már nem tudok mit írni, hogy feljebb ugorjon a listán ez a topik, jó lenne ha ti írnátok valamit. Ennyire húzós a téma, vagy rossz topikban hoztam fel a kérdésem?... TV szerelők merre bujkáltok?? Kapásból tudnátok mit tegyek...tuner: XuGuang gyártmányú, DTT-8A1C/T1146 , taifun tua 6034t ic-vel... az a baj lehet hogy nem/nem csak ez a rossz...
sziasztok van egy samsung ck5020 z tv a kep tunik ell es jon vissza pl hozza ersz tv vissza jon ujra forasztotam a kepcsovegen a vezerlopanel g2 pontjat de ugyan az szerintem elko lehet mit javasoltok elore is koszi
Én annyit javasolnék, tanulj meg normálisan írni, de nagyon gyorsan. Szerinted ki fogja ezt a maszlagot átböngészni, tagolni, értelmezni?
Nem igaz, hogy egyesek ennyire lusták... Ráadásul bizonyos fokig sértő a segíteni akarókkal szemben, ha csak odahányják eléjük a szavakat. Ha már választ vársz valamire, kérdezz úgy, hogy kapj is.
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni a két TV-m javításában.
A egyik S51A (cx6844W3x) olyan hibát produkált, hogy nem kapcsolta be a képet azonnal, de 1-60 perc időtartam elteltével igen. Hang OK. csatornaváltás rendben, scart bemenetre kapcsolva (illetve kapcsolgatva ide-oda) sokszor azonnal bedobja a képet.
TDA8844 csere illetve a mellette lévő két xtal-t is cseréltem, de így már abszolút nem ad képet, de minden más működik. a tda 19-20-21 lábán (RBG) 300mV jelet mértem szkóp nélkül és 2Vdc is megvan. De a 27-28 lábon (Yinout) viszont manual szerint 1.6V én ~3.2 voltot mérek. Tda6108 5-ös lábán (black current output) pedig 4,2 volt. Talán ez rendben van.
Valaki ötlet???
A Másik jelölt pedig S60MT alap (CZ6813) itt pedig kb. 1-5 perc elteltével fokozatosan elsötétedik a kép és néha pár perc elteltével vissza erősödik. Ilyenkor a képcső nyakán is elhalványodik a fény. Azt olvastam, hogy a sorkimenő Focus állításával meglehet nézni hogy képcsöves-e. Mindenesetre a Focus-szal csak az élességet tudtam állítani, a fényerőn nem változtatott semmit.
Valami ötlet???
Köszönöm előre is a segítséget! Szervíz manualok linkje :
Idézet: „Ilyenkor a képcső nyakán is elhalványodik a fény.”
Ha arra gondolsz, hogy elmegy a képcső fűtése, akkor a fűtőkört kell ellenőrizni!
Le kell venni a képcső nyakáról a panelt, át forrasztani!
A fűtés a sorkimenőtől jön, át kell forrasztani a sorkimenőt, illetve ellenőrizni kell, a csatlakozót az alaplaptól a képcsőpanelra!
Ritkán előfordul, hogy megszakad a fűtőtekercs! Ezen mondjuk lehet segíteni.
Lehet kontakt hibás a képcsőfoglalat.
Szerintem az nagyon ritka, hogy egy képcső három fűtőszála egyszerre szakad meg!
A téma-címben jelölt tv-m van. 1-2 napja képfolyást, mosódást tapasztalok, szinte felismerhetetlenségig nézhetetlen a TV.
Próbáltam más TV-vel, nem az antennában van a hiba..
Sok fórumot olvastam már, egy helyen a szervízmenüben az "eeprom értékek visszaállítása" javaslatot olvastam.
Sikerült belépnem a szervízmenübe, de fogalmam sincs mire kellene "visszaállítani" az értékeket, főleg, h nem is állítgattam semmit előtte a szervízmenüben.
Beszéltem a hiv. szervízzel, 3e-ért jönnek ki + kb 10 ért beállítják, ha tudják...
Szia.
Készülékednél ( chassis K55A ) a hibaleírás alapján, a képcsőre, v. annak áramköri hibájára lehet gyanakodni.
Sz.menüben ezt nem lehet orvesolni.
Szerintem az á.k. hiba javítása ( ha nem sorkimenős ) kerülne 10eFt-ba.
Ha képcső, azon már el kell gondolkozni, hogy érdemes-e.
Helló!Van egy Smsung CK-566BT tipusú tv-m.Az a baja hogy mikor bekapcsolom akkor nem jön be az adó egyből.A csatorna,a hang és a menü látszik de most már több mint egy órát kell várni hogy legyen kép benne.Volt szerelőnél és megcsinálta.jó volt 2 hónapig,de már megint rossz.Állítólag túláramot kap a képcső.Nincs valakinek ötlete hogy mi lehet a baj?Esetleg ha valakinek lenne hozzá k.rajza az segítene a dolgon!
Előre is köszi!Norby
Üdv mindenkinek! Nekem egy 2003-ban gyártott 19" Samsung monitoromnak a táppanelja elszált. Az elkók száradtak ki és egy 8 lábú smd alkatrész is látványosan elszállt. A táppanel típus száma:BN44-00082A ha valaki tudna szerezni egy ilyen panelt vagy bármi ötlete van szívesen venném.
Üdvözletem uraim.
A tv készülék tipusa: Samsung ck-5020 z.
A problémám a szinnel van ,vagy a pirosból van sok, ill a sárgából kevés. A szerviz menübe probáltam bejutni, hogy álítsak rajta de sehogy nem sikerült. ( az oldalon leírtak közül többel próbálkoztam) esetleg ha valakinek van erre a tipusra tapasztalata és egy müködő kodja kérem segitsen. (a távirányitó eredeti a készülék 11.-éves)
Köszönettel: v
Hali
Próbáld kikapcsolni normál menu-be a digitális zajcsökkentöt(Digital NR) ha jól emlékszem.A k55 lap egyik gyerekbetegsége volt hogy ossze vissza irogatta az eepromot .
Sajnos ez sem nyert.
Probáltam: - mute 1 8 2 power
- info menü mute power
- a távirányiton és a készüléken egyszerre nyomni a menü gombot, de ezekközül egyikre sem nyitotta meg a service menüt.
Azért köszönöm az ötletedet.
A Variáciok összefüzéséböl összehoztam egy müködő kodot! A SAMSUNG ck5020z service kod nyitoja:
Készenléti állapotból
- némitás gomb
- képstilus válto gomb (szokásos, normál stb.)
- info gomb
- elalvás időzitő gomb
- power gomb
Ez a sorred volt a siker titka.
mindenkinek sok sikert, zooknak külön köszönet.
Üdv: v
A whitebalance állitáshoz sok sikert nem egy egyszerü feladat(1 régi csőnél) ha javasolhatom keress egy olyan képet vagy ábrát amin sok a szürke és a fehér és hajrá
Kösz a javaslatot majd ráprobálok erre, de most is a javulás 100%. Nézhető lett a kép a zöldböl kellet jocskán vissza venni. A betü kodokat meg nemigazán értettem ezért nagyon nem mélyültem bele.
Az rc bc gc kodok állitását javasolták ezeket babráltam. De ha esetleg van kod leirásod azt egy mellékletben elfogadnám.
Köszönettel:v
Üdv mindenkinek, nem tudom,hogy jó helyre írok-e,de segítségre lenne szükségem. Vettem egy SAMSUNG PS63-756 típusú Tv-t. Nem is volt vele gond egy darabig. De aztán jött a puff. Be kapcsolom a tv-t és 10-15 perc múlva elmegy a hang,de kép van és azt írja ki középen egy kis balakban,hogy jel keresés,miközben hátul fútt tovább a műsor. Aztán 10 per múltán miután folyamatosan ez van a képernyőn azt írja nincs jel,de még mindig fútt a műsor a háttérben persze továbbra is hang nélkül. Ja és ezek a folyamatok közben nem reagál semmire se gombok se a távirányítóra. 3 per múlva eltűnik a minden csak a műsor marad és a tv kikapcsol és majd magától bekapcsol és aztán megy minden tovább rendesen amíg huzamos ideig nincs kikapcsolva a tv és aztán megint ez a procedúra. Na ez volt az első 2 hétben most már olyat is csinál,hogy miután lement ez a procedúra rá 10 percre berecseg és kikapcsol a tv és be. Bővült! Ha huzamosan nyomom a kikapcsolás gombot a távirányítón akkor az első procedúra lerövidül kb 5 perccel tehát nem 15 per csak 10. De ha kihúzom kábelt a tápból aztán minden COOL,valami megoldás?
Sziasztok!
Samsung CK20S10BZ típusú TV-vel van gondom.
A hang és a kép bekapcsolás után 20-30 perc múlva indul. Táp jó, nagyfesz van.
Mi okozhatja a jelenséget?
Helló, ha még aktuális,leirásod szerint a fö alaplapon /main/ haldoklik valamelyik bga chip. túlmelegszik valami belsö hiba miatt és fagyasztja a funkciókat.
Hölégfúvózással meglehet próbálkozni,de várható az egész lap cseréje.
6-os ,7-es szériák gyakori hibája.
Samsung CW-29A11 tipusú televízióm képernyőjén megjelent egy "aging" felirat. Ez esetben mit jelent ez és hogyan lehetne tőle megszabadulni ? Eltűntetni sehogy sem tudom, a használati útmutató egy szót sem ír ilyesmiről.
A tipust nem ismerem de a legtöbb samsungot ,ha teljesen áramtalanitod,vársz fél percet és visszadugod,már normál módban van.
az "aging-mód" a szervizmenüböl való kilépés után aktivizálódik,és a hosszabb járatásra szolgál,ebben a módban nem lehet távirányitóval kikapcsolni a legtöbbet.
Köszönöm a választ. A probléma időközben megoldódott. Angol nyelvű fórumon találtam rá megoldást. Azért leírom hátha valaki ismét így jár. Az "aging" felirat a tv hangerőgombjával eltüntethető. Hangsúlyozom, hogy a tv hangerőgombjával nem a távirányítóval. Azzal nem megy.