Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Napelemek fajtái
 
Témaindító: Pet91, idő: Szept 18, 2008
Lapozás: OK   7 / 7
(#) erbe válasza Wind-Storm hozzászólására (») Okt 7, 2016 /
 
Az miért baj?
(#) Wind-Storm válasza erbe hozzászólására (») Okt 8, 2016 /
 
Bajnak nem baj, de számomra a monokristályos lenne a legkevésbé megfelelő, mivel az a direkt napfényt hasznosítja legjobban, bár tudtommal a legjobb hatásfokkal. Bár manapság úgy tudom hogy már a mono- és polikristályosok között nincs túl nagy eltérés. Most viszont, hogy jókat mondanak a vékonyfilm típusról, elkezdett érdekelni, mert ahová én telepítenék napelemet, ott vagy csak nyáron süt a nap, vagy csak szórt fény van télen-nyáron.
(#) duke hozzászólása Szept 30, 2018 /
 
Szerintetek hogy müködhet ez SUNPOWER MAXEON C60 napelem cella ?

Arra gondolok, hogy a normális celláknak az alján meg a tetején is van elektromos kontaktus, ennek meg az a lényege, hogy csak hátulján van, és az eleje teljesen sima.
Ha ez is a szokásos PN dioda szerkezetü napelem, akkor hogy tudják elvezetni az elején lévö P rétegböl az áramot, az alatta lévö N rétegen keresztül ? Miféle megoldás lehet ez ?

Ilyen a hátulja.
(#) Olits hozzászólása Okt 19, 2018 /
 
Sziasztok.Azt szeretném megtudni, hogy a mai napelemek a napfénynek melyik hullámhosszát hasznosítják?Úgy tudom hogy csak egy bizonyos hullámhosszot, és épp ezért nem lehet 100 % -os a teljesítményük.
(#) duke válasza duke hozzászólására (») Okt 31, 2018 /
 
Valaszolva magamnak, kozben megtudtam, hogy ezek interdigitated back contact (IBC) cellak. A felvezeto retegek egymas mellett vannak savokban, nem egymas folott. Es ezert lehet minden kivezetes hatul.
(#) B.Panther válasza Olits hozzászólására (») Jún 9, 2022 /
 
Szia. Ez a pn átmenetnek a szennyező anyagatol függ, hogy melyik hullamhosszt hasznosítja. Általánosságban 12-13% körüli a hatásfok a mononal. Talán 8% ha jól emlékszem a polikristalyosnal. Monobol ha többet rétegeznek, akkor duplazhatnak, a katonai oldalon pedig azt hiszem a 48%-os hatásfokot döntögetik. Ez persze elérhetetlen.
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2022
(#) erbe válasza B.Panther hozzászólására (») Jún 9, 2022 /
 
Kissé le vagy maradva. Nézz utána!
Amit a napelemekről tudni érdemes 2021-ben.

jinko.jpg
    
Következő: »»   7 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem