Ma meghalt az opticai egerem. A gombok működtek, csak a jellegzhetes piros fény tünt el. Szétszedtem, megnéztem, a led érintkezett, kipróbáltam, de nem ment, véletlenül összezártam a led két lábát, kigyulladt utána. De gondolt egyet, megint kialudt, és akárhányszor összezárom a két lábat, egyből kigyullad, és egy időre úgy is marad, aztán kialszik.
Mi lehet a probléma?
Az egér tipusa Silver Line.
Aki tud segítsen! Előre is kösz!
AMD: Nem volt drága, billentyűzettel együtt 3 e ft-ért vettem, 2 éve. Nem hiszem, hogy az IC, mert amikor műxik, akkor megvan a két fényerősség.
Müszi: Lehet megpróbálom a tápra kötni egyből, de már lassan egy órája műxik rendesen, és nem alszik ki. (Megnyitottam a topicot, és azután már nem aludt ki)
Az nem lehet hogy egy kondi sz*rakodott, és most "megjavult" ?
AMD-nek igaza volt, az IC-volt a baja. Az igaz, hogy a világítás megy, de nem csinál semmit, gombok mennek, kurzor nem. A fény most már jó, de nem megy!
Hétfőn veszek egy egeret 300 ft-ért, aztán kész. Átmenetileg az jó. Addig meg marad a kisegít lehetőségek egérgomb funkciója.
Én müszinek adnám a pontot, mert az ötlete az tényleg jó, de sajnos az én esetemben használhatatlan.
Sziasztok!Az optikai egerem megbolondult... Minden működik rajta tökéletesen kivéve az optikai részt.... Igaz néha azis jo de tegnaptol kezdve sűrűn rossz. A probléma az hogy mikor huzom jobbra balra fel le egyszercsak elkezd vibrálni a led benne és akor lassabban megy a kurzor mint azelőtt sokkal lassabban huzza a kurzort mint mikor rendesen müködik.Szerintetek mitöl lehet ez ? Hogy a led elkezd vibrálni vagyis villog nagyon gyorsan..... Segitsetek!!!Köszi
Kábeles nem akkus..... De a lényeg még benne hogy kék led van benne nem piros.... De már 3 éve müködk ezzel a leddel és semmi gondom nem akadt vele csak most.....
Az én N*rt*k egerem kb egy éves, és az új hobbija hogy álló helyzetben a kurzor össze vissza mozog, lehetletlen irányítani és a klikkelni sem lehet vele ilyenkor.
Gari nincs rá már sajna, és ezt is már cserébe kaptam egy ugyanilyen hibás egérért cserébe, csak az annyival volt még másabb, hogy nem kábeles volt.
mit tegyek vele? kuka? nem volt olcsó, úgyhogy nem szeretném nagyon kidobni...
egyébként még lehet régi típúsú egeret venni, mert totál csalódás nekem ez az optikai.
Nekem csak akkor csinál ilyet, ha nagyon le van merülve. (SWEEX egér, már kapni se lehet ilyet olyan régi)
Viszont felmerült bennem egy kérdés is.
Vajon miért nem tudom kicserélni benne a piros ledet kékre? Azaz ha ki is cserélem (mert megtettem, de kénytelen voltam visszatenni az eredetit), akkor miért nem érzékeli a mozgást? Elvileg sokkal jobb kontrasztja van a kéknek, a fénye is sokkal jobb, mégis kékkel meg se moccant, míg a pirossal szuperül működik.
Persze felvetődhet a kérdés, hogy minek kicserélni, ha működik... Egyszerűen, mert ilyen öreg korára úgy gondoltam ráfér egy kitakarítás, rendbeszedés (3. gomb megjavítása) és ha már úgy is szétkaptam, akkor jobban tetszene kéken. De sajnos ekkor nem érzékeli az elmozdulást Vajon miért? Lehet ezen változtatni?
Egy érdekes problémát kellene megoldanom optikai egérrel. (nem gondolnám, hogy megérne egy új topicot)
Egy olyan "szerkezetet" kellene építeni, amire ráhelyezve az optikai egeret, átveri azt úgy, mintha mozogna az egér. Persze mozgó alkatrész nélkül! Csak az fontos, hogy mozogjon, nem kell precízen.
Első körben smd LED-ekkel próbálkoztam: villogtatás ide-oda (pl. CD tokban), de nem jött be.
Ha másképpen nem lehet megoldani mechanikai megoldás is szóba jöhet, de csak a legvégső esetben, és egyszerű kivitelezhetőséggel.
Van (sajnos) egy Trust MI-2950R egerem.
Ilyen: Bővebben: Link
Az vele a probléma hogy bedugom, 1-2 percig hibátlanul megy, egyszer csak mintha kihúznám az a windóz hang, és onnantól nem megy huzagatom kibe, windóz újraindítás semmi sem segít, de másnap általában megint megy egy kis ideig. Amikor nem működik akkor is világít az alján az a piros érzékelőizé fény, és ha mozog akkor erősebben. Ugyan így világít ha a laptop ki van kapcsolva, mintha úgy érzékelné mint valami usb lámpa vagy nem is tudom mi. van egy másik egerem az nem világít ha kivan kapcsolva a laptop, és amúgy is tökéletesen működik. Mi lehet ennek a baja? Amióta megvettem ezt csinálja, vissza is vittem MM-ba, ott rádugták egy szgépre, és működött, azt mondták jó. Az a mouse driver is felvan rakva, XP-m van.
Hali!
A világítás lehet azért van mert a biosban be van állítva hogy kikapcsolás után is adjon a gép neki feszt ha kikapcsolod szerintem jó lesz!
A ki-be kapcsolgatás az nekem sem új mert bár nekem vezeték nélküli volt bedugtam egy ideig ment aztán nekem is ki-be kapcsolgatta a gép a hardvert!
Aztán visszavittem ahol vettem ott orvosolták egy egyszerű elemcserével és hogy náluk működik!
Nálam utána sem működött sőt még most sem működik és nem tudok rájönni mi lehet a baj!
Azért sok sikert hozzá!
Üdv!
Lacko12
De a jó egér meg nem világít amikor kivan kapcsolva, azt érzékeli a rendszer hogy egér szerintem, ezt meg nem mindig, de néha támad egy olyan gondolatom hogy kidobom az ablakon és megszűnik a problémám (pedig 3eFt volt) Ja, é ezek után senkinek sem ajánlom a Trust márkát érthető módon.
Hát igen én is így voltam vele felhúzott hogy nem működött bedobtam a sarokba mai napig is ott van!
Eladni nem akarom mert ajándék volt úgyhogy porfogónak jó lesz!
Üdv!
Lacko12
Azt írod, a boltban működött rendesen... a boltban PC-re volt dugva? meg kellene nézni esetleg PC-n mennyi feszt kap az egér ill. lapin mennyit kap... Erre tudok tippelni esetleg, hogy az a baja
Az a problémám, hogy nem tetszik az egér kattogása, keresgéltem kicsit a neten, több embert is zavar, főleg az est csendjében ormótlanul kattogó egér hangja, van néhány megoldás 20000Ft felett.
A kérdésem az lenne: Megoldható a mikrokapcsoló lecserélése egy egyszerű fóliára? Egész pontosan a számológépek gombjainak működési elvére gondolok.
A legolcsóbb számológép(200Ft) kis gumigombja is összehasonlíthatatlanul csendesebb mint a 10-15 ezres egerek.
Lehetséges a technika beimportálása valahogy az egérbe házilag? Vagy más akadálya is van, hogy nem így oldották meg?
Szerintem simán megoldható, csak azért nem úgy csinálták hogy érezd, halljad ahogy kattan. Egyébként neked az Apple egereket ajánlom aminek érintőpanelja van, csak az ujjad hangját hallod.
Sziasztok ! Van egy ps2 es egerem , és szeretnék bele tenni 3 ledet ! vajon az egér alaplapjába menő 4 vezeték közül melyik 2 az áram ? és vajon meg lehet oldani h a bal gomb megnyomására világítsanak ?