Keresés: 
 Bejelentkezés
Nick:

Jelszó:

» Elfelejtettem a jelszavamat :'(
» Regisztráció
 Fórum témák
» Több téma
 Frissek
RSS hírforrások
  Hírek.rss
  Fórum.rss
  2012. Máj, 24. Csü
4:05:53
  Jelenleg 50 fő olvassa az oldalt
Fórum » Pontra menő témák »  Mosogatógép hiba »
Mosogatógép hiba  
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök
Technika » Vezérlés technika
Lapozás Méret:     16 / 19     
(#1155496) grobi75 válasza Josi777 hozzászólására (#1155481) Válasz • Feb 1, 2012
Üdv!

Csatolnék egy képet . Gondolom a nyíllal jelzett fehér dologra gondolsz. Az egybe van építve a motorral és a motor tengelyét könnyedén tudom forgatni. Az nem elég ? Vagy mit keressek ?
Azért gondoltam a kondira mert ha rákeresek a Candy típusra akkor némelyiknek az eleje ugyanaz mint az Ardo-é. Van aki csatolt képet motortérről és az is ugyanaz.

köszi
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «

(#1156380) Josi777 válasza erno55 hozzászólására (#1155483) Válasz • Feb 1, 2012
Az ütögetésre reagálás az érintkezési hiba Volt már olyan is, hogy a csatlakozó volt érintkezési hibás, ill. a csatlakozóhoz menő vezeték ere tőben el volt törve. Ezeket kéne ellenőrizni, mivel az ütögetés az mindenképp valamilyen mechanikai elmozdulást eredményez. E körül kéne keresgélni. Az alkatrészeket is meg lehet mozgatni óvatosan és a panelt is lehet egy kicsit csavargatni mind két irányba, ezek ki szokták hozni a hibát.

(#1156381) Josi777 válasza grobi75 hozzászólására (#1155496) Válasz • Feb 1, 2012
Igen, az a keringető szivattyú. Annak kéne működnie. Vagy nem forog, vagy pedig megszűnt a tengely és a turbina lapát közötti kapcsolat. A lényeg, az alapján, amit írtál, hogy eljut a keringetésig, de a víz mégsem áramlik. Ez hallható füllel. Egy kölcsönkondi is megteszi próbának, 3-4 µF értékű, de ha csak nagyobb van, az sem baj, rövid ideig simán bírja.

(#1156406) erno55 válasza Josi777 hozzászólására (#1156380) Válasz • Feb 2, 2012
Köszi...a csavargatás kimaradt ezidáig. Jelzem majd ha történik változás.

(#1158179) grobi75 válasza Josi777 hozzászólására (#1156381) Válasz • Feb 4, 2012
Üdv !

Nem hagyott nyugodni a dolog és ismét szétszedtem a gépet. Kiszereltem a motort és megnéztem , hogy van e kapcsolat a szivattyú és a motor közt. Van ! Látszanak a lapátok és forog is ha tekerem a tengelyt. Megpróbáltam 220V-ot adni neki és jött az a bizonyos bugó hang és meg sem mozdult. Akkor megforgattam a tengelyt és ugy adtam neki a 220v-ot , úgy ment a motor. Van rajt egy kondenzátor képet mellékelek . Elvileg akkor már csak az lehet a hibás . Jól gondolom ? Esetleg ha nem kapok ilyent akkor még milyen értékűvel lehet helyettesíteni ? Képen látszanak az adatai talán.
Köszi
grobi

(#1159640) grobi75 Válasz • Feb 6, 2012
Üdv !

Kicseréltem az előző hozzászólásomba említett kondenzátort. A gép működik ! De valami még nem okés . Elindítottam több programon is és csak ment nem állt meg . Fűteni nem fűt csak a vizet spricceli. Egy 35 perces programot is adtam neki 20 percig csak a vizet keringette , de semmi egyéb.
Valami ötlet ?

üdv
grobi

(#1159646) oldman válasza grobi75 hozzászólására (#1159640) Válasz • Feb 6, 2012
Ellenőrizd a fűtőtestet szakadásra, közvetlenül a kivezetésein.
Ha nem volt elég vizáramlás akkor a fűtőbetét túlmelegedhetett és a betétbe építet védelem kapcsolt ki.
Szakadt - csere.

(#1159651) grobi75 válasza oldman hozzászólására (#1159646) Válasz • Feb 6, 2012
Üdv !

A fűtőbetét elvileg tiszta új . Mert első alkalommal E3-at írt ki . Az volt az első hogy kicseréltem , mikor el sem indult a gép. Túl melegedés nem hiszem , hogy lett volna mert el sem jutott a gép a fűtésig.
Ha szakadt a fűtőbetét akkor nem is viszi a programot tovább ?? Csak keringet ?

(#1160420) grobi75 Válasz • Feb 7, 2012
Üdv !

Kiszereltem a fűtőszálat és fixen adtam rá áramot kb 5 sec alatt szinte forró . Bár beszerelve nem néztem , hogy kap e feszültséget . Nem akarom , hogy megrázó élménybe legyen részem. Amit még láttam , hogy van benn 2 db KSD 201 feliratos érzékelő a fémrészbe betekerve . Ezeket , hogy lehet vizsgálni , hogy jók e ?
Vagy esetleg még mit keressek benn ami rossz lehet ?
De azt nem értem , hogy miért csak keringet és miért nem megy tovább a program és nem ír ki semmi hibaüzenetet .

Üdvgrobi

(#1161246) grobi75 Válasz • Feb 8, 2012
Hali !

Csatolnék képet a 2db ksd201-es valamiről . Találtam még egy érzékelőt azt pirossal karikáztam be . A gép aljához volt szerelve amit kiszedtem és lefényképeztem. Ez mi célt szolgál ? Talán ez érzékelheti a fűtőszál hőmérsékletét ? Ha igen akkor gondolom ez is okozhatja , hogy nem fűt . Csak az a számsor van rajt ami a képen is látszik. Lehet tudni , hogy milyen értékűvel lehet helyettesíteni ?

köszi grobi

(#1162197) csacsa77 Válasz • Feb 9, 2012
Jó napot! Azzal a kérdéssel fordúlnék a hozzáértőkhöz, hogy milyen gyártmányú és tipusú mosogatógépet érdemes venni a 45 cm-es különálló kategóriában? Az előző készülékem egy Candy CFS 4570 volt ami programkapcsoló hibás lett,az alkatrész ára horribilis, ezt szeretném pótolni, esetleg valaki tudna jutányos áron alkatrészt hozzá, vagy valaki tudja-e hasznosítani? Köszönöm!!

(#1162421) zolika60 válasza csacsa77 hozzászólására (#1162197) Válasz • Feb 9, 2012
Szerintem olyat vegyél amire hosszú garanciát vállalnak. A típus mind egykutya.

(#1162499) John Franklin Válasz • Feb 9, 2012
Sziasztok. Régebben már írtam ide egy fagor LF-020-as géppel kapcsolatban.
Sajnos most is adódott egy probléma. A gép szövegesen kiírj a következő hibát: Nem egyenletes vízelosztás.
Asszem kb ennyi lenne. Hja igen, a hiba után meg fogja magát, és leáll egy idő múlva.
Ha vki tapasztalt hasonló hibát, vagy tudja esetleg, hogy hogyan oldható meg, akkor légyszi segítsen. Előre is köszi.
Hali.

(#1162593) lac08 válasza grobi75 hozzászólására (#1161246) Válasz • Feb 10, 2012
Ezek mind a vezérlés hőérzékelő és hőkapcsoló alkatrészei, de van amelyik csak mintegy biztosíték-ként működik, tehát ha lekapcsol, soha többé nem kapcsol vissza. Ezeket többnyire cserélni kell.
Hasonló leoldók vannak a vasalókban, kávéfőzőkben, stb.
A rajta levő számok - egyrészt a beazonosíthatósági tipusszám, másrészt a lekapcsolási, kioldási hőfok.

Ha cserélni kell, meg kell előtte venni. A Candy márka szakszervize és alkatrészboltja a Klauzál téren van.
De meg lehet még nézni a Baross u. 127-ben az Orczy Alkatrész-áruházban.

(#1163675) MEDDOG Válasz • Feb 11, 2012
Sziasztok
Van egy 5-éves Candy CDI 1012 mosogatógépem. A probléma az hogy az esetek 40%-ában nem megy végig az adott program. A végén kihagyja a szivattyúzást és a szárítást.
Mi lehet a probléma?

(#1163689) grobi75 Válasz • Feb 11, 2012
Üdv !

Úgy néz ki meggyógyult a masinám. Az egyik klixon volt szakadt . Az első tesztek alapján fűt .

Köszönöm mindenkinek a segítséget ! Üdv grobi

(#1164380) grobi75 válasza lac08 hozzászólására (#1162593) Válasz • Feb 12, 2012
Hali !

Az egyik klixon szakadt volt. Betettem fagyasztóba és utána kocogtatás volt . Akkor már jónak mértem. Vissza tettem és pár percre indítottam a gépet és fűtött. Ma élesben ment , végigment a program és tökéletesen elmosogatott. Csak úgy ömlött ki a gőz . De viszont ismét kiírta , hogy E3 . Kellene rendelnem bele egy új klixont , de a rajta lévő feliratút nem találok . Esetleg ha helyettesíthető akkor mivel lehet helyettesíteni amivel ugyanúgy működne ?? KSD 201 a peremén 90/-35 felirat. Képet csatoltam .

köszi
grobi

(#1164792) MEDDOG válasza MEDDOG hozzászólására (#1163675) Válasz • Feb 12, 2012
Azt nem írtam le hogy fut a program és a normál időt már régen átlépte mikorra végeznie kellett volna és egyszer-csak kiáll hibára(sípol). Nem kezdi meg a szivattyúzás sem. csak sípol . Törlőm a hibát és utána minden gond nélkül kiszivattyúzza a bent levő vizet a
A szurok tiszták és egy tisztító porgitt is indítottam

(#1177417) Zsákos Frodó1 válasza grobi75 hozzászólására (#1161246) Válasz • Feb 28, 2012
szia ,az a meg egy erzekelo egy merokabellel a panelre megy ez vezerli a hofokot ,ez nem egy kozonseges klixon,lehet a paneled is hibas általában ha nem fut egyutt kell cserelni .remelem segit !

(#1177425) Zsákos Frodó1 válasza grobi75 hozzászólására (#1158179) Válasz • Feb 28, 2012
igen ahogy elmondtad condi baja van ,foleg ha tekeresre indul 5 mikronal ne tegyel nagyobbat ,a 2 is viszi ,remelem segit

(#1177432) Zsákos Frodó1 válasza erno55 hozzászólására (#1152679) Válasz • Feb 28, 2012
hibas panel ,legtobbet a forrasztasok engednek el vagy egy ket relle beeg .,.,12 voltos egyen..,behuzotek.,.,es zaro.,.,lehet ezzel van a baj .,.,altalaban amatorok is javitjak otthol .,.,atkene forrasztani a labakat az osszes rellen es vezetek labakat is janlom .,,.remelem segit

(#1177433) köbzoli moderátori hozzászólása (Zsákos Frodó1 #1177425) Válasz • Feb 28, 2012
Szia !
Nálunk a mondatok nagybetűvel kezdődnek és condi = kondi . És kerüld a sok egyforma írásjelet is köszi !

(#1177461) Zsákos Frodó1 válasza kefe13 hozzászólására (#1027988) Válasz • Feb 28, 2012
szia ha csak zavarszuro egyszeruen ki is dobhatod belole nincs szerepe az aramkorban ,es a zarlat is megszunik ,..,remelem segit

(#1177598) toto0569 Válasz • Feb 28, 2012
Sziasztok! Olyan gondom van a HAIER DW12-EFM típusú mosogató gépünkkel,hogy a főmotor csak nagyon kicsi nyomással nyomja a vizet a a lapátokon keresztül a mosogató térbe. Minden más működik... mi lehet a baj?

(#1178242) T2T Válasz • Feb 29, 2012
Üdv Mindenkinek itt a fórumon!
Az a nagy problémánk, hogy a szeretett candy cdf 735 mosogatógépünk E8-as hibaüzenettel megáll mosás közben. A leírás alapján szerint ez a következő hiba: "A vízmelegítő elem nem működik megfelelően, vagy eltömődött a szűrőlemez.".
A hétvégén szétszedtem, rámértem a fűtőszálra ami rendben volt (feszt ráadva melegített is szépen). Tanácstalanul összeraktam és működött szépen, 6-7 mosási program lement rajta gond nélkül, de most megint elkezdődött az E8-as hiba. A szűrő teljesen tiszta, ezért nagyon tanácstalan vagyok. Mit probáljak meg ellenőrizni ha újra szétszedem? Nekem úgy tűnik, hogy valami nagyon egyszerű gond lehet, mert a hétvégén is a szétszedés után tökéletesen elkezdett működni? Valakinek valami ötlete? Hasonló hibát tapasztaltatok már? Lszi. segítsetek!!! A feleségem imádja a gépet...

(#1179065) kovax1 Válasz • Márc 1, 2012
A Fagor LF-020s mosogatógépem azt írja ki hogy F9 szivattyúhiba. Már többször is jelentkezett ez a hiba, de néhány indítás után hónapokig rendben működött. Most viszont nem hajlandó elindulni. A program elindítja a szennyvíz szivattyút de a szivattyúzás után hallok néhány halk kattanást és kb egy félperc után kiírja az említett hibaüzenetet. A csongrádi szervizesek azt mondták, hogy ez egy fordítási elírás, szerintük ez alternáló (alsó-felső szórófejhez útvonal választó) hiba. A gépet szétszedtem és ellenőriztem az alternálót is de semmilyen hibáját nem találtam. Valaki tudna segíteni mi lehet a baja. Vezérlő panelt nem szívesen cserélnék.

(#1181657) rajkii Válasz • Márc 4, 2012
üdv Mindenkinek!
Zanussi ZTM6825 mosogatógéppel lenne problémám. leégett a szivattyúja, megcsináltattam, összeraktam, de közben állt fél évet kb, és úgy néz ki mégvalami tönkrement benne a jelenség, hogy megáll program közben... program elején kiszivattyúzza a maradék vizet, aztán feltölti, felfűti, fűtés után még kattan egyet a programkapcsoló aztán megáll... szerintem valami időzítő mehetett tönkre benne, de elakadtam, van valakinek valami ötlete?
előre is köszönöm
IMi

(#1185683) rostasbela válasza vzoltan hozzászólására (#1151992) Válasz • Márc 10, 2012
Üdv! Köszönöm, megmentettél egy csómó fölösleges munkától. Nálam bejött, csak az enyém Whirlpool.
Még egyszer köszi!

(#1186965) laboda73 Válasz • Márc 12, 2012
Űdv mindenkinek!

Van egy Zanussi DA 4352 mosogatógépem és a felsö mosókar nem müködik.Ha valaki tud segiteni akkor azt megköszönöm

(#1186979) zolika60 válasza laboda73 hozzászólására (#1186965) Válasz • Márc 12, 2012
Az csak mechanikus probléma lehet. Itt egy rajz a mosogatógép általános felépítéséről

Következő     16 / 19     
 HEStore.hu
 Hirdetés
TrainModules.hu