Nem tud valaki egy olyan képletet, amivel ki lehet számolni, hogy mekkorának kell lennie a kondinak, ha adott frekvenciájú valamekkora áramú PWM-mel töltöm, és valamekkora árammal kisütöm (folyamatosan), hogy a rajta lévő feszültség ne csökkenjen a PWM átlagértékének mondjuk 90%-a alá?
Előre is köszi.
Lenne két kondenzátor, amit nem tudtam beazonosítani:
Az egyikre az van írva, hogy 560 J, a másikra pedig 10 F. Műanyag átlátszó tokban van, és alufólia szerűség látszik a belsejében. Tudna valaki segíteni, hogy mik lehetnek az értékei?
Kezembe akadt egy pár koni, amire az van írva, hogy 100+100µF (450V)
Tehát egy házban két koni van. A kivezetések száma kettő. Namost akkor ez lehet bipoláris is (nincs ráírva semmi erre utaló szó) vagy úgy vannak összekötve, hogy a kondi háza a közös pont, a másik kettő, pedig a többi kivezetés. Na most melyik lehet? Kép segítene?
szia
most akkor a kondira annak kell lenni ráírva hogy 0.47mF vagy 470nF?? Én helyette 470nF-osat tettem és szentem az nem polarizált de nem biztos lehet h azért nem műkxik a kapcsolás? (csak sajna nincs oszcillátorom és nem tom megmérni a fekit )
szia!
nekem ilyen fajta kondim van csak nem 250V-os hanom 63V-os és az eggyik végén van körbe eggy fekete csík így meg lehet állapítani hogy polarizált-e??
Azt már kiderítettem, hogy a két kivezetés között 50µF kapacitás van, és a kondi háza, és bármelyik kivezetés között pedig 100uF. Tehát a két kondi össze van kötve benne, és ez a csomópont ki van vezetve a házra. Már csak az a kérdés, hogy milyen polaritással vannak összekötve. Illetve használhatom-e bipoláris kondinak. A kivezetésein nincs jelölve pozitív pólus, ebből gondolom, hogy bipoláris lehet. Ezt biztosra kellene mondani, mert hálózati feszültségre kötném fesz kétszerezőnek, és ha rosszul kötöm be, akkor nagyot durran. (tudom, hogy elkó nem a legjobb erre, de ki kell próbálnom, hogy a villanócsövem jó-e)
Ezek tényleg jóminőségű kondik. Ha van rajta jelzés vagy csik akkor azt a lábát kell az áramkör negativabb részére csatlakoztatni. Az sem katasztrófa ha forditva van. Valahol olvastam a magyarázatot is de most nem tudom idézni, hülyeséget meg nem akarok irni.