Keresés: 
 Bejelentkezés
Nick:

Jelszó:

» Elfelejtettem a jelszavamat :'(
» Regisztráció
 Fórum témák
» Több téma
 Frissek
RSS hírforrások
  Hírek.rss
  Fórum.rss
  2012. Máj, 24. Csü
2:52:22
  Jelenleg 84 fő olvassa az oldalt
Fórum » Pontra menő témák » Lehel hűtőgép »
Lehel hűtőgép  
Témaindító: perlaci, idő: Jún 8, 2008
Témakörök
Speciális » Egyéb
Lapozás Méret:     9 / 9
(#1034897) andrew_j_j válasza zolika60 hozzászólására (#1034667) Válasz • Júl 29, 2011
zolika60:
Köszi a választ. Mivel teljesen béna vagyok az ilyesmihez, néhány kérdésem lenne.

Hogyan tudom megállapítani, hogy próbál-e indulni a normál rész kompresszora? Sajnos a zöld ki-be kapcsoló gomb már évek óta nem működik, de a hűtő simán ment.
Dugjam be a tápkábelt a konnektorba, majd közel hajolok a kompresszorhoz és hallgatom hogy csinál-e vmit?

Hol találom a hőkapcsolót?

Ha gázhiányos akkor a kompresszort kellene cserélni benne vagy ez egy összetettebb munkafázis még egy szervizes számára is?

Köszi,
András

(#1034920) proli007 válasza andrew_j_j hozzászólására (#1034897) Válasz • Júl 29, 2011
Hello!
Isteni konstrukció, hasonlót dobtam ki nemrég. Megtakarítás, másfél méter hálózati vezeték, és egy villásdugó volt, két külön hűtőhöz képest. Amit ráadásul könnyebben is mozgatható..

- Letekered minimumra a fagyasztó hőfokszabályzóját felül, hogy ne induljon az el. Ekkor hallhatod, hogy a normál hűtő mit tesz.
- A hőfokszabályzója (mint rendesen) bent van a hűtőtérben. Azt tekergetheted. Ha rendesen elindul a kompri (nincs rossz hangja), akkor vársz, és a hozzá tartozó hűtőbordának hátul melegednie kell. Persze ha működik.
- Ha hűt, csak éppen nem áll le (tehát "kisi a teljesítménye"), akkor nagy valószínűséggel már elszökött a gáz java.
- Ha nem indul el csak búg, akkor vagy a motor, vagy az indító relé nem jó.
- Ha el sem indul (meg sem nyikkan), akkor valami villamos baj van, vagy a hőfokszabályzó nem kapcsolja be. Ekkor esetleg a hőfokszabályzóból elszökött a gáz, vagy a kapilláris cső eltörött.

Ránézésre, hátulról a jobb oldali a normál kompresszora, mert azon van az elpárologtató tálca, az automatikus leolvasztáshoz. (Enyém más volt)

Kompresszort szerintem anyagilag nem érdemes cserélni. Ha elszökött a gáz, valahol tömítetlen a rendszer. Ha a belső hőleadó felület, akkor kapufa. Ha a szűrő van eldugulva, akkor az még cserélhető. De a menete, hogy leeresztik - feltöltik nitrogénnel (ha jól emlékszem) megnézik, hogy ereszt-e valahol. Ha nem levákuumozzák, és feltöltik gázzal. Majd leforrasztják a csövet. A szűrőt mindenképpen cserélni érdemes. De hogy az egésznek van-e értelme ennyi idős készüléknél, az számomra kétséges. Akkor már jobb egy energia takarékos új készüléket venni, mert az megtermeli a villanyban az árát. A gáz nálad, hogy egyebe van a két gép kabátja. Nálam legalább külön volt. Bár én mind kettőt "menesztettem" csereakcióban.
üdv! proli007

(#1035023) andrew_j_j válasza proli007 hozzászólására (#1034920) Válasz • Júl 29, 2011
Letekertem 0-ra a fagyasztót. A normál hőfokszabályozó nem kapcsolja be a hűtőt. Ideiglenesen szereztem egy Liebher hűtőt, de mindenképp meg szeretném bütykölni a Lehelt. Ha le tudjátok írni lépésenként, hogy mit csináljak akkor előbb utóbb csak kideríthető, mi lehet a baja.

Üdv,
András

(#1035076) proli007 válasza andrew_j_j hozzászólására (#1035023) Válasz • Júl 29, 2011
Hello!
Ez csak attól függ, milyen villamos ismereted és gyakorlatod van. Mert a hűtő elég zsúfolt, könnyű kísérletezés közben áramütést szenvedni..
üdv! proli007

(#1035195) andrew_j_j válasza proli007 hozzászólására (#1035076) Válasz • Júl 29, 2011
Mondjuk úgy hogy megszereltem már pár dolgot, ha volt hozzá szakértő irányítás. Nem sajnálom az időt, ha kell mindent lefotózok, bejelölök stb.

A padlófűtést is így szedtük ráncba itt a fórumon

Vasárnap leszedem a burkolatot a hőszabályozóról, lefotózom és azzal el is kezdhetjük a hibaforrások körének leszűkítését, ha te és a többi fórumtag is úgy gondoljátok, hogy lesz elég türelmetek hozzá

(#1036171) proli007 válasza andrew_j_j hozzászólására (#1035195) Válasz • Júl 31, 2011
Hello!
A hőfokszabályzóhoz általában három vezeték megy. Az egyik az életvédelmi földelés. (Ha igaz zöld-sárga) A másik kettő a termosztát kapcsolójára megy. Ha ezt a kettőt rövidre zárod, el kell hogy induljon a kompresszor.
Ha tudsz a hálózati oldalon áramot mérni, az is beszédes lehet a kompresszor működéséről.
(Várjuk a képeket)
üdv! proli007

(#1040710) Indra Válasz • Aug 7, 2011
Hello!
Van egy régi típusú Lehel-Bosch fagyasztó, az a baja hogy bekapcsolás után kb 2 perccel kikapcsol és nem csinál semmit. A kapcsolóját kicseréltük, de az sem segített.
Nem tudjuk mi lehet a probléma, ezért szeretnénk segítséget kérni.
Köszi

(#1041058) proli007 válasza Indra hozzászólására (#1040710) Válasz • Aug 7, 2011
Hello!
Több hiba is lehet. Ha két perc alatt leold, akkor az valószínű a bimetál teszi, túláramra.
- Ha a motor indító segédfázis tekercse szakadt. Motor nem indul el, túláram folyamatosan fenn áll.
- Ha az indító relé nem húz be, és ezért nem indul el, viszont az indítási áram fennáll, és a bimetál leold.
- Ha az indító relé állandóan húzva van, és a bimetál ezért old le.

A felvett áram mérése beszédesebb lenne. Ez indulás alatt, kb 4A (ha jól emlékszem), majd ha a motor elindult visszaesik. De az indítás, csak pár másodpercig tart.
(Az indító relé, rá van dugva a motorra oldalt, lehúzható.)
üdv! proli007

(#1056568) nadal84 Válasz • Szept 2, 2011
Sziasztok nekem egy olyan problémám van hogy a hütő felső részénél a fagyasztó allatt egy vastag jég helyezkedik el pedig 1-re van téve mi lehet a probléma?
ZANUSSI LEHEL ZLK280MODEL,TIPUS:H280/60 ELŐRE IS KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET!

(#1076303) Doctor Béci Válasz • Okt 7, 2011
Sziasztok!
Van egy nem LEHEL hűtőgépről leszerelt hűtőgépmotorom / hűtőgépkompresszorom. Rá szeretném kötni a 230 Voltot, hogy biciklit fújhassak vele. 3 bekötési lába van neki, mindegyik lábnál van egy betű. R, S, C, betűk. Hova kössem a 230 - at és hogyan indítsam be a kompresszort? Válaszotokat előre is köszönöm.

(#1076482) proli007 válasza Doctor Béci hozzászólására (#1076303) Válasz • Okt 7, 2011
Hello!
Ezen a képen jól látszik a megoldás. (Bár a Te betűkódjaid kissé mást mutatnak, de kitalálható.)
A motor így működik, ha van indító áramreléje:
- A fő fázistekercs a C és P pontok között van. De az áram áthalad a relé tekercsén.
- Induláskor a motor túláramot vesz fel, ezért meghúz a relé. és feszültséget ad az A ponra. Így a A-C pontok közötti segédfázis is áramot kap.
- Mikor a motor elindult, az áram visszaesik, és a segédfázis nem kap már továbbiakban feszültséget.
- A relé úgy van méretezve, hogy indulóáramra behúzzon, viszont az üzemi áramra meg már ne.

Ha nincs az áramreléd meg hozzá, akkor:
- A 230V-ot a C és P pontra kötöd (bekapcsolod).
- Induláskor egy nyomógombbal zárod a P és A pontokat, mikor elindult elengeded a gombot.

De ha a képeket nézegeted, itt látható is a megoldás..
üdv! proli007

(#1076832) Doctor Béci válasza proli007 hozzászólására (#1076482) Válasz • Okt 8, 2011
Hello!

Köszönöm a választ! Ma beröfentettem a gépet és hibátlanul működik

(#1102741) Lacika1978 válasza Doctor Béci hozzászólására (#1076303) Válasz • Nov 18, 2011
Szia !
A kompresszorban lévő olaj megeheti a gumit.

(#1102748) Lacika1978 válasza nadal84 hozzászólására (#1056568) Válasz • Nov 18, 2011
Valószínűleg a normáltér ,és a fagyasztótér közötti szigetelés megadta magát azon a ponton.
A 280/60-asnak felül van a fagyasztója,alul a normáltere,egy időben a használati útmutatójában benne foglaltatott,hogy nagy meleg,kánikula esetén beállhat a folyamatos üzem,tehát nem kapcsolja ki a kompit a hőfokszabi.
Namármost a termosztátot a te hűtődnél nem érdekli,hogy hány fok van a fagyasztóban,a normáltér hátlapelpárologtatóját méri,és ha az nagy nehezen eléri a -15 Celsiust,akkor 1-esen kikapcsol (RANCO 2840-es termosztát).Ha beáll a folyamatos üzem,vagy sokat megy a hűtőd,akkor a fagyasztótérben a -20 helyett extrem hideg is lehet.
Egész egyszerűen tönkreteszi a szigetelést,a hideg átüt a szigetelésen.
Van egy rossz hűtőd,ami még használható,csak már nem olyan komfortos.

(#1194022) sztankovics bruno Válasz • Márc 22, 2012
Üdv olyan gondom van a hütögép kopresszoron tönkrement a relé! lehuztam ott adot 2 vizszintes láb és alul középen 1db láb. Kérdésem ott azokon meg oldható hogy direktbe menjen? tudna valaki egy bekötést estleg!

Elöreis köszönöm!

(#1194058) klimás56 válasza sztankovics bruno hozzászólására (#1194022) Válasz • Márc 22, 2012
Bővebben: Link
Itt van egy rajz , a tiéd is hasonló bekötésű. Az ne zavarjon meg hogy a lábak nem pont így állnak.

(#1194071) sztankovics bruno válasza klimás56 hozzászólására (#1194058) Válasz • Márc 22, 2012
Köszi de a relé már kuka a három láb adot csak már ! azt belehet üzemelni ? Vagy relénélkül annyi.....?

(#1194616) proli007 válasza sztankovics bruno hozzászólására (#1194071) Válasz • Márc 23, 2012
Hello!
A relé kontaktusa helyett be lehet kötni egy nyomógombot. Amit induláskor egy időre megnyomsz.
De ekkor a hőfokszabályzó nem tudja kapcsolgatni a gépet. De ha folyamatosan menne is a gép, egy hálózat kimaradás után leégne az álló motor. Vagy is így hűtőnek nem jó. De talán még is egyszerűbb szerezni egy rossz gépről relét. Nem? Amúgy honnan tudod, hogy rossz a relé, ha nem tudod hogy működik a gép?
üdv! proli007

(#1202085) mustang74 Válasz • Ápr 3, 2012
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy nem indul el a hűtő.
Termosztát jó, kimértem.
Az indítórelére gyanakszom, égési nyomok vannak rajta.
A mellékelt képen pirossal kiemeltem ahol vezeték elégést gyanítok(kiálló csonkok ill. csepp). Sajnos jelenleg nem tudok jobb képet csinálni.
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «

(#1202097) proli007 válasza mustang74 hozzászólására (#1202085) Válasz • Ápr 3, 2012
Hello!
Elég nagy homály van ott. Amit nézel szerintem a motor túláram védő bimetallja. Ennek végén egy kontaktusnak kell lenni. Azt nézd meg, átvezet-e. Ezen a Móricka rajzon láthatod, minek hova kell menni.
üdv! proli007

(#1210512) ballalajka88 Válasz • Ápr 15, 2012
Sziasztok!
Van egy Lehel h280 60-as kombinált hűtőm.
A problémám az, hogy nem hűt rendesen. Kb másfél hete fedeztem fel a hibát. Egészen addig nem volt semmi gond vele.
Rendesen ki és bekapcsol a kompresszor, bár egyre hangosabban kattan a ki- és bekapcsoláskor.
Tudnátok nekem segíteni? A gáz szökhetett el vagy a termosztát érzékeli rosszul a hőmérsékletet?
Előre is köszi a segítséget!

(#1220619) 6Toska Válasz • Máj 1, 2012
Sziasztok,

Van egy régebbi lehel ( tip.: LOK 2604 ) hűtőm és sajnos tönkrement a felső ajtó tömítése. Az lenne a kérdésem, hogy valaki tudna e tanácsot adni merre szerezhető be ( ha még van ilyen )?
Előre is köszönöm!

(#1220634) sztankovics bruno válasza 6Toska hozzászólására (#1220619) Válasz • Máj 1, 2012
Szervusz nálunk van itt 1 Gelka Kft azoknál szokot lenni.
vagy ha van ott a közeledbe ilyen bolt stb. Üdv.

(#1220715) 6Toska válasza sztankovics bruno hozzászólására (#1220634) Válasz • Máj 1, 2012
Szia,

Köszönöm a segítséget és már kértem is tőlük árajánlatot mail-ben. Remélem összejön.

Üdv, 6Toska

Következő     9 / 9
 HEStore.hu
 Hirdetés
TrainModules.hu