Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   110 / 259
(#) botesz válasza whirlpoolmosogatogep hozzászólására (») Feb 2, 2015 /
 
Nem de nem fog rendesen mosogatni...
(#) samu81 válasza whirlpoolmosogatogep hozzászólására (») Feb 2, 2015 /
 
Egy ideig még fog menni, utána beáll mint a gerely.
Ennyire repedezett állapotban jó ha még 1-2 hónapot kibír. Tehát ennyivel tudod a szükségszerű javítást eltolni. De lehet, hogy csak 1 hét. Innen már nem lehet tudni.
Nekem már mindkét oldalon olyan repedés volt, mint nálad a nagyobbik. Azzal már nem ment. A hajszálrepedések a másik oldalon már nálad is megvannak.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2015
(#) Balaton hozzászólása Feb 2, 2015 /
 
Sziasztok!
Indesit IDF800 mosogatógép A02 hibakód.
A víz beeresztő szelep hibáját írja a leírás. Kikapcs - bekapcs - új program, megy tovább.
Van ilyen tapasztalat valakinek?
Köszi
(#) gbiro72 hozzászólása Feb 2, 2015 /
 
Üdvözlet mindenkinek! Szükségem lenne Zanussi ZDF 2010-es mosogatógép kapcsolási rajzra. Előre is köszönöm a segítdéget.
(#) rolee1891 hozzászólása Feb 2, 2015 /
 
Mosogatógép hiba megoldásában kérek segítséget. (folyamatosan megy a szivattyú)
Gép típusa: Zanussi ZDI300

A gép most került hozzám. Egyszer tökéletesen mosogatott. Következő alkalommal már nem indult, csak folyamatosan szivattyúz és a szivattyú nem áll le, pedig már nincs a gépben víz.
Ha öntök bele manuálisan akkor kiszivattyúzza, tehát nem a lugszivattyú a hibás.
A gép alján lévő "vész" kapcsoló (hungarocel-mikrokapcsoló) jól működik, műszerrel is kimértem, nem ereszt a gép.
A vízszint jelzőbe is belefújtam szájjal (kikapcsoltan és bekapcsolt állapotban is), és hallom a kattanást, csövébe is belefújtam, nincs eldugulva, hiba továbbra is fenn áll.
Szétszedtem az ajtóban lévő elektronikát is, ott sem látok rendellenességet.

Valami ötletet tudnátok javasolni hogy mit nézhetnék még meg?
(#) Balaton válasza rolee1891 hozzászólására (») Feb 2, 2015 /
 
Szia, lehet nyomás mikrokapcsoló hiba attól függetlenül, hogy kattan. Pl. : nem rövidzár, hanem egy ellenállás az összezárt kapcsoló. Mérd meg mindenképp. Aztán lehet tovább mérni a kapcsoló vezetését a panelig. Nekem volt már, hogy a panelről lehúztam a csatlakozóját és zöld volt, vagyis korrodált.
Egyenlőre ennyi. Jó éjt!
(#) Epeti hozzászólása Feb 5, 2015 /
 
Sziasztok!
Volna egy 5 èves Elektrolux ESI 66010 tipusú mosogatógèp, ami nèha elfelejt fűteni... Ugyanazon program használatánál találkoztam azzal a problèmával, hogy nem mindig fűti fel a vizet. Körüljártam a dolgot, fűtőtest, vízszintszabályozó jó, kontakthiba sincs, így körülnèztem a panelen.Sajnos a relè is rendben van, így tovább keresve a problèmát odáig jutottam,hogy a relèt működtető tranzisztor nem mindig kap "parancsot"... Többszöri teljes áramtalanítás, program újraindítás esetèn 5-ből 3szor nem fűtött, a tranyó nem kapott bázis feszt; ezt közvetlenül egy ic vezèrli, innentől elakadtam
Valami ötletetek, javaslatotok hogy mit hol keressek? Menthető lenne mèg, vagy a gèp a "tervezett elavulás" áldozata lett?
Előre is köszönöm
(#) botesz válasza Epeti hozzászólására (») Feb 5, 2015 /
 
Hát....hogyha a relé nem kap feszt azért mert a procitól nem kap jelet akkor azzal nem sokat tudsz szerintem kezdeni....
(#) qvasz2 válasza botesz hozzászólására (») Feb 6, 2015 /
 
Kivéve, ha valami hibajel miatt tiltja le a fűtést.
Te jobban ismered az észjárásukat, nem lehet, hogy valamelyik érzékelő vicceli meg? (hőérzékelő, nyomás kapcsoló, vízszint jelző, vagy ajtó-nyitás érzékelő?)
(#) brauns hozzászólása Feb 6, 2015 /
 
Üdvözlet mindenkinek! Van egy whirpool AWE 7516/1 tipusú mosógépem és leszeretném futattni a tesztprogramot rajta de nem tudom a gombok kombinációját. Valaki, ha esetleg tudja irja meg!
Köszönöm előre is!
(#) gbiro72 hozzászólása Feb 6, 2015 /
 
Üdvözlet! Általában az NTC-nek mennyi alapból az ellenállás értéke?
(#) kipi0804 hozzászólása Feb 6, 2015 /
 
Üdv Uraim!
Nemrég vásároltunk egy Bauknecht Gsx941 fd típusú mosogatógépet. Mivel a leeresztő szivattyút túl hangosnak találtam, szervíz lett a vége. Kijött a szaki, nem azt mondta, hogy ez így normális, hanem azt, hogy rendelnek másik szivattyút. Ki is cserélték, de a hangja semmit nem változott. Kérdésem az lenne, hogy mennyire hangos egy ilyen leeresztő szivattyú, mert mosogatás közben baromi halk a masina, a keringető szivattyúnak semmi hangja, csak a víz csobogását lehet hallani. Örülnék, ha egy képet is tudna valaki küldeni, egy ilyen leeresztő szivattyúról.
A válaszokat előre is köszönöm.
(#) Epeti válasza botesz hozzászólására (») Feb 6, 2015 /
 
Hát, èn is ettől fèlek...
Qvasz2 amikor nem fűt, akkor is ugyanúgy csinál mindent, vègig is megy a program, csak èpp hideg vízzel Próbáltam úgy is hogy kinyitottam az ajtót közben, hátha utána eszèbe jut fűteni, de semmi. Sőt ha kikapcsolom, majd be, ugyanott folytatja a programot,de akkor sem fűt. Csak akkor változik a helyzet, ha törlöm a programot, majd elindítom ismètelten, ès akkor meg valamitől fűt... Ha így játszok vele, akkor nèha jó, de nèha meg nem... Ezèrt gondtam a tervezett elavulás dologra. 100€ -m meg nincs sajna új panelra, használtan meg nem is találtam, nameg ugye az se biztos hogy rendben lenne.
Nem lehet hogy ezeknek is van valamifèle "memóriájuk" ami számolja hányszor használták már a gèpet? Mint pl. a nyomtatóknak, ahol nèmelyikbe beírják hogy ha elèr egy bizonyos kinyomtatott lapszámot, akkor "haljon meg"...
(#) gbiro72 válasza Epeti hozzászólására (») Feb 7, 2015 /
 
Ez a gond nálam is a Zanussi ZDF 2010-essel, nem fűt. Úgy néz ki, hogy panel hiba. Elvittem egy elektromérnökhöz, 2 tranyót cserélni kellett, de még mindig nem megy fűtés, pedig a programot végigviszi. Hétfőn visszaviszem hozzá és végigköveti a prociig. Ha addig nincs hibás alkatrész akkor gond van - panel csere. Azon gondolkoztam, hogyan lehetne a fűtést megoldani a motort (onnan kapná a feszültség egyik ágát) az NTC-t egy hőfokszabályzót (mely be van állítva egy bizonyos hőfokra) összekötni egy külső panelon. Ha motor bekapcsolna elindulna a fűtés. A gond az, hogy öblítéskor is menne a fűtés és szárítást kéne még megoldani valahogy.
(#) botesz válasza Epeti hozzászólására (») Feb 8, 2015 /
 
Látom nagyon alaposan végignézted Te is a filmet...De ezekben elvileg semmiféle számláló nincs.Ezek csak szimplán sz@rul vannak összerakva semmitérő anyagokból.Van benne egy nyomáskapcsoló ami a fűtésvédelemre szolgál nézd meg azt.Ill. lehet relé is.
(#) botesz válasza gbiro72 hozzászólására (») Feb 8, 2015 /
 
Ezt az egészet gyorsan felejtsd el......Az ntc az nem egy bizonyos értéken van hanem a víz hőmérsékletétől függően egy ellenállásértéked ad vissza.Szárításnál nem csinál semmit a gép csak "szikkad"
Amúgy ez pont az a gép amibe nem érdemes új panelt venni annyira retek konstrukció.Esetleg alul nézd meg a nyomáskapcsolókat.A 2 ből az egyik a fűtésvédelem.
(#) botesz válasza kipi0804 hozzászólására (») Feb 8, 2015 /
 
Hát a leeresztő szivattyú ha új akkor vizsonylag elég csendes.Lehet hogy használt szivattyút raktak be...Amúgy azért mondta hogy rendelnek másik szivattyút mert a kollégának semmi kedve hadakozni az ügyféllel hogy: higgyje már el hogy az úgy jó!.Ettől függetlenül lehet zajos.
(#) kipi0804 válasza botesz hozzászólására (») Feb 8, 2015 /
 
Köszönöm a választ!
Igazad vad ettől függetlenül lehet zajos, de egy viszonylag halk masináról beszélgetnénk, ha az lenne, ezek tudatában jaj annak, akinek 52 dB-es gépe van. Azt nem értem, ha garanciás miért fáj megcsinálni rendesen. Még egy kérdésem lenne, hogy hol találok leeresztő szivattyúról képet ehez a típushoz. Válaszodat előre is köszönöm!
(#) gbiro72 válasza botesz hozzászólására (») Feb 8, 2015 /
 
Ha kiderül, hogy a proci rossz akkor nem szeretnék egy másik vezérlőpanelt vásárolni kb. 40 ezerért. Ezért gondoltam egy alternatív megoldásra: Az NTC adná a jelet egy hőfokszabályzóra, mely be van állítva max. 65 fokra. A víz eléri a hőfokot és kikapcsolja a fűtést. Tehát egy hőfokszabályzó vezérelné a fűtést az NTC mérései alapján. Ha a motor bekapcsol kapcsolná a fűtést is. Esetleg beiktatni egy időkapcsolót, hogy csak a mosás időtartamán legyen fűtés, az előmosáskor és az öblítéskor nem. Nem lehetne ezt megoldani?
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2015
(#) rolee1891 hozzászólása Feb 8, 2015 /
 
Mosogatógépnél mi lehet a hiba ha vizet beereszti, de utána nem csinál semmit? Ledek nem villognak, csak ég a program led, a só jelző, és egy "nap" jelű led.

Resetelni lehet, kis engedi olyankor a vizet, de újraindítás után megint csak addig jut el hogy beengedi a vizet.

Siemens SE23230
(#) giling1 hozzászólása Feb 8, 2015 /
 
Sziasztok. Szeretném kérni a segítségeteket. Van egy whirlpool ADP 8797 A++ PC 6S WH mosogatógépem eddig szépen üzemelt de ma kiírt egy hibaüzenetet és nem indult el. F6 E4. Ha tud valaki infót mit kell tenni írjon sürgős lenne. Köszönöm
(#) botesz válasza gbiro72 hozzászólására (») Feb 9, 2015 /
 
Ez nem rossz de az utolsó öblítéshez is kell fűtés.és 2x kell öblíteni.
(#) botesz válasza rolee1891 hozzászólására (») Feb 9, 2015 /
 
Nézd meg lehet hogy a főmotor nem indul:nem kap feszt,megszorult,kondi...stb
(#) samu81 válasza giling1 hozzászólására (») Feb 9, 2015 /
 
Bár a hibaüzenet azt jelenti, hogy nincs víz (csap elzárva, vagy a jeladó nem működik) mégis inkább a motor hibája lesz, csak rossz hibaüzenetet ad.
Nézd meg a főszivattyút, külön adj rá feszt, hogy forog-e. Ha nem, akkor kiszerelés és cserés, mert a mágnes valszeg megrepedt benne.
(#) Balaton válasza giling1 hozzászólására (») Feb 10, 2015 /
 
F6 rendszerint víz beeresztési hiba. Csap nincs nyitva, szűrő a cső végén eltömődött. Esetleg kicsi a víznyomás és nem töltődik fel időben.
(#) Dannler hozzászólása Feb 11, 2015 /
 
Szervusztok!

Olvasgattam a topikot, de sajnos nem találtam választ:
Candy ced 110 gépünk van. 8 éves. Sokat szórakozott az évek alatt azzal, hogy mosogatás közben vízhiba miatt leállt. Még egy újraindítás után tovább is futott a program. de mostanra végleg megállt. Be sem szívja a vizet, és el sem indítja a mosogatást. Szétszedtem, a vízbeszívást ugye egy mágnesszelep engedi (a hálózati nyomás nyomja), szerintem ez jó, lehet, hogy a mozgatás miatt, de egyszer sikerült beszívnia, de a mosogatást nem indította el. Külön próbavezetékről kipróbáltam a szivattyúját, az tökéletesen működött. A vezérlőpanelen kicseréltem a 2 db kondit, a reléket kipróbáltam, mint kapcsol, és át is ad.
Mintha olvastam volna, hogy letilthat valami vízszint érzékelő, de egyet sem találtam.
Azt szeretném tudni, hogy hol vannak a gépben érzékelő, és a panelen érdemes-e kicserélni még valamit?
Sajnos csere ide/oda, a tegnapi próbánál már semmit nem csinált.
Köszönettel: Gyuri.
(#) botesz válasza Dannler hozzászólására (») Feb 11, 2015 /
 
Literszámláló jó benne?
(#) otido hozzászólása Feb 11, 2015 /
 
Elektrolux ESI 6241 tip. mosogatógép elindul a víz szivattyúzása majd 10-es kóddal leáll. Az alján lévő hungarocelles úszón lévő mikrókapcsoló leállítja a gépet a túlfolyó víz miatt. A tisztitásokat elvégeztem.
(#) HA5AWS válasza botesz hozzászólására (») Feb 11, 2015 /
 
Sziasztok!
Bocsánat, hogy beleszólok, de nekem is ez a típus van. Nálam csak egyszerű nyomáskapcsoló van ami a vízszintet jelzi. (vagy még nem romlott el a literszámláló.)
Üdv: Gábor
(#) BIGatesz hozzászólása Feb 11, 2015 /
 
Üdvözlet újra itt!

Ismét segítséget kérnék Tőletek! INDESIT 3000W tip. mosogatógép a következő hibát produkálja:
Bekapcsolom, lúgszivattyú rendben elindul, majd beereszti a vizet, az is rendben megtelik, majd elkezd mosogatni, és ~3 perc működés után leveri a biztosítékot!
Mi lehet a hiba? Előre is köszönöm a segítséget!
Következő: »»   110 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem