Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CD lejátszó javítás
 
Témaindító: 021, idő: Júl 27, 2008
Lapozás: OK   19 / 19
(#) xandus hozzászólása Feb 16, 2016 /
 
Üdvözlök mindenkit. Egy kis segítség kellene. Adott egy Rotel RCD-02-es lejátszó. A hiba, hogy szerintem torz hang jön ki belőle. Olyan mintha túl lenne vezérelve és azért torzít. Persze ez csak tipp. Lehet ezt javítani? Előre is köszönöm a választ.
(#) probert69 hozzászólása Jún 20, 2016 /
 
Sziasztok, egy Technics Sl-Pg580A Cd játszóm van, ha beteszem a lemezt, nem pörgeti fel. A lézerdióda fel-le próbálkozik, fényt is ad. Szétkaptam a mechanikát és ellenőriztem a végállásérintkezők kontaktját. A tálca ki-be stimmel, fej belső végállás stimmel. Igaz, csak a kapcsolókat vizsgáltam, funkció alatt nem.
Vizsgálgassam tovább szerintetek, vagy máshol keressem a hibát?
(#) kzozo válasza probert69 hozzászólására (») Jún 20, 2016 / 1
 
Az, hogy a fej fényt is ad, még nem jelenti azt hogy jó is. Műszer nélkül annyit tudsz tenni, hogy a fejen lévő kis potit valamelyik irányba egy nagyon-nagyon picit eltekered. Ismétlem nagyon picit! Ha nem javul, akkor vissza ahol volt, és ellenkező irányba ugyanígy. Ha nem javul meg, akkor szerviz. Ha sokat tekersz, lehet teljesen meghal a lézer dióda.
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2016
(#) steelbird válasza probert69 hozzászólására (») Jún 20, 2016 / 2
 
Szia.
A poti tekergetést inkább hagyd a végére. Először az optikát tisztítsd meg, fújd ki belőle a port és mérd meg a lemezforgató motor ellenállását, nem-e túl kevés, vagy túl sok? 10 Ohm körül lesz, ha jó. Utána ellenőrizd le az optikára menő kábelt, nincs-e megtörve, megszakadva?
Még egy dolog: gyári, eredeti préselt lemezzel próbáld ki, ne írott lemezzel. Az írott lemezről kevesebb fény verődik vissza, mint a gyári lemezekről, lehet, hogy a gyárit még beolvassa.
(#) probert69 válasza steelbird hozzászólására (») Jún 20, 2016 /
 
Optikát megpucoltam, az volt az első. A motorokat végig vizsgáltam, azok is rendben vannak. csatlakozók úgyszintén. És gyári lemezzel próbáltam. Poti tekergetésre sem változik semmit a helyzet. CDM-12.1/15 mechanika kell bele, épp azt nézem, hogy alibaba CDM-12.1 optikát kínál, 6-7 usd-ért az elég-e, vagy komplett CDM-12.1/15 egységet kell rendelnem.
(#) steelbird válasza probert69 hozzászólására (») Jún 20, 2016 / 2
 
Elég az optikát cserélni, ha a mechanikán minden más jó.
(#) dark81 válasza probert69 hozzászólására (») Jún 20, 2016 / 1
 
Legtöbbször a lemezforgató motor a hibás, a kommutátor felszabályozása általában megoldja a problémát. Lehet még szalagkábel szakadás is. Én azt tapasztaltam, hogy a lézerdióda a legstabilabb alkatrész egy CD lejátszóban, nagyon ritkán megy tönkre. Építettem egy lézerteljesítmény mérőt BPW34 fotodiódával, azt kalibráltam egy gyári műszerhez, és így ellenőrzöm a lézerdiódát.
(#) probert69 válasza dark81 hozzászólására (») Jún 20, 2016 /
 
de talán be is lehet "csapni" a motorvezérlő elektronikát, megfelelő feszt odavezetni a diódaáramkör felől, hogy felpörög-e a motor. Esetleg ötlete valakinek?

005.JPG
    
(#) dark81 válasza probert69 hozzászólására (») Jún 20, 2016 / 1
 
Szia! A CN701 csatlakozón mérd meg a fotodiódákat multiméterrel dióda állásban. A 7-es láb a katód, és ehhez képest mérd a 8,9,10,11,12-es lábakon a diódák nyitófeszültségét, kb. 0,7V körül vannak. Ha valamelyik szakadt, akkor nem érzékeli hogy raktál-e be lemezt, és fel sem pörgeti azt.
(#) buenos hozzászólása Júl 15, 2016 /
 
Üdv Mindenkinek! Adott egy Pioneer cd-játszó,aminek a kiolvasójából kiesett a lencse. Mi a tanács,bevált tapasztalat,mivel javasolt visszaragasztani? Kösz.
(#) CHZ válasza buenos hozzászólására (») Júl 15, 2016 /
 
Próbáld meg ragasztás nélkül visszapattintani, ragasztása veszélyes lehet.
Oldószermenetes ragasztóval, kis mennyiségben, lencse külső szélén próbálkozz.
(#) doktor válasza CHZ hozzászólására (») Júl 15, 2016 /
 
A fordított mechanikásról van szó, azt kiesés esetén csak ragasztani lehet.


buenos:

Pattex cipőragasztót szoktam mostanában általánosan használni, de a szélén kis felületen próbáld ki előszór.
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2016
(#) CHZ válasza doktor hozzászólására (») Júl 15, 2016 /
 
Nem én javítom, de nem minden PIONEER CD- ben van fordított mechanika.
Vizes alapú ragasztót használnék, nagyon kis mennyiségben, max. három ponton.
(#) doktor válasza CHZ hozzászólására (») Júl 16, 2016 /
 
Értettem.
Tudom, hogy nem mindegyik Pio fordított mechanikás, azért írtam konkrétan, ha ennél a megoldásnál kiesik a lencse,utána, ismételt visszahelyezésnél már stabilan nem rögzítődik, csak segédanyag ragasztó segítségével.
(#) Szegedi Szilard hozzászólása Aug 30, 2016 /
 
Sziasztok!

Van nekem egy Technics hifi tornyom, keveset használtam nem volt problémám vele, a deckbe volt két nyomógörgő csere vagy 3 éve. Jól működik. De a cd lejátszóm olyat csinál, eredeti cd-nél is meg az írottal is, hogy néha 1 másodpercet megugrik a lemez. Csak néha csinálja. optikát már alkoholos fülpiszkálóval megtisztítottam de még néha így is előfordul az ugrás. Szerintem csak be kellene keni zsírozni a mechanikáját. A cd lejátszó teljesen zárt, nem poros belül. Amúgy 2000-ben vettem a hifi tornyot újonnan, nem mai darab, de jól működik. Várom válaszotokat aki tud tanácsot adni nekem.
(#) doktor válasza Szegedi Szilard hozzászólására (») Aug 31, 2016 / 1
 
Szia!
Tisztítás -kenés, esetleg a motorok átpörgetése külső tápról.
Nyugodt lehetsz, hogy találsz benne port.
(#) Szegedi Szilard válasza doktor hozzászólására (») Szept 11, 2016 /
 
Szia Doktor!

Csináltam egy optikai fejtisztítás most már nem ugrik. Remélem jó lesz a cd lejátszóm, szerintem az olvasófej jó, lehet újra kellene kenni a mechanikáját a szánt amin fut az optika, de lehet hozzá se kell nyúlni.
(#) pakard hozzászólása Szept 14, 2016 /
 
Sziasztok.

Technics SL PS770 cd játszóba kellene egy kis segítség. Fejhibásan került hozzám nem olvasott semmit, megpucoltam a fejet, picit mozgattam a lemezforgató motort be is indult de nagyon sokat ugrott. Kicseréltem gyári újra az optikát (alibabán van 7$) de azzal meg nem olvas. A lemez teker gyorsan de nem fókuszál jól, nem kapja el vagy mi. Hol nézelődjek?
(#) Szegedi Szilard hozzászólása Szept 14, 2016 /
 
Szia!

Szerintem nézesd meg valamilyen szervizbe szakemberrel ne te javítgasd.
(#) doktor válasza Szegedi Szilard hozzászólására (») Szept 14, 2016 /
 
Szia Szilárd!

Örömmel olvastam , hogy sikerrel jártál.
Jelenleg nem tapasztalsz olvasási hibát, a kenést kásőbbre halasztahatod.
Ismételten jelenkezik a probléma az ultrahangos tisztitás, lehet a következő megoldás, a motorok átvizsgálásával, szükség szerinti cseréjével együtt.
(#) Falko hozzászólása Szept 17, 2016 /
 
LG ML-M1040-es HI-FI készülékem nem játsza le a CD-ket.Azt írja ki,hogy READING (olvasás) és ugrik egyik tárbol a másikba de semmit nem csinál.A rádió ás a magnó működik,csak ez nem akar működni.Szemétre való lett,vagy van rá megoldás,hogy játsza a CD-ket is?

31645.jpg
    
(#) doktor válasza Falko hozzászólására (») Szept 18, 2016 /
 
Szia!
Tisztítás -kenés, esetleg a motorok átpörgetése külső tápról.

Ezeket érdemes megcsinálni, házilagosan, és ha nem tudsz továbblépni, szakembert felkeresni, bevizsgálás utáni árajánlat alapján, eldöntöd, hogy számodra gazdaságosan, javitható, vagy sem.
(#) CHZ válasza Falko hozzászólására (») Szept 18, 2016 /
 
Optika tisztítás, ha nem hoz eredményt, csere...
Következő: »»   19 / 19
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2016. Okt, 27. Csü
22:33:21
Jelenleg 527 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu