Sziasztok.Van nekem egy samsung pc42s5 tipusu plasma tv-m.Az utobbi időben egyre nehezebben lehetett bekapcsolni,sokadikra kapcsolt be.Felvillant azt lekapcsolt.De kihoztam a garázsba és itt a hidegben /10fok/megy rendesen.10-ből 10-szer bekapcsol.
Érdemes foglalkozni vele mert már 7 éves azt a fogysztása sem a legjobb.Üdv:Attila
Lenne egy kérdésem, ami fontos lenne.
Adott egy cw-29m066v TV-m, ami egyszer csak kikapcsolt, bekapcsoltam, és a kép bejött, de a piros led villog rajta. Mi lehet a baja?
Várom mielőbbi megtisztelő válaszotokat
Ha valaki tudna nekem segíteni nagyon jó lenne , van egy ismerősömnek egy samsung CW-28C73V tv-je amihez szeretne venni egy távirányítót , de nem tudja milyen típusú kell hozzá, jelenleg egy 00104J típussal működig már amelyik gombot még érzékeli , úgy tudjuk , hogy nem ez az eredeti gyári távja .
nekem is volt 2db. 100Hz-es Samsungom ami ezt produkálta, mármint a kikapcsolgatós játékot.
Elárulom neked, a CXA2165 smd.64lábú video processzor okozza a hibát, ezt kell kicserélni.
Hq videonál 4850Ft-
Speciális hőlégfúvós páka kell hozzá, vagy egy szervizben 14ez.ft kb.amiért kicserélik.
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!!!
Van 1 Thosiba regza(32av635d)típusú lcd tévém és szeretném összekötni a számítógépemmel (konfig:GigabyteM68M-S2P alaplap,AMD Athlon Dual Core 4050e proci,2gb ram,NVIDIA GeForce 8600gts videókártya:Bővebben: Link)
Illetve össze is kötöttem egy dvi-hdmi kábellel +a hangot az alaplapi csatiról amibe most is be van dugva a hangfal egy piros fehér rca kábellel de nincs hang a tévén mi lehet a probléma?
Köszönöm a segítségeteket
Szia István Gábor vagyok.Már megint szórakozik velem ez a samsung LCD tv megint elmegy a kép és csak úgy tudom visszahozni ha a bal felső sarkát hátra felé tolom és a jobb felét magam felé húzom az ujjaimmal ekkor lassan elengedem és tizedszerre elindul a kép és ezután ha reggelig be van kapcsolva akkor végig lehet nézni nem megy el a kép . Már szét szedtem annyi darabba amennyi darabja van.Tüzetesen át vizsgáltam de hibát nem találok. Mi lehet a hibája? Én valami érintkezési dologra gondolok de már annyiszor átnéztem de hibát nem látok sehol.Kérlek segíts megoldani a problémát.Előre is köszönöm Gábor
Én sem tudtam helyrehozni az otthoni Samsungot, nálam csak hevítéssel indul be, valahol forrasztási hiba van rajta, de meg nem mondod hol van az, viszont többet Samsungot nem veszek, ahogy lejár a garancia szarrá megy!
szevassz.ne haragudj hogy zavarlak,de ha nem nagy kérés,és ha megvan még a samsung tv-d meg néznéd a panelján elől a MENÜ gomb mellett van egy 6-lábu kis ic-és hogy mi van rá irva?Nagyon fontos lenne,mert az enyémből elhagytam,és fontos volna.előre is kössz.
Az LG -re nincs panasz! Ahány ismerősöm van és Samsung TV -t vett az vagy halott vagy még gariban van, az LG tulajdonoknak még van hely a kanapé hátamögött!
Valóban tönkremennek, pláne a 100Hz-es Samsungok és a mai páréves, kínai összerakású Philips tv-k is.
Én pl.tavaly 4db. 5-6éves 72cm. 100Hz-es Samsungban cseréltem 64lábú, CXA processzort.
Azután 2nél jöttek a képfrissítési hibák, visszafutási csíkok, egy idő után.
Érdekes a 10-16éves Sonyban, sokat használt Grundigban, ez is 100Hz-es, még soha nem kellett procit cserélni, eltérítő Ic. vagy sorvég tranzisztorcsere volt a nagyobb hiba, de az is ritkán.
Az Lg-nél sima 15-20éves, sarkított Grundigoknál , inkább átforrasztások az alaplemezen, tápelkok cseréje, jelenti a legnagyobb hibát, ezek után +hosszú évekig üzemelnek, gond nélkül.
Megnyugodhatsz , nem forrasztási hiba az, hanem Ic.hiba,
a forrasztások nagyon jó minőségűek, ipari forr.on, néhány %flux is van benne, nem öregszik el 10év alatt sem.
Ha valaki tudna nekem segíteni nagyon jó lenne , van egy ismerősömnek egy samsung CW-28C73V tv-je amihez szeretne venni egy távirányítót , de nem tudja milyen típusú kell hozzá, jelenleg egy 00104J típussal működig már amelyik gombot még érzékeli , úgy tudjuk , hogy nem ez az eredeti gyári távja .
Szerintem ez csak a véletlen műve.Az LG sem különlegesebb semmivel sem a többi gyártótól.Régebben sokféle márkanév megfordult a műhelyünkben,és statisztikailag nem nagyon lehetett különbséget tenni minőség szempontjából.Sajnos a minőség fogalmát már lassan el kell felejtenünk,mivel többnyire már csak a mennyiség az egyetlen kitűzött cél mindenhol...
Lenne egy olyan kérdésem hogy egy 40" Samsung lcd tévénél
van olyan problémám ,hogy a széleinél mint a függőleges mint a vízszintes oldalon kb 1-2 cm-es szabálytalan csík-ban világosodás keletkezett ezt lehet valahogy orvosolni?
Nekem ugyan a csodás Tesco terméke van: Technika 26", de ugyanaz a problémám mint Gabesznak és mythbusternek. 10-15 perc után lesz csak kép a tévén.
Ha kikapcsolom és újra be rövidebb idő után van kép, de hosszabb időt állva újra 15 perc a várakozási idő. A 15 perc alatt van mindenféle ijesztő fényjelenség a képernyőn, majd egyszer csak halvány kontúr jelenik meg, le is fagy pár pillanatra, ezután egy csapásra bejön a kép. Elvittem szerelőhöz annyit mondott 40 db ezres. Mivel 2. tévé inkább bekapcsolom előbb mielőtt elé ülök az ingyen van, de kíváncsi lennék mi a konkrét baja ???
Szerintem is csak a véletlen műve, hogy az ismerős körömben aki Samsung TV -t vett az elmúlt 6 évben szidja mint a szamarat, az LG tulajok meg meg vannak elégedve.
Bővebben: Link Itt kikeresed melyik néz ki úgy mint az eredeti ,ezután már csak a kompatibilitását kell megnézni.(rákattintasz és kiírja a kompatibilis készülékeket)
sziasztok szakik van nálam eg dlp s tv samaund aminek az egész képe püttyös kis fehér apró pöttyök vannak a képen és egyre több rakok rola képet szerintetek merre lehet a hiba??