Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   98 / 259
(#) kokosi válasza botesz hozzászólására (») Okt 26, 2014 /
 
Köszönöm. Van itthon tabletta és pont Finish Classic, kipróbálom.
(#) kokosi válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 26, 2014 /
 
Szia! Nem is zavarna a dolog,de mióta azonnal kinyílik az adagoló ajtaja azóta a mosogatás végén minden műanyag edény vizes marad (érdekes,de a porcelánok szárazak lesznek). Lehet,hogy a kettőnek nincs köze egymáshoz,de egy időben indult a két jelenség.
(#) botesz válasza kokosi hozzászólására (») Okt 26, 2014 /
 
Biztosan nincs köze hozzá,a műanyagok nekem sem száradnak meg.
(#) Erzsi1955 hozzászólása Okt 30, 2014 /
 
Sziasztok!

Van egy Zanussi ZDF14010XA mosogatógépem. Gyönyörűen dolgozik, a gondom a mosogatási idővel van. Általában a 60 celsius fokos programot használom. Ennek 30 perc lenne az ideje. Eleinte tényleg 30 percig mosogatott, aztán most már mindig rátesz még 5 percet. Tudom, hogy ez csak 5 perc, de minden nap használom, és bosszant a dolog. Felhívtam a szerelőt, aki azt mondta, hogy intelligens a gép, méri az edények mennyiségét, és szennyezettségét, és ha az előző program 35 perc volt, akkor a következő is annyi lesz. A használati mutató erről nem ír, és szerintem ez kamu, ugyanis az előbb is lefuttattam egy 30 perces programot üres géppel, tisztítószerrel, megint rátett még 5 percet a programra. Meg aztán ha tényleg mér??? Van a gépnek olyan programja, ami elvileg méri az edényeket, beállítja pl. a hőfokot is. Ez a program mindig 135 percig megy, akkor is, ha üres a gép.
Ha kihívom a szerelőt, és elviszik a gépet, aztán közlik, hogy nincs semmi baja a gépnek, fizethetek. Volt már valakinek hasonló tapasztalata?
(#) Erzsi1955 hozzászólása Okt 30, 2014 /
 
Bocsi, ZDF14011XA a gép típusa.
(#) kovax1 válasza Erzsi1955 hozzászólására (») Okt 30, 2014 /
 
Szia Erzsi!
Nem lehetséges, hogy ez azért van mert hidegebb lett a csapvíz és több idő kell a felmelegítéséhez, amit a gép intelligens programja, nem akar elvenni a mosogatási időből?
(#) botesz válasza Erzsi1955 hozzászólására (») Okt 30, 2014 /
 
Addig amíg nincs komolyabb baja addig ne foglalkozz vele mert úgyis csak lehúznak.Akkor foglalkozz vele ha már komolyabb problémák vannak.Tényleg létezik ilyen érzékelő de az inkább lefelé húzza a programidőt nem pedig felfelé.Kérdés egyáltalán van e a Te gépedben ilyen.
(#) aramos hozzászólása Nov 1, 2014 /
 
Sziasztok!
Indesit IDL76-nak a keringető szivattyú tömítése, és valószinű, hogy a csapágya is megadta magát. A kérdésem az, hogy ez javítható, vagy komplett szivattú és motor csere kell? Csinált már valaki ilyesmit? Csapágyat, tömítést lehet-e kapni hozzá, vagy valami elvarázsolt egyszer használatos megoldás? Konkrétan ehhez valót nem találtam, de a hasonlók kb. 20-30e között vannak, ehhez a géphez ez már egy kicsit sok lenne.
üdv.: aramos
(#) botesz válasza aramos hozzászólására (») Nov 1, 2014 /
 
Milyen fajta szivattyú van benne?Olyan ami hasonlít a leeresztőre(állandómágnes forgórészű) vagy még a rendes kondis motor van benne?
(#) aramos válasza botesz hozzászólására (») Nov 2, 2014 /
 
Szia!
Kondenzátoros, a szivattyú oldalán van egy nyúlvány, azon van a kondi.
Ez a gép kb. 8 éves.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2014
(#) botesz válasza aramos hozzászólására (») Nov 2, 2014 /
 
Ha a szivattyúház bontható akkor javítható.
(#) Balaton hozzászólása Nov 2, 2014 /
 
Üdv Mindenkinek!
A szokásos lerágott csontban kéne egy kis segítség.
Whirlpool ADG F4 hibakód. Igen a leeresztő szivattyú túl megy az erre meghatározott időn és F4.
Ebben a gépben nincs nyomás kapcsoló, nincs vízszint érzékelés. Van a bejövő víznél a pörgettyű a reed relével. Az jól működik. A teszt elindítására betölti a vizet, mosogat, fűt, minden oké. A víz leengedésekor kinyomja a vizet és nem áll le, hanem F4 -re fut az idő letelte után.
Egyáltalán ezeknél a gépeknél mi mondja meg, hogy nincs már benne víz? Minek kellene leállítani a szivattyút, mármint milyen jeladónak?
Egy sima program sem indul, hisz kiszivattyúzással kezd, az meg F4.
Amit csináltam a gépben, főmotor és fűtés csere volt. Ez után jött a hiba.
Előre is köszi!
Üdv!
(#) botesz válasza Balaton hozzászólására (») Nov 2, 2014 /
 
Van benne érzèkelő biztosan.Most nem tudom milyen gép majd megnèzem.
(#) Balaton válasza botesz hozzászólására (») Nov 2, 2014 /
 
A WI vezérlő bemenet a habszivacs kacsolóra megy. A vezérlőn van a két motor, a fűtés, a reed relé, a thermosztát, a sótartály szelep, a beeresztő szelep. Azt hiszem mindent felsoroltam.
(#) Balaton válasza botesz hozzászólására (») Nov 2, 2014 /
 
Ja meg az adagoló!
(#) Balaton válasza botesz hozzászólására (») Nov 2, 2014 /
 
Szia Botesz! Bocs, hogy nem köszöntem eddig. Lázban égek a gép miatt
Whirlpool ADG6330/4 IX a tipusa a gépnek!
(#) aramos válasza botesz hozzászólására (») Nov 2, 2014 /
 
Szia!
Kívülről csak annyit látok, hogy a szivattyúnak műanyag a teste, ez valahogy össze van erősítve a motorral, aminek fém a csapágyháza, és látni az állórész vastestet, és a tekercseket. Azt hiszem ennél többet csak akkor fogok látni, ha valahogy sikerül kibányászni a helyéről. Most még azt sem tudom, hogy kezdjek neki, annyira zsúfolt, és elbarmolni sem akarom. Úgy látom, hogy a fém bilincseket le kell vágni, mert egyszer használatosak, a többit majd meglátom. Ha lenne valami bevált gyakorlati útmutatásod a kiszedésre, örülnék, ha megosztanád velem. Még dönteni vagy fektetni sem nagyon merem, mert burkolat nélkül annyira ingatag, hogy attól félek összedől az egész.
Üdv.: aramos
még valami: a vízlágyító gyanta tartónak, egyebeknek, árt-e ha döntögetem?
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2014
(#) Balaton válasza aramos hozzászólására (») Nov 2, 2014 /
 
Bocs, hogy beleszólok. A bilincsek nem egyszer használatosak. Egy csavarhúzó segítségével az összenyomott fém kurflit szétfeszítgeted, meglazítod ezáltal a bilincset. Nem kell szét szedni, csak lazítani. Ez után lehúzhatod a gumicsövet, vagy amit éppen fog.
A döntögetés nem árt semminek, legfeljebb a gépben levő víz kifolyik.
(#) Balaton válasza aramos hozzászólására (») Nov 2, 2014 /
 
No igen, visszafele ugyanez. Egy harapó fogóval szépen a kurfli alá nyúlva meghúzhatod, vagyis nyomd össze a fogót.
(#) botesz válasza aramos hozzászólására (») Nov 2, 2014 /
 
Én meg azt mondom hogy a bilincsekkel nem érdemes játszani inkább vegyél újakat mert a régi nem fog újra tartani és csak szenvedés összerakni.Arról nem is beszélve hogy találkoztam 3 éves wh mosogatóval a bilincs leszedése nélkül le tudtam húzni a csövet mert nem fogott a GYÁRI bilincs!
Kiszeded a motort tartó csavarokat csatit lehúzod ha többféle képpen dugható vissza feljelölöd majd a csöveket húzod le.
(#) botesz válasza Balaton hozzászólására (») Nov 2, 2014 /
 
Szia!Mivel nem találtam a neten használható információt ezért találgatok
Van a gép aljában egy fekete kör alakú valami ami egy nyomáskapcsoló és egybeépített hőérzékelő vagy lézeres szennyezettség érzékelő.Ezt nézd meg fogalmam sincs hogy a Te gépedbe milyen van.
Esetleg egy használható fotó a gép aljáról jól jönne az alapján tudok esetleg egy két instrukciót adni.
(#) Balaton válasza botesz hozzászólására (») Nov 3, 2014 /
 
Szia, nincs benne. Csak a termosztát. . A nyomás kapcsoló helye nincs kilyukasztva. Egyszer már volt ilyen itt a fórumon, de mielőtt megoldás lett volna donor lett a gépből. Küldök fotót.
(#) fbagoly hozzászólása Nov 3, 2014 /
 
Sziasztok,

Szeretném megkérdezni hogy van-e esetleg valakinek Bosch mosogatógéppel tapasztalata. 2 hete lecseréltem a régi AEG-emet mert elromlott és egy boschra esett a választás, egy smi58l15-re. A régi mosogatógépemmel simán tudtam sótablettát használni, a mostani viszont hiába rakom bele akkor is sóhiányt jelez vissza. Már vettem finomabb sót is, nem asztali só finomságút, de nem olyan nagy darabosat mint a tabletta, azt is raktam bele de még így is jelzi a só hiányát.
Rá lehet valahogy bírni hogy használja a sótablettát? Vagy ez egyszerűen nem képes kezelni? Ti mit használtok ilyenkor? rövid programot szeretek használni - 30 perces - így a kombinált tabletta szerintem nem működik..
köszi!
(#) botesz válasza fbagoly hozzászólására (») Nov 3, 2014 /
 
Szia! Új gép vagy használt?
(#) fbagoly válasza botesz hozzászólására (») Nov 3, 2014 /
 
teljesen új gép. kb 2 hetes.
(#) botesz válasza fbagoly hozzászólására (») Nov 3, 2014 /
 
A használatiban le van írva hogy az első beindítás ás só betöltés előtt fel kell tölteni a tartályt vízzel ezt megetted?Illetve állítsd be a vízkeménységet közepesre a használati alapján.Az hogy a lámpa világít az nem jelenti azt hogy nem használja a sót.Csupán azt jelenti hogy még nem alakult ki a megfelelő só koncentráció.Úgy tudod megnézni hogy használja e a sót hogy a mosogatás végén letekered a tartály fedelét.Egy kevés víznek kell kifolynia.Rövid programot ne használj úgy ahogy sok az egybenes tablettát se.Egyik sem ér semmit.A mosogatótabletta a mosogatás alatt feloldódik majd a gép kinyomja a lefolyóba így öblítőszert nem fognak az edényeid az életben látni a 2.öblítésnél.A 30 perces programok meg naggyából semmit nem érnek mosogató hatásuk nincs.
(#) fbagoly válasza botesz hozzászólására (») Nov 3, 2014 /
 
igen feltöltöttem vízzel az első használat előtt mielőtt beraktam volna a sótablettákat. A vízkeménységet nem állítottam, mert megnéztem a vízművek oldalán hogy milyen a víz a gyári pont jó, közepesen van.
A szervízt felhívtam, de ott azt mondták hogy nem jó bele a tabletta: Én azt gondoltam, hogy a só a tartályban majd feloldódik így mindegy kb hogy milyen finomságú sót teszek bele, bár azt gondoltam hogy a sótabletta később fog teljesen feloldódni. A szervízben azt mondák hogy nem oldódik fel, hanem a gép adagolja onnan a sót amikor kell...bár még mindig nem értem hogy csinálja.
(#) fbagoly válasza botesz hozzászólására (») Nov 3, 2014 /
 
Amit még időközben találtam más mosogatógépek felhasználói könyvében, hogy "méretétől függően néhány óráig is eltarthat, amíg a só feloldódik a vízben" na most nálam amit 1 hete töltöttem kb bele még mindig nem oldódott fel...lehet ez a baj, de amit előtte kb 1 héttel töltöttem azt úgy láttam már feloldódott. Aztán töltöttem rá apróbb szemcséset, de még most kb 4-5 nap után sem oldódott fel. Lehet most meg már túl sok só van benne?
(#) botesz válasza fbagoly hozzászólására (») Nov 3, 2014 /
 
Túltölteni nem tudod hiszen akkor nem férne bele a tartályba.A lényeg az hogy amíg nem oldódik fel eléggé addig égni fog a lámpa.Ha nem mosogat foltosan akkor ne foglalkozz vele.Amit írtam azt pedig nézd meg.
(#) Balaton válasza botesz hozzászólására (») Nov 4, 2014 /
 
Szia! Tanulságul mindenkinek leírnám, hogy mi a probléma okozója. Az F4 hiba olyan Whirlpool gépben, amelyikben nincs vízszint érzékelő ill. nyomáskapcsoló, csak a befolyó víznek van egy reed relés pörgettyűje.
A gépben motort és fűtést cseréletm. Volt benne egy műanyag motor, kapott egy más fajta rendes csapágyas Whirlpool motort. Ez után jött az F4. A motor visszacserélése után rendben volt minden. Az eredeti motor egyenáramú ellenállása 25 ohm, míg amit bele tettem 56 ohm.
Azaz a motor nem felelt meg a vezérlőnek, összezavarta. Erre mondanák, hogy relézzem meg. Megtettem egy kb. 7 kohm tekercs ellenállású relével, kattant, motor indult és elment hibára F16-ra. Nem sikerült átvágni ezt is észrevette.
Ha van valakinek ötlete kérem írjon nekem!!!!
Köszönöm!
Következő: »»   98 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem