Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Két nyitóirányban sorbakötött szilíciumdiódával pótolhatod.
Szia! Még egy kérdés ami megerősítésre vár bennem:
-a D101 poziciószámú hibátlan 1,5V-os zéner diódát rakjam inkább át a törött dióda (D106) helyére és a D101-be rakjam a két diódát, úgy ahogyan a mellékelt rajzon bejelöltem (a dióda iránya jó a rajzon?), -vagy a D105, D106-ot cseréljem a diódapárossal? Köszönettel: metabo123
Fordítsd meg a diódákat, mert mint írtam nyitóirányba kell kötni a diódákat. A Zener záróirányban van kötve és úgy törik le a megfelelő feszültségén, a sima szilíciumdiódát meg nyitóirányban kell használni ugyanott.
Upsz.... ezt én is így gondoltam csak nem így rajzoltam.
Akkor jó ha a D101 rakom ugye?
Úgy érted, hogy a D101 helyére rakod?
D101 helyén ugyanaz a 1,5V-os zéner van, mint a D105, D106 pozicióban.
Nekem a D106 törött el. Ha a törött D106-ot pótlom a D101-ből kivett 1,5V-os zénerrel (ott a szimmetria megmarad) és a D101 megüresedett helyére a két soros 1N4148-at rakom az szerintem jobb megoldás mintha a D106-ot pótlom a két 1N4148-al. Jó a feltételezésem?
Rád bízom, de lehet, hogy valóban jó a metódusod.
a D106- nál lévő zenner, ZTE 1.5.... na most ez pont a munkapontba szól bele, és szerintem nem lenne jó 5let* a 2,7V os beszerelése..... A D101 nél megint más a helyzet.... ott csak a túlmelegedésből származó védelem tolódhat el.... egy jó 5 let* lehet, ha az előerősítő panelból kiszeded a két szembefordított ZTE 1.5-t (D201-202).
*ötlet! A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2013
Értem, köszönöm a segítségeteket (kadaristnak is)!
Beforrasztottam a diódákat és már dalol is a berendezés |
Bejelentkezés
Hirdetés Frissek 2013. Jún, 20. Csü
10:26:00 Jelenleg 347 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
|

Hírek.xml