Nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy ha egy '93-as Ventoból (2x2-es csatlakozóval) szeretném kiolvasni a hibakódokat egy olyan laptop segítségével, amin csak USB csatlakozó van, akkor azt a Vag-com szoftverrel megtehetem-e?
Illetve az OBD II-USB kábelt házilag meg tudom-e csinálni?-arra gondolok, hogy a gyári interfészek mindegyikében látható egy "elektronika", de nem igazán találtam hozzá pontos kapcsolási rajzot.
(1-2-t talán.)
Esetleg ez az elektronikai egység nem hagyható ki?--de gondolom enélkül meg sem találja a program az ECU-val a kapcsolatot... :S
Ha esetleg valaki tudna segíteni eme kapcsolási rajzot és az OBD II csatlakozó (szerintem nekem Iso 9141) lábkiosztását illetően, azt nagyon megköszönném!!!
(Vagy esetleg, ha valakinek van ilyen (a fent említett Vento-hoz is jó) használt "csatlakozása", amitől jutányos áron megválna, engem érdekelne.
Sziasztok!
Volt egy olyan problémám, hogy Win7 alatt nem indult el vagy nem működött megfelelően néhány diag program, ami előtte XP-n tökéletesen ment.
Pl.: Vag-Com, Kwp2000, TIS2000,BDM100...
Namármost feltettem a Virtual PC XP mode-ot és a fenti programok nekem kivétel nélkül működnek! Nem kell öreg laptoppal kínlódni többet...
Ha valakinek hasonló problémája van, egy próbát megér.
sziasztok , nem pont ide vág a dolog opcom mal olvastam hibát c20ne opelből/calibra/ hozott egy 13 hibakódot/ lambdaszonda/ és mellé egy 255-ös hibakódot. 255-ös hibakód nem létezik vajon mi lehet ez...??
Egyébként nem kioktatásként irtam, amit írtam.De simán elhajtani valakit mert segitséget kér, (szószaporitás cimen)hát nemtudom."Itt nem oktat senki senkit". De igen is oktat.Ha az ember elolvassa a sok értelmes tanácsot,és a saját autoján ez bejön,akkor igenis tanult valamit.Mi is ez ha nem oktatás?Ha nem is a szó igazi értelmében.