Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kormány és pedál PC-hez
 
Témaindító: Vassjozsef01, idő: Ápr 23, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 5
(#) Hury válasza jaxus hozzászólására (») Aug 24, 2012 /
 
Üdv! Keress hozzájuk kapcsolási rajzot az Interneten, ez nem ilyen egyszerű hogy színt a színhez.
(#) szoke85 hozzászólása Dec 30, 2012 /
 
Sziasztok én találtam a vaterán egy avr-el működő "gamepad modult" (erre keressetek) elég sokmindenre használható 25 button és 8 analóg bemenet.
(#) mikrofarad hozzászólása Szept 21, 2013 /
 
Szerintetek EZ működőképes?
(#) EgyGabor hozzászólása Máj 22, 2014 /
 
Sziasztok! Van egy logic3 topdrive gt kormányom és aszt szeretném megtudni hogy hogyan lehetne átalakítani a pedálját hogy nyomásérzékeny legyen? Mert most csak vagy nyomom a gázt vagy nem!
(#) ivanovp válasza mikrofarad hozzászólására (») Jan 6, 2015 /
 
Szerintem működhet, én hasonlót építek épp, csak V-USB stack-kel. Egy-két játékkal már próbáltam és jól ment!
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2015
(#) koboldgn válasza ivanovp hozzászólására (») Feb 11, 2015 /
 
Hali
nekem egy msp430 as kártyám van azzal működhet már vetem két lineáris potit is?
(#) korni.papp hozzászólása Márc 27, 2015 /
 
Sziasztok! Gondolkodom egy kormány összeállításán, ám nem akarom elkapkodni. Még csak tervezek. Igazából csak az elektronikával van bajom, nem igazán értek a programozáshoz, stb-hez. Az elképzelés az az, hogy egy microvezérlőn át a kormányt 300 fokban fordítván lehetne használni, pár gomb, és 3 pedállal mellé. Ötletek, hogyan is lehetne ezt megvalósítan?Emellé még, ha ezt sikerülne megvalósítani, a force feedback-et kéne megpróbálni, bár tudom ez már bonyolult.
(#) korni.papp válasza korni.papp hozzászólására (») Márc 28, 2015 /
 
Esetleg valami ötlet, valakinek?
(#) CodeRed hozzászólása Júl 30, 2015 /
 
Sziasztok,

egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha találkozott már valaki ilyesmivel. Van egy G25-öm illetve egy DFGT-m és szeretném működésre bírni a G25 pedáljaival a DFGT kormány-t. Láttam olyan megoldást ahol a pedálban a potikat átkötve megoldható, (ki is próbáltam és működik ) de olyan megoldás kellene amivel nem kellene állandóan megbontani a pedált ha a G25 kormánykerekét szeretném hozzá használni. Láttam a leo bodnar féle kábelt de az csak PC-vel működik, én viszont PS3-al használom.

Valaki esetleg tudna ebben segíteni?
(#) Mumtaz hozzászólása Dec 24, 2015 /
 
Nem nagyon él a topic, de feltenném a kérdést.

Van egy Saitek R660GT kormányom. Régi, de nagyon jól működik, viszont az egyetlen probléma vele az, hogy csak 90+90 fokban elfordítható. A kormány fogaskerék áttétellel kapcsolódik az FFB motorhoz és a motor tengelyén van a lyukacsos tárcsa, ami az optokapu között forog, tehát nem potis kormány. Mechanikailag meg tudom oldani, hogy összesen ne csak 180 fokot, hanem 330 fokot tudjon fordulni a kormány. A gond azzal van, hogy csak 180 fokban érzékel. Ez úgy valósul meg, hogy, ha az egyik irányba többet tekerek a kormányon 90 foknál, akkor nem érzékel tovább, de innen visszafelé forgatva 90 foknyi elfordulásnál szerinte már közép állásban van a kormány, tehát valahol vagy a meghajtó programban, vagy magában az elektronikában benne van, hogy mondjuk 200 impulzus a teljes (tehát 90 fokos) elfordulás és efelett már nem számolja, ha tovább tekerem.
Gondoltam arra, hogy a tárcsán minden második lyukat betömök, de ez sem járható út, mivel ez csak akkor működhetne, ha meg tudnám oldani, hogy a kormány pontosan a dupláját tudjon elfordulni, mint amennyit tud gyárilag. De ezt nem lehet megoldani.

Van valakinek valami ötlete, hogyan lehetne ezt megoldani?
(#) Mumtaz válasza Mumtaz hozzászólására (») Dec 24, 2015 /
 
Számoltam egy kicsit. A lyukacsos tárcsa pontosan 20 teljes fordulatot tesz meg. Ez a teljes tartomány egyik végponttól a másikig. Van még egy fogaskerék, amelyik a teljes tartományban pontosan 3-at fordul. A kormány teljes működési tartománya 180 fok, tehát egy fél fordulat. Ha az optoszenzort arra a fogaskerékre tenném át, amelyik 3-at fordul a teljes tartományban, akkor az jó lenne. Ez a kormány 360 fokos elforgatásával pontosan 6-ot fordul. Ha 20-at fordulna, akkor a kormány is fordulna több, mint 3 fordulatot, gyakorlatilag kb 1200 fok lenne a teljes tartomány. Az már jó lenne. Nem egy negyed fordulat (90 fok) jutna egy-egy irányba, hanem 600.

Ezt meg tudom oldani, viszont van egy gond. Mégpedig az, hogy kellene valami határoló megoldás, hogy ne lehessen túl tekerni a kormányt. Egy teljes fordulatnál még meg tudnám oldani, de így nem tudom, mivel lehetne. Ahhoz nincs hely, hogy bekerüljön valami plusz fogaskerék, ami lassabban forog, mint maga a kormány. Mi jöhetne még szóba? Esetleg egy erős damil, ami feltekeredik a kormány tengelyén és oda lenne rögzítve az egyik vége, a másik meg a házhoz és akkor mindkét irányban pontosan ugyanannyira tudna feltekeredni? Ez működhetne?
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2015
(#) t_ricsi hozzászólása Jan 2, 2016 /
 
Sziasztok. Boldog új évet mindenkinek. Kicsit felpörgethetnénk ezt a témát . Már régen foglalkoztat a dolog hogy vegyek vagy építsek egy kormány + 3 pedál kombót. Az építés jó kihívás lenne, sokat olvasgattam és kerestem is a neten dolgokat hozzá. Próba panelon össze is állítottam egy usb-s játékvezérlőt amit a neten találtam. A problémám a FFB-el támadt. Esetleg itt valaki tud olyan DIY projektet ahol sikerült egy PIC-el megoldani az irányítást és a kormány FFB-jel kinyerésést a PC-ből??? FFb nélkü nem szivesen áldoznék rá több időt és nem építeném meg mert nélküle semmi értelme nincs az egésznek.

Előre is köszi. Üdv.
(#) szucsistvan123 hozzászólása Dec 2, 2016 /
 
Üdv!
EZT megépítette már valaki?
PIC18F2550-el építeném meg. Ezzel megoldható lenne egyszerre egy 6 sebességes váltó, kormány, gáz, fék és kuplung?
Előre is köszi a választ!
(#) kaqkk válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Dec 2, 2016 /
 
Csak avval a piccel tudod megépíteni amihez a hex fájl készült más pic nem jó hozzá
(#) szucsistvan123 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 2, 2016 /
 
Ha jól Google fordítoztam, akkor elméletileg lehet használni más PIC-et is, csak akkor arra a PIC-re kéne lefordítani a kódot.
(amit írtál avval tisztában vagyok)

Idézet:
„The circuit is designed for a PIC18F2455. However, PIC18F2458/2550/2553 can be used as well. (No changes at the hardware or HEX-file would be necessary.)”
(#) kaqkk válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Dec 2, 2016 /
 
Ha megvan a forrásfájl akkor természetesen migrálható a program de több bemenetet nem fog használni ergo ha 5 sebességes a váltó hiába használsz másik picet nem lesz belőle 6 sebességes ...
(#) szucsistvan123 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 2, 2016 /
 
Azért akarom ezt a PIC-et használni, mert ez nekem könnyebben beszerezhető!
És igen, meg van a forrás.
Arra lennék kíváncsi, hogy mennyire használható (ha valaki már utánépítette), és hogy a gombok (24db-ből 6db) használható-e majd a váltóhoz.
(#) szucsistvan123 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Dec 2, 2016 /
 
Bocsi, ha kicsit félreérthetően írtam!
(#) kaqkk válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Dec 2, 2016 /
 
Úgy látom nem tolonganak az utánépítők kénytelen leszel te kipróbálni , 2000Ft nem nagy befektetés , egyébként ha a játékban konfigurálható a joy akkor elvileg nincs akadálya annak hogy melyik gombot mire használod és így tényleg megoldható a 6 sebességes váltó,ha a játék támogatja .
(#) szucsistvan123 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 2, 2016 /
 
Erre gondoltam én is! Csak előbb inkább megkérdeztem!
Na majd írok véleményt én!
Köszi a válaszokat!
(#) Lajos7404 hozzászólása Jún 29, 2021 /
 
Sziasztok. Kaptam egy Powerramp PS42 típusú játékvezérlőt.
de drivert nincs hozzá. Így nem tudom beállítani.
Windows XP alatt menne.
Azt szeretném kérdezni, hogy a driver meg van-e valakinek
hozzá és el tudná-e nekem küldeni e-mail-ben?
Nem nekem lenne, hanem egy sérült fiatalembernek
szeretnék ezzel segíteni, hogy könnyebben kezelhesse
a számítógépet.
Köszönöm!
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem