Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   169 / 259
(#) Emma27 hozzászólása Jan 14, 2017 /
 
Sziasztok
Beko DFN 1503 típusú mosogatógépem ajtajánál felül a nyitható résznél az oldalán mindkét oldalon eltört a műanyag a csavar mellett. (A gép kb 3 éves hetente egyszer használjuk.) Az ajtaja emiatt alig nyitható, félek, lassan egyáltalán nem lehet majd kinyitni. Javítható ez valahogy? Vagy cserére szorul?
Mit tegyek?
(#) Dino71 válasza Emma27 hozzászólására (») Jan 14, 2017 /
 
Szia! Hát egy fotó jó lenne, de ha erről beszélünk ITT veszel.Keressed ezt a cikkszámot 1750900400 akár a google n is keresheted ezt a cikkszámot,
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2017
(#) arutz hozzászólása Jan 15, 2017 /
 
Sziasztok,

Van egy BOSCH SGV09A13/23 Logixx optoszenzoros mosogatógépem, mely nem kapcsolja be a szárítás fokozatot a program végén (meleg marad a gép belső fala).

Olvastam itt a fórumon, hogy egy kondenzátorcserével talán orvosolható lenne a probléma, viszont én csak egy SMD panelt találtam az ajtóban a kijelző és a gombok alatt. A mechanikus dolgokat szépen kitisztítottam, azzal nem lehet gond.

Tudna valaki segíteni? Hátha egyszerűbben meg lehet oldani, mint szervizbe vinni.

Köszönöm!
(#) norbi79 hozzászólása Jan 15, 2017 /
 
Sziasztok van egy Whirpoll adg 4820 fd a+ mosogatógépem tegnap óta a következőt produkálja. Bármelyik programot elindítva 10-15 perc után nem elégséges vizmenyiség hibaüzenettel leáll ( a törlés gomb feletti zöld led hatot villan.)De lehet hallani hogy megybele a víz ill. leállás elött ürít is rendben. A vizbevezető csőben lévő szürőt ellenőriztem tiszta vólt ill. magát a csapot is megnéztem hátha valamiért az nem enged át elég vizet de az is jó. Szerintetek melyik alkatrész lehet a ludas?
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2017
(#) Dino71 válasza norbi79 hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Cseréld az átfolyásmérőben a reed relét, zárjál,nyissál a bemenő vízen. Ellenőrizzed a vízszintérzékelőt ha van benne.
(#) norbi79 válasza Dino71 hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Találtam egy oldalt ott elméletileg felvansorolva az összes alkatrész ami a gépben van de vizszintérzékelőt nem irnak viszont reed relét igen gondolom akkor nincs benne vizszintérzékelő.Most játszom egy kicsit a csappal de holnap szerintem szétkapom és ránézek arra a relére és ki is takarítom a gépet.
(#) Dino71 válasza arutz hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Egy fotó a panelről?
(#) Dino71 válasza norbi79 hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Van egy reed relé a sótartályban is. Oda megy az átfolyásmérőnek a reed vezetéke. Na az szokott szétkorrodálni, de rendesen. (ahol 4 piros vezeték van). Pont pénteken akadt a kezeim közé ismét egy. Még a reed is ki volt esve belőle.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2017
(#) norbi79 válasza Dino71 hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Na akkor azon a bizonyos oldalon azért irnak két külömböző reed relét. Akkor ez a sótartájos reed lesz amit elöszőr megnézek. Köszi Egyépként 1,5 éves a gép létezne hogy enyi idő alatt tönkre megy naponta mosogatunk vele amúgy.
(#) Dino71 válasza norbi79 hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Sajnos létezik fogyasztó társadalom. Amit javítottam és ott a kép róla egy árva vízcsepp se egy folyás semmi nem volt a gép aljában mégis így szétrohadt. És ez a sokadik amit láttam.
Minden gép annyit ér amennyi garit vállalnak rá.
(#) Museto válasza norbi79 hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
A red relékről regélni tudnék. Néhány bejegyzéssel ezelőtt több alkalommal is olvashattatok birkózásomról a Whirlpoolommal, de végül is csak én győztem. Nagyon úgy néz ki, hogy a labirintus alján levő Reed relé szivatott meg engem is, de amíg idáig jutottam, vettem egy új labirintust, amiben -utólag derült ki- gyári hibás bolt a Reed relé, úgyhogy ezt abszolút felesleges volt megvennem. Most a gépem a régi -13 éves- labirintussal és egy új, potom 300 Ft-os Reed relével ketyeg gond nélkül. Az összes többi beavatkozásom felesleges volt, ja az aquastop befeolyó csöve a sok ki-be szereléstől megtört, azt ki kellett cserélni. Egyébként itt hívta fel egyik tapasztalt fórumozó a figyelmem, hogy ez a nyavalyás relé amilyen kicsi, akkora galibát tud okozni.
(#) botesz válasza arutz hozzászólására (») Jan 15, 2017 /
 
Azt teljesen természetes hogy a készülék a szárítás végén meleg marad fűteni ilyenkor nem olyankor csak àll egymagába az utolsó öblítés hőjével szárít. A vezérlőpanel a készülék jobb alljában található de ne vedd ki mert nem az a probléma ebbe az nem szokott tönkremenni.
(#) norbi79 válasza Dino71 hozzászólására (») Jan 16, 2017 /
 
Na kiszedtem azt a reed relét aminek a képét beraktad. Ránézésre semmi baja azt hogy lehetne kideríteni hogy jó vagy nem? 4000 ft ért megrendeltem az újat közben, ha máskor nem hát akkor kiderül mikor az újat belerakom és indítok egy próbát.
(#) Dino71 válasza norbi79 hozzászólására (») Jan 16, 2017 /
 
Amiről beraktam a képet az a só tartályban van. Ezen csak közösítve van. Elég ha a csatlakozó el van oxidálódva, abba is nézzél bele. Ami konkrétan számolja a litert az a labirintusban van. Abban elég csak a reed et cserélni. 200-300 Ft. Végig méred a nyákon a sávokat, hogy nem e szakadt és kiméred az ellenállást 39k ohm, hogy megfelelő értékű e A reed hez meg mágnes zár, mágnes elvesz nyit.
(#) norbi79 válasza Dino71 hozzászólására (») Jan 16, 2017 /
 
A labirintusban lévő reedet megnéztem mágnessel müködött rendesen nyitott zárt ahogy kell de azon a nyákon nem láttam ellenállást. Ill. semelyik csatlakozón sem láttam korodálást. Igazából mind a két alkatrész meg a csatlakozók is ugy néznek ki mint amik most jöttek a gyárból. Na persze attól még lehet hibás.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2017
(#) Dino71 válasza norbi79 hozzászólására (») Jan 16, 2017 /
 
A labirintusban nincs ellenállás! Az csak a sótartályban lévőn van.
Az semmit nem jelent,hogy kint mágnessel jó volt. Cseréld ki.
(#) norbi79 válasza Dino71 hozzászólására (») Jan 16, 2017 /
 
Hát igy hogy 300ft os alkatrész az lesz hogy azt is cserélem de mivel a sótartályban lévő relé már uton van igy azt cserélem előszőr hátha nem kell forrasztgatnom max. lesz egy tartalék abból a reléből. Köszi a tanácsokat igy előre is.
(#) fgabor87 hozzászólása Jan 17, 2017 /
 
Sziasztok!
Még réges-régen, 2012-ben volt itt téma (21. oldalon), hogy valakinek a gépe ugyan jól most, de az edényeken, és ez főleg az üvegeken látszik, fehér lerakódás keletkezik.
Nos, nálunk sajnos ugyan ez a helyzet. Az történt, hogy édesapám véletlenül összekeverte a dobozokat, és mosogatószert öntött a só tartályába. Majd egy idő után el is romlott a gép, ekkor derült ki ez. Valami ki lett cserélve a gépben, a szerelő azt mondta, hogy nyugodtan tegyünk a tartályba sót, majd kimosódik a mosogatószer egy idő után. De az edények folyton fehérek maradtak. Így hát kézzel kipucoltam a sótartályt, kijött belőle minden szépen, viszont nem javult a helyzet. Továbbra is jelen van a fehér réteg. A fúvókák nincsenek eltömődve, mosogatás közben hallani, hogy elég nagy nyomással spriccel néha a víz a gép oldalára/tetejére.
Valakinek van esetleg erre valami ötlete? Már többször volt átmosva ecettel, de nem lett jó tőle.
(#) norbi79 válasza norbi79 hozzászólására (») Jan 17, 2017 /
 
Na a labirintusban lévé reed cső cserélve de a hiba továbra is ugyan az. Holnap vagy holnap után megjön a sótartályban lévő is akkor azt is cserélem remélem ugy már jó lesz.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2017
(#) botesz válasza fgabor87 hozzászólására (») Jan 17, 2017 /
 
A vízlágyító rendszert kell kimosnu valószínűleg ledugultba regeneráló szelep.És imátkozz hogy nem vágta haza a gyantát mert akkor cserélni kell!
(#) Museto válasza norbi79 hozzászólására (») Jan 17, 2017 /
 
Véleményem szerint, ha a gyanta kapott egy kis lúgos mosószert, utána meg tömény ecetes mosást, akkor a gyantának kevés esélye maradt eredeti funkciója megtartására. Az ezek után a vízlágyítóba beleöntött só dolgavégezetlenül regenerálja a nem létező gyantát és a a nem lekötött ső részecskék lehetnek az edényekre kicsapódó fehér anyag. igen nagy valószínűsége lehet ezek után a gyantás egység cseréjének....
(#) botesz válasza Museto hozzászólására (») Jan 18, 2017 /
 
Ecettel szerintem a gépet mosta ki nem a tartályt.
(#) peti kati hozzászólása Jan 18, 2017 /
 
Sziasztok
Egy Hotpoint Ariston LL42 mosogatógépem van.Elindul a mosogatás az utolsó művelet előtt kinyomja a vizet és megáll.Jobbról balra nézve villog az1-3 gomb egyszerre.
(#) peti kati hozzászólása Jan 18, 2017 /
 
Sziasztok !Hotpoint Ariston LL42 mosogatógép hibakód táblázat valakinek van??Mit jelentenek a különböző LED villogások?
(#) fgabor87 válasza Museto hozzászólására (») Jan 18, 2017 /
 
Az ecetes mosást a gép kapta.
Én úgy érzem, hogy annyi a gyantának. Elég sokáig ment így a gép, aztán tisztítás óta is eltelt már jó pár hónap, szerintem ha csak valami szelep lenne letapadva, az már megjavult volna.

Hol lehet venni ilyen gyantás egységet? Vagy csak mosogatógép szerelő tudja beszerezni/cserélni?
(#) Museto hozzászólása Jan 18, 2017 /
 
Több beszerzési forrás is létezik, pl: http://heilmann.hu/; http://www.sini.hu/; http://bolthely.hu/orczy/ . Előbb viszont jobb lenne biztosra menni, mert elég drága dolog...
(#) fgabor87 válasza Museto hozzászólására (») Jan 18, 2017 /
 
Én sem akartam egyből beleugrani.
Most kezdte jelezni, hogy kifogyott a só, egyelőre nem töltünk bele, viszont ecetet adunk a mosáshoz, ez némileg segít a vízkő ellen. Aztán majd meglátjuk.

Azt jól sejtem, hogy komplett sótartályt kell nézni, és annak része a gyanta?
Link
(#) Museto hozzászólása Jan 19, 2017 /
 
Nagyon úgy néz ki... Bár van aki megpróbált gyantát cserélni, de az egy gyárilag lezárt tartálynak látszik, amit nem célszerű szétbarkácsolni. Én legalább is nem vállalnám be, de ha valaki elkövetett már ilyent, szívesen venném, ha megosztaná tapasztalatait.
(#) norbi79 hozzászólása Jan 19, 2017 /
 
Sziasztok már napok óta küzdök egy whirpool adg 4820 fd a+ mosogatógéppel a hiba a következő volt.Bármelyik programot elindítva 10-15 perc után nem elégséges vízmenyiség hibaüzenettel leállt ( a törlés gomb feletti zöld led hatot villan.)De lehet hallani hogy megy bele a víz ill. leállás elött ürít is rendben. Cseréltem a labirintusban a reed csövet a hiba ugyan az maradt aztán cseréltem a sótartály alján lévő reed relét is de akkor el sem indult vízhiányra hivatkozva.Gondoltam hogy talán eleve hibás a reed cső amit a labirintusban cseréltem ezért raktam bele egy másikat (eleve többet vettem)na most az van hogy megy bele a víz majd elkezd mosogatni korábban idáig nem jutott el de amikor elkezdi a karokból az edényekre spriccelni a vizet akkor 2-3 másodperc után vízhiány hibával leáll. Ja probáltam úgy is hogy vissza raktam az eredeti reed csövet a labirintusba de azzal is az addig jut hogy elkezdi a vizet spriccelni az edényekre majd leáll. szerintetek mi lehet a gond?
A képen látható módon forasztottam be a reedet igy volt eredetileg is.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2017

30340040.jpg
    
(#) Museto válasza norbi79 hozzászólására (») Jan 19, 2017 /
 
Biztosan így volt eredetilag is beforrasztva? Ellenőrizd le, hogy a mágnesekkel árhuzamosan vanak-e a reed relé lemezkéi? Én úgy tapasztaltam, hogy a biztos működéshez elengedhetetlen a párhuzamosság.
Következő: »»   169 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem