Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autóriasztó és központi zár
 
Témaindító: hzsolt77, idő: Jan 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   136 / 164
(#) Jozso80 hozzászólása Okt 29, 2016 /
 
Hello Inhouse! Suzuki Swift 3 ajtos kp zár mindkét ajton elromlott ( nem egyszerre) az egyiken kicseréltem a motort, de ezután a nem cserélten lehet csak nyitni mindkettőt zárni nem. a cserélt oldalt csak önmagában nyitni zárni lehet. Ami kp nyit ott ha mozgatom a fehér vezetéket katogás jelentkezik. tudsz segíteni merre keressem a hibát?
(#) Inhouse válasza Jozso80 hozzászólására (») Okt 29, 2016 /
 
Idézet:
„ha mozgatom a fehér vezetéket katogás jelentkezik”

Az biztos nem jó, kontakt hiba. Ha egy 5 vezetékes motor nem vezérel, akkor az azt jelenti, hogy nem jut el a kapcsolt jel a vezérlőbe. Ez lehet a hibás beállítás, rossz mikrokapcsoló, szakadt vezeték...
(#) marton0101 hozzászólása Nov 7, 2016 /
 
Sziasztok!

Nemrégiben egy Skoda Fabia tulajdonosa lettem egy Gepard Ca-112r típusú autó riasztó van benne. Az előző tulaj elhagyta a távirányítóját és ehhez a riasztóhoz keresnék bekötési rajzot mivel ez már használhatatlan átkötném egy új riasztóba. Válaszokat előre is köszönöm!
(#) layzi hozzászólása Nov 20, 2016 /
 
Sziasztok. Kérdésem lenne. Adott egy vectra b1. Központi zár (riasztos) cserélve lett a kocsiban. Adott a régi vetérlö kulcsos távja. Esetleg rá lehet tanitanitani valahogy? Gyujtás rá és nyomom a gombot nem megy. Csak opcomos megoldással lehet vagy van valami trükkje? Esetleg a régi rossz vezérlö vevöját átrakni az ujba ha valaki tudja mit kell? Mert igy most nem volt még szinkronban a két dolog.
(#) vadasz70 hozzászólása Nov 22, 2016 /
 
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy vettem egy központzárat amit szeretnék bekötni csak nem tudom hogy fogjak hozzá, az autóban van centrálzár csak nem távirányítós. Ezért vettem egy vezérlő egységet meg egy motort mert azt mondták hogy a vezető oldali ajtóban nincs motor mert kulccsal nyílik tud esetleg valaki nekem segíteni hogyan kell bekötni? Előre is köszönöm
(#) abdul8 hozzászólása Nov 27, 2016 /
 
Sziasztok.Segitséget kérnék valakitől .Van a kocsimba egy Spal AS90 riasztó pár éve üzemel,aztán tegnap gondolt egyet és nem reagál egyik távirányitóra sem.Elemek jók a távirányitóba..vészleállitó kóddal lehetett csak kikapcsolni.Valami ötlet?
(#) Inhouse válasza abdul8 hozzászólására (») Nov 27, 2016 /
 
A LED villan a távirányítókon, amikor nyomod a gombot?
(#) abdul8 válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 27, 2016 /
 
igen világit a led
(#) Inhouse válasza abdul8 hozzászólására (») Nov 27, 2016 /
 
Akkor nem a gumilap használódott el mindkettőben. Sajnos ezekben olyan gumipogácsás megoldás van, mint az infra távirányítókban.
Amikor leveszed a gyújtást, hányat villan a LED? Az jelzi, hogy hány távirányító van ráprogramozva.
(#) abdul8 válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 27, 2016 /
 
2 db annyit is villan,Van ezen valami reset gomb?
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2016
(#) abdul8 hozzászólása Nov 28, 2016 2 /
 
Na látom ez a fórum egy dupla 00,
(#) Inhouse válasza abdul8 hozzászólására (») Nov 28, 2016 / 1
 
Úgy látom nem értek hozzá. Keresd meg magad!
(#) abdul8 válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 29, 2016 /
 
Bocs.nem rád gondoltam,neked köszi,hogy bróbáltál ,segiteni..Ma viszem a szervizbe..
(#) xitibi hozzászólása Nov 30, 2016 /
 
Sziasztok.
Keresek egy olyan kapcsolást ami ha kap egy pozitív impulzust ki nyit egy elektromos zárat majd pár másodperc után be zárja. A zár két vezetékes.
(#) Xanyi hozzászólása Dec 18, 2016 /
 
Sziasztok!

Van egy 2007-es Suzuki Swift amibe a beltérvilágítás gyárilag elől van a belső tükörnél. Vettem két LED-es lámpatestet, amit hátulra, a két hátsó oszlopra szeretném felszerelni hogy ott se legyen sötétség.

Az ajtókapcsolók negatívot kapcsolnak, és a vezetékrendszerük úgy van kialakítva, hogy a bal első van külön, a másik három (jobb első, jobb hátsó, bal hátsó) össze van közösítve.
Úgy szeretném bekötni, hogy az első ajtók nyitására csak az eredeti gyári beltérlámpa kapcsoljon, az utólagos hátsók ne. A hátsó ajtók nyitására viszont az összes, tehát elől hátul is.

Van erre valami diódás szétválasztási mód?

Köszönöm!
(#) proli007 válasza Xanyi hozzászólására (») Dec 19, 2016 /
 
Hello! Mindössze annyi a dolgod, hogy az első és hátsó kapcsoló közé egy diódát teszel. A katód jelzése a hátsó ajtó kapcsolója felé nézzen. Így az első csak az elsőt, a hátsó pedig közvetlenül a hátsót, az elsőt pedig a diódán keresztül kapcsolja majd. A diódá árama nagyobb legyen az első lámpa fogyasztásánál.
(#) Xanyi hozzászólása Dec 19, 2016 /
 
Köszönöm!

Valahogy igy? A rajzon a BCM-el jelölt alkatrész kapcsolja a gyári beltérlámpát, a két utólagos lámpát ugyan izzónak jelöltem, de azok valójában ledesek.

Jó lesz így?

Még egy kérdés: két db olyan lámpát sikerült vennem amibe dbonként 4 db nagyon erös LED van. Mekkora vezetéket használjak?

Köszi
(#) Inhouse válasza Xanyi hozzászólására (») Dec 19, 2016 /
 
A kábelezéstől függően, akár. De elég lenne egy dióda, ha megtalálod azt a pontot, ahol a két összekötött hátsó ajtóé találkozik a jobb elsővel. Ennek kicsi az esélye. Ha a rajzod szerint a kapcsolónál, ahol hozzáférsz berakod az 1-1 diódát és előtte összekötöd őket, majd ezt egy plusz vezetékkel elviszed a hátsó lámpákig, jó lesz. De csak akkor, ha az új hátsó lámpák helyben kapcsolásnál ezt a szálat nem testelik.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2016
(#) BaliTamas hozzászólása Jan 20, 2017 /
 
Fuu! Nekem a szilveszteri buli kellős közepén jelzett a telóm hogy lopási kísélret volt gt premium connection a duett.hu-tól ha keresed
(#) gabe9303 hozzászólása Jan 22, 2017 /
 
Helló audi a4 96-osba szeretnék univerzális központi zárat beszerelni.Képen látható típusról lenne szó. Aki esetleg épített be ilyen tudna segíteni ? Központi zár kompresszort már ki szedtem kb 8 száll csatlakozik rá szóval arra már rá jöttem a relé táblánál kell alkotni
(#) S.Roland válasza BaliTamas hozzászólására (») Jan 22, 2017 /
 
Üdv , és valós volt vagy vaklárma ?
(#) Inhouse válasza gabe9303 hozzászólására (») Jan 23, 2017 /
 
Nem értem a relé táblánál mit is kell alkotnod. Ha a kompresszoros helyére akarsz univerzálisat beszerelni, akkor az ajtókban kell kezdened a motorokkal. Vagy a kérdést nem tudtad jól feltenni, és lehet, hogy egy távirányítós univerzális központi zár modult akarsz beszerelni, hogy azzal vezéreld a meglevő levegős központi zárad?
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2017
(#) gabe9303 hozzászólása Jan 23, 2017 /
 
Bocsi akkor a rossz kérdésért. Igen ezzel akarom vezérelni pneumatikus központi zárat !
(#) Inhouse válasza gabe9303 hozzászólására (») Jan 23, 2017 /
 
Akkor már csak az a szál kell, amit meg kell majd szakítani. Meg kellene nézni mindet feszültség méréssel, hogy melyiken van egyik (zárt/nyitott) állapotban +12V, a másikban test.
(#) gabe9303 hozzászólása Jan 23, 2017 /
 
A lényeg hogy a pumpánál meg van az ajtó kapcsoló szála. csak az nem volt világos hogy ennek a vezérlőnek vannak olyan szálai Pl: index vagy elektromos ablak. Onnan gondoltam hogy a relétáblában kellene külön azokra a relékre rá csatlakozni. De végül is ha rá csatlakozok az ajtózárás kacsoló szálára, és ennek a doboznak meg adom a testet-tápot, akkor elvileg működnie kell ? És ha arra a kapcsolóra rá van kötve az index meg az ablak akkor záráskor elvileg azt is fel húzza?
(#) Inhouse válasza gabe9303 hozzászólására (») Jan 23, 2017 /
 
Ha ezeket kihagyod, attól működik. A táp és a kapcsoló szálak amik kellenek. Az ablak felhúzás csak akkor mehet, ha automata az ablak, de még akkor is további kutatást, mérést igényel, hogy hogyan van megoldva. Gyújtás nélkül felmegy pl.?
(#) gabe9303 hozzászólása Jan 23, 2017 /
 
Gyújtás nélkül ha a kulccsal zárom be és ütközési helyzetben tartom akkor fel húzza. Onnan gondoltam hogy meg kellene külön keresni az egyes reléket, mert akkor biztos ki vezérelné ez a modul pl: az ablak felhúzást. De lehet az lesz akkor a legtisztább ha elsőnek magát a zárást kötöm be , és majd akkor ki derül hogy fel húzza-e vagy sem ? És ha nem akkor más fele kell keresgetni
(#) Inhouse válasza gabe9303 hozzászólására (») Jan 24, 2017 /
 
Azt kellene leszimulálni (relékkel, amiket az új vezérlő kapcsol), amit az érintkezők ilyenkor csinálnak a zárban.
Használd a válasz gombot!
(#) fordos Laci hozzászólása Jan 25, 2017 /
 
Sziasztok. még új vagyok az oldalon, és egy kérésem volna, hátha tud valaki segíteni.
1-es Ford focus-ba szereltettem egy AV-NT898D/LJ005 riasztót, megfelelően működik, (bár nem mindig zárja a központi zárat) azt mondták, hogy lehet hogy a hideg miatt. én mondjuk nem hinném) Az volna a kérdésem, hogy ezen az automatikus élesítés alap funkció, vagy valamilyen beállítással kikapcsolható -e. mert ha leállítom az autót, és nem nyitom ki az ajtót 10-15 másodpercen belül, automatikusan élesíti a riasztást.(ajtókat nem zárja, csak élesít.) ha nyitom az ajtót, akkor a távirányítóval le kell kapcsolnom, mert ha nem akkor visít. sajnos ez elég idegesítő, mert nem mindig zárom az autót, otthon az udvaron, vagy mosás, takarítás közben. A gyári leírása egy nagyon alap,angol nyelvű papír, egy kapcsolási rajzzal. A programozásról, beállításról ha esik is szó benne, akkor ahhoz nagyon tudni kellene angolul, de akiknek mutattam idáig mind azt mondták, hogy nem ír semmit. Ha esetleg valaki találkozott már ilyennel, vagy ehhez hasonlóval, vagy esetleg volna egy leírása hozzá, és megosztaná velem nagyon megköszönném. Előre is köszönöm a segítséget!!!
(#) oimuka hozzászólása Jan 25, 2017 /
 
Sziasztok! Autóriasztó nem veszi a jelet a távirányítótól, mi lehet a gond? A távirányító jó (egy kulcsmásolónál műszerrel ki volt próbálva), vettem bele új elemet is. A távirányító ledje villog, viszont nem kapcsolja ki vagy be a riasztót. Ma elmentem vásárolni egy boltba, amikor bementem, még tudtam élesíteni, fél óra múlva már hiába nyomkodtam a távirányító gombját, semmi. Októberben ugyanez volt a szitu, aztán helyrejött. Mit mérjek le, honnan induljak el? Szerintem valami érintkezési hiba lehet. Az autóban nincs központi zár, csak riasztó.
Következő: »»   136 / 164
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem