Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   93 / 259
(#) Ttibor1 hozzászólása Aug 30, 2014 /
 
Sziasztok!

Vadi új Hotpoint Aristonnal küzdök 2 napja. A program elindulása után folyamatos búgás... Egy idő után engedi nyitni az ajtót és csak áll a víz az aljában. Dugulást nem látok, ötletem sincs merre induljak mielőtt szerelőt hívok.

Ha bárkinek van valami ötlete, ossza meg velem légyszi.

Köszi
(#) botesz válasza Ttibor1 hozzászólására (») Aug 30, 2014 /
 
sürgősen rohanj el oda ahol vetted hogy beleférj a 72 órás időbe és közöld hogy nem jó és hogy cseréljék ki. Ha mégse akkor marad a garanciális szerviz.
(#) Ttibor1 hozzászólása Aug 30, 2014 /
 
Megoldódott.... A kedves szerelő olyan csonkra dugta rá a kivezető csövet ami gyárilag le volt zárva, így nem tudta a szerencsétlen kinyomni a vizet. Cseppet sem vagyok ideges
Ne mondjatok semmit...
(#) ozseeva válasza botesz hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
De akkor miért kezdi el időnként kiszivattyúzni? És mi a megoldás? A vízcsapled csak eleinte nem világít, aztán igen.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2014
(#) kovacst hozzászólása Aug 31, 2014 / 1
 
Sziasztok!

Sajnos rosszul indult a pályafutásom ebben a fórumban, mert az első hozzászólásom nem nyerte a tetszését szigorú szemű moderátoroknak, akik kíméletlenül törölték. Mégis úgy gondolom, hogy köszönetet kell mondanom nektek! Ugyanis mielőtt szűkszavúan leírtam, hogy milyen alkatrészt keresek, végigolvastam a releváns hozzászólásokat, és a hibát a ti segítségéteknek hála megtaláltam. Úgy gondolom, tartozom nektek annyival, hogy leírom a jelenséget, hátha mással is előfordul, és egy 160 forintos alkatrész cseréjével elkerülheti a több tízezres kiadást.

BOSCH SGI53E25EU/08 Mosogatógépem meghibásodott. A mosogatási idő hat órára nyúlt, és az edények enyhén piszkosak maradtak. Mivel a gép meleg vízre van kötve (35-40 C), nem volt feltűnő. Ráadásul, nem minden mosogatás volt ennyire hosszú. Néha teljesen normálisan működött.
Szétszedtem a gépet, és a fórumban olvasottak alapján egymás után, kizártam a lehetséges hibákat. Sehol nem találtam égést, szakadást, stb.
Arra jutottam, hogy a baj a vezérlésnél lesz. A gépet összeraktam, és tesztelni kezdtem. Felírtam minden olyan eseményt, amit hang alapján be tudtam azonosítani. Töltés, ürítés, keringetés, stb. A lesújtó eredmények láttán, úgy gondoltam, szükségem lesz a gépben uralkodó hőmérséklet adataira is. Minden működési fázisban kinyitottam az ajtót, és infra hőmérővel megmértem a hőmérsékletet. Ennél a tesztnél csodák csodája minden tökéletesen működött. Ekkor arra gondoltam, hogy az ajtó kinyitása olyan hatással lehet a vezérlésre, hogy az elakadt program valahogy tovább lökődik.
A hogy ültem a gép előtt és töprengtem, egyszer csak hallani kezdtem egy kaparászásra emlékeztető hangot a kezelő panel irányából. Bingó! A fűtés relé!
Az ajtó mozgatása kellett neki, hogy záródni tudjon. Ezután szétkaptam a gépet, és beazonosítottam az alkatrészt. Persze égen földön nem lehet kapni. De még komplett panelt sem. Végül találtam egy 160 forintos relét, amivel helyettesíthető, úgyhogy siker!

Üdv mindenkinek,
Tamás
(#) csomesz hozzászólása Aug 31, 2014 /
 
Üdv olyan problémám lenne egy bosch SD13h1B mosogatógéppel hogy az aqua stop nem enged át vizet csak hangosan zúg. Mi lehet a probléma?
(#) botesz válasza ozseeva hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Azèrt mert túltölt. Van egy átfolyásmérő a bemeneti vízcsövön arra ha rámérsz szakadásvizsgàlóval és folyik be víz akkor folyamatosan szaggatni kell. Van benne egy reed relé lehet jogy az a rossz.
(#) botesz válasza csomesz hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Nem biztos hogy az a baj.Leher hogy el van dugulva.
(#) JZoli válasza kovacst hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Nem törölték a hozzászólásodat, hanem áttették a "Vásárlás, hol kapható" fórumba, de erről kapnod kellett egy értesítést. Itt meg is válaszoltam neked egy linkkel, de azt is ugyanúgy áttették. Tehát ott megtalálhatod még most is!
(#) kovacst válasza JZoli hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Értesítést nem kaptam. A menüben megmaradt egy link, ami a hozzászólás hűlt helyére mutatott.
Mindenkitől elnézést kérek, hogy nem voltam elég körültekintő! Neked pedig külön köszönöm, a gyors választ a megoldással, és persze azt is,hogy felhívtad a figyelmem erre a félreértésre.
(#) sanyesz7 hozzászólása Szept 1, 2014 /
 
Sziasztok!
Először is köszönöm botesz válaszát. 1 hónapja írtam ide(90.o vége) BOSCH(SMS53MO2EU) mosogató géppel kapcsolatban
E15 hibakód. Szervíz 1 véleménye: a gép hibátlan, sehol nem engedi ki a vizet, visszahozták( 7000 Ft), 3 nap után hibakód előjött. Szervíz 2 : a próba alatt a gép aljába víz került, lyukas a kamra a gép eldobandó. Szervíz 3: náluk 19 napig volt a gép több alkalommal ellenőrizték, megállapították hogy semmi baja. 2. és 3. szakik nem kértek munkadíjat. Mióta a 3. szervizből elhoztam 3 prog. lement hiba nélkül- kopkopkop jelenleg is dolgozik 4.prog.
Kíváncsi vagyok a folytatásra. Véleményetek szerint mi a probléma ha egyáltalán van
köszönettel sanyesz
(#) botesz válasza sanyesz7 hozzászólására (») Szept 1, 2014 /
 
Lehet hogy a 2. szervíznek volt igaza és a 3. szervíz pedig kicserélte a víztartályt.De én ha bármit viszek szevízbe(ez főleg a híradástechnikai dolgokra igaz a többit ugyis megjavítom) mindig megkérdezem hogy mi volt a hiba mit cseréltek....stb
(#) jani7710 hozzászólása Szept 2, 2014 /
 
Sziasztok! Candy csf 456m mosogatógépünk, ma program közben megállt és azóta bekapcsolni sem tudom! A szűrőt néztem áramot is kap. Mikor megállt volt víz az aljában amit ki tudtam önteni! Szerintetek mit érdemes megnéznem még? Segítséget előre is köszönöm.
(#) botesz válasza jani7710 hozzászólására (») Szept 2, 2014 /
 
Semmi nem világít rajta?Elsősorban végigkövetném hogy a panelig eljut e a fesz.
(#) jani7710 válasza botesz hozzászólására (») Szept 2, 2014 /
 
Köszi, akkor azt megpróbálom megnézni, de azt elfelejtettem leírni az "ki-be"kapcsolóját gyufával ékeltük ki!
(#) botesz válasza jani7710 hozzászólására (») Szept 2, 2014 /
 
Lehet hogy ott lesz a gond.Sőt mi több nagyon valószínű.
(#) kovacst hozzászólása Szept 2, 2014 /
 
Sziasztok!
Sajnos korai volt az örömöm. Az a fránya meleg víz, amire rá van kötve a mosogatógép, jól megtévesztett. A relé csere sikeres volt. A panel felől érkező kaparászó hang megszűnt, azonban az alap probléma nem javult meg. Ha minden víztöltési periódust követően kinyitom az ajtót egy pillanatra, akkor hibátlanul fűt, és kb. 2 óra 10 perc alatt végez. Ha az elindítás után nem nyúlok hozzá, akkor kb. 6 órát dolgozik. Minden műveletet elvégez, csak arányosan tovább tartanak a fázisok. Kivéve a végén a szárítást aminek a hossza rendben van. Mosogatás közben is hideg a gép, és a végén is hideg minden.
Kérem adjatok valami ötletet, hogy mi köze lehet az ajtó nyitásnak a fűtés bekapcsolásához?
Esetleg a hibásan működő relé tönkretett valamit az elektronikában?
Lehet hogy a hibát nem is a panelen kell keresnem?
A gép: BOSCH SGI53E25EU/08

Előre is köszönöm!
Kovács Tamás
(#) botesz válasza kovacst hozzászólására (») Szept 2, 2014 /
 
Először is ne a panelen keresd a hibát(nekem az mindig a legutolsó)Van a fűtőbetéten egy nyomáskapcsoló lehet hogy be van ragadva vagy nem ad át rendesen.Azt nézd meg.Illetve van a fűtőbetét tetején egy NTC vel egybeépített hőkioldó.
(#) kovacst válasza botesz hozzászólására (») Szept 2, 2014 /
 
Köszönöm, a villám gyors választ!
Megpróbálok ebbe az irányba elindulni.
(#) szepi003 hozzászólása Szept 3, 2014 /
 
Sziasztok. Keresek *
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2014
(#) designer hozzászólása Szept 3, 2014 /
 
Szevasztok!
Bosch SGS-4009 mosogatógépünk egyszerre elhasználja az összes öblítőt. Mi lehet a hiba?
(#) botesz válasza designer hozzászólására (») Szept 3, 2014 /
 
Vagy nem zár vissza a tartályban lévő szelep vagy az lyukas.
(#) designer válasza botesz hozzászólására (») Szept 3, 2014 /
 
Egy robbantott ábrát tudnál küldeni róla?
(#) botesz válasza designer hozzászólására (») Szept 3, 2014 /
 
Azt sajnos nem de nem is kell.Fogod lekapod az elejét és már ott is van előtted.2 fém perem szorítja be a helyére az egész adagoló részt.Azokat kiakasztod majd szétszeded és van benne egy hosszú (általában vörös színű) gumicsőhöz hasonló gumiharang.Az zárja és nyitja az öblítőtartályt.
(#) designer válasza botesz hozzászólására (») Szept 3, 2014 /
 
És azt lehet hozzá külön kapni?
(#) botesz válasza designer hozzászólására (») Szept 3, 2014 /
 
Nem tudom de nem is biztos hogy kell lehet hogy csak tisztítást igényel.Szedd szét és kiderül.
(#) palko0125 hozzászólása Szept 4, 2014 /
 
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Whirlpool ADP4410 típusú gépezet azt csinálja, ha bekapcsolom csak szivattyúzik a végtelenségig. Bármilyen programra teszem, nyomom a startot hosszan akkor is csak szivattyuzik. Perifériákat végignéztem, azokkal nincs gond. A vezérlőn is megnéztem a szivattyú működtetést, relé kapcsolja, a relét pedig egy tranzisztor, viszont velük sincs gond. A processzorról nem találok adatlapot.
Nem találkozott valaki hasonló hibával?
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv, Palkó.
(#) botesz válasza palko0125 hozzászólására (») Szept 4, 2014 /
 
Nikecelt nézted?
(#) Macsek71 hozzászólása Szept 4, 2014 /
 
Üdv mindenki !

Jól sejtem, hogy a mosogatógépben csak az ajtóban levő alkatrészeket (mosó-öblítőadagoló, vez.elektronika) lehet "megtámadni" a gép szekrényből kibontása nélkül ?

Öreg (~10 éves ) gépünkre már ráférne egy nagyon-nagy takarítás ...
(#) botesz válasza Macsek71 hozzászólására (») Szept 4, 2014 /
 
Jól gondolod ha levehető a motortér eleje akkor alulra belátsz de nem sok mindent tudsz csinálni.Mi a gond a géppel?
Következő: »»   93 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem