Keresés: 
 Bejelentkezés
Nick:

Jelszó:

» Elfelejtettem a jelszavamat :'(
» Regisztráció
 Fórum témák
» Több téma
 Frissek
RSS hírforrások
  Hírek.rss
  Fórum.rss
  2012. Máj, 24. Csü
3:23:14
  Jelenleg 54 fő olvassa az oldalt
Fórum » Pontra menő témák » Autó riasztó bekötése »
Autó riasztó bekötése  
Témaindító: tom79, idő: Szept 12, 2008
Témakörök
Alapismeretek » Egyéb
Lapozás Méret:     23 / 24     
(#1156385) Jax válasza Inhouse hozzászólására (#1155565) Válasz • Feb 1, 2012
Hát.. Már maga a riasztó többet érne.. De egy fillért se költöttem az egészre, csak az elemekre, meg az érzékelőre, összesen 2 rubellt.
Jézusosm... :\ Tényleg az agydinamó lenne a legjobb, de azért... egy 4 Ah-s akku, 3000, + még a dinamó, új küllőzéssel, még legalább 8-9000.. Azt már nem éri meg, viszont így isten tudja meddig bírja az a 3 db elem, és ha egy hónapot bír, szerintem az jó. akkor már 1 év alatt vissza hozná az árát. :\
Elég idegesítő az ilyen.. nem könnyű dönteni.
Na majd meglátjuk, hogy hány hét/hónapig fut az elemekkel...

Mellesleg, a riasztó felszerelve, és gyönyörűen riasztott minden alkalommal, elég megnyomni kétujjal az ülést. Képet szerintem majd holnap töltök fel.
Remélem a fagy nem nyírja ki.

Üdv.: Jax

(#1156523) Inhouse válasza Jax hozzászólására (#1156385) Válasz • Feb 2, 2012
Lehet, hogy hónapokig is bírja majd az elemekkel, mérd meg a nyugalmi áramfelvételét. A többi a riasztások számától függ majd.
Az ujjal való érintésre bekapcsolás nem túl érzékeny? Nehogy átess a ló túloldalára, és a forgalom zajától/rezgéseitől állandóan riasszon egy forgalmas környéken...

Üdv
Inhouse

(#1156617) Jax válasza Inhouse hozzászólására (#1156523) Válasz • Feb 2, 2012
Annyira nem érzékeny, maximum ha egy kamion kürtje szólna, közvetlen mellette, mivel az ülésbe a műanyag, a szivacs, és a gumi borítás a külső zajokat leárnyékolja, csak a közvetlen érintkezéseket tudja érzékelni. Épp annyira érzi, hogy ha ütés éri az ülést, vagy közepes nyomás, (5-6 kg..) akkor beriaszt.
Hát nem tudom, már egyy teljes riasztást nem bír végig, mert annyira leesik a tápfeszültség, hogy egyszerűen 2-3 másodperc után kikapcsol az egész, utánna ha megszűnt a terhelés, vissza kapcsol, de már nincs aktiválva.
Valószínűleg a - fokok zabálják ennyire az elemeket. :\
Akkumulátor kell ide, elemekkel nem érek el sokat.

(#1156643) Inhouse válasza Jax hozzászólására (#1156617) Válasz • Feb 2, 2012
Nem tudom, mennyire jófajta elemek, de lehet, hogy bébi, vagy góliát kell, ha a xeruza kevés. Az akkuknak van önkisülésük is, amiatt is maradhatsz védelem nélkül.
Mindenképpen jó lenne egy feszültség visszajelzés, egy komparátor egy villogó LED-el, adott feszültség alatt.
Megnézni, hogy melyik egység mennyit fogyaszt és megpróbálni minimalizálni, tudod, mint az Apollo űrhajónál!

Üdv
Inhouse

(#1156868) Jax válasza Inhouse hozzászólására (#1156643) Válasz • Feb 2, 2012
3 db panasonic 4,5v-os laposelem
Hogy jelentkezik ez az önkisülés? Mikor, milyen esetbe, és miből veszi észre az ember?
Nem lenne rosz az a jelző, de az is plusz fogyasztó lenne, és mind amellett úgy nézne ki a bicikli, mint egy űrhajó belseje. csak a pirosgomb hiányzik, a "Ne nyomd meg!!!" felirattal.
Egyébként a nyugalmi áramfelvételét, még a felépítés előtt lemértem, és 20mA volt, riasztás közbe, amikor vinnyogott, 380mA.

(#1157219) Inhouse válasza Jax hozzászólására (#1156868) Válasz • Feb 3, 2012
Idézet:
„3 db panasonic 4,5v-os laposelem”

Az egy vagyon lehet, nem is láttam mostanában már laposelemet...

Majd minden akkunak van önkisülése. Egy feltöltött normál ceruzaakku is lemerül néhány hét fiókban tárolás után is...lehet már kapni erre kevésbé hajlamosakat is, valami noname fehéreket kaptam fatertól. Először szkeptikus voltam velük kapcsolatban, de valóban jónak tűnnek.

Üdv
Inhouse

(#1157474) Jax válasza Inhouse hozzászólására (#1157219) Válasz • Feb 3, 2012
Egy 1000-es volt...
Ezek teljesen meghaltak, a feszültségük 0.00V.. :\
Főnököm, valami szünetmentes tápról beszélt, akkumulátorba.. (ilyenról még nem hallotttam eddig, de bizots..)
Egy ezzel kapcsolatos kérdés. Van egy Nokia 5230-am, de ezeknek a telefonoknak, típus hibájuk, hogy egy normális éjszakai töltés után, (23:00-8:00) iszonyatosan felmelegedik az akkujuk, és 10:00-kor már ki is kapcsol. Ha egy másik frssen töltött akkut rakunk bele se kapcsol be, csak akkor, ha újra töltőre rakjuk. Vissza adtam garanciával már az elején, két hétig valami mocskot használtam, és vissza kaptam azzal, hogy nincs baja.. (Ennyit a T-mobile-ról...)
Ennek van valami köze, az önkisüléshez?

(#1159698) Inhouse válasza Jax hozzászólására (#1157474) Válasz • Feb 6, 2012
Elég durva lenne itt önkisülésre gondolni...

Üdv
Inhouse

(#1160299) akos70 válasza Inhouse hozzászólására (#1157219) Válasz • Feb 6, 2012
.
Idézet:
„lehet már kapni erre kevésbé hajlamosakat is, valami noname fehéreket kaptam fatertól.”

Nem valami Eneloop vagy mi volt ráírva azokra a nónémekre?

(#1160316) Inhouse válasza akos70 hozzászólására (#1160299) Válasz • Feb 6, 2012
Matsushima MHR-3UG Low self-discharge AA, typ: 2100mAh, min: 2000mAh

Üdv
Inhouse

(#1160359) Jax válasza Inhouse hozzászólására (#1159698) Válasz • Feb 7, 2012
De akkor mi lehet a baj? :\
Mitől forr fel magától, egy éjszakás töltés után, aztán kapcsol ki 2 óra alatt?
Már csak a hiba okozója érdekelne, megjavítani úgyse tudom.. :S

(#1160430) Inhouse válasza Jax hozzászólására (#1160359) Válasz • Feb 7, 2012
A teljesen feltöltött akkut megmérheted, adott, neki megfelelő terheléssel adott idő alatt kell leessen a feszültségnek adott értékre. Van valahol az egyik akkus topicban erre példa, keresd meg... Ha az akku tudja amit kell, akkor valami lemeríti, és mivel ez nem lehet más, mint a telefon, bezárult a kör.
Az akku nem forrhat töltés közben, elég precíz töltésük van, főleg a LiIon akkuknak.

Üdv
Inhouse

(#1162565) Jax válasza Inhouse hozzászólására (#1160430) Válasz • Feb 9, 2012
Értelek!
De sajnos így van, töltés közben, akár 40-50 °C-os is lehet, de amikor csak simán a zsebemben forr, képes elérni azt a hőmérsékletet, amit már emberi kéz, nehezen tud elviselni (60-80°C)
Köszi, akkor majd oda is írok.
Jó hogy eszembe juttattad, mert ez a dolog, már régóta piszkálja a csőröm, csak sose jutott eszembe rákérdezni.

(#1175546) Dzsosu Válasz • Feb 26, 2012
Hello! Van egy riasztóm bicskakulcsos,de nem találok hozzá kapcsolási rajzoz márkát nem tudok ha tudtok segítsetek! Elöre is köszönöm!
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «

(#1175627) gnorby88 válasza Dzsosu hozzászólására (#1175546) Válasz • Feb 26, 2012
Szia. márkát meg kapcsolási rajzot nem hiszem hogy tudunk adni, de attól segíthetünk a bekötésben. A fekete kábel a földelés, a mellette levő piros pedig minden bizonnyal a +12V-ra megy ha van rajta biztosíték. Próbáld meg először ezeket bekötni. Ha megvan akkor meg kell nézni hogy melyik megy villogókhoz és szirénához. Az amelyik villogókhoz megy azon is szokott lenni biztosíték. De egy próbalámpával vagy multiméterrel megtudod nézni hogy melyik hova megy. Melyik vezetékeken van még biztosíték? Ha jól látom a piros melletti két lilán is van. Szóval sztem az lesz a villogó.

(#1175654) Dzsosu válasza gnorby88 hozzászólására (#1175627) Válasz • Feb 26, 2012
Hello! Elöször is köszönöm a segítséget! Csináltam még egy képet amin probáltam olyan képet csinálni,hogy jobban látszanak a vezetékek!
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «

(#1175722) Dzsosu válasza Dzsosu hozzászólására (#1175654) Válasz • Feb 26, 2012
Hello! A többi vezetékröl is tudnál valami? üdv

(#1175731) gnorby88 válasza Dzsosu hozzászólására (#1175654) Válasz • Feb 26, 2012
Igen. A lilák szerintem a villogókra. Fekete és piros áram. A szélső kéket próbáld meg a szirénára(+ fele), sziréna negativját meg valamilyen csavarhoz rögzíted. A többi megmaradt pedig a központizárhoz megy majd (6 szál). Abból 3 a nyitáshoz 3 pedig a záráshoz. Azzal szenvedtem én is egy darabig amíg sikerült jól bekötnöm. Bal ajtónál kikerestem hogy melyik szál jön a központi motorjától. 2szál érdekes. a nyitás és zárás. A nyitás szálra van 3 vezetéked. Abból 1 test. A motortól jövő szálat elvágod és az egyik felére az egyik vezeték a másikra a másik szál vezeték. Remélem érdted. Zárásnál ugyanígy egyik test másik kettő az elvágott záró szál közé kell egyik másik felére. Csak ilyenkor jönne jól a kapcsolás, vagy kisérletezés... nekem is 2biztosítékom kiment mire sikerült rendesen bekötni. Először kösd be az áramot, villogókat, szirénát, és utána jöhet központi. Ott először negativokat keresed meg utána pedig megnézed hogy ha megnyomod a nyitás gombot akkor melyik két vezeték kap áramot. De a bekötés nem biztos hogy pontosan igy megy mert attól is függ milyen a kocsi. Amerikai, europai, ázsiai, vagy pneumatikus központija van-e (mecska,audi).

(#1175773) Dzsosu válasza gnorby88 hozzászólására (#1175731) Válasz • Feb 26, 2012
Hello! Köszönöm szépen a segítséget,most sajnos nem tudom csinálni,mert szakad a jeges eső! Mégegyszer Köszi!

(#1175846) Dzsosu válasza gnorby88 hozzászólására (#1175731) Válasz • Feb 26, 2012
Most Probálam,de a 6 szál-ból egyikből sem jön áram!

(#1175847) Dzsosu válasza gnorby88 hozzászólására (#1175731) Válasz • Feb 26, 2012
Jah még annyi,hogy Opel Vectra A-m van!

(#1175938) gnorby88 válasza Dzsosu hozzászólására (#1175846) Válasz • Feb 26, 2012
Minden szálnál próbáld meg megnyomni a zsitás vagy zárás gombot a távirányítón. Csak akkor kap áramot 1 pillanatra. Villogók kapnak olyankor áramot? Csak azért kérdem, hogy a távirányító biztos jó-e? Meg a vezérlő is. Azért is mondtam, hogy először azokat kösd rá. Nem kell rögtön autóba bekötni. Próbálkozhatsz egy égővel is. Nekem Fiat Bravom van,szval europiai mind2.

(#1175947) Dzsosu válasza gnorby88 hozzászólására (#1175938) Válasz • Feb 26, 2012
Ok,majd kiprobálom,de most az irányjelzőket villogtatja,hangot ad,már csak a központi van vissza!

(#1176382) Inhouse válasza Dzsosu hozzászólására (#1175846) Válasz • Feb 27, 2012
A 6 szál 99%-ban 2db 1 morzés (váltóérintkezős) relét takar. 3 szál a nyitáshoz, 3 a záráshoz. Alapból, belül semmi nincs rákötve, se test, se +12V. Neked kell majd bekötni.
Annyit tudsz mérni, hogy a 6-ból 2-2 zárlatban van alapból. Amikor kapcsolsz, akkor az egyik oldalinál ez a zárlat megszűnik és ebből a kettőből az egyik és a kimaradt harmadik közt lesz zárlat, de csak egy pillanatra, aztán visszaáll. Másik irányba működtetve a másik 3 szálnál ugyanez. Ha megvan, hogy melyik a 3 szálból a közös pont, akkor már be lehet kötni.

Üdv
Inhouse

(#1176499) Dzsosu válasza Inhouse hozzászólására (#1176382) Válasz • Feb 27, 2012
Hello! Köszi szépen a segítséget! Üdv:Zoli!

(#1177378) Dzsosu Válasz • Feb 28, 2012
Hello! Valaki meg tudná mondani,hogy az opel vectra A-ban a központi zár főmotorjánál melyik színű a nyitó és melyik a záró szál! Segítséget elöre is köszönöm!

(#1177617) gnorby88 válasza Dzsosu hozzászólására (#1177378) Válasz • Feb 28, 2012
Nekem a Bravóhoz volt Service Manual-om, amibe benne volt a vezetékek színe, így könnyű dolgom volt, de azért leellenőriztem hogy biztos az a szál-e, ami a könyben van. A vezetékbe beleszúrtam egy vékony tűt, rátettem a próbalámpát és amikor zárt vagy nyitott a központi, akkor villant. Opelnál nem tudom mennyire macerás levenni az ajtóburkolatot, mert akkor látnád, hogy melyik szál jön a központi motortól. Vagy van egy központi vezérlő egység is. Nekem az a kesztyűtartó mögött van. Oda is rábirod kötni. Vagy próbálkozz kérdezni az Opel Fórumon

(#1194419) petyes Válasz • Márc 23, 2012
Helló

Egy META M87ARC P tip. autó riasztó bekötési rajzát keresném.
Ha valaki tud kérem segítsen. előre is köszönöm

(#1210999) SZB194 Válasz • Ápr 16, 2012
Clipper 101 auto riaszto bekötési rajzát keresem megköszöm a segitséget. *

(#1218736) z7i96 Válasz • Ápr 28, 2012
Sziasztok!
Ne haragudjatok ha már volt ilyen kérdés de nem találtam a választ.Több mindent fogok kérdezni,szeretnélek megkérni titeket hogy válaszoljatok.Előre is köszönöm szépen.Thunder ca 106 ról lenne szó.Bekötöttem de automatán ujrariaszt,ezt a funkciót szeretném kiiktatni,amihez a kulcs érzékelést kéne bekötnöm a risztohoz kapott relével.relé:hke cma31-b= 86 fehér,30 vastagzöld,85 sárga,87 vastag zöld,a sárga és fehér vezetéket egy ellenállás is össze köti.Kérdésem az lenne a mellékelt rajz alapján hova kéne ezt bekötnöm hogy legyen kulcs on meg off mód mert ha ezt megcsinálom akkor elvileg kikapcsolhatnám hogy kpzár nyitás után 30 ms el ujra élesitse a riasztót.azt szeretném elérni hogy nyitott állapotból ne kerüljön vissza zártba csak akkor müködjön a risztó ha én yomok egy zárást.köszönöm válaszotokatBővebben: Link

Következő     23 / 24     
 HEStore.hu
 Hirdetés
TrainModules.hu