldisandormark válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 14, 2011 /
 
Na jó. Pontosan tudom, hogy most este 8 óra van
Azért ez kicsit többet segített a dolgokban, mint mondtam nem vagyok szaki és ha kondi nélkül hajtaom, viszont nem tudom közel tenni az erősítőt az akksihoz, milyen vastag kábel lenne elegendő a balanszhoz?
(#) Inhouse válasza foldisandormark hozzászólására (») Szept 14, 2011 /
 
A kábel keresztmetszetének megválasztásakor törekedni kell a legnagyobb terhelésnél fellépő nagyobb feszültségesések minimalizálására. Ha kellően vastag a tápkábeled, akkor ez nem lesz számottevő, tehát érdemes túlméretezni ésszerű határokon belül.
Épp emiatt kell minél közelebb rakni az erősítőhöz. De az, hogy egy 3-4m-es kábel végén az egyik erősítőtől 30, a másiktól meg 40cm-re van, nem jelent a 2 erősítőnél különbséget...

Idézet:
„a másk erősítőt a konditól kb 5 méter kábel egy akksi és másik 3 méter kábel választja el”


Hogy is van a topológia ennél a rendszernél? Ez így elég furán hangzik...

Üdv
Inhouse
(#) foldisandormark válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 16, 2011 /
 
Sziasztok! Egy szónak is száz a vége, összeraktam, és köszönöm, hogy segítettetek! Jó vastag kábellel, szépen hátravittem a csomagtartóba egy + eret, testet kapott a karosszériáról az erősítőtől 20cm-re. A kondit egyenlőre kihagytam, mert rámértem működés közben, és gyakorlatilag a 4 digites multiméteren semmi változás nem látszik működés közben,
(feszültségből, mert azt mértem) még akkor is csak 1-2 tizedet esik, ha nem jár a generátor. Ráadásul ahhoz képest, hogy saját fabrik a mélynyomó, nagyon szépen szól, elégedett vagyok! Köszönöm mindenkinek a segítséget, és ha esetleg valaki a fórumon kérdezi ismét, hogy kell-e kondi, akkor 66Ah-s akksival, 80A generátorral kb 460W erősítő teljesítményig nem kell
Reggel egy 40 percig jöttem melóba autóval kerülőúton, előtte 12,8V-ot tudott az akksi mire odaértem (odafelé 75% hangerő, 2x80W tompított) 12,8-at mutatott még mindig.
(#) Inhouse válasza foldisandormark hozzászólására (») Szept 16, 2011 /
 
Örülök, hogy jó lett. Az akkut azért néha ellenőrzd, főleg majd télen.

Üdv
Inhouse
(#) foldisandormark válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 16, 2011 /
 
Nagyon örülök neki én is, és persze, az akksit ellenőrzöm!
Nem szeretnék hoppon maradni, főleg nem télen
(#) kisDohi válasza (») Szept 18, 2011 /
 
köszi!
(#) kisDohi hozzászólása Szept 18, 2011 /
 
egyébként mi a különbség egy 7-8ezer ft-os kondi meg egy 30ezer ft-os között?? A márkát kell megfizetni? vagy vmi más az oka ennek a nagy árkülönbségnek? holott mind a kettő 1 F-os
(#) kisDohi válasza kisDohi hozzászólására (») Szept 19, 2011 /
 
Azon gondolkoztam a minap, hogy lehet nem is kell nekem kondi!!?
Azért akartam kondit mert ha kb 50%-ig felhagosítom a magnómat akkor kikapcsol a kissebbik erősítőm.

megpróbálom röviden leírni a bekötést és a többit:
Van egy 500 W-os erősítőm amin van 1 hozzá való láda is tápkábel hátramegy biztivel meg minden, ezzel semmi probléma nincs ez nem is kapcsol ki.
A másik erősítőnél vannak a gondok ez egy 240W-os erölködő erre van kötve 4db csipogó, 2db 100W-os közép, 4db 60W-os közép/magas hátra.
A kissebbik erősítőnek sok a hangszóró? Vagy esetleg vmelyik hangszóró bereccsen egy pillanatra és ezért?
Ennek az erősítőnek a hangváltója csak magasra van beállítva a mélyhangkiemelés is ki van kapcsolva de viszont maximim és egy picit vissza a teljesítmény potméter esetleg ez a probléma?

Előre is köszi, ha lehet orvosolni a problémát
(#) Inhouse válasza kisDohi hozzászólására (») Szept 19, 2011 /
 
Nem írtad a problémás erősítő táprészét...

Üdv
Inhouse
(#) kisDohi válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 19, 2011 /
 
ugyan az mint a másiknak akksitól kb 15cm-re bizti 40A-os utána be az erősítőbe

annyi a különbség a kettő között hogy a "nagy" erölködőhöz boltban vett rendes tápkábel ehhez pedig UGYANOLYAN VASTAG sodrott 220V hoz használt földelő kábel, de úgy voltam vele a vastagsága számít és nem volt még 6-7ezrem autóhifis kábelre
Most próbáltam kb 20 perce hogyha a bassust leveszem -5 vagy -7re akkor vol20 helyett 28-30-ig is fel lehet tolni, akkor hangszóró??? Pedig a hangváltóval csak magasra van téve
(#) Inhouse válasza kisDohi hozzászólására (») Szept 20, 2011 /
 
Gondolom, akkor legalább 16mm2-es kábelről van szól.
Idézet:
„ez egy 240W-os erölködő erre van kötve 4db csipogó, 2db 100W-os közép, 4db 60W-os közép/magas hátra”

Hány csatornás az aerősítő? Lerajzolnád, hogyan kötötted rá ezt a rengeteg hangszórót? Hány ohmosak a hangszórók? Hány ohmot tud az adott bekötésben az erősítő? Ha 4 csatornás (hátmégha 2) akkor is érdekes a 10 hangszóró. Jó ebből 4 +4 magas (kötéstől függően az is lehet sok) , de így is van 6 mélyközép...

Üdv
Inhouse
(#) kisDohi hozzászólása Szept 26, 2011 /
 
Bocsi hogy csak most írom csak végre dolgozom és nem volt annyi időm mint eddig (nem is volt hangulatom)

2 csatornás az erősítő 4 Ohm-os de csak hídba kötve gondolom ha normál módban van bekötve akkor 2 vagy ??8??
a 4 hangszóró a kalaptartóban 4 Ohm-os gondolom az ajtóban lévő is csak most ez miatt nem vettem ki.
Kötés: bal oldalra a bal oldali hangszórók jobb oldalra a jobb oldalon lévő hangszórók (a 4 csipogót az ajtóban lévő hangszóró kábeljeiről vettem le)
De elvileg a mély-közép nem számít mert csak magasra van állítva az erősítő hangváltója (legalábbis én így gondolom )

ÜdV kisDohi
(#) kisDohi hozzászólása Dec 22, 2011 /
 
Sziasztok ha így kötöm be a kondit és a többit jó lesz?

köszi kisDohi

rajz.png
    
(#) levaitamas válasza kisDohi hozzászólására (») Dec 22, 2011 /
 
Jó lesz.
(#) kisDohi válasza levaitamas hozzászólására (») Dec 23, 2011 /
 
Biztosra szeretnék menni... ha így csinálom nem lesz semmi probléma? Jól gondolom a Feltöltés és a Bekötés menetét?

(a 2 pozitív szál azért megy mert eddig is külön táp volt a 2 erősítőnek és mivel a vezeték keresztmetszeten most nem tudok változtatni..... így jó?!)

köszi kisDohi

bekötés.png
    
(#) levaitamas válasza kisDohi hozzászólására (») Dec 23, 2011 /
 
Feltöltéshez mindenképpen kell az izzó vagy egy teljesítmény ellenállás. Ahogy a rajzon van azzal üzembe tudod helyezni. Azt nem értem, hogy a kondihoz miért teszel remote szálat. Elvileg a kondi állandóan feszültség alatt van. Lehet hogy a te kondenzátorodon van remote bekötési pont, én eddig nem találkoztam ilyennel.
(#) kisDohi válasza levaitamas hozzászólására (») Dec 23, 2011 /
 
Az enyémen van rem szál csati.... ha kikapcsolom a fejegységet akk nincs kijelző a kondin de ettől függetlenül tölti

azóta már minden működik sikerült bekötnöm
(#) kisDohi hozzászólása Dec 24, 2011 /
 
Sziasztok!

Tegnap bekötöttem tessék lássék (működik-e rendesen) módon ma meg felsaruznám az egészet ha leveszek mindent mennyi idő után merül ki a kondi? ha 30 perc alatt megcsinálom nem kell újra tölteni? ha mégis fel kellett volna akkor csak a biztit küldi ki más bajt nem csinál?

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!
kisDohi
(#) levaitamas válasza kisDohi hozzászólására (») Dec 24, 2011 /
 
Ha kikötöd a kondit izzóval célszerű kisütni, majd az újbóli feszültség ráadása előtt a soros izzóval feltölteni és akkor a biztosíték sem olvad ki feleslegesen.
(#) kisDohi válasza levaitamas hozzászólására (») Dec 25, 2011 /
 
kisütés: kondi + égő +ra kondi - égő - ra
jól gondolom??

bár már feltöltöttem újból mert annyira elhúzódott h nem volt benne csak 3V-t így hát újból feltöltöttem...
(#) ricsi226 hozzászólása Feb 26, 2012 /
 
Sziasztok nekem van egy auna 4x1000w os erősitőm egy 1200w pyle szubcső és egy 2f-os kondi..Nekem az lenne a kérdésem hogy a kondenzátor mindig bekapcsol inditáskor vagy nagy áramhasználatkor ha pl futök a kocsiba és az aksit leszivja 2 nap után??? mi lehet a gond vele??
(#) pucuka válasza ricsi226 hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
A kondenzátor önmagában nem fogyaszt áramot, max. azt pótolja, amit kivettél belőle. Nem a kondenzátor szívja le az akksidat. (már ha a kondenzátor kondenzátor)
(#) kisDohi hozzászólása Jún 1, 2012 /
 
Sziasztok!
1 kérdésem lenne: jelenleg van 1 500w-os meg 1 250w-os erösítöm 1db 1F-os kondival, vennék még ehhez +ba még 1 500wos erölködöt!
A kérdésem az h vegyek még 1 kondit ami 1F-os vagy egy 2F-ost és az 1F-ost eladom vagy esetleg a 2db 500w-os erölködön lenne az 1F-os kondi és a "kis" erősitö meg külön (kondi mentesen) lenne...

Elöre is köszi
kisDohi
(#) levaitamas válasza kisDohi hozzászólására (») Jún 1, 2012 /
 
Hello!
Általános szabály hogy 1000W-ként 1F. Nem tudom hogy mennyi üzemóra van a már meglévő kondidban, de ha már régebbi akkor szerintem egy új 2F-os.
(#) kisDohi válasza levaitamas hozzászólására (») Jún 1, 2012 /
 
Azt tudom h 1000w/1F azért gondoltam h a 2x500w-hoz lenne a kondi... azt meg nem tudom h mennyi üzemóra van benne nekem karácsony óta van benne de használtan vettem! Ez is úgy el tud "használódni" mint egy AKKU?! Hmm ezt nem is tudtam... mik az elsö jelei h kezd vége lenni? ezen van 1 kék led ami nagyobb hangerönél villogni szokott és 13,4V-ról 12,2-12,3V között van és elvileg 750W van rajta, akkor ez a feszültségesés ezért van mert "elhasználódott"?! (de csak nagy hangerönél)
(#) kisDohi válasza kisDohi hozzászólására (») Jún 8, 2012 /
 
köszi a válaszokat...... :'(
(#) Inhouse válasza kisDohi hozzászólására (») Jún 9, 2012 /
 
Mekkora akkud van az autóban ehhez a 4250W-hoz? A kondi nem minden...

Üdv
Inhouse
(#) kisDohi válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 10, 2012 /
 
4250W???? egyébként 70A-os az AKKU
(#) SzervízMacska válasza kisDohi hozzászólására (») Jún 10, 2012 /
 
Nyilván elgépelte... Viszont már 2000 W-hoz is a teljes elektromos rendszer átalakítása szükséges. Feltételezem, nincs a kocsidban gyárilag 200A-t szolgáltató generátor, - amit ráadásul a motornak is bírnia kell tekerni. Ugyanis a Wattok onnan származnak, nem a kondenzátorból.
Következő: »»   7 / 11
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem