Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop hang probléma
 
Témaindító: zöldhegyikecske, idő: Nov 24, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) bbalazs_ válasza akos153 hozzászólására (») Okt 29, 2013 /
 
Az arkapcsolo egy mechanikus lemez, amit a benyomulo dugo nekinyom egy masik lemeznek, mutatva, hogy fulhallgato szoljon es ne a kulso hangszoro. benne volt az aljzatban.
A stereonak eleg a GND, L,R. Ott latok egy negyedik szalat is.
Kis ellenallassal probald meg foldre huzni.
De azert meg kellene nezni a belso hangszorok csatlakozoit, ra vannak-e dugva az alaplapra.
(#) akos153 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 30, 2013 /
 
A belső hangszóró csatik rá vannak dugva az alaplapra. Ha lehúzom ezt a modult az alaplapról akkor sem szól a hangszóró.
(#) bbalazs_ válasza akos153 hozzászólására (») Okt 30, 2013 /
 
Ugy ertettem, hogy aktivan hozza kell kotve legyen az egyik pont a foldhoz. Ha lehuzod, a helyzet nem valtozik. Ha szakadt, a helyzet ugyanaz. Azert javasoltam, hogy kosd foldre ellenallason at. Nem egy nagy melo, egy 100 Ohmon at osszeerintgeted a pontokat az osszes kombinacio szerint. remeljuk egyszercsak megszolal.

Ja, persze legyen max hangeron, legyen minden engedelyezve (semmi hang dolog ne legyen tiltva, driver fent, BIOSBAN bekapcs, stb, stb) es indits el valami winampos lejatszast.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2013
(#) akos153 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 30, 2013 /
 
Nem működik úgy sem.
(#) tothzsolt hozzászólása Máj 18, 2015 /
 
Üdv. Nemrég vásároltam 1 Lenovo Z50-70 tipusu laptopot. A problémám az, hogy ha összekötöm HDMI-n a tv-vel, nem megy át a hang. Tv-vel és kábellel nincs probléma. Laptopon drivereket ellenőriztem, cseréltem és már mindent kipróbáltam amit a neten irt. Nem találkozott valaki esetleg hasonló problémával?
(#) Massawa válasza tothzsolt hozzászólására (») Máj 18, 2015 /
 
Ez nemcsak a laptoppal van igy, de több high házimozi központtal is.
Valoszinü, hogy protokoll hiba. Nálam a Sony TV Sony Bluray készülékkel megy, a Bose-vel nem. Ott a hangot optikai kábelen viszem a TV-be.
A DELL PC hangja sem jelenik meg a HDMI kábelben.
(#) tothzsolt válasza Massawa hozzászólására (») Máj 22, 2015 /
 
S erre valami megoldás? Tv csere?
(#) Massawa válasza tothzsolt hozzászólására (») Máj 22, 2015 /
 
Elöször azt kellene eldönteni, hogy a HDMI-n ott van-e hang.
(#) tothzsolt válasza Massawa hozzászólására (») Máj 23, 2015 /
 
S azt meg hogy? 1 ujabb tv-n kiprobalni?
(#) kadarist válasza tothzsolt hozzászólására (») Máj 23, 2015 /
 
El kellene olvasni a számítógép kiskönyvét, abban benne van.
(#) Massawa válasza kadarist hozzászólására (») Máj 24, 2015 /
 
Utánnanéztem. A hang csak akkor megy át a TV-be, ha HDMI-ARC protokoll szerint van megcsinálva. Ha csak sima HDMI akkor nincs hang ( optikán kell ilyenkor átvezetni - pl. bose).
(#) mika7272 hozzászólása Aug 1, 2015 /
 
Sziasztok!
Nekem a problémám a következő: van egy lenovo g50-45 laptopom és a hang problémával küzködök. Ha bedugom a hdmi a tv készülékbe egy lg32lb570 típusban akkor szépen szól a hang de ha egy fülest dugok vagy egy hangszórót a 3,5 jackbe akkor ha teljesen csak az egyik szólal meg de ha csak félig dugom akkor szól rendesen a külső hangszóró egyátalán nem műkődik. olvasgattam ilyet hogy lehet nem jól forrasztották össze és egy idő után ilyen állapotban került mert amikor megvettem akkor még a külső és a jacken és szépen szólt.
Valakinek tipp vagy ötlete van hogy mi lehet rá a megoldás.
Válaszokat előre is köszönöm
(#) pucuka válasza mika7272 hozzászólására (») Aug 1, 2015 /
 
Ennek a nyavajás laptopnak egy kombinált, 4 gyűrűs hang csatlakozója van. Ezen van mikrofon bemenet, és sztereó hang kimenet is. Sajnos az User manuáljában sem találtam egy rendes kiosztást, hogy melyik gyűrűn mi van. Ezt kéne valahonnan előkeríteni.
Kell(ene) venni egy 4 gyűrűs jack dugót, és kimérni, hogy melyik gyűrűn mi van, de még én sem jutottam odáig.
(#) Inhouse válasza mika7272 hozzászólására (») Aug 1, 2015 /
 
Nézd meg a mixerben, nincs-e elhúzva a balance az egyik irányba! Ha nincs, akkor sajnos az az oldal, vagy nem érintkezik, vagy kiment.
Amikor félig dugod be, akkor a 2 hangszóró sorba kötve szól. Tehát mindkettő, de ugyanaz monóban.
(#) Inhouse válasza pucuka hozzászólására (») Aug 1, 2015 /
 
Ha 4 gyűrűs is van benne, akkor is a hagyományos 3-asnak megfelelően kell legyen bekötve a fejhallgató kimenet és a plusz funkció van a negyediken. De nem láttam még ilyet. Egyéb esetben csak spec átalakítóval működne a normál fülesekkel...
(#) pucuka válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 1, 2015 /
 
Sajnos nem. A telefonokhoz adott (csak) fülhallgatóval sem működik mindegyikkel, pl. a JBL -hez adtak egy adaptert, a JBL azzal működik a laptopról a telefonnal (nokia) viszont anélkül. Úgyhogy ahogy látom, van káosz.
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2015
(#) mika7272 hozzászólása Aug 1, 2015 /
 
Hát amiket próbáltam azok a következők: ha félig bedugtam a fülest (amivel teszteltem az egy iphone fülhallgató volt) akkor a bal oldali szólt de a jobb oldali nagyon halk volt de ha nagyon bedugtam akkor is csak az egyik oldala szólalt meg a balanszot is megnéztem és párhuzamosan voltak így akkor az oldal hibás lett sajnos! Mindenesetre köszönöm hogy válaszoltatok a kérdéseimre!
(#) pucuka válasza mika7272 hozzászólására (») Aug 2, 2015 /
 
Ennek az az oka, hogy nem passzolnak a gyűrűk. Ha kihúzod kissé, akkor mivel nem kap testet a hallgató, a kéz oldal sorba kapcsolódik, és mint mono fog szólni. Sajnos legalább négyféle gyűrűkiosztás létezik, legalábbis amiről tudok. Kell készítened egy átalakítót, négy gyűrűs jack létezi a HE storéban is, de négy gyűrűs lengő hüvelyt még nem láttam.
Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) Inhouse válasza pucuka hozzászólására (») Aug 10, 2015 /
 
Közben eszembe jutott, hogy van egy Nokia fülesem, amihez van egy jack adapter, és csak azzal szól "jól". De nem azt csinálja, hogy az egyik oldal nem szól, mindkettő szól, csak el van kötve benne a 2 hangszóró...majd megnézem pontosan.
(#) gbiro72 hozzászólása Márc 24, 2021 /
 
Sziasztok! Meg tudná valaki mondani a Lenovo Thinkpad L470-es és a HP Probook 6460b laptop hangszórók paramétereit (Watt, Ohm)? Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2021
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem