Szia! dbase-nek igaza van, mert tényleg nem mindegy, hogy kábel Tv-nél akarod alkalmazni, vagy műholdra! Műholdasra még nem láttam, de kábelesre már igen! Egy egyszerű lyukszűrő, kb. 45 dB-s csillapítással az adott frekvenciára! Csilagpontos kábelhálózatokban nem fog működni, már előre szólok, tehát kár megépítened. Ha még a régi rendszerű hálózatban vagytok, akkor érdemes csak kísérletezni ilyennel!
engem is érdekel a téma, nekem (UPC, talán családi csomag kb 30 csatorna, a HBO és sszem a HBO2 is tudjuk fogni, de negatív a kép 1 percig utánna elkezdődik a csíkozódás meg ilyesmik) nincs semmilyen adapter, közvetlenül a TV-be megy a kábel !
Kérdésem ki vette ezt a HBO dekódert?
Mert nálunk a suliban lehetett vanni egy szakitól.(nem akarom megnevezni sem a sulit sem a szakit, asszem 42 vagy valami ilyesmi volt a mühely száma...)
Azt mondta, hogy valami haverja csinálja... És kb 3000 HUF volt.
Mik vannak.........
Nálunk csillagpontos hálózat van és amég nem tértek át a digitális adásra a HBO és még egy pár adó esetén addíg én is néztem a HBO-t!Igaz a rendszer csillagpontos de megoldottam szereztem egy ugyanolyan lyukszűrőt mint ami a dobozban van (hozzá lehetett azért jutni és a doboz is könnyen nyílott igaz éjjszaka csináltam).A kapott szűrő belsejét óvatosan kifúrtam majd tettem bele egy szálat mi simán átvezeti a jelet majd beöntöttem hasonló színü anyaggal min ami kívül látszott a tüskénél és ezt tettem bele az eredeti helyett! Különben olyan jól sikerült,hogy szinte nem lehetett megkülönböztetni az eredetitől!Na és mikor ezt kicseréltem utánn jött a HBO dekódernek nevezett másik szűrő mi kiszűri a mesterséges zavarjelet a már bejövő HBO jelből.Ez nem mindenhol kell a csillagpontos rendszeren csak nálunk még van a hálózaton soros is és így "kódolták a HBO-t"Tavaly óta nincs ilyen gondom. Társasházaknál úgynevezett programcsomag sinek vannak melyeken vagy átdugni vagy átkapcsolni kell a díjcsomagokat és persze be van zárva egy szekrénybe! Felhívom mindenki figyelmét,hogy mindez mit itt leírtam törvénybe ütköző dolog!!Már nálam is megszünt az új rendszerel ezét írtam le!
Nos, a rezgökörök ben bizonyára valamennyire jártasok vagytok. Még valamikor 10.-ben tanultátok. Pofon egyszerü! A zavart ugy lehet leszedni a hasznos jelröl ha egy olyan frekvenciájú rezgökört építetk a Koax belső rézvezetéke és a harisnya közé, aminek a frekvenciája megegyezik a képfrekvenciával. a Rezgökört egy kondival meg egy tekercsel lehet megépíteni.
Hello! És ez a rezgőkör soros vagy párhuzamos, mert elméletileg a soros rezgőkör rezonanciafrekvenciáján a legnagyobb az ellenálása és azt a frekit nem engedi át, vagy netalán párhuzamos kell? Várom a válaszod!
S24 (327,312Mhz) van nálunk a kábelen HBO, erre kellene nekem ezt a szűrőt méreteznem, találtam itthon rézmagos tekercset is aminek az átmérője 5mm. Ebben kérem valaki segítségét, hogy erre hány menet kell és, hány pF-os kondi ?
Ezt szívásnak hívják.
Ezzel volt régen kódolva az összes angol műholdas adó, és úgy hívják, hogy videocrypt. Gyakorlatilag arról van szó. hogy a képsort egy helyen elvágják, és a két részt felcserélik.
Képsoronként máshol. 256 különböző helyen lehet elvágni.
Ha van egy igen izmos számítógéped, akkor kulcs nélkül vissza lehet cserélni, úgy, hogy nézed a hasonlóságokat a szomszédos sorok között.
Hello! mindenkinek van egy nagy gondom méghozzá az HBO-val. Videocrypt kódolást kapott a CATV-n és így nézhetetlen ezért egy dekódoló sémát keresek! Előre is köszi a segítségeteket.
Hát nem mondom, hogy annyira mozgat a HBO, de a családnak jó lenne, és én is gondoltam már erre a te megoldásodra, csak az a baj, hogy nálunk a szűrő a villanyoszlopon van, és ott nem szívesen cserélném ki... A másik meg az, hogy mivan, ha egyszercsak leellenőrzik... nem gondolom, hogy ez olyan valószínű lenne, de logikusan végiggondolva simán lehet, hogy olany rendszert csinálnak, ami meg tudja mondani, hogy valahol rövidzárra cserélték a szűrőt... Nade mind1 úgysem fogok oda felmászni