Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrovezérlő, de nem PIC
 
Témaindító: Pethy, idő: Dec 13, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) zsoltee0001 válasza potyo hozzászólására (») Jan 28, 2013 /
 
Szia
Egy pengével szoktam végighúzni (mármint nem átvágni) a lábakat, az esetleges forrasztási hiba megvizsgálásakor.
Nem volt ilyen jellegű gond.
Üdv
(#) fakóló hozzászólása Jan 28, 2014 /
 
Üdv! Segítséget szeretnék kérni egy mc68s711-el kapcsolatban. Amatőr vagyok a témában. Ezzel a chippel meg lehet oldani hogy a készülék master vagy slave módban induljon el, ha igen ezt hogy tudom állítani, illetve milyen eszköz szükséges hozzá? Válaszokat előre is köszönöm.
(#) usane hozzászólása Aug 28, 2014 /
 
Üdv!

Ért valaki az intel xscale procikhoz?
Nem is a programírás lenne a lényeg, hanem inkáb mivel, hogyan , melyik lábakon lehet programozni. Van egy qtek9000 telefonom ami nem lép ki a bootloaderből és USB porton semlátszik egy szoftverfrissítés után és XScale PXA272 proci van benne. Gondoltam megpróbálok belülről programot rátolni valahogyan. Ötlet? Csinált már valaki hasonlót más telefonokkal?
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2014
(#) Ktulu hozzászólása Ápr 24, 2021 /
 
Egy mikrovezérlőnél mitől jelentkezhet olyan hiba, hogy a tápjának kb 25% -al magasabb feszültségről hajlandó csak rendesen működni. Másképp fagy.
Egy régi orosz videojátékról van szó, (no pogodi!) ami 2db sorba kötött gombelemmel (3V) működik, de akár 1.5 voltig lecsökkenve is képes ketyegni. (egy hibátlan példány)
Ezzel mint írtam az a gond, hogy csak minimum kb 3.8V ról táplálva ébred fel a lefagyott állapotból.
Milyen belső sérülés érhette, ugyanis IO lábakon védő diódák vannak. Kvarcot cseréltem, szűrő kondit is. Más nem nagyon van a panelen.
(#) Bakman válasza Ktulu hozzászólására (») Ápr 24, 2021 /
 
A vezérlőhöz lehető legközelebb mérj feszültséget, hátha a hozzávezetésben van gond. Ha addig stimmel, akkor kb. mindegy is a dolog. Ha a tokon belül van érintkezési hiba, hibás tranzisztor, hegesztés, úgy sem lehet otthon megjavítani.
(#) superuser válasza Ktulu hozzászólására (») Ápr 24, 2021 /
 
Oszcillátor probléma simán lehet.
(#) Hp41C válasza Ktulu hozzászólására (») Ápr 24, 2021 /
 
- Tápegység hiba: A régi orosz berendezéseket 220V feszültségre tervezték, minimális rátartással. A mostani 230V feszültség miatt a puffer kondenzátorra jutó feszültség magasabb lehet, mint amit kibír.
- A tápfeszültség hullámos, a hullám minimális feszültsége kisebb, mint a működéshez szükséges minimális feszültség: Puffer kondenzátor kapacitása kicsi, a stabilizátor hibás, gerjed. Esetleg érintkezési hiba, vezetékszakadás.
- Szűrőkondenzátor hiba: A kontroller táp lábaihoz a lehető legközelebb 100nF kerámia kondenzátort beépíteni.
- Quartz hiba, de már cserélték. A quarzt -okhoz eltérő kapacitások kellhetnek.
(#) kissi válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
Szia!

Elemes táplálásról ír... !
(#) Ktulu válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
IC tövében megvan a 3V. Szkóppal mérve az órajel is rendben. Fagyott állapotban is megvan.
Az biztos, hogy belül van a hiba.
Engem az érdekelt volna, hogy mi okozhat ilyent?
Ilyenről lenne szó.
Plusz érdekesség, hogy reset után az idő allítható. Ha kiválasztom a 2 játék egyikét, vagy az automata játékot, és megjelenik az első tojás, lefagy. (feszültséget emelve kb 3.7V -ra, újra elindul. Letekerve megint fagy és így tovább)
Sőt rájöttem, hogy csak a tojások gurulásánál fagy. Hibázásnál letekerve a feszt akár 1.5V -ra is lejátsza a dallamot, grafikát hiba nélkül.
Áram fogyasztása nem változik. 30uA körüli.
(#) bandi777 válasza Ktulu hozzászólására (») Ápr 25, 2021 /
 
Üdv!

Nem vagyok szakértő, de nem lehetséges, hogy a programmemória egyik kis része döglődik, és nem tudja rendesen kiolvasni azt a néhány programszavat (vagy csak hibásnak olvas egyetlen cím bitet, és előre ugrás helyett visszafele ugrik, így végtelen ciklusba kerülve)?
Nagyobb feszültséget kapva megszűnik az olvasási hiba, és a többi programterületet már alacsonyabb feszültségnél is helyesen olvassa be.
Persze tudom, még ha így is van, ezzel akkor sem lehet bármit is kezdeni..
Ismert a mikrovezérlő típusa?
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2021
(#) Ktulu válasza bandi777 hozzászólására (») Ápr 26, 2021 /
 
Igen, bármi lehetséges.
Az este bekapcsolva hagytam fagyott állapotban, és egy idő után elkezdett működni. Elemet ki-be, resetáltam és még működött. Egyszer utána még enyhe ütögetésre indult el. Azóta viszont nem tudom reprodukálni. IC-t teljesen átforrasztottam. Nyák "2 oldalas", de az első réteg tetején van a második szén festéssel. Erre is gyanakodtam, viszont csak LCD, gombok stb vezetékek ezek. Nem létfontosságúak.
Mikrovezérlő egy KB1013VK1-2 korai orosz gyártmánaú 4 bites furcsaság, ami a Sharp SM500 -ra hasonlít.
(#) Ktulu válasza Ktulu hozzászólására (») Ápr 27, 2021 /
 
Ott tart, hogy elem behelyezés után órát beállítom, elindítom. Első tojásnál lefagy, de pár perc után (van hogy sokkal több idő kell) magától feléled és tökéletesen működik. Nagyon érdekes.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem