Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Infrahang generátor érszükület kezelésére
Lapozás: OK   1 / 1
(#) or70eg hozzászólása Jún 24, 2008 /
 
Családom idős tagjai fájdalmas láb érszükülettől szenvednek. Kezelésük a talpra helyezett elektródán bevitt 4-5 W os teljesítményű infra hanggal történik. (nem kis költséggel.)
Kérésem, tudna e Valaki tanáccsal, esetleg kapcsolási rajzzal segiteni egy igen egyszerű készülék összeállításában!?
(#) VSzabi válasza or70eg hozzászólására (») Jún 24, 2008 /
 
Nem elektródán keresztül hanem hangszórón keresztül és a szívverést figyelve egy szoftver által vezérelve
(#) adax01 válasza or70eg hozzászólására (») Jún 25, 2008 /
 
CSak egyhibavan az infrahangal azzal ha nem körűltekintően használják őlni és pusztítani lehet!
Azért csak bízd az ilyet az egészség ügyi intézményekre.
(#) wg_kezdo válasza adax01 hozzászólására (») Jún 25, 2008 / 4
 
Csatlakozom az előttem szólókhoz, az emberi test nem játék még ha igazságtalanul drága is egy kezelés valszeg sok évi kutatás van mögötte gondoljunk csak a lézeres cuccokra ahol lézer-lézer, de van ami árt és van ami segít. Gondolom az infrahang frekvenciája sem mindegy nem beszélve egyéb tényezőkről.
(#) felsov válasza or70eg hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
Nekem is fáj a lábam,de kisnyugdijas villamosmérnökként nem tudok 4000 forintot fizetni egy kezelésért/10 perc/ mert 40-60 kezelés kell. Én is szeretnék magamnak csinálni egy készüléket. A generátor része egyszerű már itt a fórumban közöltetek egy kapcsolást. Az EMG TR-0463 függvénygenerátorral 0,01Hz-től bármilyen frekvencia és jelalak beállitható 1,5V 50 ohmon. Ez a besugárzáshoz éppen elég. A profi készülék amivel az orvosok dolgoznak 3W teljesitményű. Az átalakitó 33 négyzetcentiméter felülettel ultrahangnál használt géllel akusztikusan csatolva 0,1W/négyzetcentiméter hangnyomást juttat a talpra.
A probléma a jelátalakitó elkészitése.Többféle elv létezik,piezoelektomos,magnetostrikciós fejek.Ezek azonban mind ultrahang átalakitók és infra frekvencián óriási méretek adódnának. Beszerzésükre sincs ötletem.Ultrahang átalakitót már sokat csináltam,ezen a frekvencián van-e valakinek gyakorlati tapasztalata??
A kezeléssel kapcsolatban rengeteg cikkem,orvosi tapasztalat,stb van ,akit érdekel velük szivesen megosztom.
Az ezzel kapcsolatos ellenvetések és félelmek nem indokoltak,mert az energiaszint olyan kicsi,hogy semminemű káros következménnyel nem kell számolni.
(#) hammer14 hozzászólása Nov 30, 2009 /
 
Valószínű igaz amit felsov ír! Nekem még csak rendes halható hangokkal volt dolgom hangcucc terén! Ott is lehetséges hogy 30-40hz a szívritmust eltéríti,persze minimum 60w fölött tölcséres ládáimnál! Erre anyum panaszkodott basszus teszt közbe mert ő szívbeteg.

3-5w infrahangba az tényleg elég valótlan hogy olyan erős legyen hogy a szívet kiüti.

Persze Infrahanggal még nem volt dolgom,de aki megépíti a házi kütyüjét és rosszul érzi agát kezébe a kapcsoló és leállítja. Ez a kütyü azért még nem hiszem hogy defibrilátor lenne hogy azonnal leállítsa a szívet.
(#) ferzoo válasza felsov hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
Igaz amit leírt,nem káros 1-2W még órákig sem.
Nekem is az a gondom hogy tudok ultrahangos áramkört készíteni,40-50Khz ig 4W-ig,csak nem tudom kisugározni.
Nincs ilyen hangszóró,ami van piezo az +gyenge hatásfokú.
Egyébként fogyózni szeretnék,hasi zsírréteget lebontani 2-3cm.
(#) gkari válasza hammer14 hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
Nem vonom kétségbe felsov ismeretanyagát, és látható szakértelmét, csak arra gondolok, hogy ezesetben biztosan legalább 15 féle (köztük változó)paraméternek kell egy ilyen készüléknek megfelelnie.Szerintem pl. az egyik legfontosabb, hogy a szív pulzusfrekvenciájával véletlenül se adódjon rezonancia.Azzal együtt izgalmas, és érdekes téma.
Üdv!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem