Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 1 fázisból 3 fázis
 
Témaindító: kisgyerek1986, idő: Okt 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 5
(#) erbe válasza Mindenhova hozzászólására (») Szept 1, 2022 /
 
Olyanokat soroltál fel a kívánságlistában, ami vagy nincs, vagy jelentős felárral. Most a további felsorolás szerint, neked egy igencsak egyedi szerkezet kellene, amit jobb lenne, ha szakember készítene el számodra.
A fordulatszám mérőt nem a frekiváltóhoz kellene csatlakoztatni, hanem egy teljesen független szerkezetként érzékelővel mérné a kimenő tengely fordulatát. Ez adná számodra a pontos információt.
(#) oregmotoros hozzászólása Szept 1, 2022 /
 
Van egy új Morgensen frekiváltóm. Sajnos nagyon silány minőségű a magyar nyelvű segédlet, de szerencsére elboldogulok az angollal is, kivéve, nem tudom értelmezni a "strip the motor cable and connect the shield to the grounding terminal of the inverter (PE) by 360 degree grounding technique."
angol kifejezésből a 360 degree grounding tecnique-t. Sajnos a magyar kézkönyvben ez tükörfordításban 360 fokos földelési technikaként szerepel, mely számomra ismeretlen fogalom.
Tudna ebben valaki segíteni?
(#) Ódenka válasza oregmotoros hozzászólására (») Szept 1, 2022 /
 
Megnéztem néhány frekiváltó ajánlásait.
Védőföld lehet felfűzött, vagy csillagpontos, ne legyen hurkolt. Jel és vezérlő kábelek árnyékoltak és azok is egy ponton bekötve a többihez.
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2022
(#) Mindenhova válasza erbe hozzászólására (») Szept 1, 2022 /
 
Felsoroltam? Kívánságlista? Fordulatszámmérő? Honnan veszed ezeket? Nincs szükség pontos fordulatszámra, ez nem egy CNC gép és nem az a feladat, h. H7 tűréssel munkáljunk meg tudom is én Holmiumot. Hozzávertőleges értékek elegendőek amit a frekvenciából fejszámolással tudni lehet. Engedd el ezt a kört, nem ez volt a kérdésem.
(#) Moderátor hozzászólása Mindenhova hozzászólására (») Szept 1, 2022
 
Vegyél vissza légy szíves! Az itteni fórumtagok segíteni próbálnak.
A chat-szleg (pl.: "hogy" helyett "h.") helyett inkább normálisan kellene megnyilvánulnod!
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2022
(#) bandika válasza oregmotoros hozzászólására (») Szept 1, 2022 /
 
Túl sokat ne rágódj rajta, azt jelenti a 360 fokos technika, hogy a motorkábel árnyékolása a kábelen ill. a ki-bevezetéseknél 360 fokban vegye körben az áramvezetőket. Különben antennaként viselkednének. Kb. ha a vezeték világítana ne jöjjön ki a fény.
(#) bandika válasza Mindenhova hozzászólására (») Szept 1, 2022 /
 
Occsó húsnak híg a leve. De ha tanulópénzt akarsz költeni...
(#) oregmotoros hozzászólása Szept 1, 2022 /
 
Köszi a válaszokat. Időközben németül találtam némi infót ami alátámasztja, hogy tulajdonképpen indukciós zavarok megelőzéséről/csökkentéséről van szó és valamiféle árnyékológyűrűn való átvezetést jelent, illetve annak a PE-re való csatlakoztatását. Érdekes módon amúgy az eredeti kézikönyv az árnyékolt motorkábel alkalmazását csupán opcionálisan említi.
(#) Bakman válasza Mindenhova hozzászólására (») Szept 1, 2022 / 2
 
Nem kell túlragozni. A frekvenciaváltót oda rakod, ahova akrod. Kivezetsz egy mezei potenciométert, azt egy pici dobozba rakod és ragasztasz alá egy skálát. A skála alapján felírod magadnak a jó értékeket és készen is van.

A programozó panel kivezetése (már ha lehet) nem javasolt, nem biztos, hogy tűri a rendszer a zavart. A hosszú vezetékek antennaként fognak működni.

Ha pontosan kell a kimeneti frekvencia, akkor a frekvenciaváltót egy átlátszó fedelű dobozba szereld be, azt meg olyan helyre, hogy ráláss a kijelzőre. Ebben az esetben gondolni kell a hűtésre is, ha huzamosabb ideig akarod használni (pl. szűrővel ellátott ventilátor).
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem