Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Keringető szivattyú
 
Témaindító: csatur, idő: Nov 11, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 18
(#) JZoli hozzászólása Feb 26, 2014 /
 
Tegnap elromlott a Wilo keringetőszivattyúnk. Szétszedés után derült ki, hogy a benne lévő kondenzátor halt meg. Illetve (ami miatt ide is írok) a kondenzátor egyik fele, ugyanis ez egy kettős kondenzátor. Egy darab 0,5 µF és egy 2µF-es kondenzátor egy házban. Nem tudna valaki ehhez egy beszerzési helyet?Mellékelek egy képet, ami teljesen hasonló az enyémhez, csak más az értéke.
(#) patexati válasza JZoli hozzászólására (») Feb 26, 2014 /
 
Szükség esetén megteszi ám két kondi is Mondjuk egy 0,47 µF üzemi és egy 2,2µF üzemi ha nem kapsz eredetit.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2014
(#) Bakman válasza patexati hozzászólására (») Feb 26, 2014 /
 
Azt sem tartom kizártnak, hogy az egyik csak fázisjavító, tehát akár el is hagyható. Igez, nem ismerem a szivattyú belső világát.
(#) JZoli válasza patexati hozzászólására (») Feb 27, 2014 /
 
Két kondenzátor nem fér el egyszerre a szivattyú elektromos dobozába, a kilógatás meg nem megoldás!
Bakman: Ebbe a szivattyúban van egy elektronikus panel. A kondik arra is rácsatlakoznak. Kimértem sajnos nincs kapcsolatban a kondi lába a bemeneti hálózati csatlakozóval.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2014
(#) VIM válasza JZoli hozzászólására (») Feb 27, 2014 /
 
Szia! Egy telefonos rákérdezés-t ki lehetne próbálni. Kondenzátor külső méreteket tudnál megadni?
(#) JZoli válasza VIM hozzászólására (») Feb 27, 2014 /
 
Köszi! Megpróbálom, úgy sincs túl sok lehetőség a kondi beszerzésére!
(#) norbiv8 hozzászólása Nov 30, 2014 /
 
Sziasztok!

A mellékelt ábrán levő kapcsolással szeretnék meleg víz keringető szivattyút ki-be kapcsolni. Fog működni a dolog? Mi történik, ha a "HOT" és "NEUTRAL" felcserélődik?

moc.jpg
    
(#) proli007 válasza norbiv8 hozzászólására (») Nov 30, 2014 /
 
Hello! Semmi nem történik. De az előfordulhat, hogy a induktív terhelés miatt, a kimeneten a 10nF-ot nagyobbra kell cserélni. Mondjuk 100nF-ra, de X2 típusú 250Vac legyen.
(#) norbiv8 válasza proli007 hozzászólására (») Dec 4, 2014 /
 
Fólia kondenzátorom van itthon, 250V van ráírva, az jó lesz a kimenetére?
(#) granpa válasza norbiv8 hozzászólására (») Dec 4, 2014 /
 
Ha X2 és 250V AC is rá van írva.
(#) Pixi hozzászólása Jan 2, 2015 /
 
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy ha egy keringető szivattyút nem valós szinuszos szünetmentesről működik az áramszünet idejére?
Előre is köszönöm a segítséget.
üdv
PIXI
(#) Bakman válasza Pixi hozzászólására (») Jan 2, 2015 /
 
Nem, vagy csak harmatgyengén. De inkább az előbbi.
(#) Pixi válasza Bakman hozzászólására (») Jan 3, 2015 /
 
Tegnap próbáltuk, és hallottuk hogy elindul a víz ahogy rákötöttük a szivattyút, mert zárt rendszeres a fűtés és hallani ahogy elindul a víz. Annyi az eltérés, hogy zizeg a szivattyú.
Akkor max azt tudjuk kipróbálni, hogy mikor be van gyújtva akkor kötjük rá, és akkor látni a vízhőfokon hogy forog-e a víz.
De akkor baja nem lehet tőle, csak nem úgy teljesít ahogy kell?
(#) Bakman válasza Pixi hozzászólására (») Jan 3, 2015 /
 
Az egyértelmű válaszhoz kelle a szünetmentes tápegység kimeneti jelalakja. Valószínűleg jobban fog melegedni, mint normál szinuszos áramforrásról járatva.
(#) Pixi válasza Bakman hozzászólására (») Jan 3, 2015 /
 
APC CS500 amiről most próbáltuk. Ha ezzel esetleg segítek. Nagyon ritka az áramszünet, de a kazánnál 1x elég ha rosszkor jön és lefő a kávé.
(#) Bakman válasza Pixi hozzászólására (») Jan 3, 2015 /
 
Vészhűtőt ajánlok, üzemeltetési költsége nulla. Üzem közben fogyaszt némi vizet, mikor hűti a kazánban lévőt (egy hőcserélő van benne).
(#) erbe válasza Pixi hozzászólására (») Jan 3, 2015 /
 
Ha zizeg a szivattyú, a szünetmentes négyszögjelet ad ki. Jelentéktelen kiegészítéssel javítható. Kisebb, 30-50 VA teljesítményű, 12-24 V-os szekunderű trafó szekundere és 2 µF 630 V-os vagy 275 V~ kodival lecsendesíthető a motor. Nem alakítja szinusszá a jelet, de a meredek fel és lefutások elmosásával már nem zenél a motor és nem melegszik. Korábban már feltettem valahol ezt a rajzot, annyit módosítottam, hogy a fojtóval párhuzamos ellenállás a fojtó túllövéseit nyesegeti. Szebb a jelalak.
Ha trafó helyett fojtó van kéznél, 25-50 mH megfelel. A tekercsen 8-20 V körüli érték jó.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2015

UPSkering.JPG
    
(#) szekegabi hozzászólása Jan 20, 2015 /
 
Valaki próbálkozott már új fajta keringető szivattyú + négyszögjeles szünetmentes tápegységgel??
Új fajta keringető szivattyún Wilo Yonos PICO-t, vagy Grundfos alpha2-t értek. Ezek elvileg szabályozzák magukat. Csak arra gondolok, hogy nem lehet-e, hogy ezek frekiváltósak és akár bármilyen jelről, vagy egyenáram 230V-ról is mennének? Csak feltételezés...!?!
(#) pont válasza szekegabi hozzászólására (») Jan 20, 2015 /
 
Szerintem ezekben sem frekvenciaváltó van, egy fázisra nem az igazi. Egyszerűen több féle tekercselés van bennük, azok között kapcsolgat mikrokontrolleres vezérlés...
(#) Pixi válasza erbe hozzászólására (») Feb 1, 2015 /
 
Sziasztok,
Teljes a siker!
Megcsináltam amit erbe javasol, és működik. A szivattyú viszi a vizet gond nélkül és semmi hangja sincs amikor egy sima alap APC 300-as szünetmentesről működik.
Az összeállítás úgy jött ki, hogy a tekercs egy 11V 50VA-es trafó, a kondi az 1µF 1000V, az ellenállás 5Kohm 5 watt. Tökéletesen teszi a dolgát ahogy a szivattyú is.
Köszönöm még egyszer a segítséget.
(#) listvanl73 hozzászólása Márc 13, 2015 /
 
Kedves Urbán László!

Láttam, hogy tanácstalan a szinuszos szünetmentes tápegységekkel kapcsolatosan és gondoltam segítek.

Azt valóban nagyon jól látja, hogy egy szinuszos tápegységre van szükség a keringetéshez, mert máskülönben a szivattyúk berregő, kattogó hangot adnak ki.

Én egy jó hónapja vettem a www.elpro.hu webshopból egy INTEX 400W-os teljes szinuszjeles szünetmentes tápegységet, amire rákötöttem egy 12V-os autós akkumulátort (praktikusabbnak láttam, mint más típusút venni) és tökéletesen működik a rendszerem.

Bátran merem ajánlani ezt a márkát (és a weboldalt is, mert az általam megnézett weboldalak közül messze a legjobb árat itt találtam).
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2015
(#) bubuszoft válasza patexati hozzászólására (») Márc 15, 2015 /
 
Szia

Csináltam egy szivattyú vezérlőt, vegyes tüzelésű katánhoz. Szuper kis szerketet. Termosztát funkció és nyári üzemmel.
(#) patexati válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 15, 2015 /
 
Szia!Pár részletet írhatnál róla..Mit csinál,milyen megoldással,stb..
(#) bubuszoft válasza patexati hozzászólására (») Márc 15, 2015 /
 
Szia

Az elektronika lm35cz-vel mér. Egy pic feldolgozza. Ha elér egy szintet bekapcsolja a szivatyut ( hiszterezist tudja). Van egy riasztás allas amikor bármi vezerelhető. Ami meg pozitív. Az a nyári üzem. Ilyenkor két naponta ráindít egy percre(beragadás mentesítés). Lcd kijelzés, minden állítható. A cikk megfog itt is jelenni, csak nem tudom mikor. Szólj ha érdekel.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2015
(#) patexati válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 15, 2015 /
 
Érdeklődéssel várom!Csak a vizhőfokot érzi,vagy a szoba hőmérsékletet is érzékeli? Nálam most nagyon beváált az,hogy 45 fokon keringet ha a szobatermosztát bekapcsol,ha kikapcsol egy másik csőtermosztát engedi a kazánt elmenni 90 fokig,ha ezt túllépi lekeringet. A sima mechanikus huzatszabályzó állandóan 70 fokra van állítva így kb 80 fokos víz van a kazánban ha már felfűtött. A szobatermosztát több zónaidős így reggel 6-8-ig 24 C,8-17-ig 23 C,17-21-ig 24C,21-02-ig 22,5 C,02-06-ig 25C. Így mikor este megrakom kb 22 óra körül és elzárom a huzatszabályzót is van a kazánban puffer bőven mit 02 órakor éjjel lekeringet így kellemes meleg van reggel is még ,de soha nincs az a nagy meleg mi régebben volt ha nem figyeltem a kazánra,sokat raktam rá,stb. Kéményt kell most leszigetelnem mert kátrányosodik mert kívűl a tűzfalon megy és van vagy 8 méter..
(#) bubuszoft válasza patexati hozzászólására (») Márc 15, 2015 /
 
Szia

Egy érzékelős, a kimenő vizet nézi. Én 55foknál kapcsoltatom a szivattyút az alatt karosodik a kazán. Ha visszahül 25 fokra lekapcsolja a keringetőt. Négy gombos az áramszünet után visszaolvassa az adatokat az eepromból. Egy gyári mintájára csináltam. Ami nincs benne, az a fagyveszély. A gyári ugyanis ráindítja a keringetőt. Ez mivel egy családi házról van szó nem raktam bele.
(#) bubuszoft válasza patexati hozzászólására (») Márc 15, 2015 /
 
Nem tudom milyen kazánod van, de én 40 fokos vizzel 27 fokos lakást csinálok ha kint mínusz 20 fok van akkor is.
(#) zolika60 válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 15, 2015 /
 
Vegyes tüzelésű kazánnál kevés a 40C°. Mindent ellep a korom.
(#) bubuszoft válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 15, 2015 /
 
Hát nálam nem. Egy öntöttvas kazánom van kz vagy kcs3 lengyel.
(#) pont válasza bubuszoft hozzászólására (») Márc 15, 2015 /
 
A radiátoros fűtés (padlófűtés az más tészta) legjobb hatásfoka 70-80 fokon van. Ha egy vegyes tüzelésű kazán beindul csak elfolytással lehet 60 fok alatt tartani ami ront a hatásfokon és 60 fok alatt elkormolódik minden. Persze kérdés mit hogyan mérünk, egy dolog amit az érzékelő érez és egy másik dolog milyen meleg a víz..stb. Nekem teljesen át kellett alakítanom a vezérlést a hőmérséklet mérés nehézsége miatt (látszólag nagyon egyszerű).
Következő: »»   6 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem