Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   95 / 259
(#) hegymegi1975 válasza qvasz2 hozzászólására (») Szept 10, 2014 /
 
Megpróbálom Köszi
(#) betele válasza betele hozzászólására (») Szept 11, 2014 /
 
Vagy még?
Ma kint volt aa szaki, 5000Ft-ért elmondta, hogy a felső panel, a vezérlés szart be, azt ő nem javítja, telefonálgatott, majd azt mondta újat nem tud szerezni, kuka.
Ennyi
A
(#) betele válasza betele hozzászólására (») Szept 11, 2014 /
 
Vagy még?
Ma kint volt a szaki 5000Ft-ért megmondta, hogy a vezérlő panel szart be, telefonálgatott, azt mondta új nincs, kuka.
Ötlet?
A
(#) botesz válasza betele hozzászólására (») Szept 11, 2014 /
 
A helyzet az hogy így távolról nehéz megmondani mi a baj.Forraszd át a panelt ha nem javul Te nem tudsz vele mit kezdeni.Próbálj meg egy olyan szerelőt keresni aki foglalkozik paneljavítással is.
(#) kovax1 válasza betele hozzászólására (») Szept 12, 2014 /
 
Szia!
Esetleg nézd meg, hogy alól, ahol a vezetékek az ajtó nyitogatásakor hajlanak, nem tört-e el valamelyikben az ér. Még az sem kizárt, hogy szabad szemmel is látható lesz valamiféle eltérés, de ez nem jellemző. Sajnos a szakadásvizsgálóval sem egyszerű az ilyen hibát megtalálni, mert kontakthibaként jelentkezik és mint ilyen, általában csak a terhelést nem bírja, de a multiméter néhány milliamperes mérőáramát még gond nélkül átvezeti! Viszont ha a vezetékeket egyesével a hajláspont két oldalán fogva, meghajlítgatod, jó erősen meghúzogatod, valószínűleg érzékelni fogod a szigetelés hajlásából, esetleg nyúlásából, ha valamelyik ér szakadt.
(#) betele válasza betele hozzászólására (») Szept 13, 2014 /
 
eltüntél?
(#) botesz válasza betele hozzászólására (») Szept 13, 2014 /
 
Én?Nem csak nem nekem írtál hanem saját magadnak......
(#) betele válasza botesz hozzászólására (») Szept 14, 2014 /
 
szia
Sajna nem voltam itthon mikor kint volt a "mester" de a feleségem szerint csak az én általam szétszedet gépen felül a kapcsolóknál nézegette, és állapította meg, hogy panel hibás. Viszont most szétszedve ha bekapcsoljuk, és elkezd akadozni, alul lábbal egy kicsit rálépsz, és már működik is. Tuti, hogy alul van a problem, ezért vissza fogom hívni, hogy b...a meg nézze már meg alul is, ha már elvitt 5000 forintot. Szerinted?
(#) granpa válasza betele hozzászólására (») Szept 14, 2014 /
 
+ 1 Nyakas, és vissza a lét!
(#) botesz válasza betele hozzászólására (») Szept 14, 2014 /
 
Hívd vissza vagy hívj egy olyat aki foglakozik panellal is(de ezt már írtam...)
(#) LL22 hozzászólása Szept 15, 2014 /
 
Szervusztok! AEG Favorit 40860 típusú mosogatógépem van. Már ötéves. Eddig hibátlanul működött. A családom nagy, ezért elég intenzíven dolgozik. A nyáron egy hibajelenség jelent meg. A kijelzőn a 20-as hibakód jelent meg, ami a vízelvezető eltömődésére ural. Ellenőriztem a szifont, illetve leszereltem róla a csövet és ellenőriztem, hogy a gép kinyomja-e magából a vizet. A szivattyú működik, a víz eltávozik a gépből, de a 20-as hibakód visszatért. A többszöri próbálkozás, vagyis vizet öntök bele és azt kinyomja a gép, egyszer beindul és a program végigfutott, de ez csak átmeneti boldogság volt. Elvittem szervizbe, ahol állítólag kitisztították, mert a cső el volt szennyeződve. Még egy hónap sem telt el, a hiba újra visszatért. Esetleg van valakinek ötlete, mi lehet a baja? Az a legrosszabb hiba, ami eltűnik, aztán újra visszatér. Választ előre is köszönöm.
(#) botesz válasza LL22 hozzászólására (») Szept 15, 2014 /
 
Szia!Szerintem kezdjük ott hogy szedd szét a gépet és nézd meg hogy áll e víz a motortérben ha igen akkor azt kell megszüntetni szerintem erre utal a hibakód.
(#) LL22 válasza botesz hozzászólására (») Szept 15, 2014 /
 
Tisztázzuk, mit értesz motortér alatt. A belső szűrő aljában nincs víz. A szivattyú kinyomja a vizet. Ha a túlfolyásgátló rendszerre gondolsz, az kizárva. Különben is annak a hibakódja 30, de azért ellenőriztem. A túlfolyásgátló esetében a szivattyú nem kapcsol ki, hiszen a tálcában a folyadék csak tisztítással csökkenthető és a szivattyú képes a tönkremenetelig szivattyúzni. Az én esetemben a szivattyú kb. kétszer egy percig üzemel, aztán kikapcsol. Nem indul el a vízfeltöltés a programhoz. Én valamilyen szintjelző meghibásodásra gyanakszom. Ebben a típusú gépben vajon hogyan ellenőrzi a folyadékszintet a gép a belső üzemi térben?
(#) botesz válasza LL22 hozzászólására (») Szept 15, 2014 /
 
Én a motortérre gondoltam de ha azt már nézted akkor azon túl vagyunk.A víz beeresztőszelepet nézd meg hogy nyit e(irod hogy nem tölt)Egyébként a szintet vagy egy nyomáskapcsoló vagy egy literszámlálóval méri a panel.A szintszabályzóra 1 vékony cső megy itt szerintem 2 dróttal a literszámláló a vízbefolyó csőbe van kötve szintén 2 dróttal nem tudom hogy a te gépedben a 2 közül melyik van.
(#) kovax1 válasza betele hozzászólására (») Szept 15, 2014 /
 
Szia Betele!
Az ajtó aljánál minden vezeték rendben volt?
(#) lencse1 hozzászólása Szept 16, 2014 /
 
Sziasztok! Van egy ARISTON LFT3214HX/HA mosogatógépünk ami elromlott. Rövid történet csak okulásként . A FI relét leverte és alatta kb 0,5 dl víz, hol ment hol nem.Szétszedtem és a szivattyú motorjában volt a sérülés, idétlen kialakítás mert a víztérben van a mágneses forgórész, a kerámia csapágy 5 év alatt elkopott, és kijárta a házat és ráfolyt a tekercsekre. Kettő tekercsnél szakadás. A csúszócsapágyat megcsináltattam a tekercs szakadást holnap megpróbálom megjavítani. Amiben a segítségetek kérem az az, hogy a vezérlő elektronikáját be lehet-e csapni valahogyan, ha mégis másik fajta szivattyút építenék be.( A legolcsóbb gyári 25e) Előre is köszönöm, ha valaki segíteni tud.
(#) botesz válasza lencse1 hozzászólására (») Szept 16, 2014 /
 
Azt az elektronika nem érzékeli.A fejed inkább azért fájjon hogy az elektronika megúszta e és nem kell hozzányúlni.
(#) botesz válasza lencse1 hozzászólására (») Szept 16, 2014 /
 
Amúgy meg ha passzol akkor találtam neked olcsóbbért isBővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
(#) kexmc hozzászólása Szept 17, 2014 /
 
Sziasztok!
Ariston (Indesit) LI DUO 67 mosogatógép mosószer adagoló behúzótekercse adta meg magát.
Honnan szerezhető be, esetleg milyen masina alkatrésze helyettesítheti?
Vill. háztartási alkatrész boltban nem tudták beazonosítani, illetve leváltani. Sajnos csak egyetlen jelzés látható rajta: 0753
Valahol olvastam, hogy néhány mosógép esetén is használnak ilyen behúzótekercset. Köszi.
(#) botesz válasza kexmc hozzászólására (») Szept 17, 2014 /
 
A mosógép mágnesszelepének a tekercse tökèletes hozzá.
(#) mulderx hozzászólása Szept 17, 2014 /
 
Hi,

Bosh mosogatogepem nem szivja a vizet hol lenne celszeru keresni a hibat? Motor bug, vizet probalja szivni, szuro nincs eltomodve.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2014
(#) zolika60 válasza mulderx hozzászólására (») Szept 17, 2014 /
 
A vízbeeresztő szelepnél, ami a cső végén a szürke dobozban van.
(#) mulderx válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 17, 2014 /
 
Szetszedtem, de zárt a belső rész ezzel mit lehet kezdeni?

DSC_0015.JPG
    
(#) lencse1 válasza botesz hozzászólására (») Szept 17, 2014 /
 
Szia , sikerült összeforrasztani a szakadást, már 3 rövid progi végigment. Bizakodó vagyok. A motor egyébként 3 fázisú, és ennek az elektronikája adhat vissza valamit, vagy kap jelet, hogy mennyire menjen?
(#) botesz válasza lencse1 hozzászólására (») Szept 17, 2014 /
 
Igen szerintem tuti ad jelet.
(#) botesz válasza mulderx hozzászólására (») Szept 17, 2014 /
 
Szia!Lehet hogy belül a víztartály van eldugulva(én már jártam így) ha nem akkor szelep csere ugyanis jobban nem tudod szétszedni(és nem is érdemes)
(#) kexmc válasza obszidian hozzászólására (») Szept 18, 2014 /
 
Pont ilyen mosószer adagoló mágnesszelep után kutatok én is. Hol találtál ilyet, mennyiért?
(#) sanyesz7 hozzászólása Szept 18, 2014 /
 
Sziasztok!
Szétkaptam a gépet,(Bosch sms53m02eu) a tömítésnek látszólag semmi baja, de úgy van belerakva a vízgyűjtő medence peremébe hogy, nem lehet kivenni, igaza volt Botesznek("ha a rajzon nincs rajta akkor általában a medencével kompletten küldi le") a komplett alkatrészt kellett volna megrendelnem. Elmozdulni a medence nem tud (képek) Gép fejre állítva, tisztítás után összeraktam, sziloplasztot (Würth ms polimer) a kamra aljára 4 db csavar vissza. másnap 2 program próbaként lement ,semmi vízfolyás Holnap berakom a helyére, és remélem a történetnek itt van vége
Köszönöm Botesz hasznos tanácsait.
sanyesz
(#) botesz válasza sanyesz7 hozzászólására (») Szept 18, 2014 /
 
Szia!Igen azt elfelejtettem hogy ezt belülről tartják azok a fehér peremes műanyag darabok(mostanában nagyon nem foglalkoztam mosogatógép javítással sajnos ez ilyenkor kijön...)
Arra figyelj hogy azok amik belülről tartják a medencét azok tartsanak mivel valószínűleg azok nem tartották a helyén és ezért jött le.Nézem hogy ebben külön van a leeresztő szivattyú?Azt hittem ez már az újabbik hogy minden egyben van de gondolom a motorja már inverteres.
(#) sanyesz7 hozzászólása Szept 18, 2014 /
 
Szia! A 12-es kép jobb oldalán a lemezen van egy kb 8mm furat, a másikat a kábelektől nem látni, a14-es képen ha órához hasonlítom kb 3 óránál és 12-nél van 2 pöcök ezek mennek a fém lemezen lévő 2 furatba, vizszintes irányú elmozdulás kizárt. a kamrán Belül lent a szűrőnél kell behajtani a 4 db csavart, ezek lemez csavarok, és a szürke műanyagba szorulnak bele, azt el tudom képzelni hogy ezek a műanyag furatok már nem tartottak eléggé és lefelé irányban az egész picit megmozdult, a víznek ennyi épp elég.
A csavarokat nem cseréltem de furatokba is nyomtam szilot. Jól látod a leeresztő szivattyú külön van ez a gép 2008 készült de hogy a motor inverteres e azt nem tudom annyira nem vagyok profi én épületgépészettel (víz-gáz-fűtés) foglalkozom.
Következő: »»   95 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem