Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sony TV javítás
 
Témaindító: Skyline, idő: Feb 12, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   25 / 31
(#) Massawa válasza zozo1990 hozzászólására (») Okt 23, 2014 /
 
Tudod, hogy van ez. A csontkovács csak egyet üt vagy huz, és mindjárt uj ember vagy.

Ugyanezt tudja a szerelö is ( meg még néhányan, akik még a régi szép idökben foglalkoztunk TV javitással. Hagyjuk meg nekik a betevö falatot, már ugy sok képcsöves TV firgalomban).
(#) biji válasza Massawa hozzászólására (») Okt 23, 2014 /
 
Szia! Kicsit elkéstél a válasszal ,zozo1990 2 hónapja nem járt erre.

A másik dolog, hogy egy TV-ért érdemes-e venni vagy építeni egy képcső regeneráló műszert.
(#) Massawa válasza biji hozzászólására (») Okt 23, 2014 /
 
Akkor nem tudom nekem miért ugrott ma elö... De amiugy mindegy...
(#) laller40 hozzászólása Nov 18, 2014 /
 
Sony Plasma nem kapcsol be és négyet villan a powed led.
Nagy gond lehet vele?
(#) skaqkk hozzászólása Jan 7, 2015 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy sony kdl-46r470a TV javításhoz!
A készülék bekapcsol, háttérvilágítás van, hang van, kép viszont nincs, hibajelző fény nincs.
A csatlakozókhoz írt feszültségek rendben.
Köszi a segítséget:
Üdv. mindenkinek!
(#) mester6 hozzászólása Jan 15, 2015 /
 
Sziasztok! Tudna valaki segíteni?
Sony KV32FD1E tv-m bekapcsolás után csak villog a táp jelző lámpa.. Nem tudom beállítani a menűt. Előzőleg rossz szabvány szerint akartam hangolni.(DK) Mire rájöttem, már nem tudtam újra indítani a hangolást. Egy két csatorna hanggal bejön, néha kép is eltorzulva, de mire bekapcsolnám a menűt,addigra kikapcsol.
Esetleg tudtok szakembert ajánlani aki be tudná állítani?
Kösz minden infót!
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2015
(#) mester6 válasza mester6 hozzászólására (») Jan 17, 2015 /
 
A tv power led 4x villog. A függőleges eltérítés hibásodott meg. Ic csere?
Ki tud szerelőt ajánlani?
(#) Burt hozzászólása Jan 21, 2015 /
 
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni tőletek !
Van egy Bravia kdl-40ex40b típusú beépített DVD s WIFI stickkel rendelkező LCD tévém,mikor frissíteni akartam a szoftvert...már nem engedte....azóta viszont nem működik a DVD és ha bent van a WIFI kulcs nem lehet csatornát sem állítani és semmilyen funkciót használni.és usb röl sem lehet frissíteni !!
Ha tudnátok tanácsot adni vagy segítséget hogy kihez forduljak ?!

Köszönettel

Burt
(#) Burt hozzászólása Jan 22, 2015 /
 
Hali
Közben beszéltem egy munkatárssal telefonon..sony kat javítanak Újpesten aki megvigasztalt hogy alaplap csere kb 40.000 ft, kvázi nem érdemes javítani..
Létezik ez ??

Még egyszer köszönettel

Burt
(#) Chipmunk1960 hozzászólása Ápr 20, 2015 /
 
Sziasztok! Adott egy Sony KDL-40HX723 3D LED LCD TV , az a gondja, hogy bekapcsolás után, változó időnként oldalról elhalványul, s 4 villogás van a piros LED-en. Semmire nem reagál utána, ki kell húzni a dugót, s megint megy egy darabig. Találkozott már valaki ilyennel, mert sehol nem találtam rá. Az LCD TV topicban már feltettem a kérdést.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2015
(#) h-balynt hozzászólása Jún 9, 2015 /
 
Sziasztok segítséget szeretnék kérni egy Sony kb-29fx11k tv vél küzdök csatoltam kettő képet a hibáról. Hang van kép nincsen legalábbis nem látszik amit tudok hogy a g1 potira nem reagál ami a képcső nyákon van ha jól tudom úgy hívják.A 200 voltot megkapja .
(#) Imi69 hozzászólása Aug 11, 2015 /
 
Jó estét mindenkinek!

A kicsit több, mint 3 éves SONY KDL-32EX720 típusú tv készülékem két napja meghibásodott (Bravia SMART 3D FullHD)... lehet, hogy a nagy meleg miatt?
A hibajelenség: minden funkció jól működik, csupán a megjelenítéssel vannak gondok.
A kép olyan, mint amikor szellemkép van, de ez digitális változatban. Azaz pld egy vonal a menüsor alatt több vékony vonalból tevődik össze, de nem tökéletesen egymás alatt, hanem vízszintesen is elcsúszva... remélem egyértelmű, hogy miről beszélek. Egy biztos, hogy nem a vétellel van gond, mivel a menüben is így viselkedik (antennajel nélkül, lásd csatolt kép)
A kérdésem az, hogy mi okozhatja ezt a hibát? A SONY support oldalán annyit írtak vissza, hogy panel csere szükséges... gondolom azért jobban behatárolható ez a hiba, ugye? A panelekről (pontosabban azok azonosító számairól) készítettem néhány képet, melyeket szintén mellékelek.
Előre jelzem, hogy nem vagyok tv szerelő és nem is én akarom megjavítani (az elektronika más területén tevékenykedek), de - villamosmérnökként - szeretném azért tudni, hogy mi okozhat ilyen jellegű hibát. Tartok tőle, hogy a márkaszervízben nem kötik az orromra Esetleg valaki javít ilyet Debrecenben vagy a környékén??
Ha itt is azt a javaslatot kapom, mint a SONY-tól, akkor már csak az ár fog dönteni, hogy javítás vagy új készülék... a szoftvere úgyis elavult, nem működik rendesen a SMART része (2012.júniusi vásárlás), pld nem nézhető április óta rajta a Youtube, de más internetes oldalakat se tudok behozni.
Apropó... lehet-e olyat kérni, hogy a kibontott alkatrészt adják ide nekem? Ugyanis volt már többször rossz tapasztalatom a "panelt cseréltünk" módszerrel (ennek ellenére minden tiszteletem a becsületes szervizeknek és szerelőknek!!!)

Köszönök minden építő jellegű hozzászólást, tanácsot!

Üdv, Imi
(#) kadarist válasza Imi69 hozzászólására (») Aug 11, 2015 /
 
Szia!
Púpos kondenzátort nem találtál benne?
(#) eyess válasza Imi69 hozzászólására (») Aug 12, 2015 /
 
Nos kezdjük az elején.A panel csere az tág fogalom , lehet az az LCD paneltól a Tcon panelig bezárólag bármelyik a szervizben ezt úgy sem fogják megmondani.Elkérni elkérheted a csere alkatrészt majd adnak egy panelt , de korántsem biztos , hogy cserélték is.

A hiba lehet forrasztási hiba , alkatrész hiba, modul hiba, kontakt hiba , és lehetne sorolni.
Az alkatrészek modulok árai 25-30 ezer FT tól mehet felfelé attól függ milyen modul . Az LCD panel a legdrágább , és még ehhez hozzájön az adott szerviz költsége is.Akkor most lehet mérlegelni , hogy smint legyen.
(#) Imi69 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 12, 2015 /
 
Szia!

Erre én is gondoltam, átnéztem és meg is mértem az elkókat. Mindegyik kapacitása "a helyén van", nincs púposodás...
(#) Imi69 válasza eyess hozzászólására (») Aug 12, 2015 /
 
Idézet:
„Elkérni elkérheted a csere alkatrészt majd adnak egy panelt , de korántsem biztos , hogy cserélték is.”

Na azért engem se ejtettek a fejemre ... a saját jelölésem csak megismerem rajta, és ha nincs, de erősködnek, hogy ők cserélték, akkor tudom a teendőmet... de nem erre megy ki a játék! Szeretném, ha ésszerű keretek között lenne egy működő készülékem...
Ha mégsem éri meg cserélni, akkor már kinéztem egy készüléket, ami tetszene (igaz, hogy így kiesik a topicból )... http://www.bestbyte.hu/termekek/79873/Samsung_40_FullHD_UE40H6670S_...V.html
Erről mi a véleményetek? Érdemes megvenni?
Ha nem fér bele, hogy itt nyilvánítsatok véleményt, akkor jöhet privát üzenetként is!
Köszönöm előre is a véleményeket!

Imi
(#) eyess válasza Imi69 hozzászólására (») Aug 12, 2015 /
 
Igen , hát gondolom , hogy körültekintő lennél csere ügyben.Én egy általánosságot írtam a döntés már nem az enyém.
A linkelt tévét nyugodt szívvel megveheted nem szokott gond lenni a Samsung tévékkel.
Jó választás.
(#) Imi69 válasza eyess hozzászólására (») Aug 12, 2015 /
 
Csak nem hagyott nyugodni a dolog, ezért nekiálltam kiszerelni a többi panelt is, hogy alaposan átnézzem (eddig csak a tápegységet tartalmazó panelt vettem igazán górcső alá).
Szemmel, illetve nagyítóval nem vettem észre semmit, ezért portalanítás után összeraktam. Amikor minden a helyén volt, akkor bekapcsoltam... és ekkor ért az újabb meglepetés: se kép, se hang, csak a power jelzés melletti piros led villog 5-öt... és ezt ismétli, míg ki nem kapcsolom.
Erről csatolok egy kis videót, melyet egy "buta" telefonnal vettem fel (sajnos ez látszik a minőségén is, de a jelzés jól látható rajta)
Kérdésem az, hogy tudja-e valaki, milyen hibát takar az öt villogás?

20150812.mp4
    
(#) Monori Sandor hozzászólása Okt 20, 2015 /
 
Üdv Szakik. Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy Sony Kv-29fx66k trinitron csöves tv, és a probléma azzal van, hogy a kép nincs, csak a képcső tetején egy fehér/színes csík. Nem ugrál, nem mászik lefelé, mert nincs ideje a tv- rögtön újra próbál indulni. Egy kis kiindulási pont jól jönne vagy egy kapcsi rajz esetleg. Előre is köszönöm a segítséget.
(#) eyess válasza Monori Sandor hozzászólására (») Okt 20, 2015 /
 
Vertikális körben van a hiba .
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2015
(#) Monori Sandor válasza eyess hozzászólására (») Okt 20, 2015 /
 
Akkor jó helyen keresgélek köszönöm a segítséget
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2015
(#) eyess válasza Monori Sandor hozzászólására (») Okt 20, 2015 /
 
Igy igaz .És a rajzok hozzá .Sok szerencsét hozzá, ha esetleg megakadsz , akkor nyugodtan kérdezz.
(#) Monori Sandor válasza eyess hozzászólására (») Okt 20, 2015 /
 
Rendben. Nagyon szépen Köszönöm
(#) fecameca válasza zozo1990 hozzászólására (») Okt 20, 2015 / 1
 
Szia! ELFÁRADT, EMISSZIÓSZEGÉNY KÉPCSÖVEK REGENERÁLÁSA: Rém egyszerú a téma. Leírtam már sokszor. Nem tudom hová írjam, hogy ne kelljen újra meg újra. Rengeteg képcsövet regeneráltam már így, és van, ami azóta is tökéletes. Nem kell hozzá képcső regeneráló berendezés! Csupán csak ismerned kell a képcső bekötését, ami akár rajz alapján, vagy gyakorlott szerelő ember ránézésre meg tudja állapítani, hogy melyik a katód, melyik a G1. Ezeket már mindjárt a foglalatnál ki kell kötni. A katódokat le kell kötni testre. A vezérlés a művelet alatt marad a levegőben. A G1-re minimum + 300 Voltot kell adni 1-2 kiloohm ellenálláson keresztül, úgy, hogy közben áramot mérsz. Ha az 1 milliamper alatt van, és nem emelkedik, akkor többet adsz valahonnan (pl G2, fókusz), vagy óvatosan elkezded túlfűteni, általában van a fűtéssel sorba 1 ohm körüli ellenállás, azt átkötöd ideiglenesen, ha nincs akkor valami megbízható tápegységről, amivel nem égeted ki. A katódáramnak lassan felfele kell kúsznia, ha túl lépted a 20 mA-t 1-2 percre, az jó. Arra vigyázz, hogy 50 mA fölé semmiképp ne menjen az áram! Volt munkahelyemen Ganzuniv 4-el mértem áramot, ennek az automatája leoldott. Ha ilyenem nincs, az alkalmazott feszültségből és 50 mA-ből számított ellenállásérték lesz az előtétem, akkor biztos nemégetem ki. Ha túl kell fűtögetni ahhoz, hogy a katódáram emelkedjen, az már majdnem halott, de sokszor még úgy is sikerül, csak ez az egyetlen olyan művelet, amivel ki lehet égetni, de olyankor már nem kár érte, ha semmiképp sem sikerült helyrehozni. Színes TV-n már régen csináltam, de a konyhában a Junoszty-nál nemrég meg kellett csinálnom, mert már nézhetetlen volt. Saját UG2- adtam rá a G1-re és olyan, mint újkorában.
(#) Monori Sandor válasza fecameca hozzászólására (») Okt 20, 2015 /
 
Köszönöm szépen, remélem sikerrel járok, ezt a módszert pedig még másik készüléken is tudom majd használni
(#) fecameca válasza biji hozzászólására (») Okt 20, 2015 /
 
Idézet:
„zozo1990 2 hónapja nem járt erre.”
Sebaj, jó lesz még másnak. Én is felületesen olvasok sokszor, akár a kolléga.
(#) fecameca válasza Monori Sandor hozzászólására (») Okt 20, 2015 /
 
Arra én sem tudok okosabbat, mint eyess:
Idézet:
„Vertikális körben van a hiba .”
Bár a csík olyankor középen szokott lenni. Az általa feltett rajzokon meg nem látom a vertikálist. Eléggé szétdarabolt rajzok. Nem tudom, Sonyéknál még mindig az a szokás, hogy olyan IC-k vannak benne, hogy: Sony25, vagy Sony23?
(#) Monori Sandor válasza fecameca hozzászólására (») Okt 20, 2015 /
 
a panelon ezeket az ic-ket találtam. : A1837, C 5511, és egy 848205-ös jelölésű. az utóbbiról semmit nem találtam...
(#) fecameca válasza Monori Sandor hozzászólására (») Okt 21, 2015 /
 
Ez volt a bajom mindig a Sonyval. Talán saját márkaszervizükben tudnak tájékoztatást adni a beszerzési lehetőségekről.
(#) kadarist válasza Monori Sandor hozzászólására (») Okt 21, 2015 / 1
 
Az IC5400 lesz a függőleges végfok és a harmadik pdf-ben van megrajzolva.
Következő: »»   25 / 31
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem