|
|
| Ablakfelhúzó modul autóba |
|
|
|
Idézet: „Egyszerre mozgatásnál nagy az áram felvétel, télen az aksi ennek nem örülne”
És mi a francnak lenne télen letekerve az összes ablak? Bocs...egyébként jó megoldás az egymás utáni felhúzás.
Üdv
Inhouse |
|
|
rossz példa volt, lényeg, hogy amikor 4 abalak emelő motor indul ott előfordulhat 50 60-is pláne amikor a végállásba ér, ezért jobb ha egymás után megy fel...
Maradnék az eredeti kérdésemnél, miként lehet az általam leírt feltételeket realizálni, tud valaki erre valamilyen kapcsolást? |
|
|
Szerintem ez csak úgy menne, ha mind a négy motornak külön menne a táp a modultól .
Ez az egyik feltétele, a másikat egyszerű egy 8 lábúval, vagy négy komparátorral figyelni, ha felment az első, jöhet a második és így tovább .
Számomra ez annyira bonyolítaná az áramkört, hogy ott egye a fene, ha egyszerre leengedtem mindet, úgy kell nekem .  |
|
|
Mint mondtam kiegészítő kapcsolásról lenne szó, csak annyira lenne szükségem amit leírtam, a motorokat figyeli más, helyzetüket megint más, stb...
A relék nálam nem motorokat fogják kapcsolni!!! Az ablakos példát is csak azért írtam h érthető legyen az időzítés, de így is mondhattam volna:
Kellene egy olyan kapcsolás ami ha egymás után kap 3 +12V-os impulzust akkor ezt a ciklust kezdi el:
Felvillan egy LED 0,5s időre
1sec múlva
világít egy led 15sec-re
utána
világít 15sec-re
utána
világít 15sec-re
ciklus vége
Nekem csak egy ilyen kapcsolás kellene. (és akkor felejtsük el a elektromos ablakot) |
|
|