Szia,
a kérdés lényegében az hogy a bizti ismét elszállt-e vagy sem, bár szerintem igen. Mindenképpen a tápegység környéként kellene keresgélned, tranyókat és a diódákat ellenőrizni hogy jók-e még, szükség esetén cserélni, illetve ha sikerül bekapcsolni akkor a tápfeszültségeket kellene kimérni mindenhol megvan-e az a fesz aminek lenni kell. Rákeresel az adatlapjára a tv-nek azon írják is miket hol kéne mérni. Utána lehet okosabbakat mondani.
Sziasztok.Nekem lenne egy Philips 21PT5520/58-as 55-ös tv-m, amin az egyik bekapcsolás óta nincs hang!
A kép meg minden más is jól működik rajta, csak egyszerűen nincs hang.Tudna valaki segíteni, mert szinte új állapotban lévő tv-ről van szó.Előre is köszönöm.
üdv.:N
Üdv a segítőkész embereknek.
A minap kaptam egy Philips 36ML8906/00B tip. televíziót.
A hiba a következő lenne vele:
Bekapcsoláskor a kikapcs, stereo,fülhalgató lámpái világítanak.
Az lenne a kérdésem én mint kezdő az elektronikában neki merjek-e állni a javításnak.Ha esetleg forrasztani, vagy mérni kellene valamit azt megoldom.
Köszönöm.
Üdv Zoli
A következő kérdésben szeretném a segítségeteket kérni: van egy Philips tévém amin a kép régebben elsötétedett és a színek is elmélyültek (vöröses arcok, egybefolyó sötét részek) aztán egyszer csak megjavult. Ez a probléma most újból előjött és úgy néz ki maradt is. Nem tudjátok mi lehet a probléma? Mennyibe kerülne a javítása?
Nos, rég voltam itt, mert behavaztam magam mindenféle munkákkal Ohhh.. nem-nem az anyagiak miatt csak ugye a hobbi .A kondikat vadonás újakra cseréltem, később a kerámiák kerültek cserére. A hiba megmaradt, a TV ment a pincébe, vésztartaléknak. /Most meg a mosógépem döglött meg - Whirlpool AWE 8525 /.
Szóval adtam 1 lehetőséget magamnak és a Phil.TV.-nek. A tanulság az, hogy nem értek az elektronikához, maradok a "kaptafánál".És csak meg akartam köszönni a Segítőknek.
Sziasztok .Egy kis segitséget szeretnék kérni . Azt szeretném megkérdezni, hogy a képen láthato Tv hibáját lehet -e orvosolni házilag ?
Rákötöttem a TV-ét a PC-re és lefotoztam . Minden müködik amugy , csak mint láthato a képernyö fele fehér és csikos . Hozzáfüzöm hogy néha kimegy belöle az a fehérség 1-2 percre ,de utána ujbol ilyen lessz Köszönöm szépen ha valaki tudna tanácsot adni,mit és holl nézzek meg benne ha lehetne házilag orvosolni a hibát.
Egy Philips síkképernyős TV-ről lenne szó.
Mostanság olyat csinál,hogy bekapcsolás után,mikor ő úgy gondolja,ki-be kapcsolgat.
Bekapcsolom távval,vagy a a bekapcsoló gombjaival(programgombok) és mikor neki úgy tettszik,ki-be kapcsolgat.
Minden bekapcsolásra reagál,de "megbolondul"egy idő után.Van mikor 1 perc után,van mikor egész nap is megy gond nélkül,vagy 1-2 alkalommal játsza meg,tehát 1x be,aztán visszakapcsol és megy.De van úgy,hogy képes addig csinálni,míg én nem kapcsolom ki.
Erre tud valaki valamit?
Tudom, hogy nem ez a megfelelő hely, de nem találtam mást, és lehet tud valaki segíteni.
A lényeg, van egy philips ats3100/12 házimozi, a táp panelen elszált 2 alkatrész, a 400/1000 mikrós kondi, és még valami, aminek már nem lehet a típusát leolvasni. Mintha egy kis kék kerámiakondi lenne, a panelen vdr1 néven van azonosítva az alkatrész, és a diódasor felett van közvetlen.
Üdv!
Philips kis képcsöves tv tápjában primer oldali power fet megadta magát.
Felirat sérült /mellékelt kép/ ezért kérnék segítséget!
Milyen alkatrésszel helyettesíthetem?
stoky
Üdv ! Nem rég kaptam egy 21PT1664/58 as tévét aminek annyi baja van hogy a menü előjön az osd n ellenben nem tudok le fel menni benne a gombok ugyan azt teszik mintha nem is lenne a menüben .Tehát fel le csatornaváltás jobbra balra meg a hangerőt üzemelteti . Nem tudok igy hangolni ! Nos lenne e erre megoldás ?? Mit tudom én szerviz kód vagy reset bármi amit itthon eltudok végezni ,
Köszönöm előre is segitséget !
A kérdésem az lenne ,hogy miért kapcsol ki a tv-m 2 perc után?A tipusa 29 PT8520/12
Kikapcsol és villog elöl a led!
Ha tudsz kérlek segíts!Előre is köszönöm!
Nekem egy Siemens tv-vel volna gondom. Miért ide írok? Mert Philips a "bele".
A gond, hogy túl sok a fényerő. A menüben legkisebbre véve sem sokat csökken. Szétszedtem, majd megy manuálisan, de csak a fókusz beállítására van lehetőség.
Ötlet?
Az alábbi problémával fordulok hozzátok, mivel én már nem bírok vele, és amint tudjuk, egységben az erő (jelenleg a tudás ):
Egy Philips Matchline Flat TV-vel vesződöm egy ideje.
Hibajelenség: nem kapcsol be, elkezd bekapcsolni, de pár másodperc után a relé elenged, és a led villogó pirosra vált. Utánaolvastam több fórumban is, beleértve ezt is, és rátaláltam egy megoldásra, amivel sikerült bekapcsolni, de nem hosszú távú megoldás.
Azt írták ott, hogy ezek a TV-k el vannak látva egy nedvességérzékelő áramkörrel, és ha nedvességet érzékel akkor letiltja a bekapcsolást. Megpróbáltam a nagyfesz résznél melegíteni hajszárítóval a nyákot, és ekkor sikerült bekapcsolni, de ha kihűl, akkor már nem kapcsol vissza.
Amiket eddig megtettem:
-Nagyfesz kondik cseréje (ezek púposak is voltak)
-Diódák cseréje (azokat cseréltem ki, melyek a nagyfesz kondikkal voltak párhozamosan kötve)
-Teljes nyák átforrasztgatása, az összes általam elérhető alkatrészek lábainál újraónoztam.
-PowerFET cseréje
Mióta kicseréltem a PowerFET-et azóta már tovább erőlködik a bekapcsolással, de ugyanúgy tiltja a bekapcsolást.
Várnám az ötleteket, javaslatokat, tapasztalatokat, bármit, amivel előrébb haladhatnék.
Üdvözlet,mindenkinek.
Régebben kölcsön adtam egy Philips TV-t ismerősömnek,és úgy adta vissza,hogy mikor bekapcsolom a tv-t,felfűti a képcsövet,van hang,de a kép fényereje váltakozik,villog.Az adás vagy a rádugott(scart,rca)DVD lejátszó,vagy bármi másnak nem jön be a képe,csak villog.Hang közben van.Villog 5-6-7-et,és kikapcsol a tv.Mikor eléri a legnagyobb fényerőt,akkor megjelennek átlósan a fehér csíkok is.Semmi nem látszik belül a készüléken.
Tisztelettel: József