Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   82 / 259
(#) velegiistvan válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Sziasztok!

Vlaccepes, szerintem ha ottt már megolvadt a külső szigetelés, folyt akkora áram a tekercseken, hogy az ott lévő rézhuzal is sérüljön annyira, hogy ellenállást se nagyon lehessen mérni, de ez csak az én véleményem. Konkrét értékeket sajnos nem tudok, hogy mekkora lenne az ellenállása ilyen ép tekercseknek.

A forgórészt sikerült megcsinálni annyira, hogy ne szoruljon? Nem lötyög a tengely? A csapágyak/perselyek rendben vannak?

Ha ez két tekercses motor, gyanítom, hogy ún. egyfázisú aszinkron gépről van szó. Lényege, hogy az egyik tekercs közvetlenül a hálózatból kapja az áramot, míg a másik az ún. segédfázis-kondenzátoron keresztül. A kondi 90°-kal eltolja a fázist, lehetővé téve, hogy "periodikusan váltakozó mező" jöjjön létre a forgórész körül, forgásba hozva azt.
Egyetlen tekercs önmagában nem tudja megforgatni a tengelyt, ezért is hallhattad a búgó hangot, mikor próbáltad a gépet, mert gyanús, hogy a másik tekercs már meg volt szakadva.

Fontos megemlíteni, hogy a fő- és a segédfázis tekercs nem mindig egyforma, ezért a nem megfelelő bekötés a motor leégését is eredményezheti.

Hány kivezetés van a motoron? 3 vagy 4?
Ha 3, az azt jelenti, hogy a segédfázis- és a főtekercs egyik vége közösítve van, ha 4, akkor külön-külön ki van vezetve mind a 4 szál.

Elnézést kérek a hosszú hsz-ért, csak azért írtam le, hogy ha valaki ilyen motorral találkozik, el tudjon indulni valahol.

Üdv: I
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2014
(#) tibor63 hozzászólása Ápr 14, 2014 /
 
Sziasztok.
A whirpoll adp4407 gépünk vizet betölti elindul majd 10másodperc múlva leáll és kiszivattyúzza a vizet. A zöld ledégő elhaványúl majd 6-ot villog.Mi lehet a hiba oka?
(#) botesz válasza tibor63 hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Szerintem fűtöszál de okozhatja. Táphiba is.
(#) vladcepes válasza velegiistvan hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Szia!
Köszönöm a hozzászólás.
Itt van a kép hogy milyen a motor kivezetése Bővebben: Link vagyis 4 szál.
Igen a forgórész szépen forog,nem szorul,nem lötyög,a csapágyak,perselyek rendben vannak.

Üdv!
(#) velegiistvan válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /
 
Sajnos nem látok jól, így a képet sem nagyon tudom megnézni, csak az elméleti dolgokkal vagyok nagyjából tisztában.
Amit írtál, az alapján azt mondom, ha mind a négy szál ki van vezetve a motor külsejére, hogy a segéd- és a főfázis teljesen szeparáltan van kivezetve, nincs közösített szál.

Én is azt mondom, mint Botesz, hogy vidd el tekercseltetni. Vagy ha tudsz olcsón szerezni, inkább végy egy új motort.
A méregetést semmiképp sem javaslom, a fentebb írtak miatt.

Egyik barátomnak elvileg van egy ismerőse, aki tekercsel, ha gondolod beszéljünk privátban.

Üdv:
István
(#) tuati hozzászólása Ápr 18, 2014 /
 
Sziasztok!

Van egy Siemens SE24E251EU56 típusú mosogatógépünk, ami az egyik program végén a vége előtt 30 perccel megállt és vízhiány (csap led) jelző lámpa égni kezdett.
Próbáltam a program-választó gombbal reset-elni, ami után el is aludt a lámpa, majd egy új program választása után az elején lévő szokásos búgás után megint jelezni kezdett és a program nem indult el.
Néztem a vizet, az aquastop szűrőjét, de tiszta volt. Szétszedtem a gépet és rámértem az aquastop vezetékeire és a labirintus alatti mágneskapcsolóra, ahova láttam, hogy a lila vezeték megy, sajnos mindkét helyen csak 160V körüli érték volt, ezért visszakövettem a kábeleket a vezérlésig és szétszedve, a mellékelt képen látható állapot fogadott; a pirossal bekarikázott triak úgy tűnik megadta magát, egy kisebb kráter lett rajta, remélem látszik.
A kérdésem az lenne, hogy ki tudom-e cserélni pákával ezt az alkatrészt, vagy vennem kell-e új vezérlést? A szám, ami rajta van Z9M Y604, erre rákeresve 1A 600V 10mA-es triakot adott ki Z0109N rendelési kóddal; sajnos ilyet nem találtam Mo-on, de a HEstore-ban van egy BT 148W-600 1A 600V-os triak, ami úgyanígy néz ki.
Szerintetek ezt berakhatom a hibás helyett?
A másik kérdésem az lenne, hogy vajon mi okozhatta ezt az elfüstölést, újra el fog-e romlani? (Az aquastop ha rákötök 230-at zümmög, ez azt jelenti, hogy jó?)

Köszi előre is a segítségeteket: Attila
(#) tuati hozzászólása Ápr 19, 2014 /
 
Botesznek...
(#) gepida hozzászólása Ápr 20, 2014 /
 
Tisztelt Fórumozók!

Mosogatógép vásárlás rlőtt állok. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy Amica ZWH 476 S típusú mosogatógéphez van e valakinek magyar használati útmutatója? Paramétereit tekintve jó kis gépnek tűnik, van valakinek tapasztalata róla? A válaszokat előre is köszönöm!
(#) Bakman válasza tuati hozzászólására (») Ápr 20, 2014 /
 
Én beleraknám a hibás helyett. Pákával is ki lehet cserélni, de én a forrasztás előtt a kiszedésnél elvágnám valamilyen hegyes fogóval a hibás triak lábait, így könnyítve meg a kiforrasztást. Mitől ment tönkre? Jó kérdés, lehet, hogy egyszerűen elfáradt.
(#) botesz válasza gepida hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /
 
Teljesen mindegy hogy milyet veszel úgy sem tart sokáig egyik se.Ha használatit nem adnak hozzá akkor kevés az esély rá hogy a neten találsz hozzá de a remény hal meg utoljára.....
(#) tuati válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /
 
Köszi a tippeket, de azóta már be is raktam és még két ellenállás csere után újra van 230 a kimeneten. Hogy mitől ment tönkre, úgy néz ki, hogy a csapnál lévő mágnesszeleptől, mert arra hiába adom a 230-at direktbe, nem engedi át a vizet, ezért most arra gondoltam, hogy sima mágnesszeleppel fogom pótolni azt az aquastopnak kinéző dupla szelepet, aminek az ára 21e pénz??? Remélem holnap sikerül kapnom valahol és ki tudom próbálni, hogy sikerült-e a vezérlés javítás, mert már nagyon hiányzik a kicsike...
(#) Halasz Judit hozzászólása Ápr 22, 2014 /
 
Sziasztok!
Ezúton kérném a segítségeteket.
A családot immáron 7 éve szolgálja egy Candy trio 501. A napokban elkezdett rosszalkodni a mosogatógép része. A hibajelenség a következő:
Elindítja a mosogatást és vízfelvétel közben elkezd folyni a víz az ajtó alján. Valamint a program lejártakor szemmel látható, hogy a gép aljában zsíros lerakódás van. (lehet, hogy nem melegíti fel a vizet sem?)
(#) botesz válasza Halasz Judit hozzászólására (») Ápr 22, 2014 /
 
Lehet hogy az ajtó tömítéssel de lehet hogy a vízszintszabályzóval van gond.
Azt hogy a vizet melegíti vagy sem azt csak Te tudod.Ha a végén kinyitod és minden meleg akkor biztosan.
(#) galiba_123 hozzászólása Ápr 24, 2014 /
 
Üdv!

Zanussi ZDM-6814-as mosogatógépem nem engedi magába a vizet. Csőátfolyás rendben, a szelepre egy pillanatra kijut a feszültség, majd leveszi, és vízbefolyás nélkül indul el minden program. Öblít is (szárazon), fűt is, ha az kell neki. Na de hol a víz???

Gyanúm szerint fennakadhatott a vízszintjelzője.

Merre keressem? Hol van? Akárhol kukucskáltam bele, sehol sem láttam. Vagy ennél lehetséges, hogy más a vízszintmérés? Esetleg más lehet a hiba?
(#) HA5AWS hozzászólása Ápr 24, 2014 /
 
Sziasztok!
Kérdésem a hozzáértőkhöz: egy Candy CED110-es gépről van szó. Működéskor a keringető motor nehezen indul el, néha egy két újraindítás után megy, de van amikor egy alaposabb mechanikai behatás (kicsit meg kell lökni) után indul csak el. Van-e lehetőség a motor javítására, tisztítására, vagy inkább csere?. Illetve megéri-e cserélni, vagy inkább érdemei elismerésével nyugdíjazni? Ha jól néztem egy ilyen motor 35E körül van ami kb. a gép 60%-a. Esetleg tud-e valaki más megoldást?
Köszönettel: Gábor
(#) botesz válasza HA5AWS hozzászólására (») Ápr 24, 2014 /
 
Amennyiben a kondenzátora jó úgy a 2.lehetőség lép elő.Azaz ez a gyártási mód a ritkán használó embereket támadja.A szimering túl erősen fogja a tengelyt ami hosszabb állás után a motor leégését okozhatja.
(#) HA5AWS válasza botesz hozzászólására (») Ápr 25, 2014 /
 
Szia!

Köszönöm a választ. Heti 2 alkalommal megy a gép, lehet, hogy ez kevés neki. A szimering cserélhető-e? Másik kérdés, még annyiszor nem szedtem szét, a kondenzátor a motor mellett van-e vagy a vezérlő panelen?
Üdv: Gábor
(#) botesz válasza HA5AWS hozzászólására (») Ápr 25, 2014 /
 
Ezt csak úgy poénból mondtam hogy a felhasználókat támadja.Nem a heti 2 az se nem sok se nem kevés(nálunk is max 3x megy egy héten de mondjuk az Bosch)Itt egy egyszerű tervezési hibáról van szó.A kondija a motor mellett van a szimering cseréről nyilatkozni nem tudok de a csapágyakat nézd meg lehet hogy szorul.
(#) HA5AWS válasza botesz hozzászólására (») Ápr 25, 2014 /
 
Köszönöm, adok egy esélyt a gépnek, nekifutok.
Üdv: Gábor
(#) botesz válasza HA5AWS hozzászólására (») Ápr 25, 2014 /
 
Neki azért ne fuss mert az egyrészt neked fog fájni másrészt kárt tehetsz a gépben......
(#) HA5AWS válasza botesz hozzászólására (») Ápr 25, 2014 /
 
OK...
(#) impressz hozzászólása Ápr 30, 2014 /
 
Sziasztok. Mosogatógéppel kapcsolatban jelentkezett egy probléma, amivel kapcsolatban kérdezném a kedves fórum látogatókat.
Hosszú programoknál jelentkezik -kb120 perc-, amikor a szárításhoz érkezik, akkor egy erős, kerregő hang jelentkezik, és akkor is hallható még amikor a program befejeződik. Természetesen ha kikapcsolom, és a 3 sípolás is megvolt, ami a program végét jelzi, akkor abba hagyja, de magától nem hallgat el.
Egyenlőre nem tudom biztosan honnét jön a hang , de ha tippelnem kellene , akkor hátulról.

Electrolux ESI 6262
(#) botesz válasza impressz hozzászólására (») Ápr 30, 2014 /
 
A helyzet az hogy szinte bármi lehet.vedd le a két oldalát és hallgatózz bele.
(#) impressz válasza botesz hozzászólására (») Ápr 30, 2014 /
 
Sokat egyenlőre nem vacakoltam vele. Ami a képen van, az egy kondenzációs tartály, amiben van egy ventilátor és az vert oda valahova. A műanyag burkolatot nem szettem szét mert nem akartam azt a rengeteg műanyag pöcköt kiakasztani, nem is fértem volna mindegyikhez hozzá. Jobb a békesség. Látni egy filckorongot, amit oda ékeltem a váz és a tartály szerű burkolat közé, így lenyomva nem kerreg.
Mivel pult van felette, lehet a hús klopfolás - -miatt elmozdulhatott egy kicsit az egész.

IMG_3881.JPG
    
(#) impressz válasza impressz hozzászólására (») Ápr 30, 2014 /
 
Még annyi: a problémától függetlenül, van ott 2 kerek sárga izé, ami 2 forgó tárcsa. Egyik a motornak a másik a feszítésnek, és még van egy keskeny ventilátor tengely. Ezeket köti össze egy vékony kerek gumi, olyasmi mint ami a kazettás magnókban van. Na ez fogja majd magát megadni szerintem mert sok fekete gumi darabka van körülötte. Szakadhat vagy nyúlhat nem tudom majd meglátjuk.
(#) botesz válasza impressz hozzászólására (») Máj 1, 2014 /
 
Szerintem úgyis észre fogod venni ha nem szárít rendesen.
(#) magika77 hozzászólása Máj 2, 2014 /
 
Sziasztok!
8 éves mosógatógépünk mosószeradagolója nem akar becsukodni. Néztem az alkatrész árakat 18-22 ezer forint lenne. Szerintetek lehet úgy mosógatni vele hogy beteszem a finish tablettát és elinditom?
Úgy gondolom nem költök ennyi pénzt egy "öreg" gépre. Ez majdnem egy új mosógatógép 1|4 ára.
Vagy szerintetek nem lesznek tiszták az edények?
Köszi a válaszokat
(#) botesz válasza magika77 hozzászólására (») Máj 2, 2014 /
 
Amennyiben nem használsz előmosogatást úgy természetesen jó.Én is oda rakom mert ha olyanja van akkor ugyan az adagoló kinyílik de a tabletta nem esik ki.Tedd rá alulra a szűrőre hogy biztosan feloldódjon.Ha előmosogatást használsz akkor az előmosogatás után kinyitod a gépet és beteszed a tablettát.De ha kihívsz egy szerelőt akkor szerintem megmondja hogy valóban cserélni kell vagy elég egy alkatrészt(pl.:rugót) a helyére igazítani.
(#) gyulus48 hozzászólása Máj 4, 2014 /
 
Sziasztok!
Nem tudom, mi lehet a hiba de állandóan ég a piros lámpa és nem megy bele a víz nem tudja valaki mi lehet a hiba? A gép állandóan megy de nem csinál semmit.
Válaszokat előre is köszönöm
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014
(#) botesz válasza gyulus48 hozzászólására (») Máj 4, 2014 /
 
Először is:MI? ?Mosógép,mosogatógép,gáztűzhely? Aztán a típusa? Mivel akármi is több milló féle van belőle. Először gyűjtsd össze ezeket az infókat, fogalmazd össze és utána írj!
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014
Következő: »»   82 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem