Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Multiméter - miért, milyet?
SzkopométerMilyen mérési lehetőségekre képes eszközt lehet szkopométer-nek nevezni?Egyáltalán van ilyen kifejezés? És ha van akkor mit jelent? És miért ennyire magas az ára?
Mert a müszer egyszerre Voltméter meg szkop ( erre találhatta ki valaki a szkopométer szot.
Az árat meg a Fluke márka adja. ( a Fluke soha sem volt olcso, viszont nagyon megbizhato müszer. Érdekes viszont e leirása csapnivaloan felületes, nem tudom ki irhatta, de ettöl méga google is jobbat tud. A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2025
Alapvetően hordozható kézi akkus, és mint visszább írták.
Vannak sokkal olcsóbbak is, linkelthez képest tizedáron is. A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2025
Aneng 612Sziasztok!Szert tettem egy Aneng612 multiméterre, kíváncsi lennék, van-e tapasztalata vele valakinek. Elég érdekes jószág, idő lesz megszokni. Az első tesztek alapján a pontosságával nincs probléma. ZOYI ZT303Sziasztok!Szemezek egy ilyen multival: https://www.aliexpress.com/item/1005007857138192.html Van-e valakinek tapasztalata vele? Hihető a DC fesz 0,05% pontosság? Egyéb szempont, ami a használhatóságot illeti? Kösz, üdv! Idézet: Az még előfordulhat egy ideig a DC mérés egy méréstartományára, de ez nem vonatkozik más mérésekre és minden méréstartományukra. „Hihető a DC fesz 0,05% pontosság?”
Én ugyan ritkábban méregetek, de nálam a pontosság nem a legfontosabb paraméter. Sőt inkább zavaró amikor össze vissza ugrál az utolsó 1-2 számjegy, mert a valóságban ritkán rezzenéstelenül stabilak a mért jellemzők. Viszont a mérés sebessége (márha egyáltalán van ilyen paraméter), az hangsúlyos lehet, mert zavaró, amikor másodperceket kell várni mire beáll automatikusan a méréshatár és az érték.
Van egy hasonló kategóriának látszó multiméterem, ennek tapasztalatai alapján mondom, hogy a sebesség az sokszor lényegesebb mint a pontosság. De jó eszköz, a lomhaságától eltekintve szerethető.
Nekem 2 db zt102 van ami mechanikailag ugyanígy néz ki, a tekerentyűje gagyi, nem szabad tekergetni, más bajom nincs vele. Én tettem rá elem "főkapcsolót" és csak feszt mérek vele, nem tekergetem, csak nagy ritkán mérek áramot. Ellenállást, meg csipogót másik(tipusú) műszerrel mérek az is hasonlóan műtött, így azt sem kell tekergetni. Ja meg táp ledet tettem rá, ha elmegy aludni lássam, és ne szívja le az elemet
Kösz mindhármotoknak a kommentért. A ZOYI-nál maradtam. A speckója gyakorlatilag megegyezik az ANENG AN870-ével, ami megnyugtató. A vásárlói kommentek között nincs 4*-nál rosszabb egyik kereskedőnél sem, ez is biztató. Várom a futárt...
A hozzászólás módosítva: Szo, 11:15
Ha beválik, akkor a mérés örömén kívül még azt is elkönyvelheted, hogy én az AN870-et drágábban vettem.
Van még egy szempont, ami alkalmanként döntő lehet, az pedig a burkolat. Látszólag az AN870-nek és a Te választásodnak is nagyon hasonló, vastag burkolata van, ami nálam egy viszonylag kemény műanyag. Nem szoktam dobálni a műszereket, mégis kisebb koccanásoktól jó eséllyel megvédi. Nekem van egy másik (melléklet) kedvencem, aminek szintén vastag, kimondottan gumis állagú burkolata van (tapintásra hasonlít a mostani autók kormányának anyagára). Hurcolászni, piszokba, gépek belsejében történő mérésre nagyjából mindig ezt viszem (látszik is rajta a használat). Ezt már vertem le kb. 1 m-es magasságból, amit egészségesen túlélt. Ugyan csak 6000-es kijelzésre képes, de mint említettem korábban is, ez már bőven-bőven lefedi a legtöbb elvárást (sőt messze túl is teljesíti). |
Bejelentkezés
Hirdetés |