Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   131 / 259
(#) Dino71 válasza amurcsuka hozzászólására (») Nov 30, 2015 /
 
Nekem már sikerült szétbányászni a szelepet. Ki van öntve műgyantába de óvatosan le lehet bányászni róla.ha megvan már csak a tekercset kell kicserélni rajta.És újból ki önteni gyantával.
A tekercs 2eFt körül van.
(#) amurcsuka hozzászólása Dec 1, 2015 /
 
Köszönöm a válaszokat!
Azért is volt nekem fura, mert van egy Bauknecht mosogatógépem, ami aquastop-os. Vettem egy ugyanolyan hibás donort, (hogy legyenek csere alkatrészeim), csak az Whirlpool. Csavarra megegyezik a belseje, az nem aquastop-os, sima csőcsatlakozás van rajta. Gondolom az abban lévő labirintnak nem gond, vagy az mégis más...
Lehet kapni aquastopp-os csövet, amiben nincs elektromos mágnesszelep, az is megfelelő lenne? kevesebbe kerül és nem kell megint szétszednem a gépet.

taf15730.jpg
    
(#) botesz válasza amurcsuka hozzászólására (») Dec 1, 2015 /
 
Nem ez nem jó ez teljesen más elven működik és még mágnesszelep sincs benne.
(#) amurcsuka hozzászólása Dec 1, 2015 /
 
Akkor nem marad más, keresek bontottat. A sajátomon, ami 9 személyes, 2,5L/min van firkantva. A szóban forgó 12 személyeshez 4l/min. kell. Jól sejtem-e, hogy minden 12 személyesen lévő jó lesz nekem?
Üdv!
(#) botesz válasza amurcsuka hozzászólására (») Dec 1, 2015 /
 
Az a lényeg hogy külső mágnesszelepes legyen és az általad írt érték(4l/min) stimmeljen.
(#) amurcsuka hozzászólása Dec 3, 2015 /
 
sziasztok!
Ma találkoztam egy szinte új Whirlpool mosogatógéppel, és megdöbbenésemre egy "igénytelen" Candy belső fogadott. Úgy érzem, hogy elérkeztünk az azonos kínai belső világába, csak a külső megjelenés mutatkozik meg az árkülönbségben, meg a program.
Visszatérve az aquastop csőhoz Létezik átfolyáskorlátozó szerelvény. Rákeresve van, csapokhoz használják, azt közbeiktatva maradhatna a sima cső úgy gondolom.
(#) botesz válasza amurcsuka hozzászólására (») Dec 3, 2015 /
 
Én whirlpool név alatt beko-t is láttam...
(#) NemodaBuda2 válasza botesz hozzászólására (») Dec 3, 2015 /
 
Kedves Botesz! Köszönöm a választ. Amint lesz elég időm kihúzom és kibontom. Mi a véleménye, illetve van-e tapasztalata a konyhasó alkalmazásáról - nem mostani kálisóval kevertet finomítottat próbáltam, mert gondoltam mégis csak NaCl-nak kell lennie. Bár tudom, hogy a gép és szergyártók csak az e célra készült saját, vagy partner termékeit ajánlják.
(#) botesz válasza NemodaBuda2 hozzászólására (») Dec 3, 2015 /
 
Amint beleöntöd a konyhasót onnantól kezdve ki is dobhatod az egészet mert megöli a gyantát ami benne van.Nem véletlenül írják le a kezelésiben hogy csak mosogatógépehez való sót szabad beletenni!
(#) tibibalogh520 válasza botesz hozzászólására (») Dec 4, 2015 /
 
Látom, a lobbi behálózott!
Meséld már el, hogy kémiailag mi a különbség a 600, és a 100 Ft-os só között!
Most nem a Nátrium-klorid, és az ember számára mérgező Kálium-klorid közötti különbségre vagyok kíváncsi !!!!

Az ipari gőzfejlesztőkben is konyhasót használnak a lágyító gyanta regenerálására!
Üdv Tibi.
(#) szelac hozzászólása Dec 4, 2015 /
 
Sziasztok! Candy mosogatógép, vízvétel után csak búg, nem indul meg a "keringtetés". Valószínűleg a szivattyú indító kondija lesz a hibás. Nem tudja valaki mekkora értékű és hol lehet beszerezni?
(#) HA5AWS válasza szelac hozzászólására (») Dec 4, 2015 /
 
Szia!
Nemrég cseréltem, ha jól emlékszem 5µF -os sarus kondi volt. Itt nézz körül.
Üdv: Gábor
(#) botesz válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Dec 4, 2015 /
 
Szia!Tisztában vagyok vele hogy az ipari lágyítókba mi van.A cégnél ahol dolgozok ott is ilyen lágyítók vannak mi is konyhasóval rengeneráljuk be őket.A különbség ott van hogy abba a sóba van olyan anyag ami nem oldódik fel teljesen.Ez az ipari gépeknél nem gond de a háztartásiba már eldugítja a járatokat.Másrészt a háztartásiba teljesen más gyanta van mint az ipari lágyítóba.Nem véletlenül nem lehet belerakni konyhasót.Hozzám már került olyan gép ami pont ezért ment a levesbe mert felöntötték konyhasóval aztán ledugult az egész összeállt egy tömör masszává.Amúgy meg azt a gyantát ami az ipariba van azt használattól függően havonta kell beregenerálni,a háztartásit pedig ciklusonként regenerálja gép.
(#) botesz válasza szelac hozzászólására (») Dec 4, 2015 /
 
Lehet hogy a kondija is jó,általában az szokott lenni hogy megszorul a tengely.Megmozgatod egy csavarhúzóval és megy tovább.
(#) NemodaBuda2 válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Dec 4, 2015 / 1
 
Igen erre a lehetőségre és a regenerálás elvére gondoltam én is. Egyrészt szereztem kazánfűtői képesítést, és ott tanítják a lágyítást-regenerálást. Miszerint dióhéjban a regeneráláskor a műgyanta felveszi a nátrium ionokat, majd lágyításkor a víz keménységét okozó (Ca, Mg) ionokra cseréli. Persze ott teljesen más technológiával történik az eljárás, van például öblítés, ellentétes irányú feltöltés...
Amit persze nem tudok, hogy mennyire tiszta, vagy kevert, s adalékolt a sóm. Étkezéshez nem is bolti kálisós csomósodásgátlós egészségtelent (lásd:www.aquanet.fw.hu), hanem drágább Tiszta sót (lésd: http://tisztaso.hu/) (NaCl) használok. A mosogatógépi sónak elég tiszta NaCl-nek kellene lennie. Étkezésre pedig csak azért nem próbálom, mert nem erre készült, s lehet hogy tettek még bele valamit amit nem kellene elfogyasztani. (Hasonlóképpen a denaturált szesz sem ivásra való.) Hogy szerintem miért is árulnak külön regeneráló sót, mikor a közönséges konyhasó, finomított só is megfelelne? Úgy gondolom azért, mivel az étkezésit már kezelik, keverik, hogy ezt fogyasztd így ne tiszta sót, másrészt ezért is tilthatják a regeneráló só fogyasztását, ráadásul a vevő a mosogatószer mellett könnyen megtalálhatja és persze kifizeti a speciális dobozolást és különösen a márkajelzést. (Némely péksütin azért nagy méretű sószórás van. )
A kiöntős dobozon kívül egy valamiben azonban szerintem célszerűen másnak kell lennie e sónak és más is. Ugyan a különböző gyártók regeneráló sói eltérő szemcseméretűek, de mind nagyobb mint a finomított étkezési só. Utóbbi apróra van újrakristályosítva, de az előbbiek közepes vagy nagy szemcsésre, mely miatt betöltéskor a vízzel teli tartály szájánál nem mosódnak ki, hanem hamar elmerülnek az aljára.
Amitől esetleg tartani kell az a már fent említett kálium és adalék tartalom. Azonban szerintem a kálisótól (KCl) sem kell tartani, ha már az emberrel is etetik... A műgyanta nyilván a kálium (K) iont is felveszi majd, s aztán lecseréli, s felveszi a víz keménységét okozó Ca és Mg ionokkat, esetleg még jobb is, mivel előrébb áll a periódusos rendszerben...
A sómban pedig azért bíztam, mert a kamra mélyén talált régi magyar szabvány szerinti, jól összecsomósodott konyhasóról van szó. Ennek nagyobb darabjait potyogtattam be.

Botesz tapasztalata, javaslata alapján majd az úszó felakadást meg kell vizsgálnom, ha lesz rá időm.
Azért bízom benne, hogy nem áll össze tőle a műgyantám, mert akkor bizony ez a só összetételének, illetve az én hibám. (A gyanta összeállás okárról egyszer olyasmit olvastam, hogy ha tartósan nem használjuk, félnedvesen pihentetjük...)
Ha nem feledem, majd megírom a tapasztaltakat. Üdv!
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2015
(#) szelac válasza HA5AWS hozzászólására (») Dec 5, 2015 /
 
Szia! Köszi. Beszerzem és referálok, hogy ez volt-e a baja.
Üdv Szelac
(#) szelac válasza botesz hozzászólására (») Dec 5, 2015 /
 
Az is lehet, mert valóban úgy indult el eddig 2x, de nem lehet mindig "kicuccolni" a gépet a helyéről. Akkor a tengelyt kell vhogy megkenni!
(#) botesz válasza szelac hozzászólására (») Dec 5, 2015 /
 
Sajnos ezek ilyenek,annyira fogja a szimering hogyha kicsit áll akkor megfogja.
(#) old hozzászólása Dec 6, 2015 /
 
Üdv Mindenkinek!
Segítség kellene. Az AEG Favorit Silence Sensorlogic mosogató gépem nem melegíti a vizet. Minden funkcióban kipróbáltam, végigfutnak a programok, de nem fűti fel a vizet . A fűtőbetét jó megmértem, valószínű vezérlési hiba. Az elektronikáról nincs rajzom, így gőzöm sincs mi a probléma. Minden tanácsot szívesen veszek. Előre is köszönet.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2015
(#) botesz válasza old hozzászólására (») Dec 6, 2015 / 1
 
Az elektronikához(meg ugy az egész géphez) nem fogsz találni rajzot.Vedd ki a panelt nézd meg jó e a relé kapcsol e rendesen iletve hogy nincsenek e forrasztási hibák a panelon.AEG nél többségben az szokott lenni ha nem fűt hogy kimelegszik a relé lába.
(#) old válasza botesz hozzászólására (») Dec 6, 2015 /
 
NAGY köszönet a tanácsodért. Igen, a relé egyik lába kiégett a nyákból és ez okozta a problémát. Megforrasztottam és működik a gép rendesen. Nagyon rendes vagy, még egyszer köszi. Üdv
(#) Mitch1 hozzászólása Dec 7, 2015 /
 
Tiszteletem!
Tudna valaki segíteni abban, hogy a mosogatógép/Ariston LI480/ panelján mi kapcsolja a relét?
A gép nem fűt,a relé jó,a 6-os led villog ami NTC vagy panelhiba, de az NTC jó.
(#) Dino71 válasza Mitch1 hozzászólására (») Dec 7, 2015 /
 
Szia!
A fűtés is jó! testre sem zárlatos?vízszint szabálytó ha van benne jó?
Ha van az elektronikában X2-es 1 vagy 1,5mikrofarados kondi akkor azt cseréld ki.Na meg az elko kondikat is.De ha lenne egy kép az elektronikáról az jobb lenne.
(#) Mitch1 hozzászólása Dec 7, 2015 /
 
Szia!
A fűtőszál jó,nem test zárlatos.Vízszint szabályozó van,kapcsol amikor kell.
A relé nem kapja meg a vezérlő áramot szerintem,de nem tudom honnan kellene kapnia.
(#) Dino71 válasza Mitch1 hozzászólására (») Dec 7, 2015 /
 
Amit mondtam. Az a kék az x2 kondi 1mikrofarados azt cseréld ki.
(#) botesz válasza Mitch1 hozzászólására (») Dec 7, 2015 / 1
 
Van egy dióda a relé körül az szokott rossz lenni.
(#) Mitch1 hozzászólása Dec 7, 2015 /
 
Köszönöm a tanácsokat!
(#) amurcsuka válasza Mitch1 hozzászólására (») Dec 7, 2015 / 1
 
Hello!
Nekem Whirlpoolnál volt hasonló, ahogy Botesz mondta. A relénél a zener dióda szakad meg vagy lett zárlatos, arra nem emlékszem, de a csere nem oldotta meg, mert a relét kapcsoló tranzisztor zárlatos lett, a zener hibája miatt, azt is cserélnem kellett.
(#) dottore hozzászólása Dec 8, 2015 /
 
Sziasztok, kellene egy kis segítség:
A régi Whirlpool mosogatógépünk vízellátása hibádzott. Mágnesszelepet kicsertéltem...
De még mindig nem az igazi, bizonytalanul működik, hol működik, hol nem... szerintem a szintszabályzó is beteg. Próbáltam állítani rajta, de 'sikeresen' eltekertem. Hogy lehet a szintszabályzót jól beállítani? Valami ötlet? (Csere előtt még kipróbálnám).
Whirlpool ADG942WHX, jó régi...
Köszönöm!
(#) Macsek71 hozzászólása Dec 8, 2015 /
 
Sziasztok !
Pár hónapos Whi**L mosogatógépem rendszeresen "bennt felejti" a mosószer tablettát az adagolóban ... Az adagoló kinyílik, de a tabletta benne "ragad".
Felfelé nyíló "lengő"ajtó, alatta tiszta a rekesz ( kimostam). Sorja, perem nem érezhető a rekesz alsó felén ...
Következő: »»   131 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem