Szerintem ez a trafó egy tévéből van, mégpedig a sorvégtranyó meghajtótrafója volt (nagyon hasonlít rá). ott is elválasztótrafó volt, a gyengeáramú vezérlőtől választotta el a 2-300V-al működő sortranzisztort! Így a szigetelése is ennek megfelelően lehetett kialakítva!
Helló
Elképzelhető,viszont az a baj,hogy szinte semilyen infót nem találok a trafóról,kíváncsi lennék arra,hogy mekkora az az ideális freki amin ez jó hatásfokkal képes menni.
Helló
A rajz alapján semmiképen nem fog elfüstölni az ic,de nem látom át,hogy ez minek a rajza a tranzisztort típusát nézve valami kis teljesítményű inverter lehet.
Ha minden igaz akkor kb 2000V -al vizsgálták a primer szekundert. Átütés vizsgálatkor. Az általad felrakott pár kapcsolás tartalmaz soros ellenállást a táp ágban .Ezt jó lenne elkerülni valami módon mivel felesleges áram fogyasztást okoz az akkumulátorból.Az impulzus kitöltéssel lehetne a fogyasztást korlátozni . A táp feszültség az fix azzal nem lehet beállítani . Ezt akartam még írni az előzőekben mikor kérdezted az észrevételeket.
Üdv wegg
Helló
A soros ellenállással se fogyaszt 200ma-nél többet
Viszont képes elviselni a 15-18 voltos feszültséget is.
Szerintem, paneltrafóval jó hatásfokot úgy elérni,hogy még keveset is fogyasszon,hát???
Nagyon magas a sorfeszültség .A sorvégnél nincs jól leszigetelve .Talán segíthetne valamilyen lakkba való bemártás szárítás .Vagy az előbb elmondottak miatt az újra tekerés kellő távolságot tartva a kezdő és végpontok között . Valamikor régen úgy tanították hogy a lakk szigetelés nem érheti el a 36 voltot.Természetesen azóta már nagyon sokféle huzal sokféle szigeteléssel készül.(pl. forrasztható trafóhuzal) Ennyi jutott eszemben hirtelen .
üdv wegg
Ha esetleg be tudna folyni a lakk a szikraköz közzé akkor segíthet.DE természetesen azt tartanám én a legjobb megoldásnak ha újra tekerné .És mindjárt le is számolná a menetszámokat stb.
Szia várjál ez nem az én művem ,javításra hozták de úgy nézem jobb ha az én panelomat teszem be komplett az gyári trafós és nem üt át 550v ad le íme kép róla.
Ja és semmi hűtést nem igényel.
Szia
Igen igazad van a trafót már valaki már cserélte.
Igazából az lenne a kérdés,hogy miért csinál olyat,hogy össze vissza rendszertelenül adja az impulzust, ez a jelenség még akkor is fenn marad ha a tirisztor vezérlés lábát szabadon hagyom. olyan mintha valami zavarná...
Csak egy ötlet volt. Amit én láttam abban is 600v-os tirisztor volt,csak mikor megmértem a feszültséget a műszer nyolcáz akárhány voltot mutatott. Tettem bele másik trafót ami 4-500 volt között adott, utána nem csinálta ezt a jelenséget.