Van egy érintős éjjeli lámpám. Minden érintéssel bekapcsol (akárhol megérinthetem a fém részénél), 3 fényerő fokozat majd kikapcsol.
Most behalt benne vszinűleg az érintés érzékelős része.
Először többszöri érintés után lehetett csak kapcsolgatni, majd már egyáltalán nem. Úgy tűnik nem javítható. Nincs vkinek egy hasonlóan működő kapcsolási rajza?
Azt úgy hívják " paca IC " aminek nincsen típusa, így nem is helyettesíthető és nem lehet kapni.
A legolcsóbban, egy új vásárlásával jössz ki valamelyik **ruházban .
Legtöbbször a triak szokott kiégni ezekben a lámpákban amit könnyen lehet orvosolni. Viszont ha a csipp "bolondult" meg akkor az már tényleg menthetetlen amit ugye nem egyszerű beszerezni. Szóval marad az egész vezérlő cseréje
Igen én is az egész vezérlő cserére gondoltam 1ből. Lehet nem fogalmaztam jól
Nem igazán akarom megmenteni már ezt a nyákot.
Bármilyen megoldás jól jönne amivel helyettesíthetőek ezek a funkciók. (érintés vezérlés, fényerő állítás)
Sztem nem a triak lesz a hibás, mert inkább azzal van gond h nem érzékeli az érintés, ezért gondolom h "chip"
Kérem segítsetek! Bocsánat, hogy nem a témához tartozó és teljesen laikus vagyok! De nem találtam segítséget! A kérdésem: mire kapcsolhat be egy érintőkapcsolós éjjeli lámpa, az emberi kézen kívül? Ugyanis éjjel a lámpánk bekapcsolt: arra ébredtem, -mind a kettő égett. Kislányommal alszom ott és félek, hogy esetleg egy egér vagy csótány futott el a polc szélén és az indukálta az érintőkapcsolót? Nem merem ott altatni egyedül a gyereket!!! Ezer köszönet, ha válaszoltok!!!
Sziasztok!
Nekem is felmerült egy hasonló problémám. Kiégett az izzó az asztali lámpában, eközben kipukkant a triac a vezérlőben. (Nem tudom, hogy melyik volt az ok és melyik az okozat..) Kicseréltem hasonlóra, mert ugyanolyat nem kaptam ( az adatlapok szerint jó bele).
Most viszont nem kapcsol fel. Amikor bedugom az aljzatba, felvillan, majd, ha megérintem, érzem, hogy vibrál, de nem történik semmi. Ha megfordítom a dugvillát, akkor még ennyi sem történik. Közben egy triac-közeli ellenállás melegedni és barnulni kezdett. Elszállhatott benne még valami, esetleg a vezérlő "paca IC"?
A csatolt képeken látható érintős villanykapcsoló bedöglött. Azt csinálja, hogy fel és le kapcsolja a lámpát folyamatosan nem lehet kezdeni vele semmit, csak ha kicsavarom az összes égőt. Ezt a fel és lekapcsolást folyamatosan, erősíti és halványítja a fényt, állandó sebességgel.
Annyi lenne a kérdésem, hogy szerintetek lehet-e ezt javítani, ha nem akkor hogy kell szétszerelni és lehet-e a helyére sima villanykapcsolót tenni?
Nem értek a villanyszereléshez, de szeretném magam megcsinálni, valahogy segítséggel.
M.
Hm.
Kapcsoló van az oldalán? Még soha nem vettem észre, az nem ilyen infra érzékelő?
(Viszont ami még furcsa volt - lehet ti tudtok valamire következtetni - a TV távirányítóját ha kicsit nyomogattam, és begerjedt akkor szinte bármelyik gombbal lehetett szabályozni a lámpa fényerőt is, de már persze ez sem megy.) ja és amikor elromlott, mikor hozzá értem kicsit megrázott az áram is, kicsit elzsibbadt a karom is.
Kiveszed az egészet a helyéről (biztosíték lekapcsolása után az előlapot lepattintva hozzáférsz a csavarjaihoz) ,és a rákötött 2 szál drótot átteszed egy sima kapcsolóba.Javítani eléggé esélytelen,hozzáértés nélkül.Ha megrázott akkor az összes bizodalmam elveszne benne.
Az én lámpám is fejest ugrott a helyéről...Azóta nem működik.
Szétszedtem, látszik rajta némi átütési nyom.
A topik elején tárgyalt IC lehet benne, de a tok nélküli változat, cseppentett kivitel..
Több fokozatban állítható volt a fényerő..
A BT134-et 1000 bocsánat, de beforrasztva mértem meg, két lába zárlatot mutat. Ez csere, de az a félig kiforrasztott valami mi lehet? Ellenállás, vagy induktivitás?
Ellenállás esetén 2.2 Ω helyes érték?