Keresés: 
 Bejelentkezés
Nick:

Jelszó:

» Elfelejtettem a jelszavamat :'(
» Regisztráció
 Fórum témák
» Több téma
 Frissek
RSS hírforrások
  Hírek.rss
  Fórum.rss
  2012. Máj, 24. Csü
3:42:59
  Jelenleg 54 fő olvassa az oldalt
Fórum » Pontra menő témák » HBO dekóder »
HBO dekóder  
Témaindító: Nono, idő: Feb 14, 2006
Témakörök
Speciális » Egyéb
Analóg áramkörök » Egyéb
Lapozás Méret: 1 / 8     
(#11802) Nono Válasz • Feb 14, 2006
Egy HBO dekódolót szeretnék összerakni. Tudna vki segíteni benne? Vannak vkinek rajzai hozzá?

(#11852) dbase válasza Nono hozzászólására (#11802) Válasz • Feb 15, 2006
Az a nagy kérdés, hogy milyen cuccra kell?
Kábel TV, műhold? Nem mindegy.

(#11859) Higgins válasza Nono hozzászólására (#11802) Válasz • Feb 15, 2006
Szia! dbase-nek igaza van, mert tényleg nem mindegy, hogy kábel Tv-nél akarod alkalmazni, vagy műholdra! Műholdasra még nem láttam, de kábelesre már igen! Egy egyszerű lyukszűrő, kb. 45 dB-s csillapítással az adott frekvenciára! Csilagpontos kábelhálózatokban nem fog működni, már előre szólok, tehát kár megépítened. Ha még a régi rendszerű hálózatban vagytok, akkor érdemes csak kísérletezni ilyennel!

Üdv: Higgins

(#11860) source2 válasza Higgins hozzászólására (#11859) Válasz • Feb 15, 2006
hi

engem is érdekel a téma, nekem (UPC, talán családi csomag kb 30 csatorna, a HBO és sszem a HBO2 is tudjuk fogni, de negatív a kép 1 percig utánna elkezdődik a csíkozódás meg ilyesmik) nincs semmilyen adapter, közvetlenül a TV-be megy a kábel !

ehhez lehet építeni ilyet??
köszi

(#11870) miklosch válasza source2 hozzászólására (#11860) Válasz • Feb 15, 2006
talán ez jó, bár nem próbáltam!
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «

(#11892) Nono válasza Higgins hozzászólására (#11859) Válasz • Feb 15, 2006

Nekem csilagpontos kábeles van. Köszike mindenkinek

(#11913) miklosch válasza Nono hozzászólására (#11892) Válasz • Feb 15, 2006
azt honnan tudja az ember, hogy csillagpontos-e, vagy sem a kábeltvje?

(#11915) Thom válasza miklosch hozzászólására (#11913) Válasz • Feb 15, 2006
Onnan, hogy mindenkihez külön kábelen van bevezetve (társasházban) az antenna egy központi elosztóból.

(#11920) nyulbul válasza source2 hozzászólására (#11860) Válasz • Feb 15, 2006
Kicsit tákolmány de MŰKSZIK.
Az UPC nem biztos

(#11934) Tomee válasza nyulbul hozzászólására (#11920) Válasz • Feb 15, 2006
Kérdésem ki vette ezt a HBO dekódert?
Mert nálunk a suliban lehetett vanni egy szakitól.(nem akarom megnevezni sem a sulit sem a szakit, asszem 42 vagy valami ilyesmi volt a mühely száma...)
Azt mondta, hogy valami haverja csinálja... És kb 3000 HUF volt.
Mik vannak.........

(#12022) nyulbul válasza Tomee hozzászólására (#11934) Válasz • Feb 16, 2006
Szerintem v..ki kitalálta,megcsinálta,eladta,megvették,lemásolták,eladták STB.

(#15109) csaadaam válasza miklosch hozzászólására (#11870) Válasz • Márc 16, 2006
és mi van akkor ha nem a 12-es csatornán van? Meg lehet csinálni más csatornához is?

(#40407) deguss válasza Nono hozzászólására (#11802) Válasz • Szept 8, 2006
Itt is félbe maradt egy téma, Nono "megunta". 7 hónapja még csak be se jelentkezett...

(#40510) patexati válasza deguss hozzászólására (#40407) Válasz • Szept 9, 2006
Nálunk csillagpontos hálózat van és amég nem tértek át a digitális adásra a HBO és még egy pár adó esetén addíg én is néztem a HBO-t!Igaz a rendszer csillagpontos de megoldottam szereztem egy ugyanolyan lyukszűrőt mint ami a dobozban van (hozzá lehetett azért jutni és a doboz is könnyen nyílott igaz éjjszaka csináltam).A kapott szűrő belsejét óvatosan kifúrtam majd tettem bele egy szálat mi simán átvezeti a jelet majd beöntöttem hasonló színü anyaggal min ami kívül látszott a tüskénél és ezt tettem bele az eredeti helyett! Különben olyan jól sikerült,hogy szinte nem lehetett megkülönböztetni az eredetitől!Na és mikor ezt kicseréltem utánn jött a HBO dekódernek nevezett másik szűrő mi kiszűri a mesterséges zavarjelet a már bejövő HBO jelből.Ez nem mindenhol kell a csillagpontos rendszeren csak nálunk még van a hálózaton soros is és így "kódolták a HBO-t"Tavaly óta nincs ilyen gondom. Társasházaknál úgynevezett programcsomag sinek vannak melyeken vagy átdugni vagy átkapcsolni kell a díjcsomagokat és persze be van zárva egy szekrénybe! Felhívom mindenki figyelmét,hogy mindez mit itt leírtam törvénybe ütköző dolog!!Már nálam is megszünt az új rendszerel ezét írtam le!

(#54033) Smax Válasz • Dec 14, 2006
Valaki konkrét rajzot nem tud? mer én tok eggyet, csak nincs telefonra kesss....

(#54040) nyulbul válasza Smax hozzászólására (#54033) Válasz • Dec 14, 2006
Talán ez?

(#54711) Smax Válasz • Dec 19, 2006
Na gyerekek! Megvan a megoldás! a rezgőkör! csillagpontoshoz nem jó, de amúgy jó!

(#54720) Smax Válasz • Dec 19, 2006
Nos, a rezgökörök ben bizonyára valamennyire jártasok vagytok. Még valamikor 10.-ben tanultátok. Pofon egyszerü! A zavart ugy lehet leszedni a hasznos jelröl ha egy olyan frekvenciájú rezgökört építetk a Koax belső rézvezetéke és a harisnya közé, aminek a frekvenciája megegyezik a képfrekvenciával. a Rezgökört egy kondival meg egy tekercsel lehet megépíteni.

(#54802) sanyo válasza Smax hozzászólására (#54720) Válasz • Dec 19, 2006
Hello! És ez a rezgőkör soros vagy párhuzamos, mert elméletileg a soros rezgőkör rezonanciafrekvenciáján a legnagyobb az ellenálása és azt a frekit nem engedi át, vagy netalán párhuzamos kell? Várom a válaszod!

(#54821) csaadaam válasza sanyo hozzászólására (#54802) Válasz • Dec 20, 2006
engem is érdekelne a dolog, mivel egyik eddigi "dekódoló" sem jó az otthoni kábelhez....

(#54823) Smax Válasz • Dec 20, 2006
Ez egy párhuzamos cucc.

(#54841) Smax Válasz • Dec 20, 2006
Itt arészletes szöveg, és a rajz

(#55228) sanyo Válasz • Dec 22, 2006
S24 (327,312Mhz) van nálunk a kábelen HBO, erre kellene nekem ezt a szűrőt méreteznem, találtam itthon rézmagos tekercset is aminek az átmérője 5mm. Ebben kérem valaki segítségét, hogy erre hány menet kell és, hány pF-os kondi ?

(#55355) sanyo Válasz • Dec 23, 2006
És ebből ki lehet valamit hozni?

(#55362) gyurma Válasz • Dec 23, 2006
Ezt szívásnak hívják.
Ezzel volt régen kódolva az összes angol műholdas adó, és úgy hívják, hogy videocrypt. Gyakorlatilag arról van szó. hogy a képsort egy helyen elvágják, és a két részt felcserélik.
Képsoronként máshol. 256 különböző helyen lehet elvágni.
Ha van egy igen izmos számítógéped, akkor kulcs nélkül vissza lehet cserélni, úgy, hogy nézed a hasonlóságokat a szomszédos sorok között.

(#55370) sanyo Válasz • Dec 23, 2006
Nincs valami progi a Pinacle PCTV kártyához amivel ki lehetne kódolni vagy esetleg valami dekódoló sémája ?

(#55454) sanyo  Válasz • Dec 24, 2006
Hello! mindenkinek van egy nagy gondom méghozzá az HBO-val. Videocrypt kódolást kapott a CATV-n és így nézhetetlen ezért egy dekódoló sémát keresek! Előre is köszi a segítségeteket.

(#55478) andra_s Válasz • Dec 24, 2006
hy
tud valaki képet ahoz a kapcsoláshoz amelyik exe fájlban van mert csak a neve van odaírva és nem tom hogy néz ki

(#55505) zolesz111 Válasz • Dec 24, 2006
Hello!

Mint sokan mások én is szeretném az Élvezhető minőségben nézni a HBO-t a Kábel TV-n keresztül előfizetés nélkül.

Most is bejön a HBO, csak hangyás képpel és serceg a hang.

Nekem a 222,65Hz-n jön be.
Tudna nekem segíteni.
Valami kapcsolási rajz meg valami képlet az alkotó részek méreteinek kiszámolásához nekem elég lenne.

Előre is Köszönöm!
Email címem: zolesz111@freemail.hu

(#55508) Last_Scout válasza patexati hozzászólására (#40510) Válasz • Dec 24, 2006
Hát nem mondom, hogy annyira mozgat a HBO, de a családnak jó lenne, és én is gondoltam már erre a te megoldásodra, csak az a baj, hogy nálunk a szűrő a villanyoszlopon van, és ott nem szívesen cserélném ki... A másik meg az, hogy mivan, ha egyszercsak leellenőrzik... nem gondolom, hogy ez olyan valószínű lenne, de logikusan végiggondolva simán lehet, hogy olany rendszert csinálnak, ami meg tudja mondani, hogy valahol rövidzárra cserélték a szűrőt... Nade mind1 úgysem fogok oda felmászni

Következő 1 / 8     
 HEStore.hu
 Hirdetés
TrainModules.hu