|
|
| Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005 |
|
|
|
|
|
| A jó nagy diódának is meg van a típusa, ahová a collektor megy, GW5819 az általad javasolt tranzisztornak a lábkiosztása is megegyezik. Még egyszer köszönöm! |
|
|
Szia!
A BCW67C csak 30V -os, jobb lenne egy 80 .. 100V -os, SOT23 tokos, gyors PNP transzisztor 0.5 .. 1A terhelhetőséggel, de fejből nem tudok ilyet, ami beszerezhető is... A GW5819 egy 1N5819 smd tokban... |
|
|
| Hello! Köszönöm a segitséget, de ez nem tranzisztor mivel 80 lába van: 24x2; 16x2. Elnézést kérek a pontatlan információért, ugyanis az első hozzászólásomban csak alkatrésznek neveztem és elfelejtettem közölni a lényeget: hogy ez egy számomra ismeretlen IC. |
|
|
| Hello! Köszönöm a segitségedet de ez biztos hogy nem tranzisztor mert 2x24; 2x16 lába van (80 öszesen). Az okot meg írtam az előző hozzászólásomban, elnézést kérek. |
|
|
Hát így már nehezebb találgatni. Kösz a tájékoztatást, azonban könnyebb segíteni, ha tudja az ember, miről is van szó.
Semmi gond. Majd legközelebb... |
|
|
| Szevasztok! Most szedtem szét egy monitort (romjait). Találtam benne egy "J 6815" nevű, nagy műa.(TO-220F?) tokos tranzisztort (láb-jelölés szerint), de sehol nem találok adatot. Logo: F(kissé ferde). Tudna róla valaki, valamit? Köszönöm. |
|
|
Üdv Mindenki
Régi cuccaim közül előkerült egy memóriakártya .Ez vajon 512 bit vagy 512 kb . A közeli kép nemigazán sikerült , ferritgyűrűk ~1 mm átmérő és benne 1 oszlop 1 sor és 1 olvasóvezeték van átlósan (gyűrűnként) .A 4 blokkban 128 128 gyűrű lehet ,sejtésem MO8X gép vagy korosztálya .Valamelyik topikban volt róla szó ,talán Ő tudja .Kösz .
Üdv |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
Egy gyűrű egy bit. (Szerintem.) Tehát, ha 4-szer 128, azaz 512 gyűrű van, akkor az 512 bit.
Egyébként az ő idejében fél mega RAM az baromira menő lett volna. (Gondoljunk a jóval későbbi generációjú Commodore "csúcsgépek" 16kB illetve 64kB totál RAM-jára...) Meg mondjuk én 512k-hoz való 512x1024, azaz 524288 darab ferritgyűrűt a világ pénzéért sem tekertem volna meg...
Mindazonáltal, ez egy gyönyörű darab, ki ne dobd! Üdv.:Zoli |
|
|
| Fairchild gyártmányú 2SJ6815 tranzisztor. |
|
|
Köszönöm, de mivel nem találtam meg a helyet, ahonnan az adatait megtudhattam volna, ezért kérdeztem meg itt. Fairchild product, Alldatasheet, Datasheet Archiveben sem.  |
|
|
Köszönöm! Ezeket a titkos betűket honnan lehet megtudni, mert a gyártó lapján sem találtam ilyen jelű eszközt, pedig saccra beírtam hasonló U/I-t?  |
|
|
| Szia! Háát, ez legutoljára sem jutott volna eszembe! (Nem járok/rendelek elektronikai boltba(ból). Szerencsére, ha valamit építenék, van hozzá alkatrészem (bontás+50év kacat). Köszönöm, ezentúl ezeket is fogom nézni, ha valamit nem találok a kuglizóban! |
|
|
| Sokkal egyszerűbb: Beírtam a Gooooogle -nak a "J6815 transistor" -t és a második találat elárulta a helyettesítőket... |
|
|
Helló!!
Valaki megtudja mondani hogy miez???
Otthon találtam  |
|
|
|
Hello!
Tudna valaki pontos infót a képen látható alkatrészről?
Az összes szöveg az ami látható rajta. |
|
|
|
Szia!Én hiába írtam be, nekem ilyen találat nem jelent meg; akkor. Érdekes éjjel simán megjelent! Lehet, hogy x@r az internetem (a szolgáltatóm, UPC Zugló), hetek óta állítják, hogy minden jó a hálózatukon, nálam olyan lassú lett vagy két hónapja, mint az ólommadár (haveromhoz átvittem a gépem, olyan gyors lett, alig tudtam követni; MÁSIK szolgáltató!).  |
|
|
Rákerestem google-n a cégre, kis keresgélés után én erre tippelek:
Bővebben: Link |
|
|
Hali!
Még annyi kérdésem lenne ezzel az áramkörrel kapcsolatban, hogy szerinted mi okozhatta ezt a meghibásodást? Ha sikerül kicserélnem a tranzisztort és újból így jár, akkor??? |
|
|
Sziasztok!
Esetleg tudna valaki segíteni abban hogy mi a neve a képen lévő 10 pines csatlakozónak? Vagy egyáltalán hogyan keressek erre? Nem feltétlenül ilyenre lenne szükségem, de ilyesmi pici csatlakozó kellene, kiváltani a csúnya tüskesoros ISP csatlakozásokat, amik nem igazán illenek egy smd áramkörbe...
Micro USB meg azért nem jó, mert csak a panel szélére lehetne rakni, ezt meg akárhova ahol van hely. |
|
|
|
Na miután elküldtem találtam is ilyesmit természetesen, szóval tárgytalan  |
|
|
Meglehet, hogy így jár az új is... A feladata negatív segédfeszültség előállítása az LCD kontrasztjának biztosításához. Lehet, hogy valamilyen túlterhelés okozta a pusztulását, de az is elképzelhető, hogy csak nem bírta tovább a feszültség lökéseket vagy a disszipációt. Írtam, hogy nagyobb feszültségű tranzisztort kellene keresni...
Két példa:
- Vettem egy fordulatszám szabályzós köszörűt, már az első alkalommal (kb. 10 perc után) mindig teljes fordulatszámon ment. Triac csere 600V -ról 800V -osra, a mai napig megy.
- Évekig ment egy router 5V 2A tápja, egyszercsak lement kimenő feszültsége. A benne levő KSE13005 tranzisztor minden lába összekötve egymással. Egy KSE13007 -tel feléledt... |
|
|
| Sziasztok ! Van ilyenem, mi lehet ő ? |
|
|
|
Szerintem tirisztorok.Régebben egyszer véletlenül rátaláltam egy gyártóra, egy helyettesítős oldalon keresztül, de már nem tudom mikor és hol. Az Xakármi jelzést is találtam már mint tirisztor. Eszerint próbáld kimérni, nekem akkor bejött.  |
|
|
| Folyt; Van egy TAG Semiconductors Ltd. oldal, ott próbáld (én belegabalyodtam), freeregist. |
|
|
Sziasztok! Van nekem egy ilyen alkatrészem. Kávé fözőbe való.
Mi lehet ez? |
|
|
|