Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Millenium MN 9603 DVD probléma
 
Témaindító: csukadani, idő: Jan 31, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) Fecsu43 hozzászólása Jan 22, 2011 /
 
nem tudja valaki, hogy ez a készülék mp3 lejátszásnál a tv-én csinál effekteket. Ha nem melyik tipus tudja?
(#) sanyi1965 hozzászólása Feb 21, 2011 /
 
Szia!
Nekem egy Millenium MN9702-es házimozi rendszerem van. Az vele a bajom, hogy az eredeti gyári dvd-t vagy fel sem ismeri, vagy csak a képet adja le a hangot nem vagy ha mind a kettő jó, akkor egy óra után megáll a lejátszás és nem is lehet újra indítani. Ennyi infóból tudsz segíteni?
(#) abcdabcd válasza sanyi1965 hozzászólására (») Feb 26, 2011 /
 
Vagy a tápegységben száradtak ki a pufferkondik, vagy az olvasófej, vagy kitudja, esetleg másmilyen lemezt olvas? Pl CD-t?
(#) tita7702 hozzászólása Ápr 15, 2012 /
 
Helló !
Nekem van egy Millenium MN 9602 es lejátszóm és széttörött a távirányítója.Hol lehetne hozzá venni egy újat mert elég sok darab kitört belőle.
Köszi
(#) pite800131 hozzászólása Ápr 23, 2012 /
 
Sziasztok!
Nekem van egy Millenium MN 9603 es lejátszóm!És a távirányítójából kiszakadt pár gomb!Hol lehetne hozzá venni egy újat mert elég sok darab kiszakadt belőle.
Köszi a segítséget!
(#) puffed hozzászólása Feb 12, 2013 /
 
Sziasztok! Van egy millenium MN9600 lejátszóm ami most nagyonszép villogóként működik de mást nem hajlandó csinálni... Mi lehet a baja?Bekapcsolás után a play gomb és a lemezkiadó két szélén kéken villog.
(#) woteska hozzászólása Feb 7, 2016 /
 
Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok a témában, szóval így kérem, hogy álljatok hozzám.

Van egy Millenium MN 9603 DVD lejátszóm, ami néhányszor használatos volt csak csupán, mert "NODISK" felirat jelent meg rajta. Összeolvastam néhány hozzászólást a neten ezzel kapcsolatban, de elakadtam.

A probléma valószínűleg a lemez felpörgető motorból fakad, a lemez betevése után a lézerfej mozog a sínjén, keres, és maga az olvasó pirosan világít, ahogyan kell. De nem igazán akarja felpörgetni a motor, vagy csak ritkán. A motor "megpöcögtetése" (vagy kopogtatása) fentről néha elkezdi felpörgetni, de nem jut messzire.
Próbáltam ezt az egészet úgy is, hogy függőlegesre döntöttem a lejátszót, így valamivel talán kevesebb terhelést kap a motor, valamikor egészen bele tudott jönni a dolgába, de valami nem jó...

Kerestem gyártót, honlapot, de ez egy árnyékgyártó, mármint a Millenium, ráadásul Teszkóból kapott ajándék. A motorcserét kipróbálnám, de fogalmam sincsen, hogy milyen kellhet, mivel tudnám egyáltalán biztosra megállapítani a hiba okát, sajnos nincs tapasztalatom ezekkel kapcsolatban, habár mérnök informatikus vagyok, mégsem értek ennyire az elektronikához.

Egyúttal tanácsot is kérnék, hogy tegyem a szemétbe, vagy tegyem a vaterára, vagy csináljak belőle madáretetőt, vagy mit csináljak vele egyáltalán, megéri-e szenvedni vele.

Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) eyess válasza woteska hozzászólására (») Feb 7, 2016 /
 
A tápegységét sem ártana kiméregetni.
A motorról meg tegyél fel képet jól láthatóan főleg a rajta lévő azonosító számokról
(#) woteska válasza eyess hozzászólására (») Feb 7, 2016 /
 
Köszönöm a választ!

Jeleztem, hogy teljesen kezdő vagyok, ezért nem is tudom, hogy hogyan mérjem...

Képet csináltam a motorról:
JM - 300C - 12350
K 08 07 03
(#) eyess válasza woteska hozzászólására (») Feb 7, 2016 /
 
Akkor most más láthatod is , hogy milyen motor kell bele .Kézenfekvő , ha inkább veszel bele egy új motort .Viszont a lemezforgató tányér beállítása már nem ilyen egyszerű.
A tápegységet meg ha nem tudod kimérni , akkor itt meg is állt a javítás , mert az talán még lényegesebb lenne kimérni mint a motort cserélni.Mert lehet , hogy a motor nem is hibás csak a táp gyengélkedik , de ez lehet fordítva is szóval , ha nem rendelkezel ezekhez szükséges eszközökhöz , akkor inkább vidd el olyan emberhez, aki megtudja neked nézni .
(#) sarkadi67 válasza woteska hozzászólására (») Feb 10, 2016 /
 
95%, hogy a motor kakkantott be. Az összes Millaaneuum/Tasco és egyéb ÚJ cuccoknál 40% az azonnali selejt, 30% fél éven belül kilehelte...
Emlékeim szerint 8.5 - 13 Ohm közötti értéknél még jó a motor.
Ha a tányért leveszed, a tengely-táv mérethez előtte egy sima fa jégkrém-pálcikából faragj egy távtartót, s a másik motorra is ez lesz a távolság.
(#) belfi2 hozzászólása Nov 23, 2016 /
 
Sziasztok!
Bár elég régen nem írtak ide de azért megpróbálom . Hoztak egy MN 9702 házimozit. Ebben van egy 5 labú feltételezhetően regulátor. Annyira szét égett hogy nem lehet leolvasni mert elporladt az IC. Ennek az IC nek a száma legalább is az utolsó három az ...596 ( talán LM2596?) alatta pedig egy B betű. Ennek az ICnek a száma vagy ha valakinek meg van az egész kapcsolási rajzára lenne szükségem.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem