Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   96 / 259
(#) doki hozzászólása Szept 21, 2014 /
 
Tiszteletem mindenkinek! Hozzáértők segítségére volna szükségem. Van egy nem egészen 3 éves ADP6920-as mosogatógépünk. Pár napja megadta magát... Kiírja az E1 F8 hibakódot.
A lefolyócsövet megnéztem, nem volt benne eltömődés. A fali szifont megnéztem, hogy a gumigolyó nem tapadt e le. Az is rendben volt.A gép alján levő nikeceles úszó nem volt felakadva. Eddig jutottam.
Még a vízszint szabályzóra gondolok. mit és hogyan kell mérni rajta? (lehet, hogy hibás az elképzelés..)

Csináltam egy próbát. A lefolyót beletettem egy vödörbe, és beállítottam a legrövidebb 16 perces ciklust. A gép elindult, beeresztette a vizet. a 15. percben kiszivattyúzott. A 16. percben újra kiírta az említett hibakódot. Másodszor már nem tudtam elindítani.
Előre is köszönök minden segítséget.
(#) HA5AWS hozzászólása Szept 22, 2014 /
 
Sziasztok!
Ki tud beszerzési forrást gumicsőre. Candy CED 110-es gépbe a szivattyú-> fűtőegység közötti cső tönkrement. A Orczy alkatrésznél nincs. Esetleg valakinek elfekvőben, vagy bontott is érdekel. Ha valakinek van javítási ötlete azt is szívesen fogadom. Adatlap és a cső a képeken.
Üdv: Gábor
(#) botesz válasza HA5AWS hozzászólására (») Szept 22, 2014 / 1
 
Egyszerű.ha jól látom akkor a vége van elrepedve.Levágod a hibást részt és visszarakod.Annyit szerintem még enged.
(#) botesz válasza doki hozzászólására (») Szept 22, 2014 /
 
Szia!A leresztéssel kapcslatos vagyis nem tud üríteni(legalábbis azt fájlalja.Próbáld meg azt hogy(ha membrános szintszab.van benne) hogy lehúzod a csövet lehet hogy csak el van dugulva.
(#) HA5AWS válasza botesz hozzászólására (») Szept 24, 2014 /
 
Kedves Botesz!
Nagyon köszönöm a segítséget. Szerintem itt a fórumon nagyon sokan örülnek, hogy itt vagy közöttünk és megosztod tapasztalatod. Ahogy a sebész is mondja ami le kell vágni az pusztuljon. Sikeres volt a műtét. Mikor írtad eszembe jutott Occam borotvája, nyilvánvalóan a legegyszerűbb megoldás a jó.
Üdv: Gábor
(#) botesz válasza HA5AWS hozzászólására (») Szept 24, 2014 /
 
Nincs mit örülök hogy sikerült!
(#) Macsek71 válasza Macsek71 hozzászólására (») Szept 26, 2014 /
 
Sajnos bejött a sejtésem :

Tizenéves wh** adp441c a következő tünetet produkálja :
Motyogat (normál és gyors* programon is ) majd egy szivattyúzás ( nem tudom melyik lépés, de szerintem az öblítés előtti) után 4 villanás- szünet hibajellel megáll.

Neten kutakodva a 4 villanás ( F4 ?) hibakódra találtam "habérzékelő" és "szivattyú-hiba" értelmezést is.
Mi lehet a gond ? Esetleg ha valami érzékelő elkoszolódása tudom-e házilag tisztítani ?

* Állítólag 30 perces a gyorsprogram, tegnap ~25 perc után jött a hibajel.
(#) cserga hozzászólása Szept 28, 2014 /
 
Sziasztok!
Van egy nagyon,nagyon öreg, 23 éves Hajdú Grácia mosogatógépünk. Eddig semmi baja nem volt, az ajtórugók kivételével, pedig naponta használjuk. Most azonban mosogatás közben a mágnesszelep éktelenül elkezd berregni, amit aztán ~20 sec után abbahagy, és mosogat tovább mintha misem történt volna, minden gond nélkül. Mire számítsak, illetve mi lehet a baj?
Előre is kösz a válaszokat: Cserga
(#) doki válasza botesz hozzászólására (») Szept 28, 2014 /
 
Üdv Botesz. Csak holnap jutok el odáig, hogy megnézzem az általad javasoltakat ( szabadnap...)
Kérdésem: merre van a szintszabályzó, és mit kell mérni rajta. Most feltételezem, hogy nem a cső van eldugulva... Nem szokott nekem ilyetén ügyekben szerencsém lenni.
(#) botesz válasza cserga hozzászólására (») Szept 28, 2014 /
 
Nézd meg mi adja neki a feszt.Valószínűleg az lesz a gond hogy kap áramot csak nem annyit hogy tudjon nyitni.
(#) botesz válasza doki hozzászólására (») Szept 28, 2014 /
 
Alul van és azt kéne nézni hogy kapcsol e.(nem tudom hogy abban a gépben milyen szintszab van lehet hogy nem is ilyen hanem átfolyós.Először inkább csinálj pár fotót a gép belső részéről.Alul a motortérben találod.
(#) ozseeva hozzászólása Szept 29, 2014 /
 
Kedves Botesz!
Nálunk végül is szerviz lett a vége, de hátha másoknak tanulsággal szolgál. Az áramláskapcsoló hótt meg /emlékeztetőül: Bosch tölt ürít, tölt ürít folyamatosan mosogatni pedig egyáltalán nem/.
20.000.- volt, de most már megy.
Nagyon köszönöm, hogy próbáltál segíteni!
Mindenkinek sok sikert a javításhoz!
(#) viki1976 hozzászólása Szept 29, 2014 /
 
Sziasztok!
Augusztusi projektemet ismét elkezdem, ezért újra leírom a problémámat.
Candy CDF312-322 mosogatógépem "feladta" a küzdelmet. Eleinte nem szárított, sajnos én balga nem tulajdonítottam ezt nagy dolognak. Későbbiekben nem vitte végig a programot sípolt és villogott a programgomb.( valószínűleg a vizet sem eresztette le rendesen, mert a következő mosogatásnál először víz leeresztéssel kezdett.) Most már ott tartunk, hogy a vizet nem melegíti fel és a leghosszabb program is max 5 percig tart! Vagyis egyáltalán nem mosogat. Tudok vele valamit kezdeni vagy szerelőt kell hívjak? Az 5 perces program alatt beszívja a vizet majd elkezd " mosogatni" ezt kb 5percig csinálja majd kiengedi a vizet és sípol. ( a víz hideg amit kienged) Sokat sípol én 40-ig számoltam, majd leállítottam ezért nem tudom, hogy meddig sípolna.
Várom mielőbbi válaszotokat.
Előre is köszönöm
Viki
(#) botesz válasza ozseeva hozzászólására (») Szept 29, 2014 /
 
Azt a szervíz címet tartsd meg mert jó áron dolgoznak!Egy ilyen áramlás érzékelő 9000Ft alsóhangon + munkadíj és gondolom vitték hozták a gépet(ha mégse akkor is megérte)
(#) botesz válasza viki1976 hozzászólására (») Szept 29, 2014 /
 
Ezt jó lesz szerelőre bízni!Valószínűleg fűtésprobléma.
(#) doki válasza botesz hozzászólására (») Szept 29, 2014 /
 
Üdv botesz!

Ma a bátorságot összekevertem a vakmerőséggel, és nekifogtam a mosogatógépnek.
Felhívtam az orczy-ékat, ők mondták, hogy ebben a típusban optikai szintérzékelő van, és egészen elfogadható áron van náluk. Mivel az autó elektronikák dugig vannak optokapus érékelőkkel, ez nem ismeretlen terület számomra...Kiszedtem a jeladót, alkoholban elmostam, a csatlakozóját megtisztítottam, és ment vissza a helyére. Két adag mosatlan edénnyel megpróbáltuk és megy!
Hogy az állapot tartós lesz e, vagy jeladót kell majd cserélnem az majd elválik.

Köszönöm a segítséget.
(#) botesz válasza doki hozzászólására (») Szept 29, 2014 /
 
Ja igen!azt hiszem már tudom hogy ez melyik!Reméljük így is marad!
(#) csaba1976 hozzászólása Okt 5, 2014 /
 
Sziasztok!
Van egy Bosh mosogatógépünk, 2008-as évi és elindításkor a vízbeáramlás nem szünik meg, folyamatosan folyik bele a víz, a vízszintjelző kapcsoló a szivattyút bekapcsolja, mikor eléri a víz az úszót. A mágnesszelep úgy gondolom kinyit, mert alapállapotban zárva van. Elindításkor a csap jel
egy idő után pirosan világít. Még nem teljesen romlott el, mert néha még elindul és végigviszi a mosogatóprogramot, de ez egyre ritkább.
A segítséget előre is köszönöm!
(#) botesz válasza csaba1976 hozzászólására (») Okt 5, 2014 /
 
Az átfolyásmérő gyengélkedik.
(#) szaba hozzászólása Okt 14, 2014 /
 
Sziasztok,
egy kis segítséget kérnék egy Candy CDF322-el kapcsolatban. A panel-en tönkrement egy alkatrész, amit nem tudok beazonosítani. Ezek vannak rajta: E 27M Y619, a panel sorozatszáma: 41016753R. Gondolom FET, vagy tranzisztor de sajnos nem találok sehol sem adatot róla.
Tudna esetleg valaki segíteni a beazonosításban?

köszönöm.
(#) zszalai válasza szaba hozzászólására (») Okt 14, 2014 /
 
Szerintem ez egy AC kapcsoló, ACS108-6S vagy hasonló a típusa. A mi Candy CDI1010 mosogatógépünkben is egy ilyen ment tönkre pár hete, szerencsére nem drága alkatrész.
(#) szaba válasza zszalai hozzászólására (») Okt 14, 2014 /
 
Hálás köszönet, kipróbáltam és segített is, működik most minden megfelelően.
(#) Farlowe hozzászólása Okt 14, 2014 /
 
Elnézést, ha már megtárgyalt hibában kérek segítséget, de szerencsére jó hosszú és aktív a fórum, ezért nehéz lenne megtalálni. Szóval egy Bosch kb 10 éves gép. Az alsó vízgyűjtőben áll a víz. Szűrőt kitisztítottam. Az összegyűlt víz a gép többszöri átmosása után is fehéres és "illatos". Mit tanácsoltok?
(#) botesz válasza Farlowe hozzászólására (») Okt 14, 2014 /
 
Kihatással van ez a mosogatási eredményre?
(#) granpa válasza Farlowe hozzászólására (») Okt 14, 2014 /
 
Meg kell keresni az "illat" forrását. Szivattyú hiba, vagy a lefolyó elkoszolódott és 'légdugó' képződik benne (nem bírja a szivattyú kinyomni a vizet). Ha kivéve a csövet a lefolyóból, lavórba kinyomja, akkor ez utóbbi.
(#) Farlowe hozzászólása Okt 14, 2014 /
 
a mosogatás megtörténik "csak" a fehér víz áll az alján. Mosogatás közben nem jön ki víz. A javaslatokat köszönöm, kipróbálom.
(#) botesz válasza Farlowe hozzászólására (») Okt 15, 2014 /
 
Akkor az szivattyú hiba vagy dugulás.
(#) albi47 válasza botesz hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Kedves "botesz" és a többi FÓRUMOZO!
Köszönöm a tanácsokat . Igaz 3 honap után (hetekig hozzá sem nyultam!!),de sikerült megjavítani a mosogatógépet (INDESIT)! A panelon lévő kettő kondi cseréjével megusztam! De most már megértem miért nem szereted az indesiteket! (Az NTC az ajtóra van szerelve,kettő vezeték vége a panelba van forrasztva.) Üdvözlettel: Albi
(#) botesz válasza albi47 hozzászólására (») Okt 18, 2014 /
 
Szia!Sosem szerettem mert nem értek egyet a cég üzletpolitikájával.A régebbiek azok jobban össze voltak rakva szerelhetőbbek is na meg többet bírtak.Örülök hogy sikerült.
(#) tsaba12 hozzászólása Okt 19, 2014 /
 
Sziasztok!
Egy nagyon "érdekes" problémával állok szemben, és már nagyon felbosszantottam magam miatta, mert nem bírok rájönni hogy mi lehet a hiba oka:

Van egy kb 6 éves Candy csf4570e típusú mosogatógépünk ami ezidáig hibátlanul üzemelt. Viszont egy pár napja az történik hogy berakok mosogatni egy már tisztára mosott tányért és a mosogatás végén (bármely programon) egy fura vékony zsírréteg lesz a tányéron. Az ujjammal rajzolni lehet a vékony zsírrétegbe, és olyan ecetes-állott víz szaga van a tányérnak, meg minden egyébnek amit beleteszek. Mosogatógép só, öblítő, mosogatógép tabletta van a gépben, és mindegyik bevált eddig használt típus. A gép a mosogatás során mindegyik szerből használ is, mert láthatóan fogynak.
Csináltam már géptisztítást is, Somat géptisztítóval, aztán meg 20%-os ecettel is, de semmi. A probléma továbbra is fennáll.
Mitől lehet ez a büdös zsíros réteg??
Következő: »»   96 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem