Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CD lejátszó javítás
 
Témaindító: 021, idő: Júl 27, 2008
Lapozás: OK   15 / 25
(#) Thomas10100 hozzászólása Okt 17, 2013 /
 
Sziasztok!

Van egy Micromega premium18 cd lejátszóm ami azt csinálja, hogy fél perc után elkezdi darálni a szánmozgató fogaskereket. Mitől csinàlhat ilyet? 2mechanikával is ugyanez a helyzet. Amikor belül van a fej akkor befelé akarja vinni, a lemezforgató motor felé.
Köszönöm a segítséget!
(#) matyusz válasza Thomas10100 hozzászólására (») Okt 17, 2013 /
 
Valószínű a fej végállás érzékelője rossz, ezért ő nem érzékeli, hogy alaphelyzetben lenne a fej, ezért darálja befelé. (kontakt)
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2013
(#) Thomas10100 válasza matyusz hozzászólására (») Okt 17, 2013 /
 
Helló!

Másik mechanika is ezt csinálja, ami teljesen új! (amit a gumibakoknál lehet levenni, az kompletten cserélve lett, mert az előző fogaskerék használhatatlan.
(#) Thomas10100 hozzászólása Okt 18, 2013 /
 
Senkinek sincs ötlete?
Ilyennel még nem találkoztam azért kérdezem.
Köszönöm!
(#) CHZ válasza Thomas10100 hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Mivel mechanikát cseréltél, így a kapcsoló kizárható, de azt és a panelt összekötő vezeték, vagy egyéb érintkezési hiba nem zárható ki. Ezt ellenőrizném elsőre.
(#) matyusz válasza Thomas10100 hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Esetleg forrasztási hiba, vagy amit "CHZ" is írt nézd meg a csatlakozásokat. Akárhogy is, de akkor szokása csinálni ha nem érzékeli a fejet alaphelyzetbe.
(#) Thomas10100 válasza matyusz hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Megnézem ezeket. Elvileg költözés elött jó volt, utána nem. De nagyon ki volt szivacsozva a lejátszó
Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2013
(#) Ricsi89 hozzászólása Okt 19, 2013 /
 
Sziasztok!
Van egy Thomson A3500-as hifi nálam javításra, nem olvas a cd. Fejet pucoltam, semmi eredmény, így cserélni kellene. Külön csak fej nincs, csak egyben az egész mechanika, vagy még az elektronika is. A mechanikán ezek vannak, mint típus. mkp11kv1-gc és tcm130-0iw
Találtam kétféle egységet, nem tudom mennyire egyformák, mennyire lennének jók az eredeti helyett. Ha valaki találkozott már ezzel, esetleg meg tudná mondani, hogy valamelyik jó lehet-e hozzá, akkor azt rendelném meg. Szerintem alap funkcióra megegyezik mindkettő, de szeretnék biztosra menni. Itt lesz a két egység amit néztem.
Fejegység 1
Fejegység 2
(#) Thomas10100 válasza CHZ hozzászólására (») Okt 21, 2013 /
 
Ma átnéztem tüzetesen a panelt. Megnéztem mi hova megy a panelen.

Tehát a fejmozgató motor kettő vezetéke egy TDA7073 IC-ből jön. Ez egy 2 csatornás erősítő IC. A bemenetén van pár ellenállás kondenzátor, majd egy ellenálláson keresztül megy a Decoder IC-be. A Decoder IC-nek a kimenetén négyszögjelet mérek, ahogy változik a kitöltési tényező úgy változik a sebessége a motornak. Itt mindig normál négyszög jel jön ki, akkor is amikor darál a fogaskerék, tehát szerintem innét még jó a jel.

Amit megpróbáltam, hogy a TDA7073 fejmozgató bemenetét megszakítottam, de valószínűleg a forrasztás miatt valami változott az IC-ben, mert most van hogy fél óráig sem csinálja a darálást, csak ha fel le lépegetek a számok között.
(#) CHZ válasza Thomas10100 hozzászólására (») Okt 21, 2013 /
 
Lányeget nem nézted, a kapcsolótól menő vezetéket, forrasztását, csatlakoztatását is ellenőrizd. Panelen a hozzátartozó alkatrészeket is..
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2013
(#) Thomas10100 válasza CHZ hozzászólására (») Okt 21, 2013 /
 
Megnéztem ezeket is természetesen. Kimértem az smd ellenállásokat is.
(#) Thomas10100 válasza CHZ hozzászólására (») Okt 25, 2013 /
 
Helló!

Megnéztem még egyszer mindent. Átforrasztottam az IC-t, utána szerdán nem tudtam a hibát előhozni sehogy. Tegnap összeraktam, és megint csinálja.

Újra kondiztam a tápot, megpróbáltam külső labortápról, csak ezt az egy IC-t hajtani. Megnéztem a bemenetét, semmi sem változik amikor darál.

Beszerezni nem tudtam még ilyen IC-t, Ebay-en lenne, de még mindig nem vagyok biztos az IC hibában.
(#) Lázár Péter hozzászólása Okt 25, 2013 /
 
Üdv mindenkinek. Egy Sony D-5 hordozható lejátszót hoztak hozzám javításra. Nem mai darab az biztos. A következőket produkálja: megkapja dugasztápról a 9V-ját, 200mA-est használtam erre a célra. Annyi történik, hogy ki, vagy bekapcsolt állapotban sem csinál mást mint a kijelzőjén minden karakter megjelenik. Minden halott a fej a motorok nem kapnak semmi feszültséget. Kikapcsolt állapotban az időt kellene mutatnia. Felnyitottam a készüléket az operációhoz, első pillantásra nem láttam semmi furcsát még nem felmerült a kérdés ki nyomott ebbe technokol ragasztót. Aztán csak nézem és két IC alól tulajdonképp kiforrt a gyári ragasztó ami beforrasztás előtt tartja meg az alkatrészt. Jól gyanítom, hogy esetlegesen ezek az alkatrészek elhalálozhattak, például azért mert magas amperes dugasztáppal is üzemeltethették? Állítólag szépen üzemelt, aztán egyszer csak beadta a kulcsot. Ti mire gyanakodnátok, avagy mihez kezdenétek vele? A kisebbik IC-t szó szerint bebugyolálta a ragasztó kiforrasztani is érdekes lenne.
(#) BarnaPili válasza Lázár Péter hozzászólására (») Okt 25, 2013 /
 
Véleményem szerint az nem kiforrott ragacs,hanem gyárilag be van vele kenve.Ha a táp "magas Amperes" az nem baj,ha a gép nem akar a normálistól eltérő áramot felvenni.
A ragacsot le lehet szedni,ha fagyasztósprayvel lefújod.De először mérj tápfeszültségeket mindenütt.
István
(#) bonyolult hozzászólása Nov 4, 2013 /
 
Sziasztok,
Philips CD614 lejátszóm tálca mozgató műanyag alkatrésze (egyik oldalán fogazott kerék, másik oldalán szíjtárcsa) valószínűleg elöregedett, vagy korábban olyan helyen tárolták a cuccot, hogy attól tönkre ment. Darabokra törik, ha csak hozzáérek. Ez jellemző erre a típusra, vagy csak "kifogtam"? Tudtok tippet adni, hol szerezhetek ilyen alkatrészt, vagy esetleg ajánlani szervizt, ahol javítani tudják? Köszönöm: Attila
(#) CHZ válasza bonyolult hozzászólására (») Nov 4, 2013 /
 
(#) bonyolult válasza CHZ hozzászólására (») Nov 6, 2013 /
 
Szia, köszönöm a választ, háát, elég zúzós ára van, de még mindig olcsóbb mint egy új lejátszó.
Ha esetleg valakinek lenne bontani való Philips 604 v. 614, esetleg arra is vevő lennék.
(#) bonyolult válasza bonyolult hozzászólására (») Nov 13, 2013 /
 
Jelentem, Sárközi Mester megoldotta a problémát kb. 10 perc alatt, kiváló minőségben. Ajánlom másoknak is.
(#) Pisti1986 hozzászólása Nov 23, 2013 /
 
Üdv mindenkinek.
Nemrég került hozzám egy Pioneer Cdj-200 lejátszó.
A problémám a következő: nem pörgeti a lemezt.
A lemezt beveszi, a fejet mozgatja, de a lemezt nem pörgeti fel.
Egy buliban egyszer csak megállt és azóta nem hajlandó csinálni semmit.
Van valakinek valami tippje hogy mi lehet a baj?
Köszi a válaszokat.
(#) Beachway hozzászólása Jan 11, 2014 /
 
Üdvözlök mindenkit az oldalon. Adott egy ONKYO DX 7510 cd lejátszó.Nagyon nehezen olvasta a lemezeket, ezért kicseréltem a lézer fejet, és után gyártott fejre. Volt némi kis gondom a liftet mozgató fogaskerék pontos pozicionálásával, de néhány kísérlet után megoldottam sikeresen.Az új fejjel minden gyári műsoros, és otthon írt cd lemezt elsőre lejátszik.Viszont a "spéci" lemezeket nem akarja lejátszani.Forgatja, és próbálja fókuszálni, de nem sikerül.Hallani a hangján, hogy ciripel.Olyan mint ha mát beletolná a fejet a lemezbe, de ennek ellenére sem látja.
A spéci lemezen azt értem, hogy a jobb minőség érdekében, egy 60 perces lemezre lyuk nagyobbításos eljárással 45 percnyi műsort írunk rá. Így a lejátszó pontosabban tudja olvasni. Általában arany lemezre szoktunk írni (MAM) CD. Eddig még minden CD, és DVD tudta ezeket a lemezeket olvasni.
Valaki esetleg tudna valami ötletet mi lehet a probléma??Talán az után gyártott pick up nem alkalmas erre valamiért??Szeretném megjavítani tökéletesre, mert annyira szépen szól!!Minden segítséget előre is köszönök.
(#) piljani hozzászólása Feb 23, 2014 /
 
Van egy LG LH-D6245D asztali lejátszóm,megadta magát:a tápkábelt bedugom a 230 v aljzatba , a bekapcsológomb melleti led folyamatosan villog.Nem reagál a távirányítóra sem.Nem lehet bekapcsolni.Mi lehet a hiba?Segítségeteket elöre is köszönöm!!
Üdv:piljani
(#) furedfilm hozzászólása Feb 23, 2014 /
 
Üdv Mindenkinek!

Adott egy Sharp DX-500-as CD lejátszó, nem mai darab, második generációs játékos (1983).
A betöltő motorját meghalasztották.Áttételes dc motor. Az áttételben egy fogaskereket ledaráltak,keresése folyamatban. A probléma: A lemezt pörgeti, a lézer fókuszál majd szakaszosan elindul a lemez széle felé, a végén megint fókusz és visszaáll eredeti állapotába. Stop,Play stb gombokra nem reagál.
Válaszokat köszönöm!
István.
(#) vizor válasza piljani hozzászólására (») Feb 23, 2014 /
 
Ellenőrizd a tápáramkört. A kijelzőn megjelenik valami? Ez egy CD-DVD lejátszó? Van egy ilyen nevű szervízdoksim, de magában a doksiban nincs nevesítve a készülék, szóval csak a benne lévő képek alapján tudnád beazonosítani, hogy hozzá való-e. Nem tudom ide felrakni mert 10 mega, de ha érdekel, elküldhetem levélben.
(#) simi21 hozzászólása Feb 28, 2014 /
 
Üdv mindenkinek.Van egy Denon DCD-980-as asztali cd lejátszóm és a probléma hogy nem olvassa a lemezeket.Lehet vele kezdeni valamit,illetve így hibásan mennyit érhet?
(#) Izeg. hozzászólása Ápr 2, 2014 /
 
Szép Jó Napot!
Van egy Marantz CD57 típusu cd játszóm. A probléma pedig: bakapcsolás után sokszor csak kattog a mechanika. Szétszedtem, a lézer egység folyamatosan oda vissza ugrál az alaphelyzetében. Én ahogy láttam, le se áll a motor ami forgatja, és így a fogaskerekek ugranak. Néha x próbálkozás után elkapja és akkor játszik, bár néha bele bele szaggat, utánna megint ez a probléma, elkezd kattogni. Fejet már megtakarítottam, nem javított a problémán. CDM12.1 mechanika van benne. Fogalmam sincs az egészről, én ehhez a digitális dolgokhoz annyira nem értek, vagy inkább nincs tapasztalatom, ha analóg lenne megoldanám. Tudna valaki segíteni? Igazából ha egy jó szerelőt tudtok Debrecenben azt is szívesen hallanám.
Előre is köszönöm!
(#) CHZ válasza Izeg. hozzászólására (») Ápr 3, 2014 /
 
Fej végállás kapcsolóját próbáld megtisztítani.
(#) Izeg. válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /
 
Próbáltam már, rá is mértem multival, és úgy is jó. Ezen művelet után is ez a probléma áll fenn.
(#) drawdog hozzászólása Ápr 8, 2014 /
 
Üdv! Van egy Denon DCD-1015-ös lejátszóm aminek a spindle motorjáról lejött a tányér. Visszatenném, de nem tudom a távolságot. Megtudná mondani nekem valaki?
(#) gars hozzászólása Máj 8, 2014 /
 
Üdv!
Kaptam egy kenwod cd lejàtszòt ajàndékba(hasznàltan) szóval beraktam az autòba és nem kapcsolt be de viszont mikor kicsit megmozgattam az elölapot rajta akkot viszont müködött, az lenne a kérdésem hogy ezzel a problémàval lehet valamit kezdeni vagy kuka? Vàlaszokat elöre is köszönöm
(#) Lázár Péter hozzászólása Jún 1, 2014 /
 
Üdv. Javítok épp egy Marantz SD53-as kazettás decket, és bizony elakadtam. A gond az volt vele, hogy az egyik programfogaskerékről letört fog, de sikerült találni teljesen ugyan olyan belevalót. És rendbe is jött a készülék, viszont tesztelés alatt egyszer csak el kezdett a kijelző vibrálni, a lejátszás is leállt. Végül a kijelző elsötétült és bekapcsoláskor már alig mozdul meg picit a motor. Szépen lassan lefulladt a készülék, nem kap feszültséget szerintem. A trafóval gond nincs, bár mellette találtam egy enyhén pörkölődött ellenállást. Kondihibára gyanakodjak, találkozott e már valaki hasonló hibajelenséggel?
Következő: »»   15 / 25
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem