Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanymotor típusok
 
Témaindító: szabiika, idő: Nov 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   15 / 15
(#) granpa válasza spytechq hozzászólására (») Nov 20, 2018 / 1
 
Ha a darab hiányzik; (nagyjából) hasonlót készíteni vasból és csavarokkal rögzíteni. A zöme terhelést úgyis viszi a többi láb.
(#) spytechq válasza granpa hozzászólására (») Nov 20, 2018 /
 
Szia.

Az a baj hogy nincs meg az ellen darab, a ház alu öntvény. Üdv
(#) granpa válasza spytechq hozzászólására (») Nov 20, 2018 / 1
 
Akkor a II. változat nyert, csak aluból (persze lehet vasból is ).
(#) kendre256 válasza granpa hozzászólására (») Nov 20, 2018 / 1
 
Van két komponensű epoxi gyurma is, abból is ki lehet alakítani, lefestés után úgysem látszik miből készült.
Bővebben: Link
Én már használtam ilyet, reszelhető keményre köt meg, az összegyúráskor kicsit ragacsos, de tényleg gyurmaszerű.
(#) granpa válasza kendre256 hozzászólására (») Nov 20, 2018 / 1
 
Én fémpárti vagyok.
(#) spytechq hozzászólása Nov 21, 2018 /
 
Köszi a válaszokat, szerintem első körben megpróbálom epoxi gyurmával megformálni a hiányzó részt, aztán meglátom. Köszi a válaszokat.
(#) kendre256 válasza spytechq hozzászólására (») Nov 21, 2018 /
 
Azt hiszem, hogy vannak ilyen gyurmák különböző kötési idővel. Nekem most 5 perces van itthon, azzal is igyekezni kell. Szerintem először egy kis mennyiséggel tegyél próbát, azzal ráérzel, hogyan kezelhető.
(#) majerlaszlo hozzászólása Nov 29, 2019 /
 
Sziasztok!

Esetleg valaki felismeri ezt a motort? Sajnos eléggé kopott az adatlapja. Köszi előre is.
(#) kadarist válasza majerlaszlo hozzászólására (») Nov 29, 2019 / 1
 
Mit szeretnél tudni róla? A magyar Dinamo gyár gyártotta, 380V-os, kicsit több, mint 2 lóerős és ha minden igaz, akkor kétféle fordulatszámú.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2019
(#) hzsiga hozzászólása Jún 29, 2021 /
 
Üdv. Segítséget szeretnék kérni egy kis villany motorral kapcsolatba. A motoron semmilyen felírat nincs. 6 és 10 V-ról már hajtottam. A fordulata lehetne nagyobb mert nyák fúráshoz akarnám használni. Kellene valamilyen fordulatszabályozási lehetőség is ha tudnátok ajánlani is az jólenne. Van rajta 4 kivezetés 2 a motor bemenő (táp) 2 egy kis generátor lehet mert akkuról hajtva feszültség mérhető ami a fordulattal változik ( 6V és 12V-os). Mekkora max fesszel hajthatom a motort? A segítséget előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2021
(#) kadarist válasza hzsiga hozzászólására (») Jún 29, 2021 /
 
Szia!
Miben volt ez a motor?
(#) hzsiga válasza kadarist hozzászólására (») Jún 29, 2021 /
 
Szia. Nem tudom pontosan de lehet, hogy valamilyen nyomtatóban úgy kaptam, majd jó lesz valamire.
(#) zolika60 válasza hzsiga hozzászólására (») Jún 29, 2021 /
 
Ha nyomtatóban volt lehet hajtani nagyobb feszültségen is. Kis ideig az előírt feszültség akár duplája is mehet. Ezért megpróbálnám mondjuk 20V-al. Ha rövid idő alatt nem lesz forró akkor mehet azzal is.
(#) tufatofu hozzászólása Máj 7, 2022 /
 
Sziasztok! Van egy 1800W-os Parkside asztali körfűrészem kefés motorral szerelve. Minden tökéletes, de a fékje megszűnt működni. Eredetileg olyan volt, hogy kikapcsoláskor azonnal megállt a lap, most forog tovább. A kérdésem az lenne, hogy mi fékezi ezeknek a motorját? Féktekercs, ellenállás, vagy valami mechanika? Elég nyomorult helyen van benne a motor, ezért nem akartam nekiugrani. Üdv
(#) kendre256 válasza tufatofu hozzászólására (») Máj 7, 2022 /
 
Nekem egy villamos láncfűrészem csinálta ugyanezt. Annak úgy működött a fékezése, hogy a kapcsoló elengedésekor a kapcsoló rövidre zárta a motort. Ilyenkor a motor egy rövidre zárt generátorként működik, és lefékeződik. A kapcsolón ekkor elég nagy áram folyik, ami előbb-utóbb beégeti az érintkezőket. Szerintem nálad is a kapcsoló lehet a hibás.
(#) tufatofu válasza kendre256 hozzászólására (») Máj 7, 2022 /
 
Köszönöm szépen! Megnézem.
(#) mex hozzászólása Jan 16, 2024 /
 
Előkerült egy számomra ismeretlen készülék részegysége, (már több tíz éve porosodik a kacatjaim közt),most kiváncsiskodtam meg, mivel szeretem az ilyen régi dolgokat... Egy motorka, mely egy nagyméretű potenciométert forgatott egy csúszó tengelykapcsolón keresztül, majd a végállást elérve irányt is váltott, a potenciométerrel összeházasított érintkezők segítségével. Legalábbís gondolom, mert a kötések jórésze már a kiszereléskor megsemmisült. A motor serleges forgórészű, a hátsó részt leszedve láthatóvá válik a tekercsek elrendezése. Az első részen bolygóműves fordulatszámcsökkentő található, ezt a részt nem szedtem szét, a motortest közepe viszont teljes homály ezidáig...
Tapasztaltam már, hogy az ilyen kis hajtóművek fogaskerekeit zsugorkötés rögzíti, leszedésük körülményes. Hátul a vörösréz serleg megintcsak rá van préselve a tengelyre, roncsolás nélkül esélytelennek látom a levételét. Így aztán kérdésem lenne a tapasztalattal rendelkező fórumtársak felé, hogy a középső részből kijövő 520 ohm, valamint ugyanonnan kivezetett 17 ohm ellenállású tekercsek mi célt szolgálnak? A motor ugyanis a hátsó részen elhelyezkedő 820, illetve 860 ohm ellenállású tekercsekkel 1µF kondival tökéletesen üzemel.
(#) Bakman válasza mex hozzászólására (») Jan 16, 2024 /
 
Ha (kézzel) forgatod a motort, kapsz feszültséget valamelyik két pont között?
(#) mex válasza Bakman hozzászólására (») Jan 16, 2024 /
 
Próbáltam, nincs mérhető feszültség. Üzem közben akár az 520 ohm, akár a 17 ohm ellenállású tekercsre egyenfeszültséget adok, (20V 100mA korláttal) a forgás fékeződik szemmel láthatólag.
Következő: »»   15 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem