Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » GPS óra LED kijelzőkkel
Lapozás: OK   4 / 4
(#) Bakman válasza gernerakos hozzászólására (») Máj 28, 2019 /
 
Mindkét modulon megtalálható az 1 Hz-es jel. Az egyiknél ki van vezetve, a másiknál egy LED-et villogtat.
(#) spenyo hozzászólása Júl 4, 2019 /
 
Sziasztok,
Én éppen befejeztem az adatgyűjtést és lehet segítséget kérnék. Az eredeti problémám egy fali óra vitorlás hajóba - emiatt van néhány "ínyencség" a működésében - fényerő szabályozás, akkufesz figyelés, mozgásérzékelés, nyomógombra fix fényerő. Eredetileg DCF77-et akartam használni, de a HKW cég válaszában felvilágosított, hogy magyarországon a csepeli adó ad HGA22 órajelet és van nekik hozzá moduljuk. Remek ... elindultam ezen a vonalon, de ekkor meg abba futottam bele, hogy miért nem GPS-t használok. ..és ekkor jött az ötlet, hogy olyan vezérlőt tervezek amelyik mindkét jelet fel tudja dolgozni és majd eldöntöm, hogy mit akarok. A terv elkészült(.pdf), a nyák elkészült, de segítséget kérnék, mert csak a HW részen vagyok magabiztos. A SW elkészítésébenkérnék (CCsC) segítséget és mivel a nyákgyártó több PCB-t készített mint amennyire szükségem van, szívesen felajánlok cserébe PCB-t amit csak be kell ültetni - van vezérlő és van kijelzőhöz (LOMEX - FYS-40011FUHR-21-L7.0) készített is.
(#) pipi válasza spenyo hozzászólására (») Júl 4, 2019 /
 
Hali!
Szép kijelzőt választottál, de kipróbáltad kb hány volt kell a működéséhez?
Az adatlapban csak áramot látok... 4 led van sorba, egy led kb 1.5V-ot igényel, éz kb 6V minimum.
(Illetve a diagramban 1.6-2.4V-ot látok) Vagy ezért van 2 táp a rajzon?
A rajzodon nem látom a kijelző meghajtást, a pic kimenete követlenül nem bír 30mA szegmensáramot... A digit vezérlést sem látom honnan,hogyan megy, ott is szép áram folyik pl 8-as kijelzéskor (8*30mA). Ezt biztos akkus üzemben akarod használni? Jó nagy akksi kell...
Bocs, hogy így belevau...
(#) spenyo hozzászólása Júl 4, 2019 /
 
Ez csak a vezérlő panel, itt csatolom a kijelző panelt is... és sajna sikerült egy hibát találnom épp a kijelző tápellátásánál - könnyen javítható a panelen.
Itt van mindkét kapcsrajz ... Sikerült találnom egy 8 bites OC kimenetű latch-et aminek ráadásul letiltható a kimenete. Az OC kimenete 50V-ig és 500mA-ig terhelhető, így nincs olyan kijelző amit ne lehetne róla hajkurászni, ráadásul a kimenetet tiltó bement remekül használható PWM fényerőszabályzásra...(MIC5801YWM).
(#) spenyo hozzászólása Júl 4, 2019 /
 
Valamiért itthonról nem tudom feltölteni a két .pdf file-t. Holnap megpróbálom a cégtől, remélem onnan sikerül.
(#) spenyo hozzászólása Júl 4, 2019 /
 
Most meg felment a kijelzőé.. Ez valójában két panel mert az óra-perc kijelzők egy panel, míg a másodperc kijelzők külömböző méretűek és egy másik panelen csatlakoztatkató a nagy panelhez. Így minden variáció lehet - csak óra-perc, óra-perc-másodperc külömböző másodpercméretekkel...
De ha valaki gondolja akkor az óra-percnél is lehet cserélni a kijelzőket akár 5" méretűre, vagy amire csa kakarja az ember.
Szóval teljes a mobilitás ilyen szempontból. A kettőspontok is választkatók fix fényű vezérlésre, vagy PWM-re mint a kijelző. Ráadásul másodperc kijelzőknek külön PWM jele van így ha az aksi merül először ezek kapcsolhatók le.
(#) spenyo hozzászólása Júl 4, 2019 /
 
Külömben csak 15mA szegmens árammal számoltam és pont az akkus használat miatt van 2 db mozgásérzékelő a rendszerbe. Ha mondjuk 1 percig nem érzékel mozgást akkor kikapcsolja a teljes kijelző panelt...
(#) otisz2121 hozzászólása Máj 26, 2020 /
 
Sziasztok!  Bakman GPS óráját szeretném megépíteni. Vannak elfekvő kijelzőim (SA08-11SRWA) ezeket szeretném használni. Át is terveztem a NYÁK-ot, de mivel ezeknek egész más a bekötése, csak nagyon sok átkötéssel lehetett volna megoldani. Ezért bekötöttem úgy, hogy ne kelljen átkötéseket alkalmazni, így viszont a szegmensek más portokhoz csatlakoznak. (az eredeti tervben is úgy érzem a könnyű vonalvezetés adta meg a portok és a szegmensek kapcsolatát).Mivel megvan a forrás kód (aminek nagyon örültem) gondoltam abban van definiálva, melyik port melyik szegmenshez kapcsolódik. MPLAB IDE-ben, assembly-ben írtam már egyszerűbb programokat, de ez a Flowcode nekem még kínai. Sehogy sem találom, hol lehet ez a definiálás. Bakmen tudnál ebben segíteni, ha ez egyáltalán lehetséges? Előre is köszi!
(#) Gafly válasza otisz2121 hozzászólására (») Máj 26, 2020 /
 
Idézet:
„Bakmen tudnál ebben segíteni”

Amennyire megnyilvánulásai alapján megtudom itélni, valószinűleg igen, ha csak nem dühödik meg azon, hogy még a nevét sem irod le rendesen.
(#) Bakman válasza otisz2121 hozzászólására (») Máj 26, 2020 /
 
Hello!

Lehetséges, nem probléma. Viszont, én csak szombat este tudok vele foglalkozni. Készíts egy táblázatot, amelyikben látható, melyik szegmens hova kapcsolódik, hátha valaki előbb ráér.
Idézet:
„az eredeti tervben is úgy érzem a könnyű vonalvezetés adta meg a portok és a szegmensek kapcsolatát”
Jól érzed. Ha már lehet variálni a programmal, akkor legalább a NYÁK terv legyen egyszerű. RC6 és RC7 lábak (25. és 26. láb) kötöttek, az UART modul használja.
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Máj 26, 2020 /
 
Idézet:
„ha csak nem dühödik meg azon, hogy még a nevét sem irod le rendesen.”
(#) otisz2121 válasza Bakman hozzászólására (») Máj 26, 2020 /
 
Bocsi a "Bakmen"-ért Bakman!

Holnap megírom a táblázatot. Köszi!
(#) otisz2121 hozzászólása Máj 27, 2020 /
 
Idézet:
„Készíts egy táblázatot, amelyikben látható, melyik szegmens hova kapcsolódik”


Sziasztok! Bakman táblázatát alapul véve megcsináltam a táblázatot.
Ha átírod a programot azt nagyon köszönöm, de igazán az lenne jó (bár tudom ez így nem egyszerű, és azt is megértem, ha nem) ha rávezetnél hol lehet ezt a módosítást megírni a programon belül. Szeretném megismerni ennek a Flowcode-nak a lelki világát. Egyszerű LED ki-be kapcsolást meg késleltetést már csináltam, de itt egyelőre meg is állt a tudományom.
Előre is köszi!
(#) Bakman válasza otisz2121 hozzászólására (») Máj 31, 2020 /
 
Elnézésd a késlekedésért, majdnem elfelejtettem!

Lásd melléklet. A táblázatodhoz igazítva a szegmensek vezérlése.

szerk.: Ha nem működne jól, jelezz nyugodtan.
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2020
(#) otisz2121 válasza Bakman hozzászólására (») Máj 31, 2020 /
 
Köszönöm szépen, hogy időt szakítottál rám. A Hestore-nál elakadt a rendelésem, még várok rá, aztán építés tesztelés. Majd jelentkezem a fejleményekkel.
Szép napot!
(#) otisz2121 hozzászólása Jún 11, 2020 /
 
Sziasztok! Szia Bakman! Elkészültem az órával. A szegmensek átírását köszönöm, de nem lett 100%-os Az óra egyesek, nem stimmelnek, meg a négy vízszintes vonal össze vissza van, de ez nem érdekes. A képeken látszik a furcsaság. Ez nem gond mert közben rájöttem, hogy a "Datainvalid", és a "Datavalid" makrókban kell a kimeneteket átírni. De most jöttek csak a gondok. Nekem Flowcode v6-os van. Ez alapból nem is ismeri a  .fcf kiterjesztésű fájlokat, amikor megnyitom, az az első, hogy előjön a "Save as" és le kell menteni, Így  xy_v6.fcfx  lesz. Ez látszólag nem gond, szépen bejön a program, lehet vele dolgozni. Ha most Flowcode + PICkit2 - vel beégetem, akkor lefut a kijelző teszt, és utána semmi. Ha a Te .hex fájlodat égetem be, Mplab IDE + PICkit2-vel az működik. Gondoltam a Flowcode és a PICkit2 együttműködésével lehet gong, ezért a forráskódot minden változtatás nélkül lefordítottam hex-re, majd azt töltöttem be a kontrollerbe Mplab IDE-vel.. Az eredmény ugyanaz, lefut a kijelző teszt, utána semmi. Tehát vagy a fordítással, vagy a verzió különbség okoz valamilyen problémát. Lehet hogy valaki már találkozott hasonló problémával, és a leírtak alapján eszébe jut valami jó ötlet. Ha így van kérem ossza meg velem. Köszi!   
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2020
(#) Bakman válasza otisz2121 hozzászólására (») Jún 11, 2020 /
 
Töltsd fel ide az fcfx fájlt, 6-os Flowcode van a gépemen.
(#) otisz2121 hozzászólása Jún 11, 2020 /
 
Ez az eredeti program, csak az én Flowcode-ommal elmentve fcfx-ként. A pontos verzió: v6.1.3.2 (18.02.2016)
(#) Bakman válasza otisz2121 hozzászólására (») Jún 11, 2020 /
 
Valószínűleg csak annyi a gond, hogy a V5-ben az RS232 inicializálása automatikus, a V6-ban pedig van nyílvános makró erre. Az elejét rendezd át a kép szerint és próbáld ki így. Magyarán az RS232 indítása a bekapcsoláskori késleltetés után jöjjön.
(#) otisz2121 hozzászólása Jún 12, 2020 /
 
Köszi az ötletet. Megcsináltam, látszólag semmi, viszont, ha a FET D, S, lábát rövidre zárom, láss csodát működik, fut a program. Tehát nem megy a PWM. És ezt sehogy sem bírtam működésre bírni. Kitöröltem a v5-ös komponens makrókat, létrehoztam újat ebben a verzióban, visszaírtam a programba, de semmi. Valószínűleg a fordítással lehet valami baj, mert az egy iszonyú listát ír ki mielőtt lefordítja (Warning unreferenced functions removed) elküldöm a képét, hátha mond neked ez valamit. Előre is köszi!
(#) otisz2121 hozzászólása Jún 12, 2020 /
 
Igen, látom ez így nem olvasható, kimásoltam egy txt fájlba.
(#) Bakman válasza otisz2121 hozzászólására (») Jún 12, 2020 /
 
A v5__pwm0::Enable() makró után egy C blokkba másold be ezt:
  1. trisc.TRISC2=0;
  2. t2con=0b00000110;
  3. ccp1con=0b00001100;

Ezek után a PWM-nek mennie kell mindenképpen.
(#) otisz2121 hozzászólása Jún 12, 2020 /
 
Nagyon nagy király vagy!!! Működik!

Igaz elsőre ezt a hibaüzenetet adta (kép) valamiért a trisc-t nem tudja értelmezni. Azt a sort nemes egyszerűséggel kitöröltem. Én is gondoltam már erre, hogy lehet, nem megy a timer2, az első sorig el is jutottam, hogy elindítsam, de azt nem állítottam be, hogy comparátor, capture, vagy pwm legyen. Érdekes, hogy ezt miért nem kezeli a Flowcode (bár úgy tűnik csak nekem )

Örök hálám! Köszi!

ERROR.JPG
    
(#) Bakman válasza otisz2121 hozzászólására (») Jún 12, 2020 /
 
Az is érdekes, hogy nem lehet bitenként változtatni a regiszter értékét, csak egyben. Nem tudtam de most megnéztem a fordító konfigurációs fájljait és tényleg nincs benne. Mindegy is, ha így működik.

Warning unreferenced functions removed: A Flowcode alapból minden makrót készenlétbe helyez de ha nincs használva, akkor azt a fordító az optimalizálás során eldobja.
(#) otisz2121 hozzászólása Jún 13, 2020 /
 
Értem, akkor az az a hosszú lista nem is hibát jelez, fura is volt, ha ennyi hiba lenne, akkor hogyan fordítja le és égeti be? Megint okosodtam egy picit. Köszi!
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem