Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sok LED-es futófény
 
Témaindító: Pontiac, idő: Jan 14, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 4
(#) proli007 válasza Jimboow hozzászólására (») Ápr 29, 2016 /
 
Igen. A Fet Gate-jét a 4017 kimenetére, Source a GND-re és a +12V és a Darin közé a Led-eket. Természetesen a soros áramkorlátozó ellenállásokkal együtt és NMOS Fet alkalmazásával.
(#) proli007 válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 29, 2016 /
 
Esetleg nézd meg ezt az áramkört, hát ha valami ilyesmit építenél.
(#) Jimboow válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 30, 2016 /
 
Fúú, igen igazság szerint pontosan ilyesmit szeretnék építeni!
köszönöm szépen!

Annyi, hogy csak hátulra szeretném így megoldani, ezért az áramellátásra úgy gondoltam, hogy a kapcsoló +jára még a relé előtt rácsatlakozni és hátrahúzni egy vezetéket, így amikor lehúzom az index kart, akkor az első rendesen villognának a hátsónak a vezérlése is kapná addig az áramot folyamatosan és hozzá állítanám a futófényt, hogy szinkronban legyenek
(#) proli007 válasza Jimboow hozzászólására (») Ápr 30, 2016 /
 
A szinkron automatikusan teljesülni fog, mert a kapcsolást az index ütemadója vezérli. Tehát amikor az első lámpa jelez, akkor a hátsó felfut. Amikor pedig kialszik az első, a hátsó is ki fog aludni arra az időre. (De azt ne feledd, ez csak játék, mert a rendőrbácsi lehet nem fog örülni a mókának.)
(#) Jimboow hozzászólása Ápr 30, 2016 /
 
Még annyit szeretnék kérdezni egyelőre, aztán neki állok összerakni, hogy ez mekkora ledek tud meghajtani? vagy az a 3w-os lenne, amit még az első hozzászólásban küldtem, vagy pedig 5050-es smd-k.
(#) proli007 válasza Jimboow hozzászólására (») Ápr 30, 2016 /
 
A tok maximális disszipációja 2,25W. A maradék feszültség bekapcsolt állapotban kb. 1,2V. Így kb. 230mA-t képes adni kimenetenként. De hogy számodra mi a megfelelő, azt nem tudom, már csak azért sem, mert nekem nincs semmilyen Led-em. Azt is lehet, hogy 3db 3W-osat sorba kötsz, és 230mA-el hajtod, nem 700mA-el. De így az 3*1W-os led is megfelelő. Az 5050-es 60mA-el hajtható, és belül 3 Led van. Azokat sorba kötve, majd ezzel párhuzamosan három ilyen Led-et lehet egy kimenetre kötni. (Korlátozó ellenállásokat mindig a Led-ekhez számolva!)
De mivel itt 16 csatorna van, három Led-el csatornánként az 48db. Led egy lámpában..
(#) Jimboow hozzászólása Ápr 30, 2016 /
 
Megtaláltam egy másik topicban a nyák rajzát (amit Te készítettél) és azt szeretném megkérdezni, hogy a Ledek helyére rakhatok sorkapcsokat? Ilyenekre gondoltam
És akkor nem kell a vezetékek forrasztgatásával bajlódni, ha esetleg valamelyiknek nem megfelelő a hossza.

(Tényleg nem igazán értek az ilyen dolgokhoz, azért kérdezem meg inkább.)
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2016
(#) proli007 válasza Jimboow hozzászólására (») Ápr 30, 2016 /
 
Nem tudom hogy belefér-e, de a úgy a Led-ek lábtávolsága, mint egymás mellett a Led-ek lába 2-2 raszterra vannak. (5.08mm) De a Led-ek anódja közös ponton van, így azt nem kell külön-külön odavezetni minden Led-hez. Ott is lehet egyszerűen közösíteni.
(#) Lacika99 hozzászólása Feb 13, 2017 /
 
Üdvözletem a szakértő Uraknak!
Szeretném előre bocsátani: nem értem a szak kifejezéseket, mert teljesen "táboron" kívüli vagyok. .....viszont lelkes, és könnyen tanulok. Szóval, amiben a segítséget kérem. Kaptam egy ledes futófény reklámtáblát, amit szeretnék, más szöveggel futtatni.
Mivel viszonylag sokat állt a pincében, a tulaj nem emlékszik, hogy ki, hogyan programozta. USB-vel csatlakoztatom egy laptopra. FK Show szoftvert letöltöttem, de így sem "látja"! Talán fel kellene nyitni, hátha van benne valami iránymutató?
Kérdés: Van-e, egy általánosan alkalmazható szoftver, ami minden ledes futófényhez alkalmazható, vagy csak az eredetivel lehet változtatni rajta?
Köszönöm a segítséget, ha lesz.
(#) Bakman válasza Lacika99 hozzászólására (») Feb 13, 2017 /
 
Idézet:
„Van-e, egy általánosan alkalmazható szoftver, ami minden ledes futófényhez alkalmazható”
Kizárt. Fényképezd le kivül és belül is a gépet, hátha valakinek ismerős.
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem