|
|
| Témaindító: Topi, idő: Jan 30, 2006 |
|
|
|
|
|
| Ismered Murphy törvényeit ugye? Abban van: A dolgokat igazán összezavarni csak számítógéppel lehet... |
|
|
Engem könnyen sikerül, mert csak felhasználó vagyok.  |
|
|
Sziasztok!
Amióta meg lett újítava a küldő ablak meg egykét dolog (automatice bezáródik stb.) sokkal jobb lett használhatóságban, viszont egy dolog nem tetszik. A képek felbontását mindig lekicsinyíti, nem lehet beállítani h ne bántsa mint régen. Ez azért baj mert ha olyan dolgot linkelek be (pl. smd nyák) akkor nem látszanak eléggé a részletek. |
|
|
Meg még van egy apróság: egyszerre mért csak egy helyről lehet belépve lenni? Ha egy másik gépről bejelentkezek akkor a másikról kiléptet.
És még van egy hiba, ha valakinek a nevére rákattintva a megoldott témákat nem nyitja meg, nem csinál semmit. (firefoxom van) |
|
|
| Biztonsági okokból. Régebben mondtuk Topinak, hogy lehetne ez opcionális és a profiloldalon be lehetne kapcsolni, hogy ne léptesse ki a többi helyen az embert, ha valahol belépett. Talán majd az új HE-ben lesz ilyen lehetőség is. |
|
|
| Új HE? Készül valami, vagy csak irónia? |
|
|
Határidőt nem mondok, jelenleg 80%-os elkészültségi állapotban van.
De semmi egyebet nem akarok róla még elárulni. |
|
|
| Ez nagyon jó lenne. Most ha a konyhában felmegyek a HE-re a telefonommal akkor be kell jelentkeznem. Ha bemegyek és visszaülök a laptophoz akkor megint. |
|
|
Vidd ki a laptopot a konyhába, vagy bird ki, hogy ne lépj be a telefonról  |
|
|
Köszönjük, ezt az információt is! És várjuk! |
|
|
A jobb sarokban lévő HESTORE reklám-ablakban néhány termék képe bibis, nem látszik az ára.
Firefox 901 WIN7
Illetve lehet, hogy csak az oldal gögetésekor lesz hibás? |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
| Melyiknek nem látod az árát? Már nézem egy pár perce, de minden rendben. |
|
|
Többnek is. Valahogy rosszul méretezi a képet és lemarad egy része. És nem kell görgetni sem az oldalt.
Mondjuk én felnagyítva használom a FF-ot, mert alapból túl bolha betűkkel ír. Ebből volt már probléma a válasz ablakkal is, mert nem az egész ablak jelent meg emiatt. De az a gond megszűnt, amikor javás lett a válaszablak. |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
| Gondolom a méretezés okozza a hibát. Lehet, ha itt kérdezed, hamarabb lesz válasz. Bővebben: Link Persze csak gondolom. Topi szerintem az új megjelenésre készül. |
|
|
Nekem jobban bejött, hogy az üzenetet külön böngésző ablakban lehetett megírni, mert le tudtam tenni és jobban átláttam azt a topikot, ahova éppen írok.
Ma pedig úgy jártam, hogy írtam egy kisregényt, majd valamit az előző oldalról meg akartam nézni, amire hivatkozok. Ahogy visszaléptem egy oldalt eltünt minden amit addig írtam  |
|
|
A "használat feltételei"-nél, az "oldalak használata" bekezdésben írtakkal kapcsolatban:
Ha én lefényképezem a monitoromat amelyen épp a HE valamelyik oldala van megnyitva, majd ezt a képet forrásmegjelöléssel belinkelem mondjuk a weboldalamon, az a felül írott bekezdésben taglaltak hatálya alá tartozik vagy nem? |
|
|
Idézet: „Felhasználó nem jogosult módosítani, újra előállítani, nyilvánosan közzétenni, előadni, terjeszteni,”
Viszont a hivatkozás ( link ), célravezető nem ?  |
|
|
Nyilvános közzététel alá tartozik minden valójában. De gyakorlatilag nem fogunk ebből szerintem problémát csinálni. Nem az ilyeneken fogunk lovagolni, mert voltak már ennél nagyobb szerzői jog sértések is, sőt folyamatosan vannak.
Leegyszerűsítve a jogi haladzsát:
Egy oldalon HE-s tartalom (szöveg, kép, stb) csak akkor lehet, ha mi beleegyeztünk. Semmilyen más módon, és akkor is kizárólag forrásmegjelöléssel.
HE-s tartalomra viszont bármikor korlátlanul lehet hivatkozni, hisz jogilag is az csak egy hivatkozás és nem utánközlés.
Tehát: Ha Te egy cikket lefotózol monitoron keresztül, az határmezsgye. Ha az asztalodon épp nyitva a HE és úgy fotózol az a Te dolgod, az csak nekünk "reklám".
De konkrétan "tartalmat átemelni" tilos. Tartalom átemelés - utánközlés oldaláról meg mindegy hogy fotón, nyomtatáson keresztül, direkt ctrl+c-ctrl+v módszer, vagy PDF-be printelve van utánközölve, mert egyik mód sem engedélyezett. |
|
|
Értem, rendben. Tehát HE-s tartalmat csak akkor lehet közzétenni bármilyen formában, ha beleegyezel. És mi a helyzet abban az esetben hogyha olyan tartalmat teszek fel, osztok meg, töltök fel stb ami nincs fent a HE-n, csak mondjuk fent volt. Gondolom a hozzászólásokra akkor formáltok jogot hogyha az a HE-n fent van. De ha már nincs fent mert mondjuk ki lett törölve, akkor ilyesmiről nincs szó. A szóban forgó bekezdés első mondata így kezdődik:
Idézet: „A Hobbielektronika.hu oldalain található anyagokat a Felhasználó nem jogosult módosítani, újra előállítani, nyilvánosan közzétenni...”
De ha törölve lett akkor a Hobbielektronika.hu oldalain nem található, ezért én úgy gondolom hogy a "használat feltételei"-nél írtak nem vonatkozhatnak rá. |
|
|
Az hogy egy hozzászólás nem látszik, az nem azt jelenti hogy nincs. Ha a hozzászólás megszületett, akkor annak a hozzászólásnak a teljes élete eltárolásra került. Ki mikor hozta létre, honnan, hol járt előtte, stb..
Nem tudom miért kérdezed ezt, de ha a Hobbielektronika.hu oldalairól egy hozzászólás törlésre kerül, az sosem törlődik, de nyilvánosan az a tartalom nem elérhető átmenetileg. Továbbá oka van amiért törlésre kerül.
Ha már így konkrétan a hozzászólásra rákérdeztél akkor érdemes tudnod, hogy a hozzászólás az nem a hobbielektronika.hu vállalja a felelősséget. Azért teljes egészében a felhasználó felel, a hobbielektronika.hu csak a megnyilvánulást biztosító média, nem más. (Azért ha az utcán lehetőséged van üvöltve káromkodni, attól még nem az utca a hibás)
Ha X hozzászólása törölve lett, és azt Te utánközlöd úgy, hogy az a hozzászólás a HE oldalain nem található meg, akkor nem a HE jogait sértetted hanem a hozzászólás tulajdonosáét, ugyanis az írása az Ő szellemi terméke. Attól függetlenül hogy az a HE-n látszik-e vagy nem.
Így X még azt is kérheti hogy töröld azonnal az oldaladról. Mi töröltük, Te lementetted, közzéteszed, X pedig kérheti - követelheti hogy a hozzászólását Te is eltávolítsd.
Ha viszont az újraközlés célja eltérő, konkrétan a Hobbielektronikán található törölt hozzászólás bosszúként - emlékként való közlése egy abszolút másik útvonal. Akkor nem szerzői jogi aggályok keletkeznek hanem hitelrontás, márkanév rombolás, és az ilyesmi és ezzel kapcsolatos problémák szinte végtelen permutációja.
Tehát, ismét konkrét példa: Ha Te megosztasz egy hozzászólást, hogy X anyázott, és hogy a hobbielektronika milyen szemét volt, az két üggyé válik egyből. Ad1. a HE nem vállal felelősséget semelyik hozzászólás ügyében sem. Ad2. A hobbielektronikán olvasott hozzászólás nem tükrözi a weboldal tulajdonosok nézeteit, csak kizárólag a hozzászólás tulajdonosával áll kapcsolatban, így ebből következően ilyenbe a Hobbielektronikát belekeverni abszolút kimeríti a hitelrontást.
Nem tudom hogy miért érdeklődsz ezért ennyire, de remélem nem akarsz valami nagy ostobaságot művelni. Nem kéne a szakmai jóhírnevedet és a hobbielektronikát sem rongálni. |
|
|
A mondat ezeket a szavakat használja: "oldalain" és "található". Szerintem mivel maximum csak Te vagy a moderátorok akiknek jogosultságuk van hozzá látják valami adminisztrátori lapon, arra nem mondható el hogy az "oldalain található". Arra inkább a "szerverein meglévő" vagy valami hasonló megfogalmazás lenne illő.
De mindegy is mert mint írod, az nem ütközik semmibe hogyha a saját hozzászólásomat amit én írtam teszem közzé valahol. A gond onnantól kezdődik hogyha:
1.- Olyan hozzászólást teszek közzé máshol ami a HE oldalain megtalálható, ott létezik és bárki által hozzáférhető, elolvasható ÉS ehhez (mármint a továbbközléséhez) ti nem adtátok a hozzájárulásotokat, engedélyeteket.
2.- Olyan hozzászólást teszek közzé ami ugyan nem található a HE-n, de a szerző nem adta hozzá az engedélyét. Ez esetben pedig megjegyzendő hogy nem a HE-vel kerülök gubancba hanem a hozzászólás szerzőjével mert az az ő szellemi terméke.
3.- Olyan dolgokat teszek közzé amikkel a HE-vel szemben hitelrontást, rágalmazást stb stb stb... követnék el és ezzel anyagi, erkölcsi vagy akármilyen kárt okozok a HE-nek. De ez már egy egészen más kategória ezért ezzel szerintem ne is foglalkozzunk. Már csak azért se mert nem ez a célom.
Magyarul tehát a saját hozzászólásaimmal azt teszek amit kedvem tartja, amíg ezzel a HE-nek nem okozok hitelrontást, stb.
Konkrétan az a célom hogy például egy néhány nappal ezelőtt írtam egy hozzászólást aminek megírása elég sok időmbe telt (órák!), mert egy azóta már kitiltott fórumtárs addigi hozzászólásait kikerestem, elolvastam és azokat összeollózva és a stílusát, habitusát és helyesírását utánozva írtam meg. A célom vele egy vicc volt ami mint kiderült elérte célját mert sokakat megnevettetett (azóta ezek is ki lettek törölve). Viszont én ha már innen letörölték feltenném máshová, mondjuk szükség-szerűen a saját oldalamra. Egyszerűen csak azért mert szerintem jó poén és marha sok energiámba telt megfogalmazni. Csak nem akarom hogy ebből esetleg később probléma legyen hogy kimoderált hozzászólásokat teszek fel a netre.
Ja és hogyha tényleg megvannak a kitörölt hozzászólások csak nem látszanak, akkor lehet azt kérni hogy az enyéimet valamilyen formában megkapjam? Hiszen az enyémek. Ha jól tudom még a facebook-tól is lehet kérni és elküldik DVD-re kiírva az összes valaha is írott üzenőfal-bejegyzést, feltöltött fényképet, hozzászólást stb. |
|
|
Ha csak azért kérdezted akkor mondhatni "szabadkezet" adunk.
Törölt: A FB is csak a nem törölt adatokat adja kezedbe. Semmilyen töröltet nem. Ha nagyon szeretnéd minden általad törölt hozzászólást kiexportálunk Neked, de nem egyszerű és nem is szeretnénk belőle rendszert csinálni.
Azért vagyunk kötelesek tárolni, mert törvényi előírás. |
|
|
Csak érdekesség-képpen mondom, hogy a facebook a törölt tartalmakat is kiadta. Pont ebből pattant ki nem is olyan rég egy nagy nemzetközi adatvédelmi botrány (a facebook-nál rendszeres az ilyesmi) hogy mi az hogy a facebook tárolja a törölt dolgokat. Úgy derült ki hogy az illető megtalálta a DVD-n a rég kitörölt fényképeit...
Köszönöm de persze hogy nem akarok ilyen plusz munkának kitenni senkit hogy összeszedegesse az eddig valaha is törölt hozzászólásaimat. Úgy sem emlékszem rájuk, a jelen kérdésfelvetésem apropójául szolgálóakat pedig az előbb megkaptam privátban amit itt is megköszönök! |
|
|
Olyan opciót nem lehetne esetleg ahhol be lehetne jelölni kedvencek közé mondjuk témákat és saját profilba meg lehetne nézni a szűkítette csoportot? Vagy betenné automatikus rendszer azokat amelyekhez hozzá szólunk és amihez többször is azt tenné első sorba pl.
Egyébként az oldal működése nagyon korrekt nemt udom kik érdeme de mióta én regisztráltam nagy hibák nem igazán voltak!
A hirdetés feladási részlegbe vannak gondok pl felteszek egy terméket amit mégsem tesz föl és csak úgy lesz látható ha újból megírom a hirdetést és újként még egyszer feladom. Vagy a lejárt hirdetést is hiába akarom frissíteni nem teszi ki az apróra csak ha újra föladok egy másikat.
Ez ilyen rendszeres bug nak mondható dolog ezen kívül miden korrekt nagyon. Ja és tudom hogy ez nem egy hirdető oldal viszont jó dolognak tartom! |
|
|
Idézet: „Olyan opciót nem lehetne esetleg ahhol be lehetne jelölni kedvencek közé mondjuk témákat és saját profilba meg lehetne nézni a szűkítette csoportot? ”
Ez - quasi - nyitott kapu, amit döngetsz, ugyanis a "Saját menü" részben van a "Kedvencek" menüpont, valamint az "Értesítések" menüpont, amelyeknek a célja/faladata éppen ez.
A többször-hozzászólásosak előre sorolása - tekintve a nagyszámú felhasználót, a rengeteg témát, és a töméntelen mennyiségű hozzászólást - valószínűleg nagyon nagy erőforrás-igénnyel járna, márpedig az oldal fenntartása így is bivalyerős szervereket igényel, szóval szvsz. ez nem valószínű, hogy megvalósul.
A dicséretet köszönjük, a fenntartók nevében is. (A szerkesztők.)
Az apróhirdetéssel kapcsolatban majd Topi nyilatkozik, gondolom. |
|
|
Ha már felvetődött, csak jelezném, hogy én is találkoztam már az apróhirdetéssel kapcsolatos hibával.  |
|
|
Hello!
Azt vettem észre filemegosztás közben, hogy véletlenül választottam ki a file-t és a feltöltést meg akartam szakítani de muszáj volt kivigyem az ablakot, de a szöveg eltűnt.
Azért filemegosztás közben jó lenne egy megszakító gomb.  |
|
|