Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rádiós mikrofon házilag
 
Témaindító: korgs2, idő: Júl 7, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) korgs2 hozzászólása Júl 7, 2008 /
 
Van egy rendes dinamikus mikrofonom amit szeretnék alalakítani rádiós mikrofonná de eddig még nem találtam hozzá rajzot fontos hogy jó minősségű legyen és egyszerű legalább 100m legyen a hatótávja és sima fm vevővel lehessen venni
(#) sound.man válasza korgs2 hozzászólására (») Júl 7, 2008 /
 
Szerintem jobban jársz ha megveszed. Te azt úgy nem tudod megcsinálni olyan minőségbe mint a gyárba vagyis lehet megtudod de egy sima dinamikus mikrofonba sokkal kevesebb a hely is mint egy ilyen mikrofonba. Szerintem felejtős...
(#) korgs2 hozzászólása Júl 7, 2008 /
 
lehet hogy veszek egyet de mégis kellene csinálni egy másikat amibe csak beszélni kéne mert 2 már túl drága lenne valami ötlet?
(#) sound.man válasza korgs2 hozzászólására (») Júl 7, 2008 / 4
 
Egy fm adó jó lenne szerintem DE! Ezek hajlamosak elhangolódni. Amúgy az ilyen gyárikba, van olyan is amin két mikrofon van, meg egy vevő, vaterán már elég jó árba találsz.
(#) ha6pc hozzászólása Júl 7, 2008 /
 
A Rádiótechnika újság több hónapja foglalkozik a témával;egyszerűbb és bonyolultabb kapcsolásokat megjelentetve.
Azonban: azzal a problémával meg kell küzdened,hogy megfelelő frekistabilitást érj el. Ha mindezt leküzdötted,akkor van még egy kellemetlen jelenség,az ún reflexiók,amivel a vételnél találkozol. (Ez úgy hallatszik,hogy bizonyos mikrofonpozícióknál a jel bezajosodik,esetleg eltűnik.) A profik ezt ún. diversity vétellel küszöbölik ki. ( AKG,Sennheiser,Satöbbi...)
(#) elekto válasza korgs2 hozzászólására (») Júl 7, 2008 /
 
szia!
corában vettem egy eléggé profi mikrofont 11e ft-ért, előtte én is próbálgattam de nem sikerült tökéletesre
ne kinlódj vele!
(#) Bonanza02 válasza korgs2 hozzászólására (») Júl 9, 2008 /
 
Ha mégis érdekel, felteszem a rajzot. Én megépítettem, jó. A vevőnél tényleg lényeges, hogy AFC legyen rajta. Vagyis hagyományos URH rádió (tekerős) előnyben. A mai szintézeres rádiók erre nem jók. Quartz-cal lehetne megakadályozni az elhangolódást,de az meg bonyolult.
Kell a rajz?
(#) korgs2 válasza Bonanza02 hozzászólására (») Júl 19, 2008 /
 
Bocs a kései válaszért igen kell a rajz
(#) ferzoo válasza Bonanza02 hozzászólására (») Dec 14, 2009 /
 
Pontosabban quartzal és 3db.Bfr tranzisztorral varicap diódával +5db tekercsel,1db,előerősítő Ic-vel +lehet építeni és nem hangolódik el.
3-3,8V-ról működik akár -7fokban is stabilan,34db.alkatrész van az adóban.
(#) kristikoma hozzászólása Dec 14, 2009 /
 
A dinamikus mikrofon helyett jobb a kondenzátor ! Egy alapkapcsolást, ha megnézel, konenzátor mikrofon van. Tudom: az ára . Persze a stabil tápfesz., a pontos környezeti hőmérséklet, pontos alkatrészek sokat segítenek.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem