Van egy Comador SC-003CM típusú fényképezőgépem.
Gyárilag nem adtak hozzá adaptert viszont szó szerint zabálja az elemeket. Ha tölthető ceruza akkuval fotózok azt is lemeríti majdnem 10 kép alatt...
A gép DC bemenetén 3.3V-ot enne. Namost nekem ehhez a géphez kellene egy megoldás hogyan lehet 3.3V-os adaptert készíteni.
Egy szimpla nokia tolto megteszi es egy 3.3v -os zenner dioda meg egy kondi,..
Praktikus kicsi es gyari a dobozza,.. (en is ezzel hasznalok egy Kodak -ot)
Isten ments Fery de ez a zener diódás ötlet jobban teccik'...
Van már LM317-es szabályzóm, avval kezdtem elektrózni az volt az életemben az első (rajzolt) nyákom
Elsőre működött is, viszont annál ott egy kisördög hogy váletlenül félretekerem a potit ilyesmi...
Jó tudom hogy akkor be kell állítani potival mérés közben aztán lemérni a potit hol áll mekkora ellenálláson és egy akkora ellenállást tenni a helyére de valahogy a zeneres jobban is teccik' Ha nem haragszol meg rám
A zeneres kapcsolásnál nem lesz baj abból a 0.3V-ból?
Vagy annyi ingadozás van?
Húú annyit írtam hogy közben írtad a hsz-ed...
De eddig nyerő az LM3940...
Csak az a bibi hogy a Lomex-től most nincs rendelni valóm a HQ-nál állítottam össze egy pakkot de ők nem árulják...
Megj... az LM-nél az a gond, hogy LDO. A bemenetén 5V-ot tolerál, ezért azt elő kell előtte állítanod mondjuk egy 7805-el. Viszont az LD max 15V-ig megy, és fele annyiba is kerül
Na mostmár nem írok semmit ki nyer
A HQ árul LD1117-33-ast ugye ez csinálja a 3.3V-ot és csak rendelésre, azért csak jobb mint a Lomextől egy IC-t rendelni
Miért beszélsz marhaságot ???
Eszembe se jutna megharagudni. Nem arról szól ez a fórum, hogy bárkinek el kellene fogadni amit én javaslok.
Arról szól, hogy azok közül akik mondanak ötleteket abból azt fogadd el amelyik neked a legkedvezőbb.
Egyébként azt a fix 3,3 voltost tartom a legjobbnak a magam részéről mivel nem kell beállitással szórakozni. / LD /. Bár lenne 3,6 voltos az engem is kihúzna a csávából mert én sem akarok szabályzottat és nekem 3,6 volt kellene 12-ből.
Úgyhogy nyugi nincs harag, igazán azt sem tudom, honnan szedted, hogy lenne.
A francba, nem olvastam el az előző hsz-t.
2,5 Amper ??? Azt nem mondtad hogy radiátorhoz kell a stab. Érdekes én mintha valami fényképezőt olvastam volna. A LM 317 is megfekszik 2,5 Ampertől és az LD sem bir annyit. Akkor marad az LM 338 annak van 3 és 5 amperes változata.
Ja látom a zéner az nem tétel. Azt mondanám vagy vegyél LM 338-at vagy csináld meg Matakee Zéneres kapcsolását de 3,9 voltos zénerrel akkor kapsz kb 3,3 voltot. A 2 Sc tranyó helyett jó egy nagy BD is pl: BD 249.
Amig itt beszelgettetek osszedobtam eloben egy stabilizatort,.. Lassuk mittud es hogy mennyire pontos a multisim,.. Meglepodtem,.. En 2N3055 -ost tettem vegtranyonak es LM7809 -est, ~13v -ot tapnak es a kimeneten 3.31v van! BD243C -sel pedig 3.29v,..
A multisim azt mondja, hogy 3.246v van,.. Ez eleg meggyozo, nem?