Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Távirányítós villanykapcsoló
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Mr_Tiba válasza Bakman hozzászólására (») Márc 3, 2017 /
 
Megmértem multiméterrel, össze van kötve.Köszönöm, akkor megpróbálom így
(#) sztoja hozzászólása Máj 11, 2017 /
 
Olyan távkapcsolót keresek, vagy olyanná szeretnék távkapcsolókat átalakítani, amelyik a 220 voltot - kvázi, mint egy billenő kapcsoló - két vezeték között váltogatja. Redőnymotort szeretnék távkapcsolóval vezérelni. Elsőre az volt a probléma, hogy a legtöbb távvezérlő gyengeáramon vezérel (3,7 - 24 V), majd amikor találtam két (vagy több) körös 220-as távvezérlőt, a második kör bekapcsolásakor is rajta hagyta a feszültséget az első körön. Nekem olyan távvezérlőre van szükségem, ami az egyik kör áram alá helyezésekor egyben elveszi a feszültséget a másik körtől. Gondolom, nagyon laikus módra írtam le, de remélhetőleg érthető, mire lenne szükségem.
Előre is köszönök minden segítséget!
(#) szamóca válasza sztoja hozzászólására (») Máj 11, 2017 /
 
Vezérelj a távirányító vevőrészével egy váltóérintkezős jelfogót.
(#) Petibácsi hozzászólása Dec 16, 2018 /
 
Üdvözlet!
Ha off lennék, bocsánat, küldjetek át egy másik oldalra!
Na, szóval az a problémám, hogy egy olyan távirányítható villásdugóm van, amelyik néha bekapcsol, ha adom a jelet (nem mindig), de kikapcsolni csak kézzel tudom (olyan hosszabbítóba van dugva, amelyiknek külön-külön kapcsolható minden aljzata) Néha elkapja a kikapcs jelet is, és akkor tízszer-hússzor ki-be kapcsol, aztán gondol egyet és nem kapcsol ki, csak kézzel!Lehet ezen segíteni a kukázáson kívül? Köszönöm, ha valaki reagál!
(#) Inhouse válasza Petibácsi hozzászólására (») Dec 16, 2018 /
 
Ha egy régebbi darab és elsőre nem ilyen volt, akkor lehet, hogy táp baja van. Valószínűleg soros kondis megoldás, elhasználódott, kapacitást vesztett, csere.
(#) Petibácsi válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 16, 2018 /
 
Köszönöm a tanácsot, sajnos az elektronika csak nevében ismert előttem, még a kondenzátort csak-csak felismerem, de aztán annyi.... de köszönöm!
(#) proli007 válasza Petibácsi hozzászólására (») Dec 17, 2018 /
 
Hello! Azt írod gépész vagy, és van pákád. Más nem is kell hozzá. Szétszeded, és találsz benne egy "nagy darab" tégla formájú sárga vagy szürke kondit. Két lábát kiforrasztod elviszed a boltba, majd az újat beleteszed. Ha ez volt a hiba, már kész is vagy.
(#) Petibácsi válasza proli007 hozzászólására (») Dec 17, 2018 /
 
Köszönöm, ezzel nem is lesz gond! Korábban elfelejtettem írni, hogy amikor jelt adok, valami burkolt kapcsoló kattan, oda is, vissza is (már ha kapcsol) ! Van benne egy rádióvezérelt kapcsoló? Persze, először a kond. csere lesz.
(#) proli007 válasza Petibácsi hozzászólására (») Dec 17, 2018 /
 
Az egy relé benne. De ha nincs megfelelő meghúzó feszültsége a tápfeszültség csökkenése miatt, akkor valóban csak koppan egyet, csak éppen nem kapcsol.
(#) Petibácsi válasza proli007 hozzászólására (») Dec 18, 2018 /
 
Köszönöm, csak itt a városban nincs megfelelő elektronikai bolt - vagy csak én nem tudok róla, de majd előbb-utóbb megyek Pestre, ott vagy ötöt is tudok!
(#) gyuszo hozzászólása Jún 15, 2020 / 1
 
A bekötési rajzot ide teszem fel, mert látom sok ilyen kérdés merül fel .

A lámpatest nulláját ennek az egységnek a nullájára kell kötni, nem a hálózat nullájára, mert nem fog megfelelően működni.
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2020
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem