Keresés: 
 Bejelentkezés
Nick:

Jelszó:

» Elfelejtettem a jelszavamat :'(
» Regisztráció
 Fórum témák
» Több téma
 Frissek
RSS hírforrások
  Hírek.rss
  Fórum.rss
  2012. Máj, 23. Sze
14:48:02
  Jelenleg 587 fő olvassa az oldalt
Fórum » Pontra menő témák » Lézernyomtató hiba »
Lézernyomtató hiba  
Témaindító: Krajcsooo, idő: Nov 4, 2007
Témakörök
Speciális » Egyéb
Lapozás Méret: 1 / 36     
(#138804) Krajcsooo Válasz • Nov 4, 2007
Hello!
Adott egy Samsung lézernyomtató, új darab. Otthon felhasználásra készült kategória, monokróm.
Első, gyári tonert kiürítette, addig működött is. A 2. tonerrel viszont elkezdett csikozni, függőleges irányban. A klasszikus hibaelhárítást, fejtisztítás (szoftveresen és fizikailag), driverfrissítést már lejátszottam, semmi eredmény. A csikozás főleg grafikák, képek nyomtatásakor jelentkezik. A kézikönyv szerint egy LSU - üvegcsíkot kellene ellenőrizni hogy nem koszos-e. Ilyennek a nyomtatóban semmi nyoma. Valaki hallott már erről az LSU-ról? Létező dolgot keresek, vagy csak túl gyorsan írták azt a kézikönyvet?..
Várom az ötleteket!
Üdv: Ákos

(#138811) PCB válasza Krajcsooo hozzászólására (#138804) Válasz • Nov 4, 2007
Szia !

A nyomtató paraméterezését el lehet végezni a lokális menürendszerből is, ám sokkal kényelmesebb, ha erre a célra inkább a Local Set-up Utility (LSU) nevű alkalmazást (abban az esetben, ha USB porton keresztül csatlakozik a nyomtató a számítógéphez.

Szerintem nem üvegcsík az.

Üdv!

(#138814) Krajcsooo válasza PCB hozzászólására (#138811) Válasz • Nov 4, 2007
A nyomtató számítógépes menürendszerében gyakorlatilag minden beállítást végigpróbálgattam, eredménytelenül. Magának a készüléknek nincs beállításokat tartalmazó menüje. USB-s, igen. Megnéztem, a többi nyelvű leírásban is egy üvegcsíkot kerestetnek.. még az ábrákon is létezik. A valóságban a toneren van egy tartó forma kialakítva ahol az ábra is jelöli.. Kimaradt volna a gyártás során? De én inkább a tonerra gyanakszok. Azt hiszem ebből gar. szervíz lesz végül..

(#138819) PCB válasza Krajcsooo hozzászólására (#138814) Válasz • Nov 4, 2007
Szia !

Laser Scanner Unit

Ez talán segít !

Üdv!

(#138827) Krajcsooo válasza PCB hozzászólására (#138819) Válasz • Nov 4, 2007
Átolvastam az oldalt. Szerintem több dolgot is LSU-ként rövidítünk. Amiről én beszélek az a csatolt képen látható. Probléma ott kezdődik hogy ahol az ábra mutatja ott csak egy fekete műanyag idom van a nyomtatóban. Zavaros az egész ábra...
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «

(#138835) lgyk válasza Krajcsooo hozzászólására (#138804) Válasz • Nov 4, 2007
Hi!

Lézernyomtatóknál időnként meg kell rázogatni a kazettát vízszintes síkban, hogy a festékpor eloszlása egyenletes legyen.

(#138838) mokus válasza Krajcsooo hozzászólására (#138827) Válasz • Nov 4, 2007
Szervízbe kell vinni.
Nekem is volt Samsung lézerem, 3 tonert bírt, cirka 3/4 évet futott, mondjuk nyomtattunk is vele. Töltött tonertől visított, nem nyomtatott, majd javítás nem lehetséges címkével visszajött, szerencsére a boltban konstruktívak voltak és egy másik márkára becserélték egykis értékegyeztetéssel.
Szerintem te is pakold össze és ha garanciális le kell adni javításra.

(#138847) Krajcsooo válasza mokus hozzászólására (#138838) Válasz • Nov 4, 2007
Vízszintes rázogatást már próbáltam, azon kívül hogy minden festékporos lett, más eredménye nem lett
Ez szervíz lesz akkor, majd elszórakoznak vele. Azért köszi az 5leteket!

(#138872) PCB válasza Krajcsooo hozzászólására (#138847) Válasz • Nov 4, 2007
Szia !

"Helyezze az üvegcsíkot az LSU (Laser Scanner Unit) kazetta tetejére."

Tehát a toner felett ahol a laser van azt hívják lézer letapogató egység - nek nem mást.

Kár hogy a manuálból csak ezt a lapot tetted fel. Jó lett volna elöbbről is látni mit írnak.

Üdv!

(#138889) Krajcsooo válasza PCB hozzászólására (#138872) Válasz • Nov 4, 2007
Kicsit átfogalmaztad a dolgot. Vagy a manualban van rossz helyen a zárójel. De üvegcsík sincs sehol az a baj.
Az előtte lévő oldalakon a toner kiszedését taglalják.

(#138910) PCB válasza Krajcsooo hozzászólására (#138889) Válasz • Nov 4, 2007
Szia !

Ez magában sem érthető, legalább is én nem értem.

"Helyezze a hosszú üvegcsíkot az LSU kazettaegység tetejébe"

(Akkor ez azt jelenti hogy én teszem oda ?)

"Majd óvatosan törölje le az üveget"

(oda teszem és letörlöm ?)

"Ekkor láthatja, hogy a fehér anyag fekete lett...."

(mitől mikor most tettem oda ?)

(#138930) Master_of_the_web válasza PCB hozzászólására (#138910) Válasz • Nov 4, 2007
Helló

Nemtom iylen csíkozás nálam töltött tonernél volt Laserjet 6L nél. Iylen üvegcsík egyébként van ott méghozzá valahol a toner helye fölött, már szétszedtetm párszor a nyomtatót meg többet is. Van egy hosszúkás rés a nyomtató fém vázában ott ahol jelölik a képen, a rés mögött van az az LSU vagy mifene az a plexi dolog, nah sztem arra mondják, hogy óvatosan tisztogasd vmi fehér törlőeszközzel (pl vatta vagy zsebkendő) ha lejön róla vmi akkor koszos volt... na nem akkor nem... Ha gondoljátok holnap fényképezek egy szétkapott lézernyomatót hogy lehessen láti a dolgokat benne, ha érdekel vkit...

üdv

(#138932) Master_of_the_web válasza Master_of_the_web hozzászólására (#138930) Válasz • Nov 4, 2007
Jah még azt meg kell hogy jegyezzem a tonerben is van egy ún. fényhenger ami nem szereti az utántöltést, az is okozhat képhibákat. Szal ha töltött a toner lehet az a baj.

üdv

(#138964) zsoltee0001 válasza Krajcsooo hozzászólására (#138889) Válasz • Nov 5, 2007
Hi
ez nem egy samsung ml 1520-as nyomtató véletlen? ezeket elég jól ismerem, mert a nyomtató rész megegyezik a ricoh faxokkal. PCL jól mondja, a laser unit üvegét kell megtisztítani, mert ha valami kosz van a lézerfény útjába akkor azon a részen kihagy, bár lehet a gond a festékezővel is (ujratöltött tonernál) , az a kérdés, hogy kihagy , vagy csak abban a sávban halványabb?.
a lézer porvédő üvegét csak úgy tudod megtisztítani ha szétszeded a masinát, de nem túl bonyolult, tudok segíteni, meg ha már úgy is szétszeded, a poligon motor tükrét is megpucolhatod.
üdv

(#138974) Krajcsooo válasza zsoltee0001 hozzászólására (#138964) Válasz • Nov 5, 2007
Ez egy ML-2510-es modell. Gyári tonerral próbálkozok, egy tintasugarasamat régebben már tönkre tett a kínai pítron...
Teljes datasheet címe, ha érdekel valakit:
Itt.
A csíkozás mindig ugyanazon a pozíción van, fehér területen halványszürke, fekete területen sötétszürke csíkok formájában.
A szétszedés a garanciát mennyire veszélyezteti?

(#138975) zsoltee0001 válasza Krajcsooo hozzászólására (#138974) Válasz • Nov 5, 2007
Hi
tudnál feltenni egy jó minőségű képet a kinyomtatott képről? még mielőtt szétkapnád a nyomtatót?

(#138976) zsoltee0001 válasza Krajcsooo hozzászólására (#138974) Válasz • Nov 5, 2007
"fehér területen halványszürke, fekete területen sötétszürke csíkok formájában" kezd gyanússá válni a festékkazetta!!!

(#138993) npetya válasza zsoltee0001 hozzászólására (#138976) Válasz • Nov 5, 2007
Szerintem ez egy egyszerű toner hiba!
A lehúzó hjibája! Garban kellene cseréltetni.

(#138995) Krajcsooo válasza npetya hozzászólására (#138993) Válasz • Nov 5, 2007
Beviszem szervízbe, próbálják ki másik tonerral, aztán meglátjuk az eredményt. Köszi a sok segítséget. Megírom majd a diagnózist, hogy mire jutottak.

(#139004) zsoltee0001 válasza npetya hozzászólására (#138993) Válasz • Nov 5, 2007
Hi
nem tom mi az a lehúzó
de ha egy lézernyomtató a fehér területen is szürkén csíkoz akkor az vagy gumilap (valszeg erre gondolhatsz) ami nem túl valószínű egy új tonerkazettánál , inkább a töltőhenger kapott valami koszt. ez egy gumihenger ami a dobot tölti fel sztatikusan (ahol nincs töltés ott sötéten csíkoz).ez az alkatrész is a kazettába van.
De ha látnék egy kinyomtatott példányt akkor nagyobb valószínűséggel tudnám rámondani mi a hiba.
Garanciális cserével kell próbálkozni.
üdv

(#139009) npetya válasza zsoltee0001 hozzászólására (#139004) Válasz • Nov 5, 2007
Szinte biztos, hogy egyre gondolunk.
Ez a lapocska v. kés (teljesen mindegy) nem teljesen
fekszik neki a hengernek. Ez okozza általában ezt a hibát.
Ha jól értelmeztem ez egy felújított toner, ezeknél rendszeresen előforduló hiba! Gar csere!

További szép napot!

(#139082) Krajcsooo válasza npetya hozzászólására (#139009) Válasz • Nov 5, 2007
Még mielőtt szervizbe futunk..
Teljesen logikusnak tűnik, hogy "Ez a lapocska v. kés (teljesen mindegy) nem teljesen
fekszik neki a hengernek.", mivel a csíkozás az oldalon majdnem végig megy. Ez mennyire szerelhető? Érdemes bajlódni vele? Vagy mindenképp garanciaszervíz? Hamarosan felteszek egy kinyomtatott oldalt scannelve, hátha okosabbak leszünk.

(#139095) matrix64 válasza Krajcsooo hozzászólására (#139082) Válasz • Nov 5, 2007
Tipikus Samsung toner hiba .Szét kell szedni,találsz egy festéklehúzó fémlapot a mágneshenger mögött.Ezt ki kell emelni,én denaturáltszeszes ronggyal le szoktam törölni az élét. Ez a megoldás

(#139103) Krajcsooo válasza matrix64 hozzászólására (#139095) Válasz • Nov 5, 2007
Szuper, ki fogom próbálni

(#139108) zsoltee0001 válasza Krajcsooo hozzászólására (#139082) Válasz • Nov 5, 2007
hali
na... szétszedtem egy üres Ml1210 cartridzsot, szerintem ez is olyasmi lehet, ha a festékezőt akarod kitisztítani akkor ki kell öntened a tonert elég gány meló, meg ha jól értem ez egy zsír új kazetta. inkább a töltő hengert nézd meg előtte, ahhoz nem kell kiszórni a tonert.

Matrix64 :
hali
a festékezőbe gumihenger van, nem mágneshenger, mivel ez egykomponensű developer, bár igaz a blade és a festékező gumihenger közé szorul bármi akkor ott kihagy, de akkor nem csíkozna sutétszürkén ahol elvileg fehér
üdv

(#139400) matrix64 válasza zsoltee0001 hozzászólására (#139108) Válasz • Nov 6, 2007
Hello,ha nem mágneses hogy tapad rá a developer ?
Igaz én több 4100-as kazettán oldottam meg ezt a problémát,de gondolom itt is ez a helyzet.Nem kosz kerül a lemezre hanem felrakódik a festék,ezért nem egyenletes a terülés a hengeren. Egyes részeken sötétebb,máshol világos lesz a nyomat.

(#160541) Doncso Válasz • Jan 3, 2008
Sziasztok!
Nekem is volna egy kérdésem laser nyomtatóval kapcsban. A probléma az lenne,hogy nyomtatáskor az egész lap szinte teljesen fekete, nyomokban látszik a kinyomtatott dokumentum de nagyon sötét az egész nyomtatás, namost a kérdésem az lenne hogy ez toner kuka, vagyis a zöld henger halt meg, vagy van értelme kicsit szenvednem vele? ugyértem kis barkácsolással helyre lehet hozni?
Üdv: Doncso

(#160553) titi válasza Doncso hozzászólására (#160541) Válasz • Jan 3, 2008
Hali!

Próbáltál már pár lapot átengedni rajta úgy, hogy alig valamit nyomtatsz rá?
Nem javul? A "zöld henger" szép fekete?
Elvileg azt kellene megtisztítani, de az nem egyszerű!

(#160770) Doncso válasza titi hozzászólására (#160553) Válasz • Jan 4, 2008
Szia!
Az a helyzet hogy ijen dolgokal már próbálkoztam, szétkaptam a tonert, szépen lepucoltam mindent, tényleg, de ugyanaz maradt, kicsit ugy néz ki amit nyomtat mint amikor a fénymásoló scannelés közben fényt kap és nagyon sötét lesz a nyomtatás, tudod miről beszélek nem? Igazából arra lennék kiváncsi, hogy ez tonerbaj vagy nem és érdemes rá időt áldozni. Amugy, igen már jópár lapot átengedtem rajta,és ugyan az a helyzet, de azthiszem a zöld henger mindig bekoszolódik, akkor szerinted elhasználódott vagy valamelyik henger nem müködik jól? vagy mi lehet a baja, igen ugy emlékszem egyre inkább, mindig bekoszolódik a zöld henger, de ez mitől lehet szerinted?

(#161972) szidom Válasz • Jan 6, 2008
Sziasztok!

Van egy minolta 1200W típusu laser nyomtatóm, ami a tesztet futtatva a következő hibát jelzi:

SOKSZÖGŰ TÜKÖR MOTOR HIBA

Tudja valaki hol érdemes nekiállni a hiba keresésnek?

Következő 1 / 36     
 HEStore.hu
 Hirdetés
TrainModules.hu